Dodaj do ulubionych

duphaston - czy warto?

IP: *.3vnet.pl 09.04.04, 10:52
Witam,
W tym cyklu postanowiłam wziąć duphaston więc lekarz powiedział żeby wziąc go
w I dniu wyższej temeperatury i tak też zrobiłam - było to wczoraj bo temp
wzrosła do 36,9, był śluź i czułam jajniki (nie robiłam monitoringu) ale dziś
temp. 37,0 więc zakładam, ze było jajeczkowanie! Problem jednak w tym, że
seks był we wtorek wieczorem, w środę nie mieliśmy z mężem sił (dosłownie,
ale nie ze względu na seks wcześniejszy, nie, nie! poprostu byliśmy
zmęczeni) a temp. wzrosłą w czwartek! Wziełam więc ten duphaston ale nie
jestem przekonana czy warto i czy jest szansa? Wczoraj po I tabletce
myslałam, że rozsadzi mi cycki przez jakąś godzinę ale minęło, czego jeszcze
moge się spodziewać po tym cholernie drogim!!!!! świństwie?
Obserwuj wątek
    • Gość: maretina Re: duphaston - czy warto? IP: *.ols.vectranet.pl 09.04.04, 12:20
      duphaston nalezy przyjmowac w dwa dni po owu.
      • mejdejka Re: duphaston - czy warto? 09.04.04, 13:40
        MNIE CYCKI TEZ BOLALY przy przyjmowaniu duphastonu ,oprocz tego ostatnia moja @
        TRWALA 12dni ,ponoc za mala dawka PRZYJMOWALAM- bralam od 14dnia cyklu przez
        10 dni raz dziennie - teraz kazala moja lekarka zwiekszyc dawke i od jutra bede
        brala 2 razy dziennie : rano i wieczorem !!! oprocz tego bola mnie jajniki i
        zwiekszyl mi sie apetyt !!! ale okresy mam regularne co 26 dni i zawsze na 3
        dzien dostaje @ !!! przed tem jak zaczynalam starania tzn w 1czy w2 cyklu po
        odstawieniu pigulek na okres czekalam 50 dni !!! teraz mam punktualnie @ !!!
        ale to moj 3 cykl staran z DUPHASTONEM I NIC !!! POZDROMEJDEJKI
        • mejdejka Re: duphaston - czy warto? 09.04.04, 13:43
          TZN OKRES zawsze DOSTAJE NA 3 DZIEN PO ODSTAWIENIU duphastonu!!! jesli nie
          musisz to nie bierz surprised)
        • magia Re: duphaston - czy warto? 10.04.04, 15:42
          mejdejka napisała:
          > ale to moj 3 cykl staran z DUPHASTONEM I NIC !!! POZDROMEJDEJKI

A po co lykasz duphaston - za niski progesteron? a jak z prolaktyna?
          Bo moze sam duphaston nie pomoze.
          U mnie pomoglo dopiero podanie Pregnylu/Choragonu na pekniecie pecherzyka i lup
          zaskoczylo.

emka
          z 5 tyg.ziarenkiem
    • magia Re: duphaston - czy warto? 10.04.04, 15:38
      Gość portalu: miś napisał(a):

> Witam,
      > W tym cyklu postanowiłam wziąć duphaston więc lekarz powiedział żeby wziąc go
      > w I dniu wyższej temeperatury i tak też zrobiłam - było to wczoraj bo temp
      > wzrosła do 36,9, był śluź i czułam jajniki (nie robiłam monitoringu) ale dziś

Bosz, to nie mialas monitorowanego cyklu, tylko ot tak na podstawie temp.? Jak
      dla mnie to powinnas chyba lekarza zmienic.

emka
    • agat78 Re: duphaston - czy warto? 21.04.04, 14:07
      A ja mam brać duphaston od 17 dc aż do wystąpienia @. Czy tak może być? Jak @
      nie przyjdzie to mam zrobić test ciążowy.
      • Gość: kaja78 Re: duphaston - czy warto? IP: *.mil.net.pl / *.milnet.silesianet.pl 21.04.04, 14:15
        Ja też biorę progesteron (luteinę) od 17 dc do wystąpienia @ lub jeśli nie
        wystąpi to
        w 30 dc mam robić test ciążowy, jak negatywny to odstawić i czekać (u mnie
        zazwyczaj dzień lub dwa) na @.
    • Gość: Dominika Re: duphaston - czy warto? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.04, 14:48
      ja od tego cyklu postanowiłam zmienić nieco postanowienia mojego lekarza i
      zaczekać do owulacji z przyjmowaniem Duphastonu (a zalecił mi od 16 dc). Moje
      przypuszczenia chyba sprawdziły się bo od niedzieli tj od 4 dni ( a od 18 dnia
      mojego cyklu) pojawiły mi się objawy owulacji tzn śluz płodny a od wtorku ból
      jajników, cały czas dwa razy na dzień staramy się z mężem i dziś zastanawiam
      się czy nie zacząć brać Duphastonu od jutra (to byłby 22 dc.) jak lekarz
      zalecił tj 2 tabl dziennie?
      A tak na marginesie, czy ten ból jakiego wcześniej nie zauważałam może być
      przyczyną zaciążenia? Temp generalnie nie mierzę, ale jak tylko pojawił mi się
      śluz płodny to zmierzyłam temp i miałam w niedzielę 36,8 w pn i wt podobnie a
      dziś 37.
    • agat78 Re: duphaston - czy warto? 22.04.04, 07:50
      Dominika, mój gina kazał mi brac duphaston w trzy dni po owu. Mam obserwowac
      śluż. Jak sie skończy owulacyjny to tableteczka.
      Dziewczyny a jak się czujecie po tym leku. Bo ja zauważyłam że jestem strasznie
      zmęczona i senna a piersi to mam takie ciężke jakby mi ktoś kamieni nawsadzał.
      I nie wiem czy to działa tak na mnie przesilenie wiosenne czy to ten lek. Do @
      jeszcze kilka dni. Nawe nie wiem kiedy dostanę. Ostatnie dwa cykle były po 31
      dni ale i owu miałam ok. 14 dc a w tym m-cu miłam ok. 11-12 dc więc powinnam
      ok. niedzieli dostać. Oby nie chociaż nie mam żadnych objawów ciążowych tylko
      te małpiaste sad(
      Pozdrawiam
      Aga
    • Gość: krysia79 Re: duphaston - czy warto? IP: *.bphpbk.pl 22.04.04, 08:10
      Zwiększają mi się trochę piersi ale innych dolegliwości nie mam.
      Za to jak kiedys brałam tabletki anty...to była jazda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka