Dodaj do ulubionych

Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 10:06
Witam
Zauważyłam że na forach pod hotelami jest dużo nieprawdziwych informacji
Byłam w paru hotelach w Grecji, Turcji Egipci i Bułgari
Wybieram hotele od *** do *****
Jestem klientem zadowolonym - ale zawsze martwią mnie opinie które powodują że niepokoję się o wakacje
Kupuję czytam obawiam się i wracam zadowolona
Dlaczego więc opinie są złe ? Czy to biura konkurencyjne je wypisują ?
Dlaczego komuś zależy żeby szykanować , podawać nieprawdziwe informacje ?
Moi znajomi podzielają mój pogląd
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? 10.02.12, 11:20
      ja sprawdzam opnie na holidaychecku i zawsze odrzucam skrajne, czyli pełne zachwytu i najgorsze, w rzeczywistości zwykle prawda leży po środku.
    • Gość: kasik Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.12, 13:37
      Bo każdy z nas jest inny i każdy ma inne oczekiwania.
      Przecież wystarczy porozmawiać na miejscu w danym hotelu z kilkoma osobami i już widać różnice w opinii, tobie się podoba a inny zrówna to z błotem.
      • bajecznewakacje.pl Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? 10.02.12, 14:50
        Jak jest wszystko w miarę ok tzn. zgodnie z tym co Klient wyczytał i zobaczył w katalogu to nie piszą za dużo na temat danego hotelu. Jeśli coś się nam nie spodoba to opisujemy już negatywnie cały hotel wraz z obsługą. Warto słuchać opinii ludzi, którzy naprawdę byli w danych hotelach. Chętnie służę pomocą bo widziałam wiele hoteli. Zapraszam do zadawania pytań. Kontakt :www.taniewczasy.info/ Pozdrawiam
        • pietnacha40 Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? 10.02.12, 20:01
          ja sprawdzam na trip advisor i tak jak voyager747 odrzucam skrajne . Jeśli średnia opinia klientów jest zadowalająca,to biorę .
          • untochables Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? 10.02.12, 22:05
            trip - jest najlepszy do oceny ;)
            nuczyłem się też odcedzać oceny pewnych narodowości np. oceny mieszkańców Singapuru albo Dubaju trzeba mnożyć x 3 oni zawsze oczekują cudów ;) i nie ma co się dziwić w przeciwną stronę jak czytam opinie Filipińczyków albo mieszkańców Sri Lanki mnożę x 4 ;) bo są miejsca gdzie dziurawy namiot to dla nich 5* hotel ;)
    • Gość: kik Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.xdsl.centertel.pl 11.02.12, 10:27
      Dlaczego uważasz że negatywne opinie o hotelach są nieprawdziwe ? Odrzucając złą wolę i ewidentne manipulacje są to opinie własne czyli subiektywne. Ten sam hotel dla konesera moze być kiepski a dla nowicjusza - genialny
      • nchyb Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? 11.02.12, 14:28
        > Ten sam hotel dla konesera moze być kiepski a dla nowicjusza - genialny

ten sam hotel dla malkontenta nowicjusza może również być kiepski, a dla konesera optymisty - genialny... :-)

• dociekliwy_0 Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? 11.02.12, 14:30
      tak jak voyager i inni odrzucam skrajne opinie, co więcej patrzę również na wiarygodność osoby piszącej taką opnię, ile postów opublikowała i jak jest oceniana w danym serwisie.

Wybacz, lecz biorąc powyższe założenia Twój post również można uznać za prowokacyjny, gdyż nie zadałeś/łaś sobie na tyle trudu aby napisać go z zarejestrowanego konta... czyli niewiarygodnie i nawet krakowski provider ists nic tutaj nie zmienia...
      • e_podmiejska Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? 11.02.12, 19:08
        Ja osobiście też czasem dziwię się opiniom, które czytam na temat hoteli, w których miałam szczęście gościć. Przed wyjazdem zdecydowanie odrzucam opinie zamieszczone na rodzimych portalach turystycznych a czytam i daję wiarę np. holidaycheck, tripadvisor czy zoover (mieszanka narodowościowa).Opinie w większości są zbieżne z moimi odczuciami po powrocie. Czasem mam wrażenie, że ktoś kto płaci ok. 5 tys za osobę w hotelu 5* to oczekuje luksusu jaki zaczyna się niestety dopiero pow. 10 tys za osobę;)))))
        "LOS SPRZYJA PRZEZORNYM"
        • Gość: Aga Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.akson.waw.supermedia.pl 15.02.12, 15:23
          Korzystam z holidaycheck i raczej nigdy się nie zawiodłam. Zwracam tez uwage w jakim wieku sa osoby, które opinie umieszczaja. Co innego lubi młoda dziewczyna przyjeżdzająca się pobawić a czego innego oczekuje rodzina z małym dzieckiem i szukajaca spokoju.
    • arob Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? 21.02.12, 15:26
      bo faktycznie biura podróży w internecie prowadzą walkę
      trzeba utrudnić sprzedaż innym jak mają coś dobrego
      Przerabiam to co roku kupuję , lecę a potem czytam opinie i co ?
      ktoś ma niezłą fantazję
      Ludzie nie dajcie się zwariować jak hotel ma **** to ktoś mu je dał - najczęściej powołana do tego komisja - przecież są wymogi i regulacje szczególnie w Uni Europejskiej
      Warto pomyśleć co z czego się bierze i kierować się swoimi gustami
      • Gość: Dusi Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.xdsl.centertel.pl 21.02.12, 19:56
        Banialuki piszesz. Gwiazdki hotelowe w Turcji, Tunezji a nawet Grecji to jedynie "wskazówka" a nie rzeczywista ocena. A opinie nie są nieprawdziwe tylko subiektywne. Całe szczęście różnimy się od siebie. Dużo też zależy od przypadku: recepcjonista, który ma zły dzień, zmęczony kelner i już wszystko wydaje Ci się do d....
        • arob Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? 22.02.12, 10:55
          Przepraszam bardzo ale miałam możliwość pracowania w hotelu podczas nadawania kategori
          I nie jest to subiektywna ocena a cała procedura
          Wklejam link żeby być bardziej wiarygodnym
          Proponuję przeczytać a nie obniżać poziomu wiedzy na forum i robić mętlik ludziom w głowach

www.crete.pl/strona_ocena_hoteli_w_grecji.html
          • Gość: Dusi Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.02.12, 18:56
            W krajach UE rzeczywiście są procedury (na wszystko) choć Grecja jest akurat bardzo kiepskim przykładem. Zapewne mieli też "odpowiednie procedury" przy wprowadzaniu euro ;).
            Natomiast zwykle jako turyści jeździmy do Turcji, Tunezji, Egiptu. W Turcji, którą znam bardzo dobrze oceniam, że najwyżej 10% ma rzeczywisty standard pięciu gwiazdek - przeważnie to odpowiednik europejskich 3*. Więc nawet w ramach miejscowych ocen jest duża rozpietość poziomu i dokładnie to napisałam...Bardziej miarodajne są oceny biur i oczywiście konkretne uwagi turystów
            • Gość: regina Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.12, 11:11
              Niektórzy ludzie maja zbyt duże wymagania, nieadekwatne do ilości gwiazdek i cen, czasami jadą małżeństwa skonfliktowane i swoje prywatne problemy przelewaja na wszystko wokół. Do tego ludzie nie maja pojęcia gdzie jadą i jak wygladaja hotele w danych krajach. Opisy pieciogwaiazdkowych hoteli z lasta w Egipcie za 2 tyś z podkresleniem, ze ok jak na egipskie warunki, smiem twierdzić, ze 3/4 tych ludzie nigdy nie było i nie będzie w pieciogwazdkowym hotelu w Europie, bo ich po prostu nie stać. a to, ze biura sobie nawzajem robą złą opinię jest pewne. Dobrze ktoś na początku napisał, odrzucić skrajne opinie, a prawda, zawsze leży pośrodku.
              • Gość: regina Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.12, 11:29
                kiedys wybrałam sie do bardzo taniego hotelu z all z zalozeniem, ze potraktujemy go jako baze wypadową, a all to super opcja, bo jak zaszalejesz z kasą na wycieczkach to w hotelu z głodu i pragnienia nie zginiesz :) Hotel, biorąc pod uwagę cenę i ogólną atmosferę (najgorszy, a najlepiej ten wyjazd wspominamy ze znajomymi) ocenilam w miarę pozytywnie w odróżnieniu od całej reszty burżujów i swiatowców , no i zaczęło się, ze jestem pracownikiem biura, a na pewno to mieszakm w chlewie i byle co jem :)))
                • Gość: małgosia Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 15:00
                  Potwierdzam
                  W Grecji byłam w ***, W Bułgari i na Cyprze w **** w Turcji i Egipcie w *****
                  Najbardziej podobało mi się w *** bo był to hotel jaki lubię mały z pięknym widokiem na morze, ba na zatokę , wieczorem przesiadywałam na balkonie popijałam drinki a morze szumiało
                  Rewelacja
                  A pokoje czy *** czy ***** w wyposażeniu podobne może tylko nowsze meble
                  ale wiecie co wolę w Grecji być na 7 nocy i mieć to co lubię niż wypasiony Hotel w Bułgari i tłumy ludzi. Niech każdy pomyśli co dla niego jest ważne czy hotel, czy drinki, czy rozrywkowa okolica czy szum morza a wakacje będą udane
                  A opinie o hotelach te na forum traktować z przymrużeniem oka
                  Aha w tym roku też Grecja - dla mnie hotel koniecznie przy plaży
                  • rejsowicz3 Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? 23.02.12, 16:47
                    ja myśle ,ze na wszystkich mozliwych "oceniaczach"głównie toczy się walka biur.Oceniają na + swoje hotele a na - hotele konkurencji.Zastanówcie sie panswo czy przyjdzie człowiekowi do głowy po udanym urlopie wchodzic na oceniacze i pisac dobre opinie? Sa oczywiscie wyjatki ale przewaznie piszą niezadowoleni klienci.Oni już wracaja z postanowieniem,że opiszą hotel i biuro dając upust swoim emocjom.Mało osób zadowolonych dodaje swoje oceny.trzeba zwrócic uwage na to ile jest w danym hotelu ocen.Ja znam osobiście hotele które funkcjonują kilkanascie lat i mają po 10-20 ocen,a sa to hotele w krórych co sezon urlop spedza kilka tysiecy osób.Przełóżcie sobie zawsze wielkość hotelu ,wiek na ilośc ocen.jeżeli jest ich mało to w moim pojęciu hotel jest ok jezeli dużo to zauważcie że zawsze wiekszośc jest negatywnych więc lepiej nie wybierać tej oferty.fakt trzeba odrzucac oferty skarajne bo to te kreowane przez biuro i ich konkurencje ;)
                    • Gość: xxxx Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.02.12, 21:09
                      Mnie też wqrzają ludzie piszący opinie niesprawiedliwe, bo nie na temat. Elementem oceny hotelu bywa ocena pracy rezydenta, wqrzenie na hotel za to że go wybudowano przy kamienistej plaży (jak piaszczysta 50 km dalej), ale są tez inne kwestie. Na ocenę hotelu składa się np. krytyka pogody itp.
                      Hotelom pozostawały z zamierzchłej przeszłości gwiazdki bez pokrycia dziś, to biura sobie "gwiazdkuja" (zwykle w wielu hotelach, gdzie Itaka da 4, TUI 3+, gdzie Itaka 3+, TUI 3 etc. - ale jest to ten sam hotel i TUI woła za to i tak często drożej, więc nie stoję po żadnej ze stron).
                      Czasem przyczyna jest taka - są duże różnice w cenach w zalezności od sezonu. Ktos leci w maju i ma 999 zł, jest wniebowzięty, że tak wiele za tak niewiele, leci w sierpniu i buli 3.200, więc oczekuje dużo a tu kolejki do obiadokolacji bo szczyt sezonu itp.
                      Albo problem, że polskiego lekarza czy prawnika stać na ten sam hotel co jakiegos hiperrobociarza z Niemiec i potem wyładowuje frustrację.
    • Gość: kris Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.12, 13:26
      To nie chodzi tylko o opinie o hotelach, tylko generalnie o specyfike róznego rodzaju internetowych forum dyskusyjnych, rankingow itp.
      Zwykle, jeśli komuś dana rzecz, usługa, towar, wycieczka czy hotel się podoba, to po prostu jest zadowolony, cieszy się życiem i tyle, nie pisze o tym na necie. A jeśli komuś coś nie wyszło, coś było nie tak, to szuka innych osób ktore miały problemy, wywnętrza się, opisuje swoje żale na forach, holidaycheckach itp.
      Podobnie było na umierających już, grupach dyskusyjnych usenet, poświęconych różnym zagadnieniom - zazwyczaj pisano o problemach, a nie o radościach:)
      Dlatego, rzeczywiście, czytając opinie o hotelach, opisy biur podróży na forach (ile razy dostało się ITACE - w końcu jeden z wiekszych touroperatorow, to statystycznie zawsze sie komuś coś nie spodoba), można mieć wrażenia, że wszędzie jest beznadziejnie i nie warto nigdzie jechać. Tak więc spokojnie, te negatywne opinie można dzielić na cztery.
      Jeszcze trzeba dodać, ze jest wielu takich turystów narzekaczy. Sam mam znajomego, który stwierdził "już wszystko widziałem, więc nic mnie nie cieszy" :))) Więc choćby nie wiem jak było super, to musi znaleźć dziurę w całym:)

• Gość: Anna Barska Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: 94.232.35.* 27.02.12, 19:35
      Ja też tak mam kupuję hotel , wracam do do domu a mąż pyta o nazwę i już szuka
      Potem mnie denerwuje bo poczytał że drzwi podrapane, że jedzenie niedobre, że kolejki do restauracji i cały szereg bzdur
      Sama nie wiem co o tym myśleć ale już zarezerwował , więc myślę będzie dobrze
      No i czekam aż się doczekałam i co ?
      Hotel drzwi podobnie jak u mnie w domu a mam nowe bo nowy dom
      Jedzenie typowo Greckie czyli kuchnia śródziemnomorska - oliwki, ryby sałatki Greckie, steki frytki zypy warzywne - uwielbiam
      Mąż zadowolony - przepraszał ża marudził że czytał coś pod czym nikt w necie się nie podpisuje - ale faktycznie sam dobrej opini nie dodał - czemu ?
      Nie chciało mu się za mało słów - znajomym się pochwalił ale opinie nie dał
      Więc tak myślę czy wszyscy co czytają marudzą a potem się cieszą że fajnie dodają opinie ?
      Raczej nie i to trochę nie fer
      Wszyscy powinni pisać jak czytają i trują i się zamartwiają
      Powinni tą kupę internetowych bzdur zmienić - dodać prawdziwą opinię - pokazać innym jak się cieszą i podpisać się imieniem nazwiskiem
      Ja się podpisuję Anna Barska Łódż
      • Gość: kasia Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.02.12, 21:16
        Ludzie przede wszystkim nie czytają chyba gdzie się wybierają. Ostatnio przejrzałam na holidaycheck opinie o hotelu 5* w Egipcie, w którym miałam prawdziwą przyjemność przebywać w grudniu 2011. No po prostu ręce opadają. Po pierwsze byliśmy w szóstkę i każdemu smakowało jedzenie, zgodnie stwierdziliśmy, ze było dużo i smacznie, ale oczywiście czytam, że jedzenie ubogie i ciągle to samo - tego sformułowania po prostu nie rozumiem, czy wszyscy codziennie jedzą wszystko co jest dostępne? Po drugie wyraźnie w opisie hotelu (o ile ktoś nie jest analfabetą) zawarta jest informacja, gdzie on się znajduje i co wkoło niego, ten konkretnie daleko od miejscowości i wkoło nic. Oczywiście ludzie jadą, bo pewnie nie czytając, jakiegoś lasta złapali, a potem zaniżone oceny właśnie z tego powodu, ze daleko od miasta i wkoło nic. No to pytam, po co ktoś tam się pchał jak miał wielki wybór hoteli w mieście. Tragedia i masakra w jednym. To tak jakby wybrać hotel bez dostępu do morza, na miejscu mieć o to pretensje, a po przyjeździe zaniżyć z tego względu ocenę.
      • agulha Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? 05.03.12, 17:17
        Moje zdanie jest takie: warto dowiedzieć się w biurze obiektywnych danych o hotelu, to po pierwsze. Dla jednego ważniejsza będzie lokalizacja w mieście (bo lubi jeździć samodzielnie na wycieczki, lubi chodzić po sklepach), dla drugiego - bliska, piękna plaża, spokój, wiele basenów. Trzeba wiedzieć, że to zwykle będzie albo-albo (...albo bardzo luksusowy hotel za horrendalne pieniądze). Po drugie, opinie przeczytać też warto, żeby wiedzieć, na co się nastawiać - na niektóre rzeczy można się przygotować (np. brak suszarki w pokoju - zabieram własną). Po trzecie, troszkę jest tak, że jak się człowiek naczyta, że jest cudownie, to każdy minus go boli, a jak się naczyta, że tragicznie, a jest w miarę OK, to jest ten efekt miłej niespodzianki. No i po czwarte, hotele także przechodzą remonty, zmiany personelu itp. W zeszłym roku byłam na objazdówce po Bułgarii. Dowiedziałam się, w których hotelach będziemy. O hotelu w Warnie wyczytałam, że fatalna plaża. Okazało się, że owszem, bo to nie jest hotel, który deklaruje dostęp do morza - ma tylko mały basen. Na brzeg morza można sobie zejść kawał drogi dalej po jakichś starych, zardzewiałych schodach, na zapuszczony kawałek brzegu typu dzika plaża. Ale co ten biedny hotel jest winien? Ponieważ wiedziałam, że na morze nie mam co liczyć, to byłam nawet mile zaskoczona, że jednak udało mi się pogapić na nie i zanurzyć stopę. O innym z kolei hotelu wyczytałam, że straszny, że pokoje obdrapane, personel chamski i w ogóle, a tymczasem poza słabym działaniem klimatyzacji (ale to wrzesień był i wieczorem wystarczyło okno otworzyć, żeby było OK) nie miałam żadnych uwag, a pokój nowiuteńki, choć hotel faktycznie z okresu słusznie minionego. Może po prostu sukcesywnie robią renowację? Zebrałam się w sobie i napisałam temu biednemu hotelowi opinię na Tripadvisor, żeby nie był taki pokrzywdzony.
    • Gość: arlena Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.03.12, 18:19
      Witam wszystkich,którzy chcą spędzić naprawdę fajne wakacje ! ja najpierw wykupiłam a dopiero później przeglądałam opinie...i skóra mi cierpła jak czytałam o tym hotelu Caribean Gammarth: bród,zero jedzenia,beznadzieja.Cóż,nie było odwrotu.I dobrze! Wszystko okazało się totalną bzdurą!!! Pierwszego dnia wydawało mi się,że ci,którzy wypisują wszystkie te niepochlebne opinie piszą o zupełnie innym hotelu bo dosłownie wszystko było odwrotnie.Pokoje sprzątane były codziennie,łącznie ze zmianą pościeli,ręczników,uzupełnieniu papieru itd.,jedzenie super,każdy z nas jada co innego i każdy coś dla siebie wybrał.Leżaki dostępne cały czas,ale w wybranych miejscach faktycznie trzeba było zajmować bardzo rano.Fajny zespół animatorów i jeśli tylko ktoś miał ochotę na udział w zajęciach to nie mógł się nudzić.Polecam (i pozdrawiam malkontentów). TEŻ SIĘ ZASTANAWIAM DLACZEGO LUDZIE PISZĄ BZDURY - myślę tak może to nie klienci bo ja dopiero skłoniłam się do napisania tej opini jak znajomi wypytywali gdzie byłam a po preczytaniu opini pytali czy pisałam reklamcję
      Ludzie nie czytajcie opini o hotelach albo wypijcie najpier dwa głębsze i dopiero tak na luzie
      opinie to WALKA BIUR które chcą utrudnić sprzedaż hoteli zbyt popularnych i tyle
      - innego wyjaśnienia nie ma. Nie sądzę żebyśmy kiedyś doczekali się forum - które będzie wiarygodne , i na których opinie zamieszczać będą tylko klienci
      • Gość: Tor Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.xdsl.centertel.pl 03.03.12, 23:05
        Bzdura, większość opinii o hotelach jest prawdziwa
        • Gość: Aammaa Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.03.12, 02:07
          Opinie o danym hotelu się różnią, bo są zależne od doświadczenia danej osoby. Inaczej ocenia hotel ktos, kto pierwszy raz jest za granicą albo w danym kraju, inaczej ktos, kto jeżdził wcześniej tylko do hoteli pięciogwiazdkowych, a ocenia np. trzygwiazdkowy, a jeszcze inaczej ktoś, kto odwiedzał wcześniej np. trzygwiazdkowe hotele a ocenia pięciogwiazdkowy.ocena hotelu wiąże się także z oczekiwaniami-inne oczekiwania ma rodzina z małymi dziećmi, inne z nastolatkami, a jeszcze inne para seniorów. Opinia wiąze się również z porą roku, a nawet miesiącem pobytu(sezon, zima, lato, obłożenie hotelu). Są hotele, w których świetnie się odpoczywa zimą, kiedy nie ma pełnego obłozenia ale latem na pewno nie znajdą naszej aprobaty i odwrotnie. Najlepiej patrzeć na opinie zblizone z miesiącem naszego wyjazdu(czyli z np. z poprzedniego roku). Z mojego doswiadczenia wynika, że jeśli z 20 opinii w 10 są uwagi odnosnie np. niedobrego jedzenia, to "coś jest na rzeczy", może nie skrajnie, że jest obrzydliwe, ale nie jest super. Już wiem, że przede wszystkim na monotonne jedzenie narzekaja głównie Polacy bez zupełnego uzasadnienia, szczególnie w hotelach gdzie wybór jedzenia jest ogromny(kazdego dnia inny) i ciężko wszystkiego spróbowac w czasie kilkunastu posiłków.W związku z tym uważam, że opinie są raczej prawdziwe tylko oczekiwania różne.
    • Gość: Foxer opinie są subiektywne, ale oparte na faktach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 15:38

Sam kilka razy byłem zduminony, gdy 90% się podobało, a kilku narzekaczy wszystko krytykowało.
      Zawsze 10% gości to urodzeni malkontenci.
      Ale 90% jest normalnych i te same proporcje są na holidycheck, tripadvisor, itd.
      Opowiadanie, że piszą tam tylko malkontenci to stek bzdur, jedne hotele mają przeszło 80% ocen pozytywnych, inne 50%.
      To nie jest przypadek. Jedne są dobre, inne do d...
    • Gość: Vista Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 11:43
      a jaka gwarancja że to piszą klienci - przecież internet to narzędzie wielofunkcyjne - można coś reklamować i pisać dobrze lub zniechęcić i pisać żle
      Moim zdaniem to zagrania marketingowe, które mają wymusić pewne myślenie a nasza w tym głowa czy damy się nabrać
      • Gość: Miła Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.xdsl.centertel.pl 05.03.12, 21:30
        Kolejna teoria spiskowa ? Chyba trudno żyć z tak podejrzliwym stosunkiem do świata. Btw - na Tripadvisor są bardzo konkretne i rozbudowane opinie. Jeśli komuś się coś nie podoba to najczęściej pisze dlaczego. Prawda jest prostsza co już kilka osób pisało - nawet dobry hotel moze dac plamę np. zmuszając do oczekiwania na pokój. Poza tym każdy ma inny poziom odniesienia i potrzeb.
      • Gość: Foxer ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 00:41
        Gwarancja jest taka, że biura podróży sprzedają oferty z BARDZO WIELU hoteli i nie mają ŻADNEGO interesu w tym, żeby jeden hotel obsmarować, a inny pochwalić.
        Pracownicy tych biur byliby skończonymi idiotami, gdyby tak robili. Bo zła opinia wielu hotli w danym kraju powodowałaby zła opinię co do wszystkich hoteli.
        Bardziej prawdopodbne jest przez pracowników biur zamieszczanie laurek, że wszystko było wspaniałe i wystawianie maksymalnych ocen.
        Ale taka opinia na kilometr budzi podejrzenie, bo zamiast oceny faktów jest zbiór sloganów połaczony z agresją wobec tych, którzy krytykują dany hotel.

• Gość: PATI Re: ... Dlaczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 10:10
          mało wiesz - biura piszą opinie same na siebie - oczerniają się w necie tylko po to żeby klient miał wątpliwości. Klient wydzwania i mówi bo piszą że autobusy nie najlepsze że piloci beznadziejni a tu się okazuje że biuro sprzedaje ofertę tylko samolotem !!!
          Z hotelami jest tak samo np biuro x ma hotel C za super cenę na gwarancji zaś biuro y ma w tym kraju parę hoteli fajnych ale ceny o wiele droższe i wtedy biuro y pisze że hotel C jest do dupy że jedzenie takie i takie że obsługa beznadziejna ( JAK SIĘ BĘDZIE ŻLE SPRZEDAWAŁ hotel C to klienci kupią te jego droższe - wszak wiadomo nie od dziś droższe ponoć lepsze i też taką świadomość trzeba obudzić ) - klienci wracają z hotelu C i mówią że chętnie tam pojadą jeszcze raz ,że fajna atmosfera jedzenie ok - pokoje czyste
          Znam sprawę od podszewki i wiele osób wie jak wygląda ten interes
          W każdym biurze wiedzą co jak się robi a dobre opinie oczywiście też można - i tu znam takich co biorą studentów i zlecją im parę dobrych wpisów i z 1 neutralny
          Wszystko gra ? - gra
          Taki to rynek
          • Gość: Foxer hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 16:25
            Bzdury, bzdety, brednie...

Dobry hotel ma zawsze przeszło 80% ocen pozytywnych, słabemu nic nie pomoże.

Zapewne wątek założył ktoś z biura sprzedającego słabe hotele, może ty też to robisz, a teraz ściama, że klienci to samo malkontenci, że spisek konkurencji, itp.. piamidalne głupoty
    • kukulka1000 Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? 07.03.12, 11:19
      Bo turyści uwielbiają narzekać. Mimo że wszystko jest ok, to zawsze znajdą jakieś ale, a potem wypisują o tym na forum. Grunt żeby patrzeć na wszystko z rozsądkiem i nie ulagać panice. Nawet najfajniejsze wakacje może zepsuć złe nastawianie. Kiedy jedziemy na urlop z myślą że wszystko będzie fajnie - to tak będzie! Pozytywne myślenie to podstawa :)
      • Gość: Foxer terefere IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 16:31
        kukulka1000 napisała:

> Bo turyści uwielbiają narzekać. Mimo że wszystko jest ok, to zawsze znajdą jaki
        > eś ale, a potem wypisują o tym na forum.

Poza 10% ciągłych narzekaczy reszta krytykuje, bo coś jest na rzeczy.
        Ludzie raczej lubią POCHWALIĆ SIĘ udanym pobytem na forum niż narzekać.

Jak to jest że jeden hotel **** ma 95 procent ocen pozytywnych np. na holidaychecku od Polaków, Niemców, Anglików, itd.
        a inny 50%
        Kilkaset negatywnych opinii w jednym,a wszystkie to efekt spisku lub malkontenctwa ?
        A w tym samym czasie w drugim hotelu ocen negatywnych jest kilka !

• brasilka2 Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? 09.03.12, 10:16
      Dobrą strategie opisał voyager i kilka innych osób, żeby odrzucić skrajne opinie, a prawda leży pośrodku.
      Chociaż są wyjątki. Przykład: w Rio pewien pensjonat miał kilkadziesiąt opinii na Tripadvisorze i (do niedawna) WSZYSTKIE bez wyjątku dawały najwyższą ocenę. Wydawałoby mi się to podejrzane gdyby nie to, że byłam tam i ludzie pisali prawdę, najwyższe noty się należały. Jedna zła ocena dotyczyła tego, że kogoś napadli na ulicy (nie wiem czemu ktoś obniżył za to ocenę dla pensjonatu, skoro nie tam miało miejsce to zdarzenie, a właścicielka pensjonatu pomogła załatwiać formalności na policji).

Ja zawsze sprawdzam opinie na Tripadvisorze i jeśli ktoś podaje dużo szczegółów, to jest szansa, że opinia jest prawdziwa. Bo jak ktoś pisze, że jedzenie było niedobre, to może to być subiektywne. Bardziej się kieruję treścią niż ilością przyznanych gwiazdek. Bo ktoś może odjąć gwiazdki za np. mały basen, a dla mnie ma to mniejsze znaczenie, bo nastawiam się na plażę albo zwiedzanie.

Ja po powrocie z wakacji piszę szczegółowe opinie, bez względu na to, czy jestem zadowolona czy nie. Mam nadzieję, że ktoś na podstawie wielu takich komentarzy wybierze najlepszy dla siebie hotel.
      • Gość: Ania Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: 195.116.20.* 19.03.12, 11:16
        Ja sprawdzam najczęścien na holodaycheck, ale tam nie zawsze opinie są wiarygodne. Czasem wydaje mi się, że ludziom nie podoba się nic, nawet jak nie ma się do czego przyczepić. A czasem jest tak , że zdaży się coś nieoczekiwanegoi hotel traci renomę z dnia na dzień. Kiedyś w Egipcie w hotelu obok spaliła się stołówka, i mimo, że dostęp do posiłków zorganizowany był nienagannie, to ludzi z dnia na dzień było coraz mniej, a przecież to tzw. przypadek losowy.
        Moim zdaniem ludzie mają zbyt wysokie wymagania, ja jeśli wyjeżdzam muszę mieć przede wszystkim czysto, a czy pokój jest mały, z widokiem czy bez- to już mniej ważne. W końcu człowiek nie jedzie po to by w pokoju siedzieć:-)
    • Gość: Patryk Re: Dlaczego opinie o hotelach są nieprawdziwe ? IP: *.dynamic.lte.plus.pl 27.03.12, 08:40
      A więc mamy pytanie opinie o hotelach prawda czy fałsz ?
      Kazdy musi w opiniach co wyłuskać ale uwaga nie bierzcie opini jaką umieścił ktoś anonimowo na forum jako jedyną i oczywistą prawdę
      Pracowałem 3 lata temu w biurze w woj mazowieckim i że konkurencja na rynku sporo że hotele jeden do drugiego podobne i ceny też specjanie się nie różniły od konkurencji szef wpadł na pomysł. Każdy z pracowników wpisał po 1 dobrej opini dla naszych hoteli i z różnych komputerów po 1 czy dwóch złych dla hoteli pobliskiego biura. W sumie trochę się tego uzbierało bo logowaliśmy się z różnych komputerów potem jeszcze żona dopisała od koleżanki mąż w domu i tak to szło. Sprzedaż nasza wzrosła a im większa sprzdaż tym większy zarobek nawet mnie jako pracownika - były premie i o to chodziło. Naprawdę żeby dodać coś na forum to żaden wysiłek trzeba mieć tylko swojego maila a jaki problem założyć parę adresów mailowych. Naprawdę trochę czasu i motywacji i wszystko można
      Wiem że nie tylko my tak robiliśmy - wiem bo przy wyjazdach na tak zwane study tour czyli wyjazdy pracowników biur przy wódeczce nie jedna prawda wyszła na jaw
      A więc moi drodzy ten co dodaje opinie na forum może wcale nie chce wam ułatwić sprawy który hotel dobry a który nie - przecież światem żądzą pieniądze
      Więcej rozwagi i swojego rozumu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka