Gość: koliba IP: *.chello.pl 14.07.07, 08:32 Kto w ostatnim czasie wrocil z Viva Iberii z biurem Itaka? Podzielcie sie wrazeniami, PLEASE! Z jakim pilotem jechaliscie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iwonka Re: viva iberia IP: *.pp.com.pl 14.07.07, 13:12 Poczytaj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=19&w=62766135&a=62766135 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliba Re: viva iberia IP: *.chello.pl 14.07.07, 15:52 Niestety to forum juz nie istnieje, ciekawe czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: viva iberia IP: *.pp.com.pl 14.07.07, 16:13 Istnieje, tylko nie wiem dlaczego link się podzielił i w takiej formie oczywiścia nie działa. Wkleję go zaraz raz jeszcze, od nowej linijki to będzie (może) w całości. A jak mi się nie uda, to go po prostu "na piechotę" połącz. A teraz wklejam linka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=62766135&a=62766135 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: viva iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 09:37 ale to jest stary wątek, był nowszy ale zniknął. czy ktoś ma jakieś nowsze informacje, czy ktoś wrółcił ostatnio. Ja jadę dopiero 4 wrzęnia więc mam jeszcze trochę czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: viva iberia IP: *.pp.com.pl 16.07.07, 09:56 Masz rację był wątek, ale znikł??? A w nim właśnie były nowe informacje. Ja też jadę 4 września z Krakowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: viva iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 15:36 Ja jadę z Warszawy. Znalazłam tamten watek wlkepując w wyszukiwarkę viva iberia ale nowych inf. nie ma. A wiesz może już kto bedzie pilotem tego terminu?. Czy ktos ma jakieś świeże inf. o tej wycieczce, opinie, relacje-rewelacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: viva iberia IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 22:51 Moje bardzo świeże wrażenia w skali 0 - 10: - zwiedzane zgodnie z programem i spoza programu obiekty - 9 - (można zawsze odłączyć od grupy i realizować program własny, by zobaczyć coś innego) - praca pilota, p. Marcina - 10 - naprawdę profesjonalizm w każdym calu - wyżywienie - 7 - liczyłem na więcej ryb i owoców morza - nastaw się na frytki i mieso. Na obiadokolacjach można się najeść (parę razy było gratis wino, a niekiedy za 9 euro), śniadania były baaaardzo różne - hotele - 8 - całkiem niezłe, lecz w każdej wycieczce hotele są inne, bo hotelarzom nie opłaca sie wynajem pokoi na jedną noc i biuro ciągle szuka - towarzystwo - 2 - singiel może trafić na osobę w pokoju lub autokarze o zupełnie innych zainteresowaniach i innym charakterze - polecam tę wycieczkę, wrażeń dobrych i nie tylko mnóstwo, zdjęcia wychodzą super, trzeba się nastawić na długie przejazdy autokarowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: viva iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 08:30 Dzieki za inf. A czy zwiedzaliście coś nadprogramowo, czy byliście w Carcasson, i jak wyglądało zwiedzanie Toledo. Ile czasu jest w muzeum Prado?. czy dają zawsze jakiś wolny czas i jak to wygląda. Czy zweiedza się dokładnie to co było w tej rozpisce z oferty z biura podruży z folderu czy coś wiecej? Obiadokolacje są w hotelach czy chodziliści do jakiś knajp? Gdzie byly te hotele? czy dało sie jeszcze coś wieczorem zobaczć. czy były na totalnym odludziu? A jaki jest przedział wiekowy współtowarzyszy? Czy byliście na wieczorze flamenko. Piszesz ze przejazdy są bardzo długie-a czy trasa przynajmiej ciekawa w sensie widoki? Czy autokar był dobry? czy hotele czyste i czy miały klimę?. Z góry dziękuje za inf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: viva iberia IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.07, 09:29 A czy zwiedzaliście coś nadprogramowo - tak, miasteczko zwane "portugalską Wenecją", byliśmy krótko na kolejnym przylądku, był rejs w Porto czy byliście w Carcasson - z powodu braku czasu Carcassone oglądaliśmy tylko z punktu widokowego jak wyglądało zwiedzanie Toledo - spacer z pilotem Ile czasu jest w muzeum Prado? - ok. 3 godzin, czy dają zawsze jakiś wolny czas - tak, był wolny czas Obiadokolacje są w hotelach czy chodziliści do jakiś knajp? - poza jednym przypadkiem w hotelach Gdzie byly te hotele? - w Lourdes, Fatimie, Porto hotele w centrum miast. Pozostałe różnie, hotel w Andaluzji był w uroczym miasteczku tonącym w różach. Były też hotele na odludziu. czy dało sie jeszcze coś wieczorem zobaczć. - tak, np. w Porto przewodnik zrobił dla chętnych wieczorny spacer po mieście A jaki jest przedział wiekowy współtowarzyszy? - od kilku do ponad 65 lat Czy byliście na wieczorze flamenko - większość grupy była (25 euro), ci z którymi rozmawiałem byli mniej lub bardziej niezadowoleni, twierdząc że to chałtura czy trasa przynajmiej ciekawa w sensie widoki? - w Portugalii i w Andaluzji widoki trochę ciekawsze , na trasie zdarzały się też b. ładne krajobrazy. Ogólnie jazda autostradami monotonna Czy autokar był dobry? - ciasny, dużo zależy od tego czy osoba siedząca z przodu rozkłada fotel. Klima autokarowa sprawna czy hotele czyste i czy miały klimę? - hotele czyste, większość z klimą (klima nie wszędzie była potrzebna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: viva iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 10:35 Dzieęki za wyczerpujace informacje. Myślę że wrócę zadowolona ja jadę 4 września. oby sie wtedy trafił za pilota ten słynnny Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliba Re: viva iberia IP: *.chello.pl 06.08.07, 09:11 Ja wrocilam z tej trasy 1 sierpnia i bylo super, chociaz bez Marcina. Z nami byla Pani Wioletta i tez spisala sie na 5. Doswiadczona pilotka, dobrze zorganizowana i sympatyczna. Zwiedzilismy 3 dodatkowe miejsca - Carcassone, Toledo(od srodka) i bazylike Santa Cruz wykuta w skale. Jesli to ona pojedzie w twoim terminie a grupa bedzie sprawna i punktualna to bedzie super. Nie obawiaj sie o pilota bo jezdzi ona lub Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
julsza 29 wrzesnia - ktos jedzie? 06.08.07, 10:38 ja na przyklad :) moze ktos sie tu zablaka jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: viva iberia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 11:07 Uczestniczyłem w wycieczce Viva Iberia w ub. roku i był to wyjazd ze Szczecina, organizowany z tego miasta po raz pierwszy. Poniżej przedstawiam fragmenty swojej reklamacji, zaznaczam, iż została oczywiście odrzucona a Itaka jako argumenty, przytoczyła fakt dobrej oceny wycieczki w ankietach wypełnianych w autokarze. Zaznaczam, iż właśnie na tym forum, po przesłaniu reklamacji pojawiły się wpisy chwalące wyjazd i broniące pilotki ... Dla mnie jest to po prostu przegięcie a pracownicy zamiast przygotowywaniem wyjazdów zajmują się analizą i zachęta na forum. - pani „pilot” - Joanna ze Szczecina ...trudno pogodzić się z sytuacją kiedy pilot nie wie, iż podczas trasy liczącej ponad 1,5 tys. km robi się dłuższe postoje wieczorne i poranne na ciepły posiłek, czy też toaletę (ciężko grupie 50 osobowej załatwić wszystko w kwadrans); ciężko pogodzić się z brakiem zorganizowania czasu wolnego na zrobienie zdjęć, czy też zakupy lub posiłek; ciężko pogodzić się z sytuację gdy po wcześniejszym ustaleniu miejsca i czasu spotkania p. pilot spóźnia się ponad godzinę, nie racząc nawet za to przeprosić..., - kwestia wstępów i płatności – niech przykład stanowi wizyta w Madrycie, ograniczona do muzeum Prado, a także problemy z wejściem do obiektów „w Alhambrze”. Pozostałe grupy „Itaki” zwiedzały to miejsce bez problemu, nam się nie udało, nasza pani „pilot” poinformowała, iż biuro w Opolu nie dokonało płatności za wejście w odpowiednim terminie. Wizyta w Barcelonie to zwiedzanie zza szyb autokaru a resztę czasu pani „pilot” poświęciła na prywatne interesy tj. odbiór alkoholu od brata pracującego w tym mieście, wszyscy uczestnicy byli świadkami przeniesienia przez kierowców autokaru 6 kartonów alkoholu do prywatnego samochodu po powrocie do Szczecina, - autokar i praca kierowców – uczestnicy wycieczki zmuszeni byli do codziennego poszukiwania hoteli, dochodziło do 2 godzinnego krążenia po tej samej ulicy, usuwania przez kierowców autokaru, samochodów przeszkadzających im w „trasie”, potrącenia stanowisk kontroli na autostradach (próby opłacenia przejazdu w miejscach przeznaczonych dla samochodów osobowych, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.pp.com.pl 06.08.07, 14:15 4 wrzesnia - ktoś jedzie? I skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 14:29 Ja jadę z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.pp.com.pl 06.08.07, 15:10 Zastanawiam się ile autokarów jedzie w tym terminie. Jak jeden - to pewnie pozwożą nas na jakiś "początek" - z tego co wiem właściwy wyjazd ma być około 8 rano (4-go września) tylko nie wiem skąd. Z Krakowa wyjeżdżamy o 2.30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 16:41 Ja bylam z Itaką w Grecji i Chorwacji i wtedy pukt zborny był w Opolu a tu nie wiem gdzie. Jedziesz sama? Ja z meżem. Ciekawa jestem jaka się trafi ekipa. to b. wżne. W Grecji było super fajni ludzie, latwo sie było dogadać, no i pilotka też była fajna-p.Marzena. Natomiast w Chorwacji -tragedia jeśli chodzi o towarzystwo-wiecznie marudzące niezadowolone babcie, które chyba się przeliczyły i nie nadażały za tempem zwiedzania, ale kto im kazał tam jechać. Pilotka robiła co mogła alby zadowolić to całe towarzystwo i tylko dzięki niej dało się to znieść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.pp.com.pl 11.08.07, 19:37 Jadę sama, ale nie tak całkiem, bo będzie nas spora grupa przecież. Zatem mnie dokwaterują, do mam nadzieję, jakiejś miłej pani... i będzie przyjemnie. Co prawda nie jestem taka całkiem nowa, ale chyba jeszcze nadążę za pilotem. Pozdrawiam, już niedługo się zobaczymy, bo pewnie będziemy w tym samym autokarze ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
julsza Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? 13.08.07, 20:11 opiszcie potem Wasze wrazenia i uwagi - wiem, ze ta wycieczka byla przerabiana w te i z powrotem, ale moze cos na swiezo Wam przyjdzie do glowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliba Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.chello.pl 14.08.07, 08:33 ja wrocilam 1 sierpnia - mega zadowolona, mozecie zadwac konkretne pytania to ja sie ustosunkuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.pp.com.pl 14.08.07, 09:09 Cieszy mnie chęć do opowiadania. Mam pytania "techniczno-organizacyjne": - czy w autokarze z powodu klimy potrzebny jest np. polarowy kocyk i ciepłe skarpetki? - co warto mieć przy sobie i "pod ręką" czyli jak najpraktyczniej? - w hotelach są ręczniki? - w hotelach nie ma problemu z podłączeniem wszelkich ładowarek? - w hotelach były suszarki do włosów? W zasadzie program wycieczki jest taki, że trudno nie być mega zadowolonym. Dlatego opowiedz jak było z dyscypliną wycieczkowiczów, bo od tego zależy powodzenie całej grupy. Pilot organizację ma zapewne perfekcyjną - a wycieczkowicze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliba Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.chello.pl 14.08.07, 09:20 - ja na objazdowkach zawsze mam koc, jasiek i skarpety bo w nocy jest chlodno, polecam - kiepsko jest z rozlozeniem siedzen w autok bo jest bardzo wasko i glupio polozyc sie komus na kolanach, dlatego nikt sie nie rozkladal - duza tolerancja ze strony grupy - ja jechalam w lipcu, czyli apogeum upalow, bywalo ze mielismy temp dochodzaca do 50 st ale znosnie, ja wiec mialam ze soba zgrzewke wody mineralnej - nikomu nie przeszkadzala bo lezala na gornej polce ktora jest zamykana klapa, ludzie musieli kupowac wode na miescie lub u kierowcow - malo oplacalne - w kazdym hotelu sa reczniki, zele i mydelka, nie w kazdym suszarki, ogolnie wiekszosc hoteli na trasie jest luksusowa, nie ma problemu z podlacz grzalek i ladowarek -grupe mielismy dosc mloda, sr wieku ok 40 lat, ponoc na tej trasie jezdzi sporo emerytow, u nas nie bylo, bylismy bardzo punkt i zorganiz stad mozna bylo wiecej zobaczyc - pilotka p.Wioletta bardzo fajna, jak nie pojedzie z toba slawny p.Marcin to z Wioletta tez bedziesz miala super wyjazd a Ty jedziesz sama? u nas bylo kilka singielek jadacych bez pary ale szybko znalazly sobie towarzystwo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.pp.com.pl 14.08.07, 09:53 Ja jade sama, licząc na sympatyczną i niekonfliktową współlokatorkę. Już mam jakąś panią "przypisaną" do pokoju i siedzenia w autokarze. Kto to będzie - dowiem się przy wsiadaniu do autokaru. A jak odbywa się usadzanie ludzi w autokarze i w hotelach? Skąd jechałaś i gdzie był punkt zborny, o której wyjechaliście? A pamiętasz jakiej i stanu marki był autokar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.pp.com.pl 14.08.07, 09:57 I jeszczepowiedz czy schowek w autokarze jest duży (+/-)i czy w nim można zostawiać na noc rzeczy potrzebne w autokarze, np. jasiek, kocyk,... czy należy to co dzień wnosić z hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliba Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.chello.pl 14.08.07, 10:30 - ja jechalam z krakowa i przesiadka byla we wroclawiu ok 8 rano, stamtad juz bezposrednio do granicy, miejsca wyznaczyla nam pilotka - schowek jest bardzo gleboki wiec mozna tam wiele schowac i spokojnie zostawic na noc - autokar prawie nowiutki marki solaris, bardzo fajny tyle ze ciasno miedzy siedzeniami, ale jazda komfortowa i bardzo bezpieczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.pp.com.pl 14.08.07, 10:41 Ja też jadę z Krakowa. Wiem, że Solaris to nowy autokar (nowoczesny). A jest w nim ciaśniej niż w innych, czy to się aż tak odczuwa? Pamiętam z innych wycieczek, że jednak ludzie odchylali oparcia do tyłu nie zważając na tych siedzących z tyłu. Czy są wyświetlacze z trasą z gpsa? Czy wyświetlane są filmy na wieczór? I już więcej nic mi nie przychodzi do głowy by zapytać. A może napiszesz co Ci się najbardziej, a co najmniej na wycieczce podobało? Pozdrawiam, i dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliba Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.chello.pl 14.08.07, 13:37 podaj swojego maila to napisze Ci szerzej o wyjezdzie Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka2007 Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? 14.08.07, 14:45 To ja równiez proszę o dodatkowe info o wycieczce .... jeśli oczywiście to nie sprawi problemu Pozdrawiam Kasia mój mail gwiazdka2007@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: do Koliby IP: *.pp.com.pl 14.08.07, 15:52 Oto mój email, zamiast @ wstawilam X - zamień wysyłając: bardzostaraXgazeta.pl Z góry baaaaaardzo dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
julsza koliba-ja tez prosze o tego maila 14.08.07, 20:05 na julsza@gazeta.pl i pytanko - czy hotele sa na obrzezach miast, czy blizej centrum? jejku - juz nie moge sie doczekac!!!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksena Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 16:51 GPSA nie było a filmy tak: m.in.Pojutrze, Troja, Zróbmy sobie wnuka. Co do autokaru radzę wziąść 2 poduszki pod głowę i pod pupę (bo siedzenia są bardzo twarde i kość ogonowa daje się we znaki) i co najważniejsze koc - bo w nocy było zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksena Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 19:22 ja jadę już za 2 tygodnie. Z tego co wiem od tego roku punktem "0" gdzie się wszystcy zjeżdzają (busami lub autobusami) jest granica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: viva iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 16:57 ja mam pytanie do osób które były na tej wycieczne, o której byliście we Wrocławiu wracając? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksena Re: viva iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 16:47 wrócilam dzisiaj o 11:30, ale były paskudne korki na granicy Hiszpanii i Francji - nasz powrót zbiegł się z końcem miesiąca i falą powrotów znad Costa Brava. Więc powrót może być nawet szybszy o półtorej godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliba Re: viva iberia IP: *.chello.pl 02.09.07, 20:34 A kto pilotowal Twoj termin? Pamietasz imiona kierowcow? Jakie masz wrazenia, podziel sie jesli mozesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliba do Ksena IP: *.chello.pl 02.09.07, 21:26 A kto pilotowal Twoj termin? Pamietasz imiona kierowcow? Jakie masz wrazenia, podziel sie jesli mozesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksena Re: do Ksena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 19:35 pilotem była p.Wioletta i to ona jedzie 4.09.2007 kierowcy maja teraz tydzień wolnego a później jadą na inną trasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliba Re: do Ksena IP: *.chello.pl 03.09.07, 19:45 To tak jak u mnie, ja tez jechalam z Wioletta i musze powiedziec ze bylam zadowolona ze trafilam na nia bo jest bardzo konkretna i dobrze zorganizowana kobieta. A pamietasz jak mieli na imie kierowcy, moze tez jechalysmy z ta sama ekipa? Przyznam ze ta informacja ma dla mnie dosc szczegolne znaczenie - dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksena Re: do Ksena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 20:01 niestety nie pamiętam, dwóch takich panów z brzuszkiem :), wyglądali jak bracia przy czym znacznie różnili się wzrostem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czata Re: viva iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.17, 18:44 Czy często zdarzają się niespodzianki od Pilota w postaci dodatkowego zwiedzania, np. Toledo i / lub Montserrat? Odpowiedz Link Zgłoś