Dodaj do ulubionych

ratunku co na gardło?

21.02.07, 19:22
witam wszystkich serdecznie. Potrzebuje dobrego specyfiku na struny głosowe -
gardło. przetestowałąm masę różnych tabletek, syropów, ziółek i nic..... Za
miesiac zaczynam sezon i znowu zacznie sie problem. Może ktoś z was zna
jakies dobre lekarstwo. Z góry dziekuje.
Obserwuj wątek
    • malgorzata.duraj Re: ratunku co na gardło? 21.02.07, 20:38
      Hej, nie sądzę, żeby pomogły medykamenty albo ziółka. Można się tym dorywczo
      wspomagać, ale chyba jednak trzeba popracować nad emisją głosu. Ja niestety
      bezskutecznie poszukuję lekarza, który się tym zajmuje we Wrocku: oddychanie
      przeponowe, mówienie bez "zdzierania" gardła. Na III Forum, na zajęciach z
      emisji głosu była też mowa o zajadaniu kleiku z siemienia lnianego, piciu tylko
      wody niegazowanej w temperaturze pokojowej. Słyszałam pozytywne opinie
      o "Homeovoxie", ale na mnie nie działa :-(
      • diabelski_tuzin Re: ratunku co na gardło? 22.02.07, 00:29
        Witaj Małgorzato!
        Byłem kilka lat temu na świetnych zajęciach z emisji głosu w ówczesnej WSTH w
        Bydgoszczy (obecnie Wyższa Szkoła Gospodarki na Garbarach). Było to w czasach,
        kiedy uruchamiali tam Klub Pilota. Zajęcia prowadziła pani dr - pracownik
        naukowy bydgoskiej Akademii Muzycznej. Skontaktuj się ewentualnie z BP Kolfer,
        to ich uczelniane biuro podróży.
        Później byłem jeszcze na zajęciach z emisji głosu w Poznaniu, ale w porównaniu
        z bydgoskimi były denne.
        Pozdrawiam 13
        • pilociwycieczek.pl do "diabelskiego tuzina" 22.02.07, 09:07
          Dziękując za zainteresowanie projektem współpracy zawodowej "DOBRA TURYSTYKA"
          zapraszamy szanowny anonimie do dołączenia do nas przedstawiając się w pierwszym
          wątku.

M.in. również nie bawimy się tu w "psy ogrodnika" - vide Twój wpis:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30389&w=48671960&a=57723188

i kiedy się pojawiają w grupie, najczęściej na szybko drogą sms-ową przesyłamy,
          informacje o zapotrzebowaniu na specjalistów od pilotażu. Nie zawsze pojawiają
          się tutaj wpisy o takiej ofertach. I robimy to również gratis! :)
          Z pozdrowieniami,
          www.pilociwycieczek.pl
          • hanimbenim Re: do "diabelskiego tuzina" 22.02.07, 19:03
            Dzięki Małgorzato, spróbuje z tym homeovoxem..... Byłąm u kilku specjalistów i
            ponoć mam struny trochę za grube..... Stosowałam sie do ich zaleceń, ale nic to
            nie daje. Fakt, dużo mówię, ale się nie nadzieram :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka