roka3 01.07.03, 00:56 Chciałabym lecieć z rocznym dzieckiem na wyspę na M. Śródziemnym . Co polecacie. Głównie chodzi mi o piaszczyste plaże. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gacus2 Re: Jaka wyspa? 03.07.03, 23:34 Jedz na Sardynie: nie ma wielu turystow, ceny wzgledne i w miare cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Jaka wyspa? IP: *.crowley.pl 04.07.03, 12:07 roka3 napisała: > Chciałabym lecieć z rocznym dzieckiem na wyspę na M. Śródziemnym . Co > polecacie. Głównie chodzi mi o piaszczyste plaże. Polecam Gran Canarię - Najlepiej Maspalomas - jest super piasek i nie jest strasznie głośno. Z innych Wysp Kanaryjskich - Teneryfa - jest piasek ale ciemny kolor - nie wszyscy lubią. Mniejsze wyspy - nie wiem jak jest z lotami. Natomiast na niektórych piach jest rewelacyjny. Ewentualnie Cypr - ale tylko Aya Napa - lub Larnaca - w pozostałych miesjcowościach plaże żwirowe lub kamieniste (no od biedy jeszcze Paphos - przynajmniej mniej zatłoczone). Oczywiście Majorka - ale też trzeba uważać - bo jest bardzo hałaśliwie w wileu miejscowościach. Te wyspy polecam też z innego powodu - jest co robić z dzieckiem - parki wodne, parki rozrywki, delfiny, papugi itp. Odpowiedz Link Zgłoś