Dodaj do ulubionych

refundacja IUI

01.03.11, 19:08
Witam,

Chcialabym sie dowiedziec, czy koszty IUI oraz in vitro sa refundowane w Polsce i ile sie czeka na zabieg. Ewentualnie mozecie podac link do strony gdzie o tym pisza. Bede wdzieczna za wszystkie informacje.
P.
Obserwuj wątek
    • chantal10 Re: refundacja IUI 01.03.11, 19:47
      Kilka miesięcy temu jedna koleżanka z innego forum miała refundację IUI, szkopuł polegał na tym, że musiała się położyć na 4 dni na oddziale. IUI miała na Polnej w Poznaniu. Szczegółów nie znam niestety, ale widocznie jest to możliwe. Zapytam, jak mi odpowie to dam znać.
      • mewa000 Re: refundacja IUI 02.03.11, 10:37
        Tak, są szpitale które robią inseminację na nfz. In vitro nie jest refundowane w żadnym stopniu
      • piersonrevesz Re: refundacja IUI 07.03.11, 18:38
        Dziekuje wszystkim za odpowiedz!
    • koralik772 Re: refundacja IUI 07.03.11, 16:33
      Wiem, że w warszawie jest refundacja inseminacji na pl. starynkiewicza.
      Jednak nie jestem przekonana, czy pracują tam odpowiedni specjaliści, aby wykonać taki zabieg. Najlepiej podzwonić do przychodni przyszpitalnych, ktore zajmują się niepłodnością i popytać. Swoją drogą, ciekawe, czy jest jakiś limit na daną parę...? Gdyby ktoś wiedział niech da znac smile
    • porada30 Re: refundacja IUI 07.03.11, 17:07
      Witam!
      tak inseminacja jest mozliwa na nfz (kilka podejsc) i przygotowanie do in vitro rowniez (cała stymulacja, leki, usg) wiąże sie to tylko w tym wypadku z pobytem w szpitalu.Płatne są tylko punkcja i transfer (to juz w klinice nieplodnosci). Taka mozliwosc jest w Kielcach w szpitalu przy ul.Prostej. Informację najlepiej usyskac telefonicznie dzwoniac do poradni nieplodnosci! powodzenia
    • nunia01 Re: refundacja IUI 07.03.11, 17:18
      Inseminacja w szpitalu na Starynkiewicza jest jak najbardziej dostępna na NFZ. Specjalistom można zaufać. przynajmniej ja ufam - u jednego z nich podchodzę do in vitro, a łatwym przypadkiem nie jestem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka