Dodaj do ulubionych

Dobry lekarz od PCO Warszawa

02.11.10, 20:13
Dobry lekarz specjalista od PCO poszukiwany. Ja co prawda nie starająca się jeszcze (1 ciąża po CLO+pregnylu+duphastonie), ale aktualnie znów mi się sypią hormonysad

Ogólnie wygląda to tak, ze bez pigułek anty lub innych hormonów nie mam ani owulacji, ani okresu w ogóle. Po ciąży i po karmieniu piersią biorę od 15 dc przez 15 dni duphaston. Cykle mam bezowulacyjne, ale za to przynajmniej są (ok 36-43 dniowe).

Ale aktualnie jestem w 46 dniu cyklu, na usg endometrum 2,5 czyli okres trzeba wywoływaćsad I nie wiem czy to już ta dawka duphastonu na mnie nie działa, czy coś innego? Lekarz, który robił mi usg powiedział mi, ze to obraz jajników i macicy w ...sztucznej menopauziesad

Szukam dobrego lekarza specjalistę od PCO. Najchętniej z CM LIM, bo tam mam abonament. Polećcie kogoś proszę.

A z drugiej strony, jeśli ktoś ma podobne PCO - jak jesteście leczone, kiedy nie staracie się o dziecko?
Obserwuj wątek
    • limuzine Re: Dobry lekarz od PCO Warszawa 02.11.10, 21:42
      Ja moge polecić dr Małgorzatę Jerzak z LIM. U mnie PCO bez typowych objawów (przynajmniej wg mnie, ale stado lekarzy wcześniej też nie rozpoznało PCO), ale dla dr objawy były oczywiste i leczenie skuteczne. No i pracuje w LIM.
      • romashka Re: Dobry lekarz od PCO Warszawa 02.11.10, 22:27
        Ja polecam swojego - dr Kunickiego. Pracuje w Prolife Medical Center i przyjmuje w gabinecie prywatnym na Bródnie. Najlepsze cechy? Nigdy mu się nie spieszy i po raz 10 odpowiada na te same pytania, zawsze dostępny dla pacjentek via sms i mail oraz... nie jest naciągaczem, nie chodzi mu tylko oto, żeby $$$ wyciągnąć - jego "zniżki" z rękawa może i są śmieszne, ale robią wrażenie, badania hormonów można albo na wąłsną rękę albo na Karowej.
        To dzięki pomocy tego lekarza zaszłam w ciążę big_grin
        • limuzine Re: Dobry lekarz od PCO Warszawa 03.11.10, 23:16
          No tak, to niestety z dr Jerzak jest gigantyczny problem jeśli chodzi o czas. Ma bardzo dużo pacjentek, ciężko zapisać się na wizytę (długie terminy) i zawsze dodatkowe pacjentki. Ostatnio czekałam przed gabinetem 3h. W piątek idę do innej przychodni (ta sama lekarka), może tam będzie luźniej.
    • karioka88 Re: Dobry lekarz od PCO Warszawa 04.11.10, 20:25
      Pola, a możesz mi powiedzieć po ilu miesięcznej kuracji tym zestwem leków udało Ci się zajść w ciążę? Ja mam podobny zestaw stosować od tego miesiąca. Też PCO. I zastanawiam się jak się uzbroić w cierpliwość...
      • polaa27 Re: Dobry lekarz od PCO Warszawa 10.11.10, 14:56
        3 cykle CLO i Duphaston, potem CLO, PREGNYL i Duphaston i była ciąża. Więc w miarę szybko, ale ja miałam bardzo powikłaną ciąże i niestety przedwcześnie zakończoną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka