06.05.10, 11:07
Co oznacza wynik
TSH 0,752 ulU/ml w 3 dniu cyklu ?
Normy : 0,350-5,500 ulU/ml
Prosze o info, bo chyba nie jest ok?
Obserwuj wątek
    • natasza-n1 Re: TSH 06.05.10, 14:44
      wynik jest jak najbardziej ok!!
    • annajustyna Re: TSH 06.05.10, 16:56
      Wynik jesr b. dobry.
    • joasia_05 Re: TSH 06.05.10, 22:28
      Ogólnie wynik jest bardzo dobry! A czy zaobserwowałaś u siebie jakieś
      niepokojące objawy ostatnimi czasy? Np. chudnięcie, nadwrażliwość, bezsenność
      itp. Bo jeśli podejrzewasz, że coś się dzieje w twoim organiźmie, to taki wynik
      blisko niższej granicy normy może wskazywać, że być może rozwija się nadczynność
      tarczycy. Poczytaj o objawach, na pewno znajdziesz coś na forum na ten temat.
      Możesz zbadać Ft3 i Ft4 aby upewnić się, że wszystko jest ok! Powodzenia!
      Ps. Badania tarczycy można robić w dowolnym dniu cyklu! Nie wpływa to na wynik.
      • jammnik Re: TSH 07.05.10, 10:30
        Ja od ponad dwóch lat nie moge ponownie zajść w ciążę, już mam jedno
        dziecko. Po wielu próbach leczenia, "miękimi"lekami takimi jak
        luteina, clo nie ma rezultatu. Pęcherzyki rosną do ok 17 mm i nie
        pekają, nawet po 2 tabletkach clo. Póżniej sie wchłaniają i nie ma
        owulacji. Praktycznie nie miewam owulacji sad. Mam mało czasu , bo
        mam 38 lat. Moja gin. powiedziała, że szkoda juz czasu i pora na
        klinikę. Tam właśnie dostałam skierowanie na TSH w 3 dc. Biorę
        zastrzyki z Menopuru, bo clo nie działa i myslałam , że TSH powie
        coś o mojej rezerwie jajnikowej. Nie znam sie na tym , dlatego
        napisałam do Was, ekspertek.
        • annajustyna Re: TSH 07.05.10, 10:55
          A moze powinnas zrobic laparo? Byc moze masz jakas endometrioze albo przydaloby
          sie ponakluwac Ci jajniki? Pzdr serdecznie
          • jammnik Re: TSH 07.05.10, 11:02
            Wiem, może mnie to czekać. Ale nie mam pco , a z drożnością chyba
            jest ok, bo miałam dwie biochemiczne.
            Boję się tej narkozy i kosztów.
            • annajustyna Re: TSH 07.05.10, 11:28
              Ja akurat narkoze znioslam rewelacyjnie, a za laparo - mimo ze w prywatnej
              klinice - zaplaci mi panstwowa ubezpieczalnia. Szkoda ze w PL tak wiele zalezy
              od wlsnych funduszy sad.
              • jammnik TSH 07.05.10, 11:42
                Funduszę przezyjesmile, ale boję narkozy. Nie można w znieczuleniu
                ogólnym? Czy masz może doswiadczenie z Menopurem?
                • natasza-n1 Re: TSH 07.05.10, 17:48
                  TSH nic Ci nie powie o rezerwie jajnikowej, tu w 3dc proponuję zrobić estradiol,
                  FSH i LH. profilaktycznie zrób również prolaktynę. TSH masz super - właśnie
                  wróciłam od endykr(..) i powiedział że taki wynik jest bardzo dobry. Ja ma taki
                  sam ale to po lekach no mam z tarczycą problem.
                  • natasza-n1 Re: TSH 07.05.10, 17:51
                    Narkozy nic się nie bój. Ja miałam ogólną i jestem bardzo zadowolona. Jak byłam
                    w szpitalu to laparoskopie robili w pełnej narkozie. A że w szpitalu, więc nie
                    trzeba płacić.
                • annajustyna Re: TSH 07.05.10, 17:51
                  Nie, nie mozna, bo naciecie jest za wysoko (kolo pepka), a to w kregoslup dziala
                  na nizsze partie ciala. Poza tym narkoza jest super, bo nic nie slyzszysz w
                  czasie operacji i sie nie denerwujesz. Gorzej oczywiscie, jesli bedziesz miala
                  po niej jakies sensacje, typu mocne mdlosci, zawroty glowy, omdlenia.
                  • natasza-n1 Re: TSH 07.05.10, 18:01
                    Ja też bym nie chciała nic w kręgosłup. Ja niecałą godzinę po operacji już
                    wcinałam pączka i piłam słodką kawę bo taka byłam głodna (oczywiście po kryjomu,
                    taka byłam głodna). W brzuchu echo!! Zero mdłości. I oczywiście że lepiej jak
                    nic nie słyszysz, tylko sie budzisz już po. A kręgosłup to kręgosłup. Ja tam nie
                    mam do takich metod zaufania.
                    • darunia69 Re: TSH 08.05.10, 00:29
                      Ja mam podobny problem i wiek smile w tej chwili jestem na clo + luteina +
                      bromergon. Tez mialam biochemiczna a wczesniej poronilam....Mnie lekarka na
                      razie nie proponuje laparo poniewaz zachodze w ciaze tylko nie moge utrzymac. Po
                      wielu badaniach nic nie wyniknelo. Prawdopodobnie problem lezy w moich
                      niedojrzalych i niepelnowartosciowych jajeczkach. Pewnie wiek tez robi swoje uncertain
                      Trzeba czekac na prawidlowa owulacje, na "porzadne jajo" smile leki powinny pomoc,
                      jak nie jedne to drugie. Na kazdego dziala inny lek. Zycze ci powodzenia!
                      • lenkau Re: TSH 08.05.10, 09:08
                        A może jest coś w macicy?Miałaś robioną histeroskopię?
                        • annajustyna Re: TSH 08.05.10, 09:50
                          A czy histeroskopia nie jest standardem przy laparo? Mnie wlasnie tak chirurg
                          tlumaczyl...
                        • natasza-n1 Re: TSH 08.05.10, 09:53
                          Ja zrobiłam histeroskopie i okazało się że mam mięśniaka. Z takim dużym nie
                          miałam szans na ciąże. A po tylu lekarzach chodziłam, straciłam 2 lata i nikt
                          nic nie widział!!!
                          • annajustyna Re: TSH 08.05.10, 10:35
                            Mnie tez wnerwia, ze w sumie na USG to prawie nic nie widac. Ani endo, ani tak
                            naprawde, co sie w macicy dzieje...
                            • natasza-n1 Re: TSH 08.05.10, 12:44
                              Nie jest standardem. jak ja byłam w szpitalu to miałam tylko histero. Inna
                              dziewczyna tylko laparo. Zależy co masz na skierowaniu.
                              • annajustyna Re: TSH 08.05.10, 13:08
                                Ja mialam po prostu wpisana pierwotna nieplodnosc. A chirurg, opisujac mi
                                dokladnie operacje, opisal histero jako 1. etap laparo.
                                • natasza-n1 Re: TSH 08.05.10, 13:20
                                  Zawsze wpisują niepłodnośc pierwotna albo wtórna. Niepłodność pierwotna jest gdy
                                  kobieta nigdy w ciąży nie była. Niezależnie od problemów kobiety. Tym nie ma co
                                  się przejmować, choć niezbyt ładnie brzmi. Wtórna jest gdy kobieta była w ciąży
                                  a np poroniła.
                                  • annajustyna Re: TSH 08.05.10, 13:35
                                    A czy ja napisalam, ze nie wiem, co to znaczy? smile
                                    • natasza-n1 Re: TSH 08.05.10, 14:46
                                      ojej..z wypowiedzi ciężko wywnioskowac wink Podsumowując, w zależności od zaleceń
                                      lekarza, jedni mają to i to od razu a inni nie. W zależności co jest konieczne
                                      • annajustyna Re: TSH 08.05.10, 15:03
                                        Widocznie w Niemczech traktuje sie jako element skladowy laparoskopii. HSG tez
                                        sie nie robi oddzielnie, bo malo wiarygodna (aczkolwiek istnieje taka opcja na
                                        wyrazne zyczenie pacjentki). To w sumie logiczne - mam teraz jasna sytuacje nie
                                        tylko z moimi jajowodami, ale i endometrioza. No i stan macicy jasny. I tak
                                        zamiast trzech zabiegow, mialam jeden...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka