12.10.10, 15:38
Witam, mam pytanie czy 2 kierowców autokaru może przejechać trase z katowic do bukaresztu bez noclegu?bardzo dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: turystka Re: Bukareszt IP: 109.196.124.* 12.10.10, 19:50
      Myślę, że skoro 1 kierowca może być za kierownicą najwyżej 8 godzin non stop (nie licząc kilkunastominutowych postojów co 3-4 godziny) ,to jak najbardziej 2 kierowców moze jechać bez noclegu w taką trasę z Katowic do Bukaresztu.Co innego, gdy na przejechanie jest 2000km, np z południa Polski do Rzymu. Wtedy 2 kierowców. Nie dosć, że się muszą regularnie zmieniać, to również korzystają z noclegów w swoich autokarowych "sypialniach" . A swoją drogą - ile km liczy taka trasa z Katowic do Bukaresztu?
      • 111beata11 Re: Bukareszt 12.10.10, 23:38
        około 1020 km najkrótszą trasą i sadze ze to tak moze wyjsc na styk
        • Gość: turystka Re: Bukareszt IP: 109.196.124.* 13.10.10, 08:00
          Będzie dobrze. Tyle km to zrobicie w 13- 14 godzin. W sam raz dwóch kierowców. I bez noclegu po drodze. Pomyślności!
          • walhalla7 Re: Bukareszt 18.10.10, 16:38

Ja jechałam z Katowic do Bukaresztu właśnie z dwoma kierowcami, którzy bez odpoczynku zrobili trasę tam i z powrotem. I muszę powiedzieć, że nie jechaliśmy 13 h a bodajże 18h. Drogi są beznadziejne.W Rumunii jeszcze gorsze niż u nas. Ale kierowcy dali radę. Co prawda momentami miałam śmierć w oczach, bo drogi są kręte, a kierowcy jechali dość szybko.
            Podsumowując. Dwóch da radę, a z doświadczenia wiem, że firmy przewozowe naginają przepisy do granic możliwości. Wiadomo, że lepiej by było jakby się przespali, no ale czasem nie ma takiej możliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka