Dodaj do ulubionych

viva iberia

IP: *.chello.pl 14.07.07, 08:32
Kto w ostatnim czasie wrocil z Viva Iberii z biurem Itaka? Podzielcie sie
wrazeniami, PLEASE! Z jakim pilotem jechaliscie?
Obserwuj wątek
    • Gość: iwonka Re: viva iberia IP: *.pp.com.pl 14.07.07, 13:12
      Poczytaj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=19&w=62766135&a=62766135
      • Gość: koliba Re: viva iberia IP: *.chello.pl 14.07.07, 15:52
        Niestety to forum juz nie istnieje, ciekawe czemu?
        • Gość: iwonka Re: viva iberia IP: *.pp.com.pl 14.07.07, 16:13
          Istnieje, tylko nie wiem dlaczego link się podzielił i w takiej formie
          oczywiścia nie działa. Wkleję go zaraz raz jeszcze, od nowej linijki to będzie
          (może) w całości. A jak mi się nie uda, to go po prostu "na piechotę" połącz. A
          teraz wklejam linka:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=62766135&a=62766135
          • Gość: kasia Re: viva iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 09:37
            ale to jest stary wątek, był nowszy ale zniknął. czy ktoś ma jakieś nowsze
            informacje, czy ktoś wrółcił ostatnio. Ja jadę dopiero 4 wrzęnia więc mam
            jeszcze trochę czasu
            • Gość: iwonka Re: viva iberia IP: *.pp.com.pl 16.07.07, 09:56
              Masz rację był wątek, ale znikł??? A w nim właśnie były nowe informacje. Ja też
              jadę 4 września z Krakowa...
              • Gość: KASIA Re: viva iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 15:36
                Ja jadę z Warszawy. Znalazłam tamten watek wlkepując w wyszukiwarkę viva iberia
                ale nowych inf. nie ma. A wiesz może już kto bedzie pilotem tego terminu?.
                Czy ktos ma jakieś świeże inf. o tej wycieczce, opinie, relacje-rewelacje?
                • Gość: krasnal Re: viva iberia IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 22:51

Moje bardzo świeże wrażenia w skali 0 - 10:

- zwiedzane zgodnie z programem i spoza programu obiekty - 9 - (można zawsze
                  odłączyć od grupy i realizować program własny, by zobaczyć coś innego)
                  - praca pilota, p. Marcina - 10 - naprawdę profesjonalizm w każdym calu
                  - wyżywienie - 7 - liczyłem na więcej ryb i owoców morza - nastaw się na frytki
                  i mieso. Na obiadokolacjach można się najeść (parę razy było gratis wino, a
                  niekiedy za 9 euro), śniadania były baaaardzo różne
                  - hotele - 8 - całkiem niezłe, lecz w każdej wycieczce hotele są inne, bo
                  hotelarzom nie opłaca sie wynajem pokoi na jedną noc i biuro ciągle szuka
                  - towarzystwo - 2 - singiel może trafić na osobę w pokoju lub autokarze o
                  zupełnie innych zainteresowaniach i innym charakterze
                  - polecam tę wycieczkę, wrażeń dobrych i nie tylko mnóstwo, zdjęcia wychodzą
                  super, trzeba się nastawić na długie przejazdy autokarowe
                  • Gość: KASIA Re: viva iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 08:30
                    Dzieki za inf. A czy zwiedzaliście coś nadprogramowo, czy byliście w Carcasson,
                    i jak wyglądało zwiedzanie Toledo. Ile czasu jest w muzeum Prado?. czy dają
                    zawsze jakiś wolny czas i jak to wygląda. Czy zweiedza się dokładnie to co było
                    w tej rozpisce z oferty z biura podruży z folderu czy coś wiecej? Obiadokolacje
                    są w hotelach czy chodziliści do jakiś knajp? Gdzie byly te hotele? czy dało sie
                    jeszcze coś wieczorem zobaczć. czy były na totalnym odludziu? A jaki jest
                    przedział wiekowy współtowarzyszy? Czy byliście na wieczorze flamenko. Piszesz
                    ze przejazdy są bardzo długie-a czy trasa przynajmiej ciekawa w sensie widoki?
                    Czy autokar był dobry? czy hotele czyste i czy miały klimę?. Z góry dziękuje za inf.
                    • Gość: krasnal Re: viva iberia IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.07, 09:29
                      A czy zwiedzaliście coś nadprogramowo
                      - tak, miasteczko zwane "portugalską Wenecją", byliśmy krótko na kolejnym
                      przylądku, był rejs w Porto
                      czy byliście w Carcasson
                      - z powodu braku czasu Carcassone oglądaliśmy tylko z punktu widokowego
                      jak wyglądało zwiedzanie Toledo
                      - spacer z pilotem
                      Ile czasu jest w muzeum Prado?
                      - ok. 3 godzin,
                      czy dają zawsze jakiś wolny czas
                      - tak, był wolny czas
                      Obiadokolacje są w hotelach czy chodziliści do jakiś knajp?
                      - poza jednym przypadkiem w hotelach
                      Gdzie byly te hotele?
                      - w Lourdes, Fatimie, Porto hotele w centrum miast. Pozostałe różnie, hotel w
                      Andaluzji był w uroczym miasteczku tonącym w różach. Były też hotele na odludziu.
                      czy dało sie jeszcze coś wieczorem zobaczć.
                      - tak, np. w Porto przewodnik zrobił dla chętnych wieczorny spacer po mieście
                      A jaki jest przedział wiekowy współtowarzyszy?
                      - od kilku do ponad 65 lat
                      Czy byliście na wieczorze flamenko
                      - większość grupy była (25 euro), ci z którymi rozmawiałem byli mniej lub
                      bardziej niezadowoleni, twierdząc że to chałtura
                      czy trasa przynajmiej ciekawa w sensie widoki?
                      - w Portugalii i w Andaluzji widoki trochę ciekawsze , na trasie zdarzały się
                      też b. ładne krajobrazy. Ogólnie jazda autostradami monotonna
                      Czy autokar był dobry?
                      - ciasny, dużo zależy od tego czy osoba siedząca z przodu rozkłada fotel. Klima
                      autokarowa sprawna

czy hotele czyste i czy miały klimę?
                      - hotele czyste, większość z klimą (klima nie wszędzie była potrzebna)

• Gość: KASIA Re: viva iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 10:35
                        Dzieęki za wyczerpujace informacje. Myślę że wrócę zadowolona ja jadę 4
                        września. oby sie wtedy trafił za pilota ten słynnny Marcin
                        • Gość: koliba Re: viva iberia IP: *.chello.pl 06.08.07, 09:11
                          Ja wrocilam z tej trasy 1 sierpnia i bylo super, chociaz bez Marcina. Z nami
                          byla Pani Wioletta i tez spisala sie na 5. Doswiadczona pilotka, dobrze
                          zorganizowana i sympatyczna. Zwiedzilismy 3 dodatkowe miejsca - Carcassone,
                          Toledo(od srodka) i bazylike Santa Cruz wykuta w skale. Jesli to ona pojedzie
                          w twoim terminie a grupa bedzie sprawna i punktualna to bedzie super. Nie
                          obawiaj sie o pilota bo jezdzi ona lub Marcin.
    • julsza 29 wrzesnia - ktos jedzie? 06.08.07, 10:38
      ja na przyklad :)
      moze ktos sie tu zablaka jeszcze...
    • Gość: KK Re: viva iberia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 11:07
      Uczestniczyłem w wycieczce Viva Iberia w ub. roku i był to wyjazd ze Szczecina,
      organizowany z tego miasta po raz pierwszy. Poniżej przedstawiam fragmenty
      swojej reklamacji, zaznaczam, iż została oczywiście odrzucona a Itaka jako
      argumenty, przytoczyła fakt dobrej oceny wycieczki w ankietach wypełnianych w
      autokarze. Zaznaczam, iż właśnie na tym forum, po przesłaniu reklamacji
      pojawiły się wpisy chwalące wyjazd i broniące pilotki ... Dla mnie jest to po
      prostu przegięcie a pracownicy zamiast przygotowywaniem wyjazdów zajmują się
      analizą i zachęta na forum.

- pani „pilot” - Joanna ze Szczecina ...trudno pogodzić się z sytuacją kiedy
      pilot nie wie, iż podczas trasy liczącej ponad 1,5 tys. km robi się dłuższe
      postoje wieczorne i poranne na ciepły posiłek, czy też toaletę (ciężko grupie
      50 osobowej załatwić wszystko w kwadrans); ciężko pogodzić się z brakiem
      zorganizowania czasu wolnego na zrobienie zdjęć, czy też zakupy lub posiłek;
      ciężko pogodzić się z sytuację gdy po wcześniejszym ustaleniu miejsca i czasu
      spotkania p. pilot spóźnia się ponad godzinę, nie racząc nawet za to
      przeprosić...,

- kwestia wstępów i płatności – niech przykład stanowi wizyta w Madrycie,
      ograniczona do muzeum Prado, a także problemy z wejściem do obiektów „w
      Alhambrze”. Pozostałe grupy „Itaki” zwiedzały to miejsce bez problemu, nam się
      nie udało, nasza pani „pilot” poinformowała, iż biuro w Opolu nie dokonało
      płatności za wejście w odpowiednim terminie.
      Wizyta w Barcelonie to zwiedzanie zza szyb autokaru a resztę czasu pani „pilot”
      poświęciła na prywatne interesy tj. odbiór alkoholu od brata pracującego w tym
      mieście, wszyscy uczestnicy byli świadkami przeniesienia przez kierowców
      autokaru 6 kartonów alkoholu do prywatnego samochodu po powrocie do Szczecina,

- autokar i praca kierowców – uczestnicy wycieczki zmuszeni byli do codziennego
      poszukiwania hoteli, dochodziło do 2 godzinnego krążenia po tej samej ulicy,
      usuwania przez kierowców autokaru, samochodów przeszkadzających im w „trasie”,
      potrącenia stanowisk kontroli na autostradach (próby opłacenia przejazdu w
      miejscach przeznaczonych dla samochodów osobowych,
    • Gość: iwonka 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.pp.com.pl 06.08.07, 14:15
      4 wrzesnia - ktoś jedzie? I skąd?
      • Gość: KASIA Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 14:29
        Ja jadę z Warszawy.
        • Gość: iwonka Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.pp.com.pl 06.08.07, 15:10
          Zastanawiam się ile autokarów jedzie w tym terminie. Jak jeden - to pewnie
          pozwożą nas na jakiś "początek" - z tego co wiem właściwy wyjazd ma być około 8
          rano (4-go września) tylko nie wiem skąd. Z Krakowa wyjeżdżamy o 2.30.
          • Gość: KASIA Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 16:41
            Ja bylam z Itaką w Grecji i Chorwacji i wtedy pukt zborny był w Opolu a tu nie
            wiem gdzie.
            Jedziesz sama? Ja z meżem. Ciekawa jestem jaka się trafi ekipa. to b. wżne. W
            Grecji było super fajni ludzie, latwo sie było dogadać, no i pilotka też była
            fajna-p.Marzena. Natomiast w Chorwacji -tragedia jeśli chodzi o
            towarzystwo-wiecznie marudzące niezadowolone babcie, które chyba się przeliczyły
            i nie nadażały za tempem zwiedzania, ale kto im kazał tam jechać. Pilotka robiła
            co mogła alby zadowolić to całe towarzystwo i tylko dzięki niej dało się to znieść.
            • Gość: iwonka Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.pp.com.pl 11.08.07, 19:37
              Jadę sama, ale nie tak całkiem, bo będzie nas spora grupa przecież.
              Zatem mnie dokwaterują, do mam nadzieję, jakiejś miłej pani... i
              będzie przyjemnie. Co prawda nie jestem taka całkiem nowa, ale chyba
              jeszcze nadążę za pilotem. Pozdrawiam, już niedługo się zobaczymy,
              bo pewnie będziemy w tym samym autokarze ??????
              • julsza Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? 13.08.07, 20:11
                opiszcie potem Wasze wrazenia i uwagi - wiem, ze ta wycieczka byla
                przerabiana w te i z powrotem, ale moze cos na swiezo Wam przyjdzie
                do glowy
                • Gość: koliba Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.chello.pl 14.08.07, 08:33
                  ja wrocilam 1 sierpnia - mega zadowolona, mozecie zadwac konkretne
                  pytania to ja sie ustosunkuje
                  • Gość: iwonka Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.pp.com.pl 14.08.07, 09:09
                    Cieszy mnie chęć do opowiadania.
                    Mam pytania "techniczno-organizacyjne":
                    - czy w autokarze z powodu klimy potrzebny jest np. polarowy kocyk i
                    ciepłe skarpetki?
                    - co warto mieć przy sobie i "pod ręką" czyli jak najpraktyczniej?
                    - w hotelach są ręczniki?
                    - w hotelach nie ma problemu z podłączeniem wszelkich ładowarek?
                    - w hotelach były suszarki do włosów?
                    W zasadzie program wycieczki jest taki, że trudno nie być mega
                    zadowolonym. Dlatego opowiedz jak było z dyscypliną wycieczkowiczów,
                    bo od tego zależy powodzenie całej grupy. Pilot organizację ma
                    zapewne perfekcyjną - a wycieczkowicze?
                    • Gość: koliba Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.chello.pl 14.08.07, 09:20
                      - ja na objazdowkach zawsze mam koc, jasiek i skarpety bo w nocy
                      jest chlodno, polecam
                      - kiepsko jest z rozlozeniem siedzen w autok bo jest bardzo wasko i
                      glupio polozyc sie komus na kolanach, dlatego nikt sie nie
                      rozkladal - duza tolerancja ze strony grupy
                      - ja jechalam w lipcu, czyli apogeum upalow, bywalo ze mielismy temp
                      dochodzaca do 50 st ale znosnie, ja wiec mialam ze soba zgrzewke
                      wody mineralnej - nikomu nie przeszkadzala bo lezala na gornej polce
                      ktora jest zamykana klapa, ludzie musieli kupowac wode na miescie
                      lub u kierowcow - malo oplacalne
                      - w kazdym hotelu sa reczniki, zele i mydelka, nie w kazdym
                      suszarki, ogolnie wiekszosc hoteli na trasie jest luksusowa, nie ma
                      problemu z podlacz grzalek i ladowarek
                      -grupe mielismy dosc mloda, sr wieku ok 40 lat, ponoc na tej trasie
                      jezdzi sporo emerytow, u nas nie bylo, bylismy bardzo punkt i
                      zorganiz stad mozna bylo wiecej zobaczyc
                      - pilotka p.Wioletta bardzo fajna, jak nie pojedzie z toba slawny
                      p.Marcin to z Wioletta tez bedziesz miala super wyjazd
                      a Ty jedziesz sama? u nas bylo kilka singielek jadacych bez pary ale
                      szybko znalazly sobie towarzystwo
                      pozdrawiam
                      • Gość: iwonka Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.pp.com.pl 14.08.07, 09:53
                        Ja jade sama, licząc na sympatyczną i niekonfliktową współlokatorkę.
                        Już mam jakąś panią "przypisaną" do pokoju i siedzenia w autokarze.
                        Kto to będzie - dowiem się przy wsiadaniu do autokaru.
                        A jak odbywa się usadzanie ludzi w autokarze i w hotelach?
                        Skąd jechałaś i gdzie był punkt zborny, o której wyjechaliście?
                        A pamiętasz jakiej i stanu marki był autokar?
                        • Gość: iwonka Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.pp.com.pl 14.08.07, 09:57
                          I jeszczepowiedz czy schowek w autokarze jest duży (+/-)i czy w nim
                          można zostawiać na noc rzeczy potrzebne w autokarze, np. jasiek,
                          kocyk,... czy należy to co dzień wnosić z hotelu?
                          • Gość: koliba Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.chello.pl 14.08.07, 10:30
                            - ja jechalam z krakowa i przesiadka byla we wroclawiu ok 8 rano,
                            stamtad juz bezposrednio do granicy, miejsca wyznaczyla nam pilotka
                            - schowek jest bardzo gleboki wiec mozna tam wiele schowac i
                            spokojnie zostawic na noc
                            - autokar prawie nowiutki marki solaris, bardzo fajny tyle ze ciasno
                            miedzy siedzeniami, ale jazda komfortowa i bardzo bezpieczna
                            • Gość: iwonka Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.pp.com.pl 14.08.07, 10:41
                              Ja też jadę z Krakowa. Wiem, że Solaris to nowy autokar
                              (nowoczesny). A jest w nim ciaśniej niż w innych, czy to się aż tak
                              odczuwa? Pamiętam z innych wycieczek, że jednak ludzie odchylali
                              oparcia do tyłu nie zważając na tych siedzących z tyłu.
                              Czy są wyświetlacze z trasą z gpsa? Czy wyświetlane są filmy na
                              wieczór? I już więcej nic mi nie przychodzi do głowy by zapytać.
                              A może napiszesz co Ci się najbardziej, a co najmniej na wycieczce
                              podobało?
                              Pozdrawiam, i dziękuję !
                              • Gość: koliba Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.chello.pl 14.08.07, 13:37
                                podaj swojego maila to napisze Ci szerzej o wyjezdzie
                                • gwiazdka2007 Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? 14.08.07, 14:45
                                  To ja równiez proszę o dodatkowe info o wycieczce .... jeśli
                                  oczywiście to nie sprawi problemu
                                  Pozdrawiam
                                  Kasia

mój mail gwiazdka2007@gazeta.pl
                                • Gość: iwonka Re: do Koliby IP: *.pp.com.pl 14.08.07, 15:52
                                  Oto mój email, zamiast @ wstawilam X - zamień wysyłając:
                                  bardzostaraXgazeta.pl
                                  Z góry baaaaaardzo dziękuję !
                                • julsza koliba-ja tez prosze o tego maila 14.08.07, 20:05
                                  na julsza@gazeta.pl
                                  i pytanko - czy hotele sa na obrzezach miast, czy blizej centrum?
                                  jejku - juz nie moge sie doczekac!!!! :)))))
                              • Gość: Ksena Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 16:51
                                GPSA nie było a filmy tak: m.in.Pojutrze, Troja, Zróbmy sobie wnuka.
                                Co do autokaru radzę wziąść 2 poduszki pod głowę i pod pupę (bo
                                siedzenia są bardzo twarde i kość ogonowa daje się we znaki) i co
                                najważniejsze koc - bo w nocy było zimno.
          • Gość: Ksena Re: 4 wrzesnia - ktos jedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 19:22
            ja jadę już za 2 tygodnie. Z tego co wiem od tego roku punktem "0"
            gdzie się wszystcy zjeżdzają (busami lub autobusami) jest granica
    • julsza up n/t 11.08.07, 08:25

• Gość: KASIA Re: viva iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 16:57
      ja mam pytanie do osób które były na tej wycieczne, o której byliście we
      Wrocławiu wracając?
      • Gość: Ksena Re: viva iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 16:47
        wrócilam dzisiaj o 11:30, ale były paskudne korki na granicy
        Hiszpanii i Francji - nasz powrót zbiegł się z końcem miesiąca i
        falą powrotów znad Costa Brava. Więc powrót może być nawet szybszy o
        półtorej godziny
        • Gość: koliba Re: viva iberia IP: *.chello.pl 02.09.07, 20:34
          A kto pilotowal Twoj termin? Pamietasz imiona kierowcow? Jakie masz
          wrazenia, podziel sie jesli mozesz
        • Gość: koliba do Ksena IP: *.chello.pl 02.09.07, 21:26
          A kto pilotowal Twoj termin? Pamietasz imiona kierowcow? Jakie masz
          wrazenia, podziel sie jesli mozesz
          • Gość: Ksena Re: do Ksena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 19:35
            pilotem była p.Wioletta i to ona jedzie 4.09.2007
            kierowcy maja teraz tydzień wolnego a później jadą na inną trasę
            • Gość: koliba Re: do Ksena IP: *.chello.pl 03.09.07, 19:45
              To tak jak u mnie, ja tez jechalam z Wioletta i musze powiedziec ze
              bylam zadowolona ze trafilam na nia bo jest bardzo konkretna i
              dobrze zorganizowana kobieta. A pamietasz jak mieli na imie
              kierowcy, moze tez jechalysmy z ta sama ekipa? Przyznam ze ta
              informacja ma dla mnie dosc szczegolne znaczenie - dzieki
              • Gość: Ksena Re: do Ksena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 20:01
                niestety nie pamiętam, dwóch takich panów z brzuszkiem :), wyglądali
                jak bracia przy czym znacznie różnili się wzrostem
    • Gość: czata Re: viva iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.17, 18:44
      Czy często zdarzają się niespodzianki od Pilota w postaci dodatkowego zwiedzania, np. Toledo i / lub Montserrat?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka