Gość: julie 78 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 21:17 czy ktos był na wycieczce z Almaturem w Niemczech, mam na mysli imprezy Zamki Ludwika Bawarskiego i Zamki nad Renem, zastanawiam się która z imprez wybrac, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liza_s Re: almatur 14.06.10, 18:11 Byłam na zamkach Ludwika i polecam tę wycieczkę. Organizacyjnie wszystko w porządku, program został zrealizowany w 100% (raz zmieniliśmy tylko kolejność, bodajże zamieniając czwarty dzień z piątym). Największe wrażenie zrobił na mnie wjazd na Zugspitze (świetne widoki), zamki Neuschwanstein i Linderhof (tu wg mnie najładniejsze wnętrza), wyprawa na wyspę Mainau i Monachium. Jeśli miałabym wskazać jakiś minus to właśnie zbyt mało czasu wolnego w Monachium - ale ja byłam w trakcie Oktoberfest, który trochę z tego czasu zabrał. Jeśli specjalnie Tobie nie zależy, radziłabym uniknąć Oktoberfest, bo w namiotach panuje straszny tłok, a podchmielone towarzystwo nie zawsze wywołuje uśmiech na twarzy. Hotel bez zarzutu, pokoje wygodne, posiłki wystarczająco zaspokajały głód, a kolacje czasem aż nadto. Polecam uczestnictwo w organizowanej na koniec imprezie pożegnalnej z piwem beczkowym - bardzo miło ją wspominam. Pilot, pan Janusz Termiński, znakomicie wywiązał się z zadania, był dobrze zorganizowany, doradzał w sprawie lokalnych specjałów i polecał, co jeszcze można by zwiedzić. Miejscowi przewodnicy też w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julie 78 Re: almatur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 19:58 dziękuję za pomoc i za opis imprezy, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: almatur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 10:08 Szukałem, i nie znalazłem w Almaturze tej oferty??? Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: almatur 15.06.10, 12:17 www.almatur.pl/oferty.php?roof=dor&sezon=lato Odpowiedz Link Zgłoś