Dodaj do ulubionych

Open travel

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:02
Jadąc na zagraniczną wycieczkę z Biurem Podróży Open Travel do Grecji możecie
liczyć na wiele niespodzianek. Oto pierwsza z brzegu. Stały rezydent Open
Travel w Grecji, który po waszym przylocie miał obowiązek przyjąć was w
hotelu i zakwaterować - oleje klientów na całego i zjawi się dopiero na drugi
dzień. Jeśli sądzicie, że usłyszycie słowo: "przepraszam" - to jesteście w
błędzie. Przeprasza tylko człowiek: słaby, chory, ułomny, niedojda,
inteligent, cymbał, staroświecki. Silne osobowości - mają wszystkich i
wszystko "gdzieś", okazując tym samym pogardę maluczkim. A jeśli napiszecie
skargę do Open Travel, to od Anny Duda-Serczyk dostaniecie cyniczną
odpowiedź: "... nasza rezydentka w dniu Państwa przyjazdu nie mogła być w
hotelu ponieważ odbierała inną grupę z lotniska...". Wymownie dała do
zrozumienia, że jesteście tylko moherowym śmieciem, którym nie warto sobie
zawracać głowy, bo inni są ważniejsi od was.
W katalogu Open Travel stoi jak byk "czarno na białym", iż hotel Posejdon
Palace ma 4 gwiazdki i klimatyzację sterowaną w pokoju dowolnie,
indywidualnie przez klienta. I szybciej zobaczycie całą plejadę gwiazd w
oczach niż zdołacie włączyć sobie "klimę". Ta - jest bowiem sterowana
centralnie, głównie włączana w porach, gdy jesteście... na plaży. I co z
tego, że zapłaciliście więcej. Wasza strata. OpenTravel odpisze wam: "...
klimatyzacja nie jest konieczna...".
Zapewne za swoją zasługę Open Travel poczytuje sobie to, że zafundował wam
gratisowy czterogwiazdkowy inhalacyjny smród z hotelowego szamba stwierdzając
na luzie: "... okolica hotelu to połacie nieużytków, poprzecinane
strumieniami lub rzeczkami (...) stąd charakterystyczny zapach stojącej
wody..."
Jeśli więc szukacie mocnych wrażeń urlopowych, zaskakujących niespodzianek,
nie liczycie się z własnym groszem i obojętne jest wam, że możecie
zostać "zrobionym na szaro" - wykupcie pobyt w hotelu Posejdon Palace na tzw.
greckiej riwierze olimpijskiej. Życzymy wam olimpijskich ekstremalnych wrażeń.
Obserwuj wątek
    • Gość: gras Re: Open travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 00:12
      inne imprezy tego biura wyglądają tak samo o czym niestety sam się
      przekonałem,jeden wielki przekręt. a kto nie wierzy ,niech sam się przekona
      kupując u nich dowolną imprezę, zawsze coś zawalą
      • magda19853 Re: Open travel 12.09.06, 08:07
        Ja z nimi jezdza na wyjazdi autokarowe. A zawsze wszystko bylo Ok.
        Owszem drobne wpadki sie zdarzaly. Ale zawsze kompetentni piloci, swietni
        kierowcy, wygodne autokary / poza jednym wyjatkiem / Ale pewnie dlatego, ze to
        wszystko przygotowywala Delta Travel
    • Gość: gość Re: Open travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 11:09
      bylam w tym roku z Open Travel na Riwierze Olimpijskiej. hotel zgodny z opisem
      w katalogu co do położenia, wyżywienia itd. rezydentka obecna caly czas , do
      dyspozyzji- energiczna dziewczyna , ktorej chciało się i poprowadzic aerobik i
      siatkowke na plazy i naukę tańca wieczorem i zawsze chętna do pomocy. na nic
      nie mogę więc narzekać.
      Może na przyszlość warto doczytac opis hotelu , poszperać w internecie i
      poźniej cieszyć się wyjazdem i nie marudzić...:)?
    • magda19853 Re: Open travel 14.09.06, 12:53
      A poniewaz w poniedzialki rezydentka wyjezdzala po samolotowki i jej nie bylo,
      to ogloszenie p tym jak byk wisialo na tablicy.
      • elizabeth7 Re: Open travel 14.09.06, 13:01
        Czyzbys ty byla ta rezydentka????????
        • magda19853 Re: Open travel 14.09.06, 13:31
          z turystyka, poza wakacyjnymi, kilkudniowymi wyjazdami nie mam ni wspolnego
          Ale pisze tak jak bylo : tablica informacyjna, kolo ktorej wszyscy
          przechodzili. A tam poza mapka Leptokarii bylo tez o poniedzialkach.
          • Gość: lusia Re: Open travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:46
            Bylam w okresie 3.09-10.09 na Kos z open travel, wszystko ( hotel, warunki,
            podroz)bez zarzutu.
    • Gość: doniaa Re: Open travel - odwołana impreza z 20/09 !!! IP: 62.233.191.* 14.09.06, 15:52
      A nam właśnie Open Trawel odwołał imprezę !!! Mieliśmy lecieć 20/09 na Kretę!
      Teraz to się tylko modlę żeby nam pieniądze oddali - przekonałam się na własnej
      skórze - TO OSZUŚCI, NIERZETELNY ORGANIZATOR I JEDEN WIELKI PRZEKRĘT.
      • Gość: Olenka Re: Open travel - odwołana impreza z 20/09 !!! IP: 212.160.138.* 15.09.06, 11:23
        no dobrze, juz wszyscy wiemy ze odwolali twoja impreze, piszesz w kazdym
        temacie gdzie sie da. wspolczuje ci bo tez mam z nimi jechac i jestem pelna
        obaw, ale widze ze twoje emocje siegaja zenitu. ak samo maja prawo odwolac
        impreze jak ty i kazda ze stron ponosi jakies konsekwencje. Oszustwo i przekret
        bedziesz mogła mowic jak nie oddadza Ci pieniedzy, a to co piszesz to
        pomowienie bo jeszcze nic takiego niezgodnego zprawem nie zrobili
        • Gość: Fan.Wiem_swoje Re: Open travel - odwołana impreza z 20/09 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 18:04
          oto dzisiejszy komunikat PIT :

"Szanowni Państwo,
          Członkowie Polskiej Izby Turystyki,

K O M U N I K A T PILNY 45/ 06

Uprzejmie inofrmujemy, iż Polska Izba Turystyki otrzymała informacje z
          Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Ambasady RP w Atenach, że Firma OPEN
          TRAVEL Sp. z o.o z siedzibą w Krakowie zalega z płatnosciami na terenie Grecji,
          a przebywajacy w tym kraju turyści mają kłopoty z powrotem.
          Powyższą informację prosimy potraktować jako ostrzeżenie.

Z poważaniem

tu podpisy ()
          "
          • Gość: MONISIAKRZYSIA Re: Open travel - odwołana impreza z 20/09 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 01:43
            Oleńka!Jak ci nie pasuje,to nie czytaj!Każdy ma prawo pisać i ostrzegać innych
            ile chce.Od tego jest forum.Później piszą inne mądrale,takie jak ty,że trzeba
            było dowiadywać się,czytać,pytać itd.Żałosne jest takie dogryzanie osób,które
            uważają się niemalże za właścicieli forum.
            Ja też miałam "nieprzyjemność" być w hotelu Filerimos Village na Rodos,w Grecji
            z Open Travel i uważam,że to był najbardziej zapyziały hotel w jakim w życiu
            byłam!Chociaż są tu i takie mądrale jak ty,które uważają,że wszystko z tym
            hotelem jest w porządku i po co tyle o tym pisać. A ja mam prawo pisać o tym
            ile JA uważam za stosowne!!!A inne brudasy,którym syf nie przeszkadza niech
            sobie go chwalą!Ja i tak zdania nie zmienię.Byłam,widzałam i żadne mądrale nie
            są w stanie mnie przekonać,że miałam zwidy widząc brudne
            talerze,sztućce,szklanki,basen,wstrętne jedzenie i szczura w naszym pokoju!!!!!
            Jak ci nie pasi,to idź zajmij się czym innym,a nie tu zamęt
            wprowadzasz!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: moc z nami Re: Open travel - odwołana impreza z 20/09 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 12:20
              jak szukasz luksusow trzeba bylo kupic pobyt w maricie albo hiltonie.
              najwiekszy zamet sieja oszolomy ktorzy maja syf w domach a najpierw szukaja
              najtanszej ofert last minute ( najlepiej za 500 PLN ) po czym nadzieraja ryja
              na miejscu ze syf i sieja zamet na forum ze oszusci. trzeba bylo wykupic oferte
              TUI , ale wezyk w kieszeni nie pozwalal. stare polskie przysłowie mowi : chytus
              dwa razy traci
              • Gość: gras do moc z nami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 01:09
                jeśli biuro oferuje za 500 zł godziwe warunki,a po przyjeżdzie na miejsce
                wypoczynku nic się z ofertą nie zgadza to według ciebie moja wina a nie biura?
                moim skromnym zdaniem biuro byłoby w porządku gdyby jasno postawiło sprawę: za
                500 zł podły hotel ,podłe jedzenie,zero opieki rezydenta ,2km do morza itd
            • Gość: Olenka Re: Open travel - odwołana impreza z 20/09 !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.06, 19:35
              Proponuje proszeczki na uspokojenie i pilną wizyte u psychologa;-))

dziewczyno, zastanow sie co piszesz, a potem obrażaj innych, tak, bo to ty
              wlasnie mnie obrazilas. Przeczytaj jeszcze raz co ja napisalam a potem
              wytlumacz mi jak do mojej wypowiedzi ma sie to co ty napisalas
              • Gość: MONISIAKRZYSIA Re: Open travel - odwołana impreza z 20/09 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 00:52
                --------------------------------------------------------------------------------
                "...no dobrze, juz wszyscy wiemy ze odwolali twoja impreze, piszesz w kazdym
                temacie gdzie sie da." O TO WŁAŚNIE DCHODZI,KRÓLEWNO OLEŃKO!!!Ma prawo pisać
                ile i gdzie chce!!!!! A ty persono "moc z nami",skąd wiesz ile ja mam kasy?!
                Chciałbyś tyle mieć!Jakbym chciała,to stać mnie i na waszego ulubionego do
                porównań Hiltona!!!Płacę i wymagam!Wymagam tego,co było w umowie!I nie pieprz
                bzdur,bo aż żal d..ę ściska!!!!!!!!!

• Gość: Olenka Re: Open travel - odwołana impreza z 20/09 !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.06, 16:29
                  Nie krolewno a hrabianko - bo taki wlasnie mam tytuł - papiery chcesz zobaczyc??
                  Bo drugie nic nie pisalam o twoich pieniadzach i nie bede bo mam to gdzies.
                  Po trzecie czy ktos moze zrobic z ta osoba obrazajacych wszytskich dookola ??
                  jakis admin tu jest?
                  • Gość: MONISIAKRZYSIA Re: Open travel - odwołana impreza z 20/09 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 16:59
                    O pieniądzach pisałam do "moc z nami" hrabianko-królewno.Naucz się czytać ze
                    zrozumieniem!Czy może ktoś coś zrobić z tą mądralą Oleńką???!!!!!!
    • Gość: test Re: Open travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 18:59
      test
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka