Dodaj do ulubionych

Ranking Biur Podróży 2011

IP: *.centertel.pl 13.10.11, 18:03
Hejka! Jakie biura podróży są najlepsze-po różnych kłopotach warto się dowiedzieć - co sądziecie o Rankingu Biur Podróży - jakie są Wasze typy i opinie? pozdrawiam turystycznie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: magdzia Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.centertel.pl 16.10.11, 19:52
      ja tam jestem wierna Triadzie
      • Gość: TURYSTKA Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 21:15
        ITAKA :)
        • Gość: poprostuja Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: 83.238.3.* 17.10.11, 08:47
          a Rainbow Tours?
      • sogoisland Re: Ranking Biur Podróży 2011 24.10.11, 11:08
        Jeśli planujesz tanie wczasy zagraniczne, to warto przejrzeć także ranking Money i tygodnika Wprost: Ranking sklepów i usług internetowych.
        Na dole masz kategorię PODRÓŻE. Warto się tym zasugerować. Biura czy agenci działający online mogą się okazać ciekawą alternatywą tym bardziej, że dysponują ofertą wszystkich największy biur podróży, agencji turystycznych, masz tam także tanie wycieczki zagraniczne, oferty last minute, transport i hotele. No w każdym bądź razie sporo tego.

Pozdrawiam
    • Gość: toja Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: 217.153.153.* 17.10.11, 09:36
      wg mnie TUI, Neckermann, Itaka, Wezyr, Rainbow. W takiej kolejności właśnie. Opieram się na własnych doświadczeniach.
      • Gość: bajka Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 12:05
        Itaka, Rainbow
        • Gość: mm Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 21:46
          Zgadzam się całkowicie Itaka i Rainbow Tours
    • Gość: ann Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 19:41
      Tui, Neckermann kolejność dowolna w zależności od miejsca i rezydenta
    • luizka_85 Re: Ranking Biur Podróży 2011 18.10.11, 11:21
      Itaka oraz Rainbow Tours to są pewniaki.
      Z Triadą teraz bym uważała - przez ostatnie lata przynosiła straty, cały czas szuka inwestora, w ogóle powinnam zacząć od tego, że triada jest teraz marką jej młodszej córki Sky Club (ominęli w ten sposób wykupienie wysokiej gwarancji)

TUI i Neckermann - należą do ogólnoeuropejskich koncernów, które nie są w najlepszej kondycji: "Dwaj najwięksi w Europie touroperatorzy: TUI i Thomas Cook, stracili od czerwca średnio połowę swej wartości. " z artykułu: www.rp.pl/artykul/732774.html?print=tak&p=0
      • Gość: jozefa1 Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.171.171.54.static.crowley.pl 18.10.11, 13:25
        Nie podzielam entuzjazmu dla Itaki 3 ostatnie wyjazdy-na każdym większa lub mniejsza "wpadka" i szybko z nimi nie pojadę, natomiast Triada podniosła znacznie standard usług, ale za to niepokojąca jest jej sytuacja finansowa, rainbown -solidne biuro, Neckermann i Tui -najlepsze.To moja subiektywna ocena na przestrzeni kilku ostatnich lat-jeżdże 2-3 razy w roku. Z małych biur nie korzystam, bo kłopoty finansowe szybko powodują ich upadek. Na narty jeżdże z Otium i wystawiam im 4+.
        • doroti1983 Re: Ranking Biur Podróży 2011 19.10.11, 00:41
          Itaka zajmuje pierwsze miejsce w jakimś rankingu w tym roku. Brawo, bo kolejne biura z zagranicznym kapitałem są daleko w tyle.

Preferuję i polecam również mniejsze biura, ponieważ lepiej potrafią dostosować swoją ofertę do klientów. Świetne biuro z Trójmiasta - TRAMP organizuje wyjazdy rodzinne letnie i zimowe. Polecam szczególnie zimowe. Wyjazdy organizowane są z większości większych miast w Polsce- trzeba sprawdzić na stronie.
          • jeff1965 Re: Ranking Biur Podróży 2011 19.10.11, 15:52
            1.TUI
            2.Neckrmann
            3....
            4...
            5Itaka
            6....
            7Triada
    • Gość: mars Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.internetia.net.pl 19.10.11, 21:08
      Jak dla mnie TUI mocno obniżyło poziom obsługi - tną koszty gdzie popadnie, nie dotrzymują warunków zawartych wczesniej umów. Dawniej nr 1 a teraz czas rozejrzeć się za innym biurem. Ja nie polecam. Oby tylko inni nie okazali się jeszcze gorsi :-(
      • doroti1983 Re: Ranking Biur Podróży 2011 19.10.11, 22:54
        TUI to już w sumie korporacja, ja preferuję korzystanie z bardziej kameralnych, mniejszych biur podróży.
        • Gość: gosc Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 02:30
          ja korzystałem z ecco x2, itaki x2, kopernika, alfy, tui i neckermana po1

nie widzę żadnej różnicy w obsłudze,
          na plus necka i tui zaliczyłbym tylko, że bilety przesyłane sa do domu(zawsze to jedna mniej kolejka)
      • luizka_85 Re: Ranking Biur Podróży 2011 20.10.11, 11:25
        racja, kiedyś TUI było prestiżowym biurem, a teraz idzie na ilość, bo chce być drugą Itaką
        • Gość: sisi Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.11, 13:39
          Nie rozumien dlaczego na stronie Neckermana nie moge sie doszukać wycieczek fakultatywnych? Czy nie organizuja czy to ja mam problem???
          • izis52 Re: Ranking Biur Podróży 2011 21.10.11, 15:33
            A co myślicie o Sun&Fun ? Startują z konkurencyjnymi cenami i ktoś z rodziny właśnie kupił.....
            • luizka_85 Re: Ranking Biur Podróży 2011 22.10.11, 12:25
              Sun&Fun jest ok. z godnych uwagi są jeszcze Alfa Star, Exim, GTI, Bee Free, Wezyr, Grecos, Oasis Tours, Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company (wycieczki objazdowe, głównie egzotyka)

• luizka_85 Re: Ranking Biur Podróży 2011 24.10.11, 11:18
                jeszcze ECCO HOLIDAY jest godne polecenia
              • Gość: maniuś Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.toya.net.pl 29.11.12, 23:16
                Co ty dziewczyno piszesz o SUN & FUN korzystałem z ich usług i więcej nie kupię żadnej oferty z tego biura. Poleciałem z rodziną do Turcji wylot z Łodzi a przy powrocie nie było dla mnie miejsca w samolocie, który leciał Łodzi i musiałem lecieć do innego miasta. Mój transfer z Turcji do Łodzi trwał ponad 14 godzin.
          • luizka_85 Re: Ranking Biur Podróży 2011 22.10.11, 12:19
            organizują, akurat strony neca nie znam, ale na wielu stronach informacje o wycieczkach są nieźle ukryte
            • doroti1983 Re: Ranking Biur Podróży 2011 24.10.11, 02:41

ITAKA idzie na ilość? Nie rozumiem tej opinii... Bo co? Bo jest największym polskim biurem podróży? Ja trzymam za nich kciuki, choć korzystam z usług innego biura przy rodzinnych wyjazdach. Jak pisałam, wolę mniejsze i sprawdzone. Jeśli będziecie zainteresowani polecam ofertę na stronie internetowej biura TRAMP z Gdyni.
              • luizka_85 Re: Ranking Biur Podróży 2011 24.10.11, 11:21
                Ostatnio na itakę jest dużo skarg - pokoje w piwnicy (rezerwacje kompleksu a nie konkretnego hotelu, nie mówiąc o pokoju), zmiany godzin przelotów, ale za to niskie ceny i masy wysyłanych turystów. Coś za coś, ja i tak ich polecam.
                • Gość: Gocha Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 11:15
                  info z profilu facebookowego Itaki:

Redakcja „Rzeczpospolitej" już po raz dziesiąty opublikowała Listę 2000 największych firm w Polsce. ITAKA awansowała na niej o kolejne pozycje i aktualnie zajmuje 305. miejsce. To najlepszy rezultat spośród biur podróży! Ranking "Rzeczpospolitej" powstaje na podstawie nadesłanych przez przedsiębiorców ankiet lub raportów firm giełdowych, Monitora Polskiego i danych wywiadowni Dun & Bradstreet.
                  • Gość: Karol Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.play-internet.pl 29.10.11, 13:01
                    Do tego jeszcze na portalu turyści info podawane są rankingi można zerkać i porównywać :)
                    • Gość: gość Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.124.rt.ibs.net.pl 02.11.11, 20:42
                      Alfa Star - duży wybór ofert i bardzo fajne ceny (super lasty)
                      • Gość: magdalenka Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.cela.pl 04.11.11, 13:38
                        Alfa jest spoko, ma niskie ceny, dobrą organizację. Byłam kilka razy i wracałam zadowolona.
    • teresa_34 Re: Ranking Biur Podróży 2011 04.11.11, 17:50
      Mi w takich rankingach brakuje zawsze mniejszych czy mniej znanych firm. Ujmują w nich te które stać na dobrą reklamę - takie mam wrażenie po wycieczce z jednym z organizatorów, z pierwszej trojki wspomnianego rankingu. I nie przesadzam.
      W tym roku byliśmy ze znalezionym przez znajomych biurem www.solemiotravel.pl/
      Nie mam jeszcze aż tyle doświadczenia, żeby mocno chwalić wszystkie mniej znane firmy, ale w tej poziom obsługi był co najmniej dobry. Można było liczyć na wyjasnienia obsługi, można było liczyć na pomoc bez dawania napiwków ( osoby które często jeżdżą wiedzą o których napiwkach mówię )
    • Gość: Kawulka Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.olsztyn.mm.pl 08.01.12, 17:41
      Witajcie, po pierwszym pobycie na Krecie z Itaką, byłam zachwycona, więc w ciemno wykupiłam wczasy na Teneryfie, tam to już była porażka za porażką, hotel (wybraliśmy najlepszy w ofercie) był w porządku (co prawda pobliska plaża byla okropna i przypominała jakieś doki, do nastepnej z "błekitną flagą" spory kawałek, w związku z tym kto nie zajął miejsca przy basenie do 6.30 nie miał szans do wieczora aby tam przebywać lecz to pewnie problem wielu hoteli), organizacja wycieczek -masakra, brak podstwowych i bardzo ważnych informacji od rezydentki (np. poinformowała nas że dwa autobusy docierają do SIAM Parku, ale o tym, że jeden jedzie 40 min. a drugi krąży 2 godz. już nie); powrót: zbiórka o 9.00; na Okęciu byliśmy o 24.00, ok. 1.00 odebraliśmy bagaże, do domu jeszcze ponad 200 km, z małym dzieckiem, bez zapewnienia posiłku, bez szansy na jakikolwiek nocleg po tym wszystkim, brak jakichkolwiek informacji, samolot był opóźniony, wylądował na innej wyspie, ja może jestem głupia, ale nikt z pasażerów nie wiedział co się dzieje, czy mamy wychodzić czy czekać dopiero kapitan poinformował o przesiadce. Największy żal mam o to, że biuro o wszystkim wiedziało i spokojnie mogliśmy poczekać w hotelu, cały dzień mieliśmy jeszcze zapewnione wyżywienie i pokój do 12.00, po co ten stres, zwłaszcza dla dziecka które zresztą po drodze się rozchorowało. Pozostał mi tak niesmak, że w tym roku nie mam ochoty nigdzie się ruszać, a na pewno nie z Itaką.
      • Gość: ania0580 Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.centertel.pl 08.01.12, 21:50
        Z BP Itaka byłam już 6 razy na zagranicznej wycieczce i jeszcze nie trafiłam na warunki niezgodnne z tym co zostało mi przedstawione w BP. Zawsze zostaję poinformowana o wszystkich wadach i zaletach hotelu oraz miejscowości.
        Zawsze zostaję również zapytana na czym najbardziej mi zależy podczas tego urlopu czyli czy chcę leżeć na leżaku przy hotelu czy chcę zwiedzać itp i zgodnie z tym jest dobierana oferta.
        Myślę, że podstawą udanego urlopu jest fachowa obsługa pracowników biura podróży, którzy dopasują ofertę do nas a nie nas do oferty:-)
        • Gość: Kawulka Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.olsztyn.mm.pl 10.01.12, 22:20
          Zgadzam się i nie mam pretensji do hotelu bo i tak w porównaniu z innymi dobrze trafiliśmy, tragiczna była strona organizacyjna wycieczek, brak podstawowych informacji na miejscu, koszmarny powrót, a za to odpowiada biuro. Napisałam dużo na ten temat ale wszystko mi uciekło. Do dzisiaj się trzęsę jak przypomnę sobie pewne chore sytuacje, mam porównanie z organizacją na Krecie więc wiem jak to powinno wyglądać. Polaków w tym hotelu było bardzo mało (z nami przyjechały tylko 2 osoby), kilka było z poprzedniego tyg. więc nawet nie mogliśmy wymieniać się między sobą informacjami.
    • Gość: Ika Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: 195.150.190.* 30.11.12, 23:05
      Ja generalnie preferuję większe biura, myślę że z nimi wakacje są bezpieczniejsze po prostu. Póki co zaliczyłam kilka wyjazdów zagranicznych, ale najbardziej podobało mi się podejście do klienta u Rainbowa. Nikt mi na siłę nic nie wciskał w biurze, a hotele po przyjeździe na miejsca były takie jak na zdjęciach w katalogach. Do regionalnych, małych biur jakoś nie mam zaufania.
      • Gość: Roxana Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.12, 23:37
        Ja jeżdżę tylko z Rainbow Tours jak dla Mnie to jedyne solidne i sprawdzone biuro podróży w Polsce, byłam z nimi już na kilku wyjazdach i nigdy Mnie nie zawiedli.
        • Gość: Halina Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.free.aero2.net.pl 01.12.12, 13:01
          Ja byłam na wczasach już z trzema biurami podróży. Na dwóch się zawiodłam, bo opis wycieczki nie był adekwatny do rzeczywistości. Trzecie RT spełniło moje oczekiwania. Nie mam żadnych większych zastrzeżeń co do tego biura podróży.
          • Gość: jeff Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.play-internet.pl 02.12.12, 03:49
            Co za prymitywna reklama, myślenia to was w tym biurze nie nauczyli.
            • warmianka35 Re: Ranking Biur Podróży 2011 02.12.12, 17:35
              A dlaczego od razu reklama? Jak ktoś lubi objazdy to na dzień dzisiejszy, po upadku świętej pamięci Triady a jeszcze wcześniej Orbisu, ma do wyboru Itakę lub Rainbow. Dla mnie Itaka jest czasami za droga więc również wybieram Rainbow. A co jak co, pracownikiem tego biura na pewno nie jestem. Pracuję w zupełnie innej branży. Na pewno zdarzają się tutaj wpisy pracowników biur podróży, ale nie podciągajmy pod nich wszystkich, którzy pozytywnie wypowiadają się na temat określonego biura. Kto powiedział, że trzeba pisać tylko wtedy gdy się chce kogoś skrytykować?
          • Gość: tomek Re: Ranking Biur Podróży 2011 IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.13, 15:37
            Jeśli ktoś naprawdę szuka sprawdzonego (bezpiecznego) biura podróży to niech przede wszystkim sprawdzi kondycję finansową (zadłużenie, zyski, stan gotówki,itd.) tego biura. Można to znaleźć dla różnych polskich biur podróży na www.SprawdzoneBiura.pl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka