vitek_pl 21.03.11, 10:03 Witam, czy masz ktos aktualne informacje dot. La Défense w Paryzu? Nadal nie ma gdzie tam zaparkowac autokaru czy moze juz jest zrobione miejsce dla autokarow? Z gory dzieki za wszelkie info:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nananana1 Re: Paryz La Défense 21.03.11, 11:06 Niestety, nadal nie ma "legalnego" parkingu. Zawsze gdzies można "przykleić" się w zatoczce, ale jest to ryzykowne :( Dla mnie najlepszym rozwiązaniem pozostaje metro. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
julitkac Re: Paryz La Défense 21.03.11, 12:05 Nie dosyć, że nie ma gdzie postawić autokaru, to we wrześniu nie mogłam stamtąd wyjechać! Powrotna, główna droga była rozkopana. W Sylwestra pojechałam metrem. Teraz w kwietniu też mam w programie La Defense - będę wdzięczna za informacje, czy chociaż można swobodnie wjechać i wyjechać. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nananana1 Re: Paryz La Défense 21.03.11, 16:05 W marcu było jeszcze troche rozkopane, ale bez problemu mozna było poruszać sie autokarem. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
vitek_pl Re: Paryz La Défense 21.03.11, 17:59 a mozna wiedziec gdzie parkowalas autokar? Odpowiedz Link Zgłoś
nananana1 Re: Paryz La Défense 22.03.11, 09:53 Znalazłam ostatnio taką zatoczke poniżej Pomnika La Défense de Paris. To pewnie tylko czasowa, bo obok była budowa, ale zawsze można próbowac, gdzies się "wcisnąć" :) Ania Odpowiedz Link Zgłoś
pl71 Re: Paryz La Défense 23.03.11, 21:09 Te zatoczki były tam od "zawsze", zanim jeszcze powstał parking za Grande Arche. Teraz są tylko 2-3 miejsca przy pomniku i przy odrobinie szcześcia można tam przestać dosyć długo Odpowiedz Link Zgłoś
vitek_pl Re: Paryz La Défense 24.03.11, 07:42 a potrafilibyscie napisac jak do tych zatoczek dojechac? z gory dzieki za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
pl71 Re: Paryz La Défense 24.03.11, 22:20 [i]jadąc od Paryża boulevard circulaire (tak jak na stary parking) zjeźdżasz wczesniej na LA Defense Centre (nie pamiętam który to zjazd; przed koszarami straży pożarnej) i wyjedziesz koło pomnika; wystarczy tylko zrobić rondko i jak masz szczęscie masz wolny parking Odpowiedz Link Zgłoś