Gość: september5 IP: *.bg.univ.gda.pl 24.05.04, 12:54 Czy ktoś skorzystał z czeków oferowanych przez tą firmę i jakie ma wrażenia? Opinie na portalu firmy są obiecujące ale czy wiarygodne...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aseretka Re: Eurorest - 14 darmowych noclegów 24.05.04, 14:01 Nie ma czegoś takiego, jak "darmowe kolacje". Owszem na czek mozesz dostać ulgowe noclegi ( te bezpłatne zupełnie nie istnieją ). Cały szkopół tkwi zaś w pargrafie 10 regulaminu: "Klient korzystający z bezpłatnych lub ulgowych noclegów zobowiązany jest, w momencie przybycia do Hotelu, do wykupienia obowiązujących dla Klientów systemu „Eurorest" całodziennych stawek żywieniowych w ilości równej ilości planowanych noclegów." Te stawki są tak wysokie, że rekompensują wartość ulgowych noclegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: september5 Re: Eurorest - 14 darmowych noclegów IP: *.bg.univ.gda.pl 24.05.04, 14:36 Dzięki za odpowiedz. Oczywiście, że darmowe jest tylko miejsce w hotelu. Wg regulaminu p.10 trzeba wykupic koszt całodziennego wyżywienia(są to 2 posiłki, sporadycznie 3). Z kolei par.11 regulaminu podaje, że wysokość całodziennej stawki żywieniowej jest to ta publikowana. Z tego co się zorientowałam, w polskich hotelach dla 1 osoby wynosi 40-50 zl/dobę. Nie jest to zawrotna cena za pobyt, zakładając, że istotnie tak okazuje się na miejscu. Czy ktoś korzystał i może powiedzieć? Chciałam też wiedziec, czy sa problemy z rezerwacją? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea27 Re: Eurorest - 14 darmowych noclegów 24.05.04, 19:57 Człowieku ... przelicz sobie dzienna stawkę wyżywieniową przez 7 lub 14 i porównaj to z ofertą solidnych biur turystycznych, gdzie za teę samą cenę będziesz miał nocleg, wyżywienie i przejazd. Popatrz na to, ze nawet w Polsce oferują ci te bezpłatne noclegi poza sezonem, czyli wtedy, gdy nie ma chętnych. I nie są to ceny zadnych hoteli tylko prywatnych kwater i pensjonatów. Też dostałam swego czasu maila i wysłałam do innych wymaganą ilośc. Po zapoznaniu się z ofertą doszłam do wniosku, ze to wielka lipa. Nawet nikt z moich znajomych nie chciał pokusić się na taki darmowy pobyt. No cóż ... głupich nie sieją ... oni sami rosną. Życzę miłego spędzenia urlopu, jeśli chcesz na rzecz cwaniaków pozbyć się nadmiaru pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: Eurorest - 14 darmowych noclegów 15.06.04, 14:50 Witaj, Oferta Eurorestu nie jewst oszustwem,mialam takie 2 czeki. Problem w tym, ze moze sie okazac, ja tak mialam, ze hotel ktory sobie wybralas, nie nalezy juz do programu! Dostalam az 3 takieodpowiedzi z Chorwacji! Ze ich chotel juz nie bierze w tym udzialu... wiec najpierw sie zorientuj czy na pewno pojedziesz tam gdzie chcesz tzn. do wybranego hotelu. Moim zdaniem oferta Eurorestu jest oplacalna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: Eurorest - 14 darmowych noclegów IP: 195.215.5.* 15.06.04, 15:15 policz sobie ceny: np. hotel we Francji albo Hiszpanii - cana "wyzywienia" na 2 osoby na 14 dni to ok 3800 zl, plus dojazd !!! Zdecydowanie przegiecie, a do tego nigdy nie gwarantuja Ci miejsca. za te cene znajdziesz sobie hotel z transportem w sezonie i tam, gdzie sam(a) sobie wybierzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qstaa Re: Eurorest - 14 darmowych noclegów IP: 213.76.166.* 25.06.04, 11:09 to ściema! świadczy o tym fakt, że po dostaniu promocyjnej emalii nie rozsyłałem jej "robiąc reklamę" 7 osobom a jedynie kliknąłem ODPOWIEDZ i WYŚLIJ :). za parę chwil otrzymałem mój ("Brawo!":)) "tajny promocyjny super kod". pełno numerów i kodów (znany chwyt dający przeświadczenie że to oferta "SPECJALNIE dla CIEBIE"). ale przecież nie przyniosłem im ŻADNEJ korzyści! czy ktoś daje coś za darmo? [retorycznie pytam] pozostawiam czytelników z ich własnymi - mam nadzieję słusznymi - przemyśleniami i nie bądźcie, proszę, naiwni! pozdrawiam!!!! qstaa@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Eurorest - 14 darmowych noclegów 26.06.04, 05:13 No cóż... głupich nie sieja - oni sami rosną. :) Chciałabym poznać osobiście osobę, która skorzystała z oferty Eurorestu. Swego czasu to "biuro" udzielało się też przy zakładaniu okien PCV. Każdemu klientowi, który wymieniał okna oferowano "darmowe" wczasy dla dwóch osób. Tylko niestety... okazywało się, ze te darmowe, nie sa takie darmowe, bo koszt wykupienia wyżywienia był równy lub przekraczał wartość oferty z innych biur turystycznych ( tych porządnych ), przy czym oferta wyjazdowa obejmowała tylko okres tzw. nie turystyczny, kiedy to hotele i pensjonaty świecą pustkami. To się nazywa czysta reklama dla hoteli, ośrodków wypoczynkowych i pensjonatów. Odpowiedz Link Zgłoś
wojnaipokoj Re: Eurorest - 14 darmowych noclegów 28.06.04, 21:41 Mam taki czek i do tej pory tylko obiekty z Karwii i Jastrzębiej Góry odpowiedziały na moje zapytania ,przy czym w jednym z nich uświadomiono mi,że obecnie trwająca promocja jest "tańsza" niż oferta wynikająca z czeku. Natomiast kilkukrotny kontakt z proponowanym na czeku hotelem w Rumunii nad Morzem Czarnym nie udał mi się.Zwróciłam się z tym problemem do Eurorestu i też nie odpowiadają drugi miesiąc. Uczciwie trzeba przyznać,że tylko niektóre ceny i obiekty mogą być konkurencyjne do tych proponowanych przez biura turystyczne. Warto porównać ceny w naszych biurach z ofertą z czeku,a tym bardziej z cenami internetowymi,na miejscu,w danym kraju. Beata Odpowiedz Link Zgłoś