Dodaj do ulubionych

Wszystko o Lwowie

IP: *.elomza.pl 23.07.12, 07:50
Mam prośbę do tych co byli niedawno we Lwowie i udzielą mi aktualnych informacji. Chcę wyjechać w połowie sierpnia do Lwowa. Przeglądałam już wątki dotyczące Lwowa ale mam jeszcze kilka pytań. Znalazłam wycieczkę dwa dni za 290 zł.
Skłaniam się jednak do wyjazdu indywidualnego, niskobudżetowego dla 6- 8 osób, na dwie noce ( czy wystarczy na spokojne zwiedzanie głównych atrakcji?) I moje pytania
Myśleliśmy zostawić samochody przy granicy. Doczytałam, że w Medyce jest bezpieczny parking. My bliżej mamy do Hrebenne.
1. Czy znajdziemy blisko granicy niedrogi bezpieczny parking w Hrebenne( może ktoś zna ceny?
2. Jak wygląda dojazd do Lwowa z Hrebenne. Czy też są marszrutki, w jakich godzinach i jak często jeżdżą? Dokąd dojeżdżają we Lwowie?
3. Jaki hotel lub hostel polecacie? Chciałabym zarezerwować już w Polsce.
4. Gdzie proponujecie zjeść smacznie i niedrogo we Lwowie?
Z góry dziękuję na odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: oi Re: Wszystko o Lwowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 21:31
      zapytaj w tym biurze
      nie musisz z nimi jechać ale chetnie Ci pomogą .pewnie za ich pośrednictwem możesz zarezerwować noclegi.Byłem z nimi na euro we lwowie i naprawdę wyjazd był profesjonalny.
      www.quand.com.pl/
    • Gość: oi Re: Wszystko o Lwowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 21:38
      odpowiem Ci jeszcze na kilka zapytań
      W hrebennem nie ma możliwości przekroczenia granicy pieszo.Można to zrobić jedynie w medyce .W związku z tym wyjazd do hrebennego nic Ci nie da .Musisz zostawić samochód w tomaszowie i stamtąd pks do lwowa.Pks kiedyś stawał koło opery czyli w centrum,teraz nie wiem.Dworzec jest dość daleko ale za 2 hr dojedziesz z centrum autobusem
      Dwa dni spokojnie wystarczy.
      • denidoro Re: Wszystko o Lwowie 26.07.12, 09:10
        Dziękuję za odpowiedź. Zdecyduję się na przekraczanie granicy w Medyce.
        • Gość: oi Re: Wszystko o Lwowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 15:59
          tylko licz się z większą kolejką .Z medyki też marszrutki nie jeżdżą .Musisz przejść przejście a tam kolejka mrówek .Wsiądziesz dopiero w szeginii.Jak już tak chcesz zrobić to lepiej wsiądź do autobusu w przemyślu .Kursowe przejeżdżają w miarę szybko
          • Gość: denidoro Re: Wszystko o Lwowie IP: *.elomza.pl 26.07.12, 18:46
            Zdecydowałam się na polski PKS i nawet zarezerwowałam już sobie bilety.
    • Gość: gość Re: Wszystko o Lwowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 13:31
      Polecam bar samoobsługowy Puzata chata, tanio, smacznie i szybko. Nie musisz godzinami wyczekiwać na kelnera, bierzesz te potrawy, które widzisz. Wystrój wiejskiej chaty. Namiary można znaleźćw necie, wpisując po polsku puzatachata.
      • Gość: gość Re: Wszystko o Lwowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 13:36
        www.puzatahata.com.ua/eng/
        Powyżej link do polecanego baru.
        • Gość: denidoro Re: Wszystko o Lwowie IP: *.elomza.pl 26.07.12, 18:45
          A może mi ktoś jeszcze powie czy jadąc samodzielnie mam szansę zwiedzić wnętrza opery? Jak to wygląda w wakacje?
          • flat-ower Re: Wszystko o Lwowie 20.08.12, 11:21
            Operę zwiedzać można, odpłatnie oczywiście. Nie radzę jechać samodzielnie, stać jak bydło za kratami w przejściu dla mrówek. Napatrzyłem się na to w ostatnią sobotę. Zadzwoń do biura np. Hortycia w Przemyślu, pogadaj, może robią wycieczki 2 dniowe. Myśmy byli na jednodniowej i było OK. Warto zobaczyć te polskie zabytki (piękne!) w tym zywym muzeum komunizmu !
            • Gość: Lwow.sTreFa.pL Re: Wszystko o Lwowie IP: *.static.telcom.net.ua 21.08.12, 11:30
              > Operę zwiedzać można, odpłatnie oczywiście. Nie radzę jechać samodzielnie, stać
              > jak bydło za kratami w przejściu dla mrówek. Napatrzyłem się na to w ostatnią
              > sobotę. Zadzwoń do biura np. Hortycia w Przemyślu, pogadaj, może robią wycieczk
              > i 2 dniowe. Myśmy byli na jednodniowej i było OK. Warto zobaczyć te polskie zab
              > ytki (piękne!) w tym zywym muzeum komunizmu !
              Jak się pojedzie samemu to się odczuje klimat miasta - spodoba się on komuś czy nie to już inna sprawa - przecież nie wszystkim się musi spodobać. Wyjazd na wycieczkę autobusem z polskim przewodnikiem jest rzeczą sztuczną, która powoduje takie właśnie wypowiedzi....
    • reallyfrank Re: Wszystko o Lwowie 16.09.12, 09:44
      Bardzo popularna restauracja to Pyzata Chata (Пyзaтa хaтa) . To taki ukraiński Mc`donalds z warenikami , barszczem i innymi specjałami wschodniej kuchni. Restauracja nie droga i sam wybierasz składniki swojego posiłku. Ta do której ja chodziłem znajduje się z tyłu Uniwersytetu Lwowskiego (na filmie ostatni budynek) .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka