Gość: turystka
IP: *.243.147.167.dynamic.ttnet.com.tr
27.08.12, 11:40
chciałabym zapytać, czy ktoś wie jak przebiega proces reklamacyjny wycieczki? Od czego zacząć? Jesteśmy ostatni dzień w hotelu, który wyłącza w ciągu dnia i w nocy klimatyzacje w pokoju. Klima działa tylko od 7:00-11:00, 15:00-20:00 i 22:00-03:00, ale to tylko teoria, bo w czasie kiedy powinna działać, czasem tez nie działa. Byliśmy 2 tyg w upalnej Turcji z małym półtorarocznym dzieckiem, które śpi w ciągu dnia. W pokoju nie dało się wytrzymać. Balkon musiał być zamknięty, ponieważ żar lał się z nieba i gorące powietrze wpadało do pokoju. W pokoju sauna, mimo zamkniętych zasłon.
Nie jesteśmy typowymi malkontentami, którzy narzekają na złe jedzenie czy napoje w plastikowych kubkach przy basenie. Było bardzo dużo niedociągnięć w hotelu, np. straszny brud mimo codziennego niby sprzątania, ale zbierałam włosy i paprochy ze szmaty, pozostawione przez sprzątaczkę, ścierałam kurze na komodzie, zamiatałam piasek i było ok. Z klimatyzacją byliśmy jednak bezradni.
Przy wykupie wycieczki nikt nas nie poinformował, że hotel ma takie praktyki. Na stronie internetowej, w opisie hotelu również nie ma takiej informacji. Gdybyśmy to wiedzieli, nigdy nie pojechalibyśmy z małym dzieckiem do takiego hotelu. Nie zgłaszaliśmy tego problemu ani na recepcji, ani rezydentce, bo to po prostu standard tego hotelu i nic nie można zrobić. Jutro wyjeżdżamy i zastanawiam się od czego zacząć reklamację naszego wyjazdu?