katsuumi_17 Re: Nastoletnie ciąże 28.09.10, 20:06 Że to już powszechne zjawisko, a te nastolatki są bezmyślne. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis69 Re: Nastoletnie ciąże 28.09.10, 21:45 Myślę , że było , a raczej to wiem. Sama zakładałam taki wątek -.- Odpowiedz Link Zgłoś
selenademi3 Re: Nastoletnie ciąże 30.09.10, 12:08 Młode matki są nieodpowiedzialne, najczęściej ich dzieci rodzą się z przypadku, ojciec wieje gdzie pieprz rośnie, a taka nastolatka zostaje sama na lodzie i oddaje bobaska do domu dziecka albo gorzej...Słyszałam o drastyczniejszych przypadkach. To smutne Odpowiedz Link Zgłoś
magduusia TU. 30.09.10, 12:27 Mam koleżankę w moim wieku. Jej mama zaszła w ciążę w wieku 16 lat. Urodziła dziecko, wróciła do liceum. Ukończyła studia ekonomiczne. W zeszłym - zarządzanie i bankowość. Napisała pracę i zdobyła tytuł magistra. Aktualnie pracuje w hotelu i pełni funkcję dyr. do spraw sprzedaży i marketingu. Ma własne mieszkanie, samochód, od kilku lat kota ;D To ona sama na to wszystko zarobiła... Wydaje mi się, że można zajść w ciąże w młodym wieku, ale myśląc. Bo trzeba wrócić do szkoły, dziecko nie może być tego przeszkodą. Bo robimy to właśnie z myślą o nim, by miało w co się ubrać, co jeść. A teraz edukacja jest najważniejsza ;D Może gadam beznadziejnie, ale rację mam! Odpowiedz Link Zgłoś
katiusia12 Re: Nastoletnie ciąże 30.09.10, 12:38 To ostatnio popularne kiedy dziecko rodzi dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Nastoletnie ciąże 30.09.10, 13:03 mysle ze to sie zdarza a co do programu to nawet lubie go ogladac Odpowiedz Link Zgłoś
meggi_13 Do Linda i Magduusia: 02.10.10, 12:25 Linda: ja nawet nie wiedziałam że jest taki program XD Magduusia: no to ta Twoja kumpela chociaż trochę pomyślała niektórym się udaje Odpowiedz Link Zgłoś
klama_kcmil Zero rozsądku. 02.10.10, 12:49 Bo spiepszą sobie życie. Gdy nastolatka zachodzi w ciążę trudno się jej wykształcić, a ojciec dziecka często także nie należy do odpowiedzialnych i ją poprostu zostawia. Ale aborcji również nie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
dream. Re: Nastoletnie ciąże 02.10.10, 12:57 żałosne, nieodpowiedzialne nastolatki dają się zaciągnąć do łóżka za postawienie im drinka, marny komplement i obiecanie miłości do końca życia, po czym jak już zajdą w ciążę to facet ją zostawia z usprawiedliwieniem " ja się na to nie pisałem" . nie ma nic bardziej nieodpowiedzialnego. takie jest moje zdanie :d Odpowiedz Link Zgłoś
onenightonly. Re: Nastoletnie ciąże 02.10.10, 13:20 ale niektóre zostają wykorzystane. myślą że facet je naprawdę kocha i idą z nim do łóżka a potem ten je zostawia. kompletny brak odpowiedzialności. owszem to ich nie usprawiedliwia i uważam, że powinny mieć więcej rozsądku. słyszałam, że niedaleko mnie mieszka trzynastolatka która zaszła w ciąże i nie wie kto jest ojcem. to jest nie do pomyślenia ! Odpowiedz Link Zgłoś