Dodaj do ulubionych

podobno Nekerman obniżył poziom?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 18:04
Byłam raz w Grecji z Neckermanem i było oK, w tym roku znowu się
wybieram, ale słyszałam niepokojace opinie, że biuro obniżyło poziom?
Obserwuj wątek
    • Gość: henk Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.domainunused.net 03.02.08, 22:45
      Co to znaczy obniżyło poziom? Poziom czego? Oferty czy obsługi
      klienta w biurze czy też w czasie wyjazdu? Przepraszam za
      uszczypliwość tych pytań. Korzystałem dwa razy z usług tego biura i
      nic takiego nie stwierdziłem. Jeżeli chodzi o ofertę, to śledzę
      wydawane letnie katalogi z dojazdem własnym od 8 lat. Oferta w nich
      w 90% jest powtarzalna, tzn. miejscowości, hotele, bungalowy,
      kwatery, kempingi, mobilehomy, domy wakacyjne i inne. W każdym
      nastepnym, wydawanym w nowym roku katalogu, część z nich jest
      wycofywana ale też dochodzą nowe. Napewno te nowe nie mogą zaniżyć
      poziomu, ale te wycofane właśnie dlatego znikają. Co do obsługi
      klienta w biurach trudno to opisać w skali globalnej i nie można
      tego generalizować. Niektórym się podoba, innym nie. Tak samo jak w
      innych konkurencyjnych biurach. Nic natomiast nie mogę powiedzieć o
      logistyce i obsłudze wycieczek na miejscu lub w czasie podróży,
      ponieważ jażdżę własnym samochodem a na miejscu odbieram tylko klucz
      do wynajmowanego lokum. Kontakt miałem tylko chwilowy ale i z niego
      byłem zadowolony. Pozdrawiam!
      • Gość: bryldal Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 16:32
        smierdzi pracownikiem neckermanna na odleglosc ten post;)
        • Gość: henk Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.domainunused.net 07.02.08, 17:37
          Jesteś tępy jak mało kto na tym forum. Jestem zwykłym turystą, który
          w sposób rozsądny podchodzi do ofert katalogowych. Osobiście już nie
          korzystam z nich, a zatem nie muszę ich chwalić lub krytykować.
          Potrafię sobie znaleźć ofertę "u źródła", za co płacę o 50% mniej. W
          ten sposób jeżdżę od 5 lat na wczasy samochodem. W ubiegłym roku
          byłem w Portugalii 10 dni w wynajętym domu o standardzie wyższym niż
          wiele ofert z Neckermanna. Wyjazd (dla 4 osobowej) rodziny to był
          koszt tylko 8500 zł za wszystko(transport, noclegi tranzytowe,
          jedzenie, opłaty autostradowe, itd.). Aktualnie mam już
          zarezerwowane wczasy na Sycylii(12 dni własnym samochodem) za 2150
          zł dla całej mojej rodziny, w pensjonacie 60 m od morza. Jak byś nie
          był tak przenikliwie złośliwy i przemądrzały, to może byś dostrzegł,
          że są zwykli i przeciętni ludzie na tym forum, piszący mądre i
          ciekawe rzeczy!
          • Gość: drogi Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 21:45
            widac jaki ty jestes tepy pustaku:). mimo iz biura narzucaja sobie
            marze ( jak kazdy w kazdej branzy ) to poprzez fakt ze zamawiaja
            wiele pokoi na caly sezon placac z gory moga wynegocjowac takie
            stawki o jakich ci sie nie snilo i ciagle a dzieki temu miec lepsze
            ceny anizeli jak to okresliles buehehe u "zrodla":) hehehe miedzy
            bajki wloz sobie te dyrdymaly o 50% nizszych cenach cwoku. Ty
            madralo!!! to zlataw mi te 10 dniowe wczasy dla 4 osob w Portugalii
            o "wyskim " standardzie z wyzywieniem i dojazdem hahahahaha za
            8500:)! hahaha boire 100 miejsc:).Gdybys nie byl tak przenikliwie
            glupi to moze bym wiedzialbys ze na tym forum sa jeszcze
            inteligentni ludzie ktorzy takie brednie wychwytuja w mig:)))))!!!!
            • Gość: puchacz Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 22:35
              Mi się z neckermannem bardzo dobrze podróżowało. Choć teraz jeżdżę z tak samo
              dobrą, a tańszą triadą. Cóż, walory wolnego rynku :) Może ktoś po prostu miał
              paskudny humor i dlatego mu się nie podobało? ;)
              • Gość: turysta Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.chello.pl 07.02.08, 22:43
                Nie uwierzę, że Triada jest tak samo dobra, tańsza na pewno, ale tak samo dobra,
                wątpię.
                • lena575 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 10.07.08, 23:09
                  Triada??? Żart???
                  ja np. z Neckermanna biorę sam hotel w róznych miescach świata,
                  gdzie tylko jesteśmy. Szukam u nich, czy mmają tam hotele. Na
                  miejscu zdarzało mi się dopłacac np. 1 noc i lepiej było to zrobić
                  przze Neckremanna niż indywidualnie. Oni po prostu płacą za cały rok
                  i mają zniżki.
                  Jeśli ktoś pyta czy Neckremann coś obniża to...raczej ceny :)))
            • Gość: henk Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.domainunused.net 07.02.08, 23:21
              Poprzedni mój post rozpocząłem od wyjaśnienia, że nie jestem
              pracownikiem Neckermanna, czego smród wyczułeś na odległość, myląc
              się oczywiści. Po twojej wypowiedzi, w której nie ukrywasz złości
              rozumiem, że już tym pracownikiem nie jestem. Ale złość twoja wynika
              z faktu, że nie starcza ci wyobraźni jak taki wyjazd, w tak niskiej
              cenie można zorganizować. Trzeba mieć tylko chęć i cierpliwość.
              Otóż oferty takie znajduję na niemieckich portalach a rezerwuję na
              początku stycznia. Są to przeważnie te strony, na których
              właściciele swoich domów(właścicielami są Niemcy),oferują je do
              wynajęcia, tzw. ferienwohnungen. W Portugalii, na Algarve w
              Ferragudo k. Portimao, wynająłem ze znajomym dom, w którym były dwa
              odzielne mieszkania. Każde miało po 3 pokoje(w tym dwie sypialnie),
              kuchnię,łazienkę i 2 tarasy. Na wyposażeniu TV, toster, ekspres do
              kawy, lodówka, parasol plażowy i ręczniki, wymienione 2 razy podczas
              10 dniowego pobytu. Jedzenie we własnym zakresie, częściowo
              przywiezione z Polski a częściowo dokupione na miejscu. Ceny
              generalnie nie były wyższe niż w Polsce, a na dodatek niedaleko był
              Lidl. Wynajęcie 1 mieszkania to koszt 70 euro za dzień. W złotówkach
              ok. 2600. W samochodzie 4 osoby, do przejechania 8000 km. Spaliłem
              ok. 700 litrów benzyny.Średnio litr po 4,50 zł (notabene w Hiszpanii
              benzyna jest tańsza niż w Polsce)co dało ok. 3150 zł. Opłaty za
              autostrady ograniczyłem do niezbędnego minimum; w RFN bezpłatne, we
              Francji starałem się je omijać, bo nacjonalki są dobrej jakości, w
              Hiszpanii na tej trasie autostrad prawie nie było, a w Portugalii
              dużo jeździłem zwiedzając, więc autostrady omijałem.Za autostrady
              (tych których nie ominąłem), parkingi zapłaciłem ok. 200 euro= 760
              zł.Na trasie we Francji i w Hiszpanii zarezerwowałem 4 razy noclegi
              w Formule 1(sieć najtańszych hotelików tranzytowych w Europie. Razem
              za te noclegi zapłaciłem 180 euro, co daje niecałe 700 zł. W
              Lizbonie spałem w hotelu (salka dla 4 osobowej rodziny) za 50
              euro=190 zł.Reszta to koszty jedzenia. Sumując te koszty, właśnie
              wyszło tyle co napisałem, 8500 zł. Możesz to oczywiście
              kwestionować, ale faktów nie zmienisz. Czy miałem coś gorszego niż
              to co daje oferta hotelowa lub w pensjonacie ew. bungalowie? Nie.
              Miałem większe lokum, ok. 80 m2, swobodę, niegraniczony albo nie
              narzucony czas na posiłki. Zwiedzałem to co chciałem, byłem
              niezależny. Na trasie do i powrotnej z Porugalii zwiedziłem wiele
              ciekawych miejsc, czego napewno nie zobaczyłbym jadąc autokarem, a
              tym bardziej lecąc samolotem. Łączny mój pobyt poza domem to 3
              tygodnie. Na osobę wyszło po 2130 zł. Byłe tam w lipcu między 10 -
              20.07. Wydaje mi się, że oferta z biura podróży dla 1 osoby
              samolotem, do hotelu, w lipcu na tydzień to wydatek nie mniejszy niż
              3000-3500 zł. Weź własne wczasy we własne ręce i zacznij szukać, to
              znajdziesz! A Sycylię naprawdę, za 12 dni pobytu w lipcu mam za 50
              euro od mieszkania 3 pokojowego dla 4 osób(80m2).
              • Gość: drogi Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 08:59
                brak konsekwencji madralo!!!:) pisales ze kupujesz 50% taniej
                u "zrodel" choc samo to okreslenie budzi moj usmiech. Kiedy ja jade
                na wakacje to zamiast cierpliwosci zabieram kase , bo od tego sa
                wakacje by cierpliwosc zostawic w domu:).jak ogos na nie nie stac to
                niech nie wyjezdza.twoje wakacje polegaja na mozolnym szperaniu w
                internecie a potem 5 tys km jazdy autem w 5 osob byle taniej
                hehhe.spicie w szlasach czy wigwamach? aha super
                obiezyswiecie:)..nie ma juz RFN:) sa Niemcy lubBundesRepublik
                Deutchland! swoja droga to zal mi cie nieco.twoje wakacje to tydzien
                lub dwa idiotycznego szperania w necie, potem 5 dni jazdy w upale
                przez cala europe przepoceni jak szczury a nastepny wlasciwy pobyt z
                kalkulatorem w reku:) by nie wydac bron boze 1 euro wiecej bo 50 km
                dalej jest tanszy market z tanszym piwem o 1 euro niz w pobliskiej
                knajpie. wiesz gdzie mam takie wakacje?! hehehe domysl sie;)
                • Gość: henk Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.domainunused.net 08.02.08, 14:47
                  Żal mi cię za twoją niewiedzę. Otóż RFN istnieje, co sama raczyłeś
                  przyznać pisząc, że istnieją Niemcy lub Bundes Republik Deutchland.
                  A co to znaczy wg. ciebie. Właśnie w tłumaczeniu na j. polski
                  Republika Federalna Niemiec (RFN). Na granicy wjeżdżając są tablice
                  informujące, że wjeżdża się do BRD, po polsku RFN. Dziwi mnie tylko
                  to, że nie czytasz dokładnie co napisałem. Nie śpię w szałasie tylko
                  w domu gdzie mam normalne mieszkanie do dyspozycji o pow. 80m2. Auto
                  mam z klimatyzacją. Oglądam te same miejsca ale zapewne w większej
                  ilości, kupuję te same rzeczy w tych samych sklepach co i zapewne
                  ty. Ja do twoich wakacji się nie wtrącam. Nie wtrącaaj się do
                  moich.
                  • Gość: gargamel Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 21:25
                    jak nie chcesz by sie wtracano do Twoich wakacji to nie wypowiadaj
                    sie o nich na forum bajkopisarzu:). podzielam opinie DROGI, nie
                    uzywa juz sie ogolnie zwrotu RFN. kalkulator to Twoj glowny atrybut
                    wakacyjny i z tego powodu rowniez mi Ciebie zal kiedy Cie czytam.
              • Gość: Lena Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.02.08, 09:02
                Ależ oczywiście,że można. Można nawet przez Neckermanna tanie oferty
                np. fly&drive. Tak leciałam do różnych krajów Europy, noclegów
                szukałam sobie na własną rękę w internecie przed wylotem. Można i
                nawet trzeba sprawdzać ceny hoteli i porównywać je z cenami w
                biurach. Jeśli opłaca się w biurze to brać. Ja tak w Neckermannie w
                zeszły wrzesień zapłaciłam w Polsce za 3 hatele na Florydzie
                (Ft.Lauderdale, Cocoa Beach i Naples), samochód zarezerwowałam w
                Alamo i poleciałam. Dodatkowa korzyść to ta,że na GPS mogłam wrzucić
                adresy hoteli i dojeżdżałam pod sam hotel (na I-go). W listopadzie
                zapłaciłam też w Neckermannie za hotel w Sajgonie (2 dni) i tydzień
                na wybrzeżu. Chciałam też HongKong ale to już było na ostatnią
                chwilę (tydzień przed wylotem zaczynałam załatwiać wyjazd) więc
                musiałam na miejscu i drożej. Problem w tym,że takie coś mogę sobie
                organizować ale przez Neckermanna, polskie biura są zdziwone bo oni
                sprzedają WCZASY !!!! Tu na tym forum nawet kiedyś ktoś reklamował,
                że jakieś biuro oferuje fly&drive tzn. samochód, hotele a cena
                dolotu w zależności od terminu. To takie fly&drive po polsku
                czyli "dla naiwnych", kompletna paranoja. Jeszcze jeden z drugim
                pracownik biura usiłuje wmawiać ludziom,że oni biorąc to są
                KREATYWNI !!!!!
            • Gość: Ela Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.sta.asta-net.com.pl 08.02.08, 19:17
              Załatwić to się możesz w wc, masz poblem bo,albo nie masz pieniędzy
              albo nie potrafisz szukać super wakacji w rozsądnej cenie.A tak na
              marginesie to dobrze,że wybrałeś BP Triada przynajmniej jadąc z
              Neckermann nie musimy się wstydzić za takich pseudo turystów.
              • Gość: Ponury Skrzat Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: 80.51.245.* 10.02.08, 22:39
                Na czym polega moderacja tego forum?

Ela... Jadę w tym roku na wakacje dwukrotnie - w maju z Neckermannem
                i w sierpniu z TUI i mam nadzieję, że nie będę musiał doświadczać
                nawet przez chwilę twego prostackiego towarzystwa.

I niech sobie każdy jeździ z takim biurem jakie mu odpowiada ze
                względu na program pobytu, jakość obsługi i cenę. Amen.
                • Gość: eva.1961 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 20:42
                  Nie po to zadałam pytanie żebyście skakali sobie do oczu. Nie warto.
                  Pozdrawiam i mam nadzieję na spędzenie kolejnych udanych wakacji z
                  Neckermanem.
                  • Gość: lidka Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: 78.186.116.* 11.07.08, 13:20
                    Droga Elu, sformułowałaś pytanie w mało precyzyjny sposób i dosc
                    maglowy sposób; analogicznie można powiedzie "podobno Ela puszcza
                    się z moim szefem...". Podaj jakieś konkrety i fakty -
                    pisanie "podobno, że" świadczy niestety, że masz plotkarską naturę i
                    lubisz mieszac
        • Gość: HMVGGF [...] IP: 213.17.152.* 13.08.08, 10:12
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: gość Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 22:22
      Witam, byłem dwa razy z tym biurem. Jezli chodzi o ofertę to
      sprawdza sie w 95%. Natomast jżeli chodzi o rezydentów na miejscu
      kalasyfikacja ich profesjonalizmu do rezydentów z tego smaego biura
      ale z innego kraju oceniam w skali 1-10 na 3.
    • trawa_morska Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 10.07.08, 22:57
      glupie pytanie
    • valpico Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 12.07.08, 17:16
      Tak, zdecydowanie się z tym zgadzam. Właśnie wróciłem z Tunezji z imprezy z
      Neckermannem. Duplikaty dokumentów podróży otrzymaliśmy dopiero na lotnisku ( 20
      minut po rozpoczęciu odprawy) po telefonicznej reklamacji w warszawskiej
      centrali od wyjątkowo niezadowolonej przedstawicielki, której obce było nawet
      słowo-przepraszam. Wcześniej na kilkukrotne maile i telefony zawsze uzyskiwałem
      tę samą odpowiedź - proszę się nie niepokoić, tylko spokojnie itp. Oryginałów
      dokumentów nie otrzymałem do dziś, choć jest już po imprezie. Dostępność
      rezydentki w naszym hotelu - 2 dni w tygodniu po 15 minut. Żart? Spróbuję to
      samo zaproponować mojemu szefowi. Zamieściłem stosowną adnotację na oficjalnej
      stronie firmy, ale naturalnie została niedopuszczona do publikacji. Tam
      pojawiają się tylko głosy zadowolonych i bardzo zadowolonych. Pozostał żal i
      szkoda źle zainwestowanych pieniędzy.
      • Gość: Matako01 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.Red-79-144-249.staticIP.rima-tde.net 12.07.08, 18:22
        Pozostal zal i szkoda zle zainwestowanych pieniedzy??????????
        Bo nie dostales do tej pory orginalow dokumentow i rezydentka nie
        siedziala w hotelu 24 godziny, czekajac na Ciebie?
        Czy poza tym wakacje byly udane? Lot bez opoznienia, transfer na
        lotnisko, hotel jak w katalogu, pogoda dopisala?
        Niesamowite, jak ludzie szukaja sobie problemow i utrudniaja zycie.
        • Gość: nol Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 19:16
          a po co komu te dokumenty jak juz jest po imprezie ?? Ja nie
          dostalem (akurat strajkowala poczta) i odebralem sobie na lotnisku.
          w czym problem ?
          • Gość: walker Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 12:53
            Zgadzam się. Spada do poziomu triady-małą literą, bo nie zasługują
            na dużą!Pozostaje tylko TUI niestety!
            • Gość: turysta Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.chello.pl 13.07.08, 12:57
              A czemu tak sądzisz? Jakieś konkrety ?
            • Gość: maggi Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: 78.186.116.* 13.07.08, 13:16
              Jeśli nie popierasz wypowiedzi żadnymi argumentami stajesz się
              kolejnym plotkarzem
            • matanzas Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 13.07.08, 15:31
              Gość portalu: walker napisał(a):

> Zgadzam się. Spada do poziomu triady-małą literą, bo nie zasługują
              > na dużą!Pozostaje tylko TUI niestety!
              Do poziomu triady ???? nie przesadzaj...
            • voyager747 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 16.07.08, 10:11
              Chyba do poziomu Triady, to jeszcze nie spadł, nie jest aż tak źle.
    • ania030405 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 14.07.08, 20:47
      Jeżdzę często z Neckermannem. Powiem, tak. Może nie tyle biuro się pogorszyło
      (bo rzeczywiscie 90% oferty to są oferty z lat ubiegłych), ale po prostu
      ogólnie zepsuli się dostawcy usług turystycznych. Większość ofert i tak pojawia
      się we wszystkich europejskich biurach podrozy, wiec spadek jakosci chyba
      dotyczy wszystkich.
      Ewa pyta o szczegóły – powiem Ci Ewo tak – odczuwam pogorszenie, ale gdzie
      indziej bedzie to samo. Na przykład bylismy w osrodku, w recepcji byla wielka
      tablica ze znakiem apierosa – tu wolno palić. Cały osrodek był zaczadzony
      dymem, ktory roznosił sie z recepcji na gore na wszystkie pokoje. Nie wierzę,
      ze agent Neckermanna tego nie zauważyl, akceptując osrodek. To niemozliwe,
      wiec po prostu zgodził się na mniejsze zło. Teraz sprawdzam osrodki dodatkowo,
      bo juz nie wierzę w idealnego nosa Neckermanna. Ale jezdze czesto z N.
      Co do poznego wysylania dokumentow przez Neckermanna – tak jest zawsze, ale
      mozna jechac tez bez dokumentów – my Polacy jestesmy do tego nieprzyzwyczajeni.
      Za pierwszym razem bardzo sie balam, teraz mam dokumenty w nosie. Neckermann to
      Neckermann.
      Kto chce, moze kupowac wczasy w zwyklym biurze i chodzic osobiście 3 razy do
      biura – rezerwacja, wpłata, skierowanie. Ja dziękuję.
      Co do panów kłócących sie o wypoczynek. Jezdzilismy drogami komunalnymi we
      Francji, aby ominąc autorstrady i nigdy wiecej! Katastrofa, szczegolnie nocą.
      Kiedyś tez rezerwowalismy sami wczasy i rzeczywiscie było duzo taniej. Do
      momentu, kiedy nasz pokoj oragzniztor wynajął komuś innemu –czytaj biuru :).
      Duży może wiecej
      Co do samych pozytywnych opinii na stronie Neckermanna – jest dużo stron
      internetowych krytykujących hotele. Można sobie poszukać i poczytać.
      Szkoda, ze nie ma polskiej strony www. hotele.powiedz.co myslisz
      • valpico Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 15.07.08, 01:22
        Skoro temat zszedł na panów kłócących się o odpoczynek, to parę słów ode mnie.
        Wiele lat podróżowałem autostopem, nieco z zamiłowania a nieco z czystego,
        studenckiego braku gotówki. Do dziś uważam ten sposób podróżowania za
        fantastyczny, a telefony mnóstwa poznanych ludzi z całej Europy do dziś są w
        pamięci mojej komórki. Jednak w pewnym momencie pojawia się ktoś drugi, potem
        trzeci i nie ma możliwości podróży stopem z dzieckiem na ręku. Stąd wybór biur
        podróży. Mniejsze zło, a może wymóg czasów. Parę osób na forum chciałbym obudzić
        - od 19 lat mamy w kraju nieco inny ustrój. A jak śpiewał Andrzej Sikorowski -
        jak kapitalizm to kapitalizm. Ludzie, dla których pracuję każdego dnia nauczyli
        mnie, że mają prawo do poszanowania swoich pieniędzy. Rozumiem ich. Podzielam
        ich zapatrzenia. Jeśli nie sprostam ich oczekiwaniom - nie wrócą do mnie, jeśli
        ktoś mnie zawiedzie - więcej nie skorzystam z jego usług. Kwoty na urlop nie
        dostałem od wujka. Zapłaciłem biuru reklamowanemu jako najlepsze, a otrzymałem
        standard powiedzmy średni. U mnie w hotelu też wolno było palić.
        A propos uwagi dotyczącej lotu - za opóźnienie i sam lot odpowiada chyba
        przewoźnik, a nie biuro. Ale jeżeli już wymaga Pan ode mnie odpowiedzi, to
        opóźnienie było w obie strony.
        Bywają dobre modele Fiata i feralne Mercedesa - może to kwestia szczęścia.
        Może miałem po prostu pecha.
        Niestety drugi raz nie zaryzykuję.
        Pozdrawiam
        • Gość: turysta Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.chello.pl 15.07.08, 09:47
          Pojedź następny raz z Triadą, na pewno będzie lepiej.
          A co Ci zrobili złego konkretnie ?
          Gdzie byłaś, czego oczekiwałaś, co Ci zepsuli ?
        • ania030405 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 15.07.08, 21:11
          valpico napisał:
          Może miałem po prostu pecha.
          > Niestety drugi raz nie zaryzykuję.

Rozumiem Twoje oburzenie, ale pomyśl rozsądnie. W Europie jest x biur podróży, z czego jak na pewno świetnie wiesz, większość to durne agencje.
          Więc teraz jesteś oburzony na Neckermanna, bo nie dostałes z powodu strajku poczty dokumentów na czas. Ja ważny list dostałąm po 25 dniach.
          W zimie pojedziesz więc z TUI i będziesz miał zatkany prysznic w hotelu, więc obrazisz się na kolejne biuro.
          Skoro jako student miałeś komórkę, więc masz około 30 lat. Za 5 lat zabraknie Ci biur podróży i zostanie kupno domu na Mazurach.

Jeszcze do panów kłócących się o wyjazd dodam argument babski - mam przez cały rok dosyć robienia zakupów i gotowania. Wizja spedzenia urlopu w apartamenciem i znowu robienia zakupów, obierania ziemniaków, smażenia kotletów przy temperaturze 40 stopni powietrza - dziękuję! Zapytajcie najpierw swoje baby, moze one chcą odpocząć od gotowania i mieć podane! Robienie wek mięsnych przed wyjazdem też mnie nie interesuje, bo ciocia ma na przyklad zatruła się osobistą weką wieprzową.
          • Gość: turysta Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.chello.pl 15.07.08, 21:22
            He to dobre co napisałaś, wejdź na forum Grecja i zobacz co tam wypisują o
            wyżywieniu. Wszyscy piszą : bez wyżywienia, apartamenty, codziennie zakupy i
            śniadanie na balkonie itp.
            Ten co bierze hotel z wyżywieniem, to ktoś mu kradnie kawałek Grecji itp. A ALL
            to świętokradztwo, fuj...
            W większości piszą to kobiety :))
            • Gość: winga Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: 78.186.116.* 16.07.08, 07:36
              Ty bzdury wypisujesz. Jacy wszyscy ? Chcesz to gotuj - chyba
              normalne że na wakacjach właśnie chce się odpocząc od codziennych
              obowiązków. A co do świętokradztwa - chyba nie wiesz co to jest
              porządne AI
              • squirrel9 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 16.07.08, 09:58
                Wiesz, turysta jak na turystę przystało poznaje kraj od różnych
                stron:) Nie tylko turystycznie ale i kulinarnie. Każdy cywilizowany
                biały człowiek na wakacjach nie gotuje tylko chodzi do
                restauracji :) Zamawia rózne dana regionalne a nie na All zajada to
                co zajadałby i w Polsce:) Próbuje ichniejszego wina z prawdziwego
                zdarzenia, poznaje zwyczaje:)
                I to poperam.

• Gość: turysta Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.chello.pl 16.07.08, 10:18
                  Każdy robi tak jak chce, jedni wolą jeść w restauracjach, inni sami gotować, a
                  inni jeść w hotelu. Na ALL nie ma tego co w Polsce, jakoś nie widziałem nigdy w
                  Grecji schabowego i kapusty, a byłem tam 5 razy.
                  • squirrel9 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 16.07.08, 10:43
                    Jest wszechobecna pizza :)
                    • voyager747 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 16.07.08, 17:38
                      Pizza jest niezła we Włoszech, ja jadłem na Sycylii całkiem niezłą :)
                • wojtek37k Re: squirrel9 16.07.08, 10:25
                  Chyba nie zrozumiałeś turysty , ja napotkałem się już z kilkoma
                  wpisami jego . Nie napisał , że sam jest zwolennikiem wlasnych
                  posiłkow tylko napisał gdzie ich można znaleść , a to rożnica .
                  Fajnie że annie mówi że nie chce gotować , ja jestem ostanim
                  człowiekiem , ktory swojej żonie powiedziałby na wakacjach siedź w
                  kuchni . Kobiety same jednak do tego tematu wcale nie są takie
                  krytyczne , można to sprawdzić na forum Chorwacja , tam to juz
                  plaga , bo jedzie się samochodem , a powszechna opinia na forum , to
                  że chorwackie jedzenie jest złe , wozi się z Polski: weki , zupy
                  knorra , piwo tyskie , ryż , makaron , jogurty , jeszcze się tam
                  wmawia że robią to wszyscy cudzoziemcy przyjeżdżający do Chorwacji .

Pozdrawiam Wojtek
                  • squirrel9 Re: squirrel9 16.07.08, 10:48
                    Chyba kompletnie nic nie rozumiesz! Dokładnie piszę,że cywilizowany
                    biały człowiek NIE GOTUJE!Żywi się na wakacjach w restauracjach i
                    ponaje kraj od strony kulinarnej!
                    Zero pizzy i zero tego co w Polsce.
                    Żywiłam się i na Chorwacji w kajpkach i we Włoszech i w Hiszpanii i
                    we Francji Autrii też!!! W ustrii najgozrej...
              • voyager747 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 16.07.08, 10:05
                No właśnie ja nie chcę i wiem co to jest porządne ALL, więc nie wiem o czym ty
                piszesz.
                Tu jest ta dyskusja, więc zobacz co ja piszę:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=81764245
              • Gość: turysta do winga Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.chello.pl 16.07.08, 10:32
                No właśnie ja nie jestem zwolennikiem gotowania, tylko jedzenia w hotelu, albo
                na mieście, albo ALL jak ktoś lubi.
            • voyager747 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 16.07.08, 10:15
              Faktycznie, też tam pisałem ,że w Grecji miałem raz HB i raz ALL, ale tam sporo
              ludzi pisze o śniadaniach na balkonie i hotelach bez wyżywienia. Według nich
              jedzenie w hotelu jest niedobre i nie ma sensu go wykupować. Najlepiej wnosić
              jedzenie do hotelu.
          • voyager747 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 16.07.08, 10:10
            Ja osobiście byłem z Neckermannem 5 razy i zawsze było ok. Ostatni raz był w
            2005 czyli dość dawno, a wcześniej w 1999, 2001, 2004 i nie zauważyłem obniżki
            poziomu. Może teraz od 2005 do 2008 coś się zmieniło, ale dawno nie byłem z
            nimi. Na 100% jest to jedno z lepszych biur i można je polecić.
            Ostatni raz byliśmy z nimi na Sycylii w 2005 i wszystko było zgodnie z ofertą,
            bez problemów, nawet Centrlwings nie był za bardzo opóźniony.
            4 moje ostatnie wyjazdy były z Itaką i jak miałbym porównywać, to Neckermann
            jednak trochę lpeszy, moim zdaniem.
            • ania030405 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 16.07.08, 13:03
              Nie mam nic przeciw Neckermannowi, tylko zauważam generalne lekkie obniżenie jakości -wszędzie.

Po pierwsze : Hotele zagraniczne przechodzą z rąk do rąk, coraz wiecej hoteli kupuje mafia rosyjska i włoska. Inwestują kasę i chcą mieć szybki zwrot, więc pogarszają jakość. Mieszkałam z Neckermanna we włoskim hotelu, prowadzonym przez włoską rodzinę, zapewne podstawionych „niewolników”. Owszem byli mili, sympatyczni, fundowali nam słodycze z bufetu gratis, ale na problemy reagowali po włosku – wanna zatkana – bo jest po deszczu i musi się zatkać :)

Biura albo biorą hotel prowadzony przez Rosjan i mają ofertę w danym mieście (na przykład Nicea), albo nie biorą tego hotelu i klient szuka w innym biurze. Biuro traci stałego klienta, bo nie ma oferty w Nicei.

Po drugie: Turysci chamieją i do prymitywów dostosowują się ośrodki. W ciągu 10 lat przybyło kilkadziesiąt milionów turystów tzw. postsocjalistycznych – Niemców z byłego DDR, Polakow, Rosjan, Czechów, Słowaków itd. Teraz stać ich na wyjazd zagraniczny i przenoszą tam swoje przyzwyczajenia – Polacy siusiają do basenu (kto widział polskie dzieci wychodzące z basenu co 10 minut na siusiu? – bo ja niewiele) , Niemcy z DDR palą pod tabliczką z zakazem palenia, Rosjanie wchodża na basen w ubraniu, tzn. siedzą na leżakach w ubraniach, nie kąpią się, tylko siedzą.

Ja też 15 lat temu oszczędzałam i na basenie wcinaliśmy własne bułki, ale przynajmniej w przebieralni , a nie nad samym basenem, jak to robi wielu :)
              • Gość: kinia Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: 78.186.116.* 16.07.08, 13:16
                Jeśli wybierzesz odpowiednio dobry=drogi hotel to czy to jest
                Neckermann, czy Cook czy TUI - będziesz potraktowany po królewsku.
                Żadna to zasługa biura podróży tylko pieniędzy, które płacisz.
                Szansa, że znajdziesz dobry ośrodek w mniej renomowanym BP maleje,
                bo są oni nastawieni na turystę dla którego głównie liczy sie cena.
                Jeśli chcesz miec wysoki poziom - wydaj > 6 tys. za osobę za dwa
                tygodnie i nie będzie powodów do narzekań
                • ania030405 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 16.07.08, 21:02
                  Gość portalu: kinia napisał(a):

> Jeśli wybierzesz odpowiednio dobry=drogi hotel to czy to jest
                  > Neckermann, czy Cook czy TUI - będziesz potraktowany po królewsku.

To jest teoria głoszona przez tych, którzy nigdy nie byli w drogim hotelu - po
                  prostu nieprawda.

Nocowałam (delegacje, więc nie moja kasa) w bardzo drogich hotelach i
                  traktowanie po królewsku nie zależy od ceny, tylko od ludzi tam pracujących.
                  Księżna Diana nocowała w Ritzu i miała pijanego szofera. Ceny w Ritzu są wysokie :))

• voyager747 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 16.07.08, 22:02
                    A to nie był ich prywatny szofer, a nie hotelowy ?
                    • Gość: kasia Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 22:23
                      Byłam w zeszłym roku z Nekermanem na Krecie. Byłoby miło (i takie
                      wspomnienia staram się zachować), gdyby nie rezydentka, która
                      przychodząc na spotkanie (przepocona i nieświeża)powiedziała w
                      pierwszych słowach: Nie jestem tu po to, aby się do państwa
                      uśmiechać! A ja, naiwna, myślałam, że również po to! :)))
                  • Gość: kinia Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: 78.186.116.* 17.07.08, 08:33
                    ania030405 napisała:

>
                    > To jest teoria głoszona przez tych, którzy nigdy nie byli w drogim
                    hotelu - po
                    > prostu nieprawda.

To nie teoria - to praktyka :). A głoszę ją dlatego, że od dobrych
                    10 lat jeżdżę właśnie wyłącznie do bardzo dobrych ośrodków
                    wakacyjnych, więc hipoteza o braku styczności z drogimi hotelami
                    jest cokolwiek chybiona (tylko żeby nie było że się chwalę....).
                    Po prostu piszę o normalnych prawach rynku, normalnej ekonomii i
                    normalnym biznesie, który sprowadza się do ogólnej zasady: za dobrą
                    cenę dostajesz dobry towar/usługę. Oczywiście bywaja zawsze wyjątki
                    na plus czy minus co nie zmienia generalnej zasady, o której piszę.
                    Jeszcze jedno - jestem traktowana "po królewsku" nie dlatego, że
                    ktoś mnie specjalnie lubi czy jestem sympatyczna ale z powodu
                    pieniędzy, które płacę. Moja ewentualna negatywna opinia skutkuje
                    tym, że zapewne następnym razem nie przyjadę do danego ośrodka a co
                    najgorsze poinformuję moich znajomych (w domyśle też mogących
                    skorzystac bardzo dobrych hoteli). Całe szczęście konkurencja i
                    rywalizacja wśród renomowanych BP i hoteli jest silna.

Mieszanie tu księżnej mieszkającej w Ritzu i pijanego szofera nie
                    zasługuje na poważny komentarz.
                    • ania030405 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 17.07.08, 11:14
                      Gość portalu: kinia napisał(a): > Jeszcze jedno - jestem
                      traktowana "po królewsku" nie dlatego, że
                      > ktoś mnie specjalnie lubi czy jestem sympatyczna ale z powodu
                      > pieniędzy, które płacę.

Nie przesadzaj, 100 euro dziennie to nie są żadne duże pieniądze,
                      zagranicą tyle kosztuje zwykły pokój w zwykłym hotelu w zwykłym
                      mieście. Przecietnie 90 euro za dobę. To żaden luksus :)), ale
                      ładnie brzmi.

Właśnie siedzę w hotelu w Polsce (delegacja, płaci firma, nie
                      obchodzi mnie to) za 380 zł/doba. I są jeszcze droższe pokoje. Niby
                      luksusowo, prawda? Jak na Polskę... Luksus i królewskie
                      traktowanie... Tymczasem recepcjonistka wczoraj wypisywała mi
                      fakturę 40 minut, jakaś nowa, nieprzeszkolona, nikt jej nie pomogl
                      rozeznać się z programem komputerowym. Może córeczka znajomego? MOze
                      jest duża rotacja i nikt nie ma czasu szkolić? Moze z agencji pracy
                      tymczasowej?
                      Sala bilardowa jest zamknięta, można pograć po południu. Przed
                      obiadem "To można, ale musi Pani zadzwonić do barmana i on przyjdzie
                      i otworzy".Ktoś płaci 380 zl i ma obsługę na poziomie domu turysty i
                      zamknięty bilard, jak na świetlicy w domu strażaka. Ale potem
                      pokazuje znjaomym rachunek, gdzie to on nie był i ile nie zapłacił.
                      O recepcjonistce i sali bilardowej nie wspomni, bo się wstydzi :)))
                      • Gość: kinia Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: 78.186.116.* 17.07.08, 13:40
                        Nie rozróżnisz pewnej specyfiki hoteli biznesowych, w których
                        zatrzymujesz się krótko od takich, które są kurortami wakacyjnymi i
                        w których zatrzymujesz się dwa-trzy tygodnie. Hotel jest jednym z
                        elementów ośrodka i usług wakacyjnych, które oferuje BP. Wydaje mi
                        się zresztą, że masz niewielkie doświadczenia w spędzaniu wakacji w
                        takich hotelach.
                        Nie piszę też o Polsce ale o krajach takich jak Turcja, Tunezja - w
                        mniejszym stopniu Grecja gdzie przeważnie spędzają zagraniczne
                        wakacje Polacy. Tam obsługa (w naprawdę dobrych hotelach) staje na
                        głowie aby spełni wszystkie wymagania gości. Wielokrotnie się o tym
                        przekonałam. Oczywiście nawet w najlepszych miejscach możesz
                        incydentalnie byc "źle obsłużona". Przywoływanie przypadków tego
                        typu do niczego jednak nie prowadzi. Po prostu regułą i standardem
                        jest wysoki poziom. I o to chodzi. Oczywiście i ja mam czasem drobne
                        uwagi (fakt -jestem wymagająca) - ale w porównaniu do wymienianych
                        na forum turystycznych są one po prostu tak błahe, że aż wstyd je
                        wymieniac nie narażając się na uśmiech innych forumowiczów ;)
                        Btw - skąd wzięłaś 100 czy 90 euro dziennie ? Niestety płacę
                        więcej...
                        • ania030405 Re: podobno Nekerman obniżył poziom? 17.07.08, 21:03
                          Gość portalu: kinia napisał(a):

> Nie piszę też o Polsce ale o krajach takich jak Turcja, Tunezja -
                          w
                          > mniejszym stopniu Grecja gdzie przeważnie spędzają zagraniczne

A ja mam na myśli urlop w starej dobrej Europie, na przykład Paryż,
                          Wiedeń, gdzie hotele nie są z tektury i nie mają dachu z liści
                          palmowych :))))

Poza tym wymienione przez Ciebie nacje mają w tradycji kłanianie
                          się klientom w pas, co niektórzy mylą z objawami szacunku, to jest
                          po prostu taki zwyczaj :))))

Personel w najbardziej nawet luksusowym hotelu jest marnie
                          wynagradzany.

Ktoś pytał o szofera Diany - tak, to był szofer hotelu Ritz. Hotel w
                          którym nocleg kosztuje 700 euro dziennie, nie miał na stanie
                          gotowego do pracy szofera i wezwali tegoż właśnie szofera po pracy z
                          domu, pijanego.
                          Garaż z limuzynami mieli, tylko nie mieli ludzi do pracy, bo
                          oszczędzali.

www.lhw.com/property.aspx?propertyid=40
    • Gość: Ewa E Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: 212.76.37.* 17.07.08, 18:30
      Od kilku już lat jeżdżę na urlopy z tym biurem i nie zauważyłam
      jakiegokolwiek obniżenia poziomu usług. Oferta zawsze jest zgodna z
      katalogiem a czasami nawet lepsza. Co do rezydenta to uważam, że im
      biuro jest lepsze tym on sam najmniej potrzebny. W moim przypadku to
      on nas odbiera z lotniska, informuje o okolicy, możliwości leczenia,
      zbiera na wycieczki fakultatywne i w nich uczestniczy. Zawozi nas na
      lotnisko i pilnuje aby wszyscy weszli na pokład. I naprawdę 1/2
      godziny na takie zebranie wystarczy. Serdecznie pozdrawiam. Mój brat
      z żoną też od wielu lat korzysta z tego biura i dzisiaj dzwonił z
      Majorki bardzo zadowolony z hotelu ...itd.
      Ewa
      • Gość: Renata Re: podobno Nekerman obniżył poziom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 19:35
        Neckermann nie obniżył poziomu, tylko ma w swojej ofercie również
        hotele dla tych mniej wymagajacych (czyli tańsze i ze słabszą
        ofertą). I zdaża się, że osoba jadąca za niewielkie pieniądze liczy
        na luksusy, bo przecież to neckermann. Co do rezydenta, to uważam
        tak jak Ewa. Rezydent potrzebny jest na początku, i ewentualnie raz
        w tygodniu. Zawsze można się przecież z nim skontaktować
        telefonicznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka