Gość: domin IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 11:17 Hej za tydzień wybieram się do Spltu.Czy możecie mi "przybliżyć" to miasto?! Co warto zobaczyć, zwiedzić, gdzie spędzić wieczór, ewentualnie których miejsc unikać? Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luka Re: Split?! 02.07.02, 10:27 Split jest interesującym miastem. Najważniejsza rzecz to zabytek swiatowego dziedzictwa Unesco jakim jest Pałac Dioklecjana. Potem na jego miejscu wybudowano domy i jest to istna plątanina uliczek z restauracyjkami i kafejkami. Niedaleko jest tez piękny Trogir. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Split?! IP: *.bresa.com.pl 02.07.02, 12:47 Byłam w Splicie 2 lata temu - jest piękny. Pałac Diokleciana urocze uliczki śródziemnomorski klimat - w sumiecię żko pplecić coś konkretnego- całość watra zobaczenia.Trogir też bardzo polecam. A poza tym cudne ciepłe morze, gwarantowana pogoda, fajni ludzie- czego chcieć więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: Split?! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 17:06 dzięki dzięki co prawda , to "standardowe" miejsca do zobaczenia a ja liczyłem na jakieś "specjały" ...ale jeszcze raz dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś