Dodaj do ulubionych

EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA

IP: *.gb.net.pl 18.02.07, 09:20
Witam, wlasnie wrocilem z Hurghady z EXIMEM. Generalnie bylo dobrze, hotel OK,
zadnych zmian. Jest jednak kilka rzeczy, o ktorych Exim moglby przynajmniej
poinformowac, mianowice:
- wylot z Krakowa, ale przez Gdansk - 3 godziny w plecy
- oferta pobytu 8 dni - ale wylot w piatek wieczorem, w hotelu bylismy w
sobote o 6 rano, powrot w nastepny piatek- wyjazd z hotelu o 12:30. Policzcie
sobie teraz te 8 dni !!
-goscie z Warszawy - opuszczenie hotelu w piatek o 12, wylot w sobote o 5 nad
ranem. Mozna spac na podlodze bez jedzenia, chyba ze dolary w ruch - 68 za pokoj.
Uwaga Goscie Sea Gull - w nowej czesci pokoje w lewym skrzydle wychodza na
wspanialy arabski plac budowy. Troche smoly, czasem dym i halasik.
Zmieniajcie!! Zal mi tylko rezydentow. Panie sie staraja, maja taka prace i
tyle. Jesli chca pracowac dalej to musza akceptowac to, co robi biuro, choc
mysla inaczej. Bye
Obserwuj wątek
    • wiata Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA 18.02.07, 14:50
      hmmm, zdaje się, że EXIM coraz częściej stosuje praktyki "skracania" pobytu. Nam w zeszłym roku w październiku w podobny sposób urwali 1,5 doby na sprzedanych 8 dni ( na to włąsnie się skusiliśmy w propozycji Eximu). Mamy nauczkę - z Eximem już nie warto.
      pozdr.
      • Gość: web Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 18:54
        to, że samolot z Krakowa leci przez Gdańsk wiadomo od początku. Jest to też
        umieszczone na stronie Eximu. Bezpośrednie samoloty są z Warszawy.
        Są też podane godziny, są też podane zasady opuszczania pokoi.

Można ;rzyczepić się tylko do pokoi z widokiem na budowę
        • Gość: mx Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:28
          No właśnie . Rozwalają mnie tacy turyści , mają jak byk umowę , że " pierwszy i
          ostatni dzień pobytu przeznaczony jest na podróż" ale nie - pretensje i inne
          takie. Rozkład lotów jest na stronie exim i zanim wykupisz to zaglądnij i nikt
          nie będzie zaskoczony. A co do " praktyki eximu" to bzdura - cena jest tak
          skalkulowana i koniec jak chcesz mieć wczesny chek-in i póżny chek - out to na
          stronę TUI zajrzyj i cena razy 2 i masz.
          • Gość: jacekBB Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.07, 12:57
            Alez wy wszyscy jestescie madrzy. Czytacie pewnie wszystkie umowy kilkakrotnie.
            Grutalucje. Zjechalem pol swiata i wiem czego mozna sie spodziewac. Poczytaj
            inne posty na forum a potem wypowiadaj sie o kalkulacji cen. Moze cena razy 3.
            Dobrze wiem ze pierwszy i ostatni dzien przeznczony jest na podroz ale jak sie
            leci do Australii. Zreszta nie chce mi sie juz wiecej pisac.
            • Gość: rh Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 09:30
              >Zreszta nie chce mi sie juz wiecej pisac

no to nie pisz
              jestes zwyklym pieniaczem
              • Gość: olac dzika Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA IP: *.static.ctm.net 23.02.07, 11:15
                Tez mi sie tak wydaje , ostatnio jakas nagonka na exim jest , pewnie jeszcze
                jeden frustrat wypisuje bzdury
          • iberia.pl do kolegi mx 01.03.07, 22:06
            Gość portalu: mx napisał(a):

> No właśnie . Rozwalają mnie tacy turyści , mają jak byk umowę , że " pierwszy
            i ostatni dzień pobytu przeznaczony jest na podróż"

tu masz racje, ale :

>Rozkład lotów jest na stronie exim i zanim wykupisz to zaglądnij i nikt
            > nie będzie zaskoczony.

czyzby?Kiedy ostatni raz byles z polskim biurem porozy np. w Egipcie czy
            Tunezji?chyba dawno o ile wogole.

Wyobraz sobie kolego, ze godziny lotow sie zmieniaja i co z tego, ze momencie
            wykupu wyjazdu sa to godziny sensowne a potem np.tydzien przed wylotem a bez
            ladu i skladu.Chcesz przyklad?
            Prosze bardzobiuro ALFA STAR :wersja pierwotna wylot g.20 czyli na miejscu w
            srodku nocy-ok, pierwsza noc zarwana , mowi sie trudno.Powrot wylot o g.15-tez
            nie najgorzej,ale wszystko sie zgadza:ilosc noclegow, posilkow-7 noclegow, 7
            sniadan i 6 kolacji-pierwsza przepada ale niech bedzie.

A teraz jako,ze po zmianie wylot mam rano o g.6 wiec teoretycznie jestem do
            przodu ale na miejscu i tak bede poznym popoludniem wiec sie zalapie na
            kolacje, ale powrot mam o godz.2 nad ranem i w efekcie noclegow mam 6, sniadan
            6 i kolacji 6.

W zeszlym roku bylam z Eximem i mimo powrotu rowniez o 2 nad ranem mialam:7
            noclegow, 7 sniadan i 7 kolacji.

Widzisz roznice?
    • Gość: aga Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 10:31
      zgadzam sie z przedmowca, wyraznie to pisze na stronach internetowych, a i
      agent ma obowiazek o tym informowac, jesli wykupujesz w biurze ;pretensje nie
      do eximu , ale do siebie
      • pawel_bielsko Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA 23.02.07, 13:40
        Wg pana pieniacza 1szy i ostatni dzien nie jest na podroz? A przepraszam bardzo kiedy indziej? 8dni, to zazwyczaj 7+pare godzin max.
        Samolot z Krakowa chyba przez Gdansk leci tylko poza sezoniem letnim i dziwie sie czemu nie odwrotnie...
        I nieprawda jest skracanie pobytu, bo zazwyczaj rezerwuje sie do 12, nawet jezeli wylatujesz o polnocy (jeszcze przed ta 12), ale wtedy pan by sie mogl czepiac, po co rezerwowac ten jeden dzien.
        Nie wspomne, ze wszystkiego sie mozna dowiedziec juz wczesniej.
    • Gość: nowy Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 23:14
      Ja będę mieć podobną sytuację w czerwcu - lecę z Poznania na Majorkę - wylot ok. 21.30 czyli cały dzień jestem już w plecy, a powrót wczesne godziny ranne. Tracę dwa dni. A teraz najlepsze - sprawdzałem, że np. Niemcy mogą wybrać sobie nawet godziny wylotu (np. z Berlina). Lecę liniami LTE, które chyba o Poznań zachaczają lecąc do Berlina...
      • Gość: no to ja nowa Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 00:48
        Dziś o 10:30 wróciłam z Hurgady. Było superek. Biuro exim wywiązało się za
        wszystkiego co było zawarte w umowie. Start z Hurgady był wspaniały. Lecieliśmy
        nawet nad naszym hotelem. Szkoda tylko, że exim nie zapewnia posiłków w
        samolocie i wszystko trzeba kupować. Piloci i załoga w samolocie byli super.
        Normalni i przemili ludzie. Byliśmy na kilku wycieczkach ale ja najmilej
        wspominam nurkowanie ze sprzętem ABC, coś niesamowitego....
        Jestśmy jak najbardziej zadowoleni i nie raz jeszcze, mam nadzieję z nimi
        wyjedziemy.
      • agentos86 Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA 27.02.07, 16:43
        owszem, moga sobie wybrac godzine przelotu, jezeli leci wiecej niz jeden
        samolot dziennie.
        a z czego chcesz wybierac jak leci jeden tylko??
    • Gość: turysta Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 13:34
      Zostawcie goscia w spokoju, ma racje. Gdyby wiecej takich to biura nie robilyby
      nas w balona. Kiedys pobyt 7 dni to bylo 7 dni. Od kilku lat biura wliczaja na
      dolot i wylot po jednym dniu, ale w ofertach pisza j.w np 8 dni Egipt. Owszem
      cos tam pisze w umowie, ale na ogol nie jasno. Pisza tak by sie
      zabezpieczyc.Polecam forum na wakacje.pl, poczytajcie o m.in Eximie. Odnosze
      wrazenie, ze najwiecej do powiedzenia maja ci, ktorzy nigdzie nie byli, albo
      jada gdzies raz na 2 lata. w Europie bylem wszedzie, a i swiata kupe widzialem i
      o dziwo my, goscie z Polski zawsze jakims trafem mamy np.gorsze pokoje. Robia
      nas w balona jak mozna. Exim znam, bylem z nim w Egipcie, oczywiscie urwalo mi
      te dni po bokach pobytu. Niech sie odezwa na forum ci, ktorzy wynosza jedzenie
      ze stolowek -to tak na marginesie. Jesli calosc pobytu zostala zamknieta
      przelotem nad hotelem, to chyba wspolczucie tylko. Musial sie ten exim nameczyc
      zeby to zorganizowac.
      • Gość: rh Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 14:02
        nastepny nawiedzony
        • Gość: ktos Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 16:52
          Tak sobie to czytam i wyciagam wnioski. Panie rh, czy jak ci tam. Pojedz sobie
          chociaz na slowacje a potem pisz, OK?
          • pawel_bielsko Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA 26.02.07, 18:07
            A ja z kolei zauwazylem syndrom Polaka: wiecznie zgorzknialy, niezdowolony, doszukuje sie na sile wad, mysli ze jest gorszy i wszedzie ma gorzej, ma pretensje do wzystkich o wszystko i uwaza, ze caly swiat zjechal.
            Co nie znaczy niestety ze nasze biura podrozy sa uczciwe i robia ans czasem w balona.
            Ludzie tez zapominaja o tym, ze za co nie zaplaca extra, tego nie dostana, np. exim kontra neckremann.
            • Gość: amelka Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.07, 21:40
              Zgadzam się z w części z twoją opinią co do Polskich turystów. Nie są otwarci,
              są zakompleksioni. Szkoda, bo spotykałam ludzi którzy mogli być z siebie dumni
              znali perfekt angielski czy niemiecki ale brakowało im swobody.Ale to nie ma
              nic wsólnego z biurami podróży które trakują nas jak półgłówków. I to jast
              największy problem. Myślę,że gdybym przeczytała te opinie które dzisiaj są
              tutaj nigdy bym nie pojechała z tym biurem.
          • Gość: rh Re: EXIM - Hurghada 8 dni -UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 09:37
            > Tak sobie to czytam i wyciagam wnioski.

ze ktos ma rozdwojenie jazni raz pisze jako ktos a raz jako tursyta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka