1-stanley 01.02.09, 21:25 Rozpatruję wyjazd na Kube.Bylem z tym biurem trzy lata temu w Finlandii i było super.Może ma ktoś aktualne doświadczenia ,łatwiej mi będzie podjąć decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jjb Re: Opinia o Logos Tur ZNP IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.09, 09:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=90004934&a=90176404 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=88048507&a=89223072 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=88048507&a=89286601 Po poniższym linkami można znaleźć kilka ciekawych opinii oraz zdjęć na temat hotelu w Varadero (wg Logostouru 4***, wg mnie nie więcej niż 2**), g tinyurl.com/cmn2pg tinyurl.com/b6q5g4 Mogę też podesłać link do własnych zdjęć z tego hotelu. Są jeszcze ciekawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Opinia o Logos Tur ZNP IP: *.aster.pl 05.02.09, 17:15 byłam z nimi w zeszłym roku w Indiach i Nepalu... wycieczka była doskonale zroganizowana pod każdym względem, a pilotka - rewelacyjna... 2 marca lecę z nimi na Kubę... z tego, co wiem, jest to jedno z najlepszych (jeśli nie najlepsze) biuro w Polsce... droższe niż większość, ale program najbogatszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjb Re: Opinia o Logos Tur ZNP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 20:32 Pierwszym raz byłem z Logostour w Kenii i Tanzanii i było OK. Drugi wyjazd do Maroka był już trochę gorszy, ale w zasadzie nie można było narzekać. Kuba to niestety porażka. Pilotka nie znająca hiszpańskiego, zmiany programu, większość imprez fakultatywnych była tylko w programie, fatalne hotele w Santiago de Cuba i Varadero (3+3 noce, czyli ponad 1/3 imprezy). Hotele na trasie też bywały nie najlepsze, ale czasami był to jedyny lub wg przewodnika najlepszy hotel w mieście i można to zrozumieć mając nadzieję, że następny będzie lepszy. Jednak to, co zafundowano nam w jednym z największych miast Kuby oraz najbardziej znanym kurorcie kraju, to tragedia. Kilka zdjęć z 4**** hotelu (wg Logostour) można zobaczyć pod adresem: www.hjb.neostrada.pl/VaraderoInternacional/index.html Próbek zapachowych nie posiadam. Dodatkowo dziwne operacje finansowe: 1. Gdy zażądaliśmy rozliczenia 120 EUR zebranych na opłaty lotniskowe i wejściówki, to ujęto w nim także rejs na wyspę Cayo Levisa (15 CUC) i rejs katamaranem na Cayo Guillermo (30 CUC), który z dziwnych przyczyn nie odbył się. Razem daje to 45 CUC, czyli ok. 40 EUR. Obie pozycje są w programie i nie są to imprezy fakultatywne. Tak więc próbę sfinansowania tego z dodatkowych funduszy można potraktować jako próbę wyłudzenia (delikatnie mówiąc). Jak przemnoży się to przez 23 osoby to wychodzi, że "wcięło" ok. 920 EUR. Żądanie zwrotu do dziś pozostało bez odpowiedzi. 2. Za wyjazd do Casa de la Trova w Santiago de Cuba "skasowano" nas na 28 CUC od osoby (ok. 25 EUR). Na miejscu okazało się, można to także potwierdzić w Internecie, że wejściówka kosztuje 3 CUC, czyli za przejazd z hotelu do centrum, powrót i niezamówioną płytę CD, którą nas obdarowano, zapłaciliśmy 25 CUC. Taksówkami pewnie byłoby taniej, niż autobusem. Mógłbym napisać jeszcze więcej, ale wolę się skoncentrować na pisaniu pozwu sądowego, bo postępowanie reklamacyjne nic nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
pancernik2 Re: Opinia o Logos Tur ZNP 19.02.09, 10:06 Cześć, mógłbyś mi napisać, jak nazywała się ta nie znająca hiszpańskiego pilotka. Ciekawa jestem, czy ta sama osoba leci ze mną 2 marca. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjb Re: Opinia o Logos Tur ZNP IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.02.09, 12:46 Poszło na priva Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Opinia o Logos Tur ZNP IP: *.chello.pl 20.02.09, 16:03 Gość portalu: jjb napisał(a): > Poszło na priva na forum choć imię podaj, prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjb Re: Opinia o Logos Tur ZNP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 11:40 Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Opinia o Logos Tur ZNP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 21:06 byłam z tym biurem w Australi i Nowej Zelandi w styczniu 2009 r.Wycieczka b. dobrze zorganizowana. Pilotka Pani Barbara Betts bardzo dobra , opiekuńcza i kompetentna.Tylko podróz do N.Zelandi z Warszawy trwa (łącznie z czekaniem na połączenia) prawie 36 godzin.Ale np. w Hongkongu mieliśmy 6 godzin czekania i w tym czasie pojechaliśmy (z lokalnym przewodnikiem) zwiedzać Hongkong. W sumie jestem b. zadowolona i polecam to biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Opinia o Logos Tur ZNP IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.09, 17:26 byłem 3 razy z nimi : w skali szkolnej : skandynawia 5+ , egipt 5+ , dookoła USA 4- , jeden z lepszych biur jeżeli ma się kasę Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Opinia o Logos Tur ZNP 24.02.09, 18:11 Ja też mam pozytywne wspomnienia. Byłam z nimi w Tajlandii Malezji i Singapurze, oraz w Meksyku i na Kubie. Nie miałam żadnych zastrzeżeń. W tym roku myślę o Japonii, ale na najbardziej pasujący mi termin niestety się spóźniłam. jedyna nadzieja, to że ktoś zrezygnuje - w zeszłym tygodniu poinformowali o dopłacie 1000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś