Gość: miras IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:25 Proszę o opinie o tym biurze. Nie mam wielkiego doświadczenia w podróżach więc liczę na Was. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:33 Skorzystaj z wyszukiwarki... jest dosyć dużo opini na temat tego biura, zarówno pozytywnych jak i negatywnych. Sama miałam jechać na wakacje z tym biurem do turcji, jednak wybrałam Jet touristic :) Wylot 07.06.2006 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Alfa Star IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.06, 12:39 Byłam z nimi w Hurghadzie i było znakomicie. Wszystko zgodnie z opisem. Pozlecam. Odpowiedz Link Zgłoś
izalub Re: Alfa Star 05.06.06, 15:15 Ja bylam z Alfa w Egipcie na objazdowej. Bardzo udana wycieczka. Super przewodnicy. Moi znajomi, ktorzy byli w innym terminie tez byli zadowoleni. Goraco polecam to biuro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirk Re: Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 15:37 W temacie Egiptu Alfa jest naprawdę mocna. Nie dam sobie ręki uciąć, ale mają chyba największy wybór hoteli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Alfa Star IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.07.06, 10:49 Ja jestem bardzo zadowolona z tego biura.Właśnie wrociłam z Turcji-było wszystko super -zapięte na ostatni guzik.Polecam wszystkim to biuro i Turcje:) Odpowiedz Link Zgłoś
agness121 Re: Alfa Star 06.06.06, 17:20 jeżeli Egipt to tak, ale wystrzegaj się ich Turcji i Bułgarii...słabe hotele, oferta najniższych lotów, w tym temacie dopiero raczkują i daleko im do profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bling Re: Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:26 Czy ja wiem? Spotkałem sporo opinii osób, które były z nimi w Bułgarii i są zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filare Re: Alfa Star IP: 193.109.91.* 16.06.06, 10:15 W Bułgarii radzą sobie też nieźle. Hotele mają naprawdę fajne, i cenowo też jest ok. Moim zdaniem nie ma powodów do obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
ewano2 Re: Alfa Star 16.06.06, 12:53 Byłam z nimi w Egipcie. Ich słabą stroną - moim zdaniem, ale może po prostu tak trafiłam - są rezydenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: Alfa Star IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 19:54 ewano2 napisała: > Byłam z nimi w Egipcie. Ich słabą stroną - moim zdaniem, ale może po prostu tak > > trafiłam - są rezydenci. Wydaje mi się że rzeczywiście musiałaś źle trafić. Ja nie miałem nigdy takiego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazyna Re: Alfa Star IP: 195.136.125.* 16.06.06, 15:37 Jezdze z tym biurem juz od dawna i powiem szczerze,ze jestem zadowolona. W tam tym roku bylam z nimi w Bulgarii i tez bylo oki.Wiadomo,ze Bulgaria nie rowna sie z Egiptem,ale tez goraco polecam,warto tam sie wybrac. W turcji jeszcze z Alfa nie bylam,ale na pewno jeszcze sie wybiore. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Re: Alfa Star IP: *.elb.vectranet.pl 19.06.06, 18:28 wróciłem z Turcji z Alfa Star...wszystko było ok a rezydentka p. Wioletta była rewelacyjna. polecam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:30 O wreszcie ktoś, kto był z nimi w Turcji :) Napisz przynajmniej w jakim hotelu pomieszkiwałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Alfa Star IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.07.06, 10:51 Ja tez byłam w Turcji-własnie wrocilismy.Było cudownie-bylismy w hotelu Alanya Beach-bylo super-polecam goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karimi Re: Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:27 Nigdy nie miałem z tym problemu. Z drugiej jednak strony wiem, że akurat w Egipcie metoda dolarowa przynosi wymierne rezultaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: Alfa Star IP: *.cec.eu.int 30.06.06, 14:15 Bylam z nimi 2 razy. W hurgadzie super ale w sharm el sheik fatalnie. nie polecam opcji fortuna bo daja najgorszy hotel w danej kategorii i nie mozna skladac reklamacji.wiecej nie pojade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Re: Alfa Star IP: *.elb.vectranet.pl 01.07.06, 13:25 do Nika....byłem w Fethiye/ Calis...naprawdę wróciliśmy zadowoleni. byłem w hotelu Ozmen, to hotel 3* ale naprawdę b dobry i czyściutki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:17 Dzięki Matti. Czyli do Turcji można z nimi spokojnie jeździć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Alfa Star IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.07.06, 10:50 Turcja z nimi to sama przyjemnosc-to byly moje najlepsze wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neska11 Re: Alfa Star IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.06, 07:42 Byłam z nimi w maju w Egipcie, na rejsie po Nilu. Nie mam żadnych zastrzeżeń, a rezydenci faktycznie zajmują się turystami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nasty Re: Alfa Star IP: 62.172.128.* 06.07.06, 11:47 Nigdy nie byłem nigdzie z tym biurem, ale znajomy doradził i teraz ja lece za tydzien do Hurghady do Sultana****. Po powrocie powiem jak bylo.Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oska Re: Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:22 Biuro wspominam bardzo dobrze. Na rejsie po Nilu dali nam świetnego przewodnika, a i rezydenci spisywali się bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
plawski Re: Alfa Star 11.07.06, 13:55 Gość portalu: oska napisał(a): > Biuro wspominam bardzo dobrze. Na rejsie po Nilu dali nam świetnego przewodnika Czyżby Fabian Welc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oska Re: Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 13:10 Nieee. Mahmud :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basieńka Re: Alfa Star IP: 213.25.141.* 13.07.06, 10:14 A był ktoś może w Egipcie (Hurghada) w hotelu Reemyvera Beach Resort. Wybieram się we wrześniu a nie mogę znaleźć zbyt wiele na temat tego hotelu. Będę wdzięczna za opinie na jego temat. :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bunia78 Re: Alfa Star 18.07.06, 22:36 A ja sie wybieram z Alfą do Sharmy do Palmyry? Był tam ktoś może z nimi?? Czy mają taniej ze względu na to, że turyści są zakwaterowywani w piwnicy czy po prostu maja lepsze układy?? W innych biurach ten sam hotel jest 600-800 zł droższy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 08:19 Czy jadac z Alfa Star, w hotelach 4 lub 5 gwiazdkowych, nie czujecie sie obywatelami drugiej kategorii? Czy nie sa wyrozniani jakos turysci z Neckermanna i TUI? Czy jesli w ofercie tych trzech biur jest ten sam hotel, to czy sa to rowniez te same pokoje? Odpowiedz Link Zgłoś
plawski Re: Alfa Star 19.07.06, 09:23 Gość portalu: Julka napisał(a): > Czy jadac z Alfa Star, w hotelach 4 lub 5 gwiazdkowych, nie czujecie sie > obywatelami drugiej kategorii? Czy nie sa wyrozniani jakos turysci z > Neckermanna i TUI? > Czy jesli w ofercie tych trzech biur jest ten sam hotel, to czy sa to rowniez > te same pokoje? W zeszłym roku byliśmy w Egipcie w HRG w Sunrise El Palacio. Neckermann zapewnił nam pokoje w najlepszej części hotelu - lewe skrzydło z widokiem na lagunę, z dala od basenu i animacji. Poznani na miejscu znajomi, którzy przylecieli z Alfa Star mieli pokoje w skrzydle prawym z widokiem na zatoczkę w środku. Myślę, że to kwestia tego, że duży touroperator może sobie pozwolić na wykupienie większej liczby lepszych pokoi z wyprzedzeniem, płaci regularnie i dlatego jest szanowany przez hotelarzy. Choć nie można powiedzieć, że znajomi mieli źle. Źle to mieli ludzie z biura, które nazywało sie bodajże Kopernikus - blisko animacji, parter, budynek główny, z tego co pamiętam. Jeśli chodzi o traktowanie turystów to nie sądzę, żeby już przy samym pobycie miało to jakieś znaczenie bo przecież nikt z obsługi nie widzi po Tobie, z kim przyleciałeś. Jesz i pijesz to samo co inni. A obsługa zależy głównie od Twojego nastawienia do nich i bakszyszu. Jednak z tego co piszą ludzie na forach, w przypadku jakichś kłopotów z pokojem czy innych niejasnych sytuacji, zawsze w lepszej sytuacji są turyści, którzy korzystają z usług "dużych" biur podróży. Naturalna kolej rzeczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicky Re: Alfa Star IP: 212.182.29.* 19.07.06, 11:27 Nie polecam. Godziny odlotów są po prostu debilne: 1 w nocy, 3 nad ranem. Do tego, gdy lecisz z Central Wings opoznienia samolotu 3, 4 godzinne sa murowane. I zawsze dowiadujesz sie tego w dniu albo przeddzien odlotu. To potrafi byc bardzo meczace, w moim przypadku byl to Egipt i 2 razy ten sam problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajpan Re: Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 12:51 To nie biuro ustala godziny odlotów i przylotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Alfa Star IP: *.localdomain / 83.19.236.* 19.07.06, 16:09 Bylismy kiedys w Rejsie po Nilu i bylismy zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś