Dodaj do ulubionych

Neckermann

IP: *.net.stream.pl 04.07.12, 00:20
Przestraszyłem się upadłości Sky Club. Jak się ma Neckermann? Zapłaciłem mu 100 proc. za wyjazd końcem sierpnia 2012. Oni są notowani na giełdzie? Ktoś się orientuje co z nimi?

Czy Neckermann to jest spółka córka tego dużego niemieckiego Neckermanna? Bo jeśli tak, to się chyba nie ma co bać ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Tumanek Re: Neckermann IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.12, 00:49
      Nie ma się co bać kasa wpłacona co ma być to będzie .
      • Gość: exp Re: Neckermann IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.12, 07:27
        Jeśli coś ma w nazwie Neckermann czy TUI to śpij spokojnie - wielkie firmy dające markę nie pozwolą na kłopoty, bo popełniłyby biznesowe sepuku. Wcześniej padną "polskie" biura czego im rzecz jasna nie życzę.
        • kkk Re: Neckermann 04.07.12, 09:25
          taaa, jasnee, nie ma reguły niestety!
          DO tej pory Triada i Sky Club tez były dobrymi biurami a turyści spali spokojnie (gdzies w hotelach za granicą). Jak jest dobrze to jest dobrze i nie ma co generalizować. A może Neckermman będzie następny ? skąd wiesz?
          O Irtace tez ludiz źle mówią, a ja jezdze z nimi i jestem bardoz zadowolona, mają najwiekszy wybór hoteli i objazdówek, maja mniej popularne miejsca, wykupują cały samolot, potem to musza sprzedac wiec mają dobre lasty.
          Jeżdziłam też ze Sky Clybem, hehe, do tej pory - byłam równiez baaardzo zadowolona, jako jedyni mieli statek po Nilu z opcja all., świetne wyselekcjonowane hotele. A że upadli? no coz, szkoda tylko tych ludiz co akurat teraz wybrali to bouro...
          • Gość: exp Re: Neckermann IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.12, 09:58
            Reguły rzeczywiście nie ma - każda firma może upaść - ale jest logika . Upadek jakiegoś BP w Polsce nie ma najmniejszego znaczenia dla gospodarki czy np. sektora bankowego. Upadek jednego z czołowych operatorów działających na skalę europejską to nie tylko już ich problem ale i otoczenia gospodarczego. Więc szczególnie banki zrobią wszystko aby je ratować. Poza tym te duże biura nie konkurują bezrozumnie ceną ofert ale ich jakością , choć muszę przyznać, że w Polsce zarowno TUI jak i Neckermann od kilku sezonów stosują w Polsce kiepską strategię bycia biurem popularnym, " dla wszystkich". Dobry produkt musi kosztować i tyle.
            • Gość: nucia Re: Neckermann IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.12, 10:27
              muszę przyznać, że w Polsce zar
              > owno TUI jak i Neckermann od kilku sezonów stosują w Polsce kiepską strategię b
              > ycia biurem popularnym, " dla wszystkich". Dobry produkt musi kosztować i tyle.

heh to jest dobra strategia, bo milionerów w naszym kraju nie ma zbyt wielu, 60% ludzi nigdzie na wakacje nie jeździ, drogich wycieczek biuro sprzeda kilkanaście procent. Masowa turystyka zagraniczna to kwesta ostatnich 8 lat, gdy na takie wyjazdy potaniały i stały się dostępne dla większej ilości Polaków.
              • Gość: exp Re: Neckermann IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.12, 11:57
                Kilkanaście procent najlepszych klientów daje zwykle 70-80% zysku.

A milionerów u nas sporo.... ;)

platine.pl/w-polsce-zyje-wiecej-milionerow-niz-w-emiratach-0-830024.html
                • caesar_pl Re: Neckermann 04.07.12, 21:38
                  w Polsce jest duzo milionerow .. co 700 tny to milioner - a w Niemczech co 25 ty......a nie ma ich tam za duzo...
                  • Gość: marcin Re: Neckermann IP: *.ip.netia.com.pl 05.07.12, 09:34
                    Z tego co słyszałem Neckermann ma się OK ale TUI nie bardzo. Na stronie rp.pl jest raport o operatorarach turystycznych i o ile nekermann jest na pierwszym miejscu to TUI wypadło bardzo blado.
                    • gerv.azy Re: Neckermann 05.07.12, 09:38
                      Podlinkujesz do tych danych? Chętnie zerknę. Nie tylko ja z pewnością, teraz to temat nr 1!
                      • Gość: Ada Re: Neckermann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.12, 14:47
                        Tutaj jest link
                        www.rp.pl/artykul/705167,907085-Nasi-touroperatorzy-przegonili-ich-touroperatorow.html
                        Ktoś powyżej napisał, że Triada to było dobre biuro, dobry żart he he he.
                        • Gość: Przestraszony Re: Neckermann IP: *.net.stream.pl 06.07.12, 16:46
                          Cieszy fakt, że Neckermann jest na 1 miejscu. W tym sezonie przypadkowo udało mi się dokonać najlepszego wyboru ;)
                          • irima2 Re: Neckermann 06.07.12, 17:22
                            To coś na pogorszenie nastroju:
                            www.rp.pl/artykul/792570.html?p=1
    • madrek76 Re: Neckermann 06.07.12, 17:41
      Dlatego do 15 lat korzystam z Rainbowa i w tym roku 1 raz z Itaki i z obu BP bardzo zadowolona, choć rzecz jasna zdecydowanie więcej mogę powiedzieć o Rainbow - NIGDY żadnych wpadek, choć ja preferuje objazdówki, na ogół nawet dostawałam więcej niż w programie, bo piloci proponowali po drodze "coś" co wg nich warte zatrzymania autokaru. Natomiast znajomi z TUI i Neckermana różne historie już przeżyli, włącznie z tym, ze kupili w TUI wczasy w lutym, na 2 tyg. przed wylotem w czerwcu odwołane z braku chętnych, a tu sie okazuje, ze jednak turnus się odbył...więc cóż różnie tu bywa z tymi "niby" potentatami jak w artykułach z linków!
      • Gość: dada Re: Neckermann IP: *.xdsl.centertel.pl 06.07.12, 17:53
        No cóż, akurat moi znajomi zaliczyli potężną wpadkę z Twoim ukochanym biurem czyli Rainbow - brak miejsca w hotelu po przylocie. Ja z kolei mam pozytywne doświadczenia z TUI.
        Btw - na podstawie forumowych wypowiedzi nie wyciągałabym głębszych wniosków. W połowie piszą przedstawiciele i agenci zainteresowanych biur....
        • Gość: Milford Re: Neckermann IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.12, 18:25
          Widzę, że niektórzy maja krótka pamięć.
          Pytanie takie mam dla rozjaśnienia - ktoś wie dlaczego oficjalna nazwa ITAKI to "NOWA Itaka"?
          No bankructwo to oni maja przetrenowane.

Co do Neckermanna to jest właśnie polskie biuro podroży a własciciel płaci z uzywanie logo i know-how niemieckiego.
          A tak poza tym to Neckerman nalezy do prawie bankruta Thomasa Cooka (aktualnie na bankowej kroplówce)
          • Gość: wojujący z głupotą Re: Neckermann IP: *.cable.net-inotel.pl 06.07.12, 20:11
            Nie ma to żadnego znaczenia, bo w przypadku rzeczywistych problemów Thomasa Cooka, Neckermann zostanie sprzedany jako "najlepsze srebra rodowe" :) Neckermann niemiecki, który został kupiony przez TC, a także Neckermann Polska, który jest jego spółką córką, mają bardzo dobre wyniki finansowe. Jeśli się nie mylę , Neckermann Polska ma najlepszą sytuację finansową spośród wszystkich polskich biur. Raporty finansowe są do znalezienia w internecie. Sprzedają mniej niż 3 inne biura ( Itaka, TUI, Rainbow ) i zapewne nie są najtańsi, ale siła biura nie tkwi w ilości wysłanych turystów, ale w zyskach jakie biuro przynosi. Dla mnie sprzedaż w super niskich cenach jest zwykłym szukaniem płynności finansowej przez zdesperowanego touroperatora. Oczywiście nic nie jest pewne, ale zawsze są przesłanki, które pozwalają ocenic wiarygodnośc biura i ryzyko jego ewentualnej plajty.
            • Gość: Thomas Re: Neckermann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 12:25
              www.neckermann.pl/artykul/a/291.htm/ - raport Neckermanna, a tu wiarygodność Itaki:www.itaka.pl/strony/2/i/3762.php. Niech każdy sam zdecyduje, grunt żeby się nie łasić na te drobne nikomu nie znane biura (jak Alba tour).
              • Gość: Estera Re: Neckermann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.12, 11:25
                no tak tylko troche tu mało obiektywizmu - neckermann publikuje to co podnosi ich wiarygodnosc, itaka to co ich. A ja bym chciala zobaczyc taki raport w jakim sobiektywnym portalu, niezaleznym od biur podrozy.
          • Gość: Bob Re: Neckermann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.12, 14:34
            Od lat istnieje spółka Nowa Itaka Sp. z o.o., ITAKA to jedynie jej marka, więc nie doszukuj się teorii spiskowych tam, gdzie ich nie ma.
    • Gość: Podróżniczka Re: Neckermann IP: *.205.100.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.07.12, 23:31
      Wczoraj w radiu w programie chyba Lato z radiem,mówili że to biuro podróży jest na pierwszym miejscu w rejestrze długów wśród biur podróży.Więc resztę można się samemu domyśleć.
      • Gość: wojujący z głupotą Re: Neckermann IP: *.cable.net-inotel.pl 07.07.12, 18:16
        Bzdury:

www.rp.pl/artykul/705487,907085-Nasi-touroperatorzy-przegonili-ich-touroperatorow.html?p=2
        • Gość: Joanna Re: Neckermann IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.12, 22:13
          Wybieram w Neckermannie wczasy co roku,w tym byłam w Maroku.Jak zawsze wróciłam zadowolona,myślę że z Neckermannem nic złego Ci się nie zdarzy a już na pewno nie bankructwo!
          • Gość: Sid1 Re: Neckermann IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.12, 16:17
            Każdemu się zdarza nawet Neckermannowi

Problemy Neckermanna z samolotem

Klientom Neckermanna nie udał się powrót z wakacji. Turyści mieli wczoraj wrócić z Rodos do Polski, ale utknęli na greckiej wyspie. Powód: samolot, który miał ich zabrać do Polski dwukrotnie uległ awarii.

- Wczoraj mieliśmy wylecieć z Rodos. O godz. 16 przyjechaliśmy na lotnisko. Okazało się, że samolot z Warszawy się popsuł. I wylądował w Sofii z ludźmi lecącymi na Kretę i Rodos. Mieli usunąć usterkę, co dwie godziny zwodzili nas, że będą informacje o godzinie wylotu. O północy, na nasze żądanie, zabrano nas do hotelu - stwierdziła w rozmowie z dziennikarzem Onetu jedna z feralnych klientek touroperatora.

Podobnie wygląda sytuacja turystów, którzy mieli dziś rano wylecieć na wakacje. Wciąż czekają w Polsce. Touroperator poinformował swoich klientów o opóźnieniu samolotu, ale niektórzy niestety w tym czasie byli już w drodze na lotnisko. Przewoźnikiem, który obsługuje tą trasę, jest Small Planet Airlines.

Aktualnie, jak poinformował rzecznik prasowy Neckermann, w Rodos trwają przygotowania do odlotu samolotu. Natomiast klienci którzy czekają w Krakowie, dostali wiadomość, iż rejs odbędzie się o godzinie 2.50

www.tur-info.pl/p/ak_id,43967,,neckermann,touroperator,biuro_podrozy,awaria,samolot,rodos,powrot,turysci.html
            • Gość: sangria Re: Neckermann IP: *.cable.net-inotel.pl 13.08.12, 18:23
              Rzeczywiście gamonie w tym neckermannie, trzeba było puścić samolot z usterką - może by się udało i nic się nie stało.

A teraz taka rysa na wizerunku.
              • Gość: Sid1 Re: Neckermann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 18:09
                Turyści biura Neckermann utknęli na lotnisku w Pyrzowicach

Kolejne kłopoty polskich turystów. Klienci biura Neckermann utknęli na lotnisku w Pyrzowicach. Od ośmiu godzin około 40 osób czeka na samolot, którym mają polecieć na wymarzone wakacje na grecką wyspę Korfu. To kolejne opóźnienia, jakie w ciągu ostatniej doby funduje turystom niemieckie biuro. Wczoraj około 70 osób utknęło na wyspie Rodos. Samolot, którym mieli wrócić do Polski zepsuł się dwa razy. Przedstawiciele biura podróży bronią się i twierdzą, że kłopoty sprawia przewoźnik, a turyści są na bieżąco informowani o kłopotach.

- Jesteśmy na lotnisku od godz. 8 rano, samolot miał wylecieć o godz. 10. Najpierw poinformowano nas, że z powodu opóźnienia wylecimy ok. godz. 16. Teraz podano godz. 20, ale zastrzegając, że ten termin może się jeszcze zmienić – opowiada w rozmowie z Onetem Paweł Cieśla, jeden z klientów biura Neckermann.

Wraz z nim w Pyrzowicach czeka grupa bliskich znajomych i kilkadziesiąt innych osób. – Byłam przekonany, że kłopoty, które mają inne firmy, nie dotyczą renomowanego biura, jakim jest Neckermann – dodaje Cieśla. Podróżujących uspokajano mówiąc, że kłopoty wynikają z opóźnień, z jakimi linie lotnicze borykały się dnia poprzedniego.

- Nasi klienci dostali ciepły posiłek i zostali poinformowani, że to chwilowe problemy. O godz. 18.20 wyleci po nich samolot z Warszawy, o 19.55 wylecą nim z Katowic na Korfu - zapewnia Renata Łątka, specjalista ds. PR w biurze podróży Neckermann. Opóźnieniom ma być winny przewoźnik, z którym biuro ma podpisana umowę. Jak dowiedział się Onet, chodzi o linie lotnicze Small Planet Airliness, które miały problemy z samolotem, który obsługuje jego podwykonawca.

wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask/turysci-biura-neckermann-utkneli-na-lotnisku-w-pyr,1,5217585,region-wiadomosc.html
                • Gość: sisi Re: Neckermann IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.08.12, 19:00
                  Czy tylko z Neckermana? 80 osób nie zapełni samolotu. Z Pyrzowic we wtorki na Korfu lata tez Alfa Star i RT?
                  • Gość: Ada Re: Neckermann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 21:10
                    Dokładnie, nie sami klienci Neckermanna mieli lecieć tym samolotem. Problem ma linia lotnicza, a onet.pl robi aferę i nagonkę na to biuro publikując przez cały dzień "artykuł" na ten temat.
                • Gość: ola Re: Neckermann IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.08.12, 21:52
                  Normalnie straszne Sid! I co teraz?
                  • Gość: Sid1 Re: Neckermann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 09:29
                    Ano nic co ma być. Odebraliście to jako atak na swoje biuro i to niby ja mam być tym atakującym?
                    Wychodzę z założenia jak to mówił mój tata "Synu lepiej wiedzieć jak nie wiedzieć"
                    Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka