Dodaj do ulubionych

prosba o pomoc

21.10.11, 09:50
Witam serdecznie,

ponieważ nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania w internecie, postanowiłam się do Was zgłosic drogie internautki, licząc na waszą pomoc.
Ostatnio byłam u swojej ginekolog i Pani kazała mi zrobić następujące badania
tsh,, th4, antytpo, anty tg, toxo iig, toxi iim, rubella igg, cmv igg igm. Nie wszystkie skróty udało mi się odszyfrować. Moje pytanie jest następujące, gdzie mam zrobić te badania, gdzie mam się udać, czy one są wykonywane poprzez pobór krwi, czy trzeba być przed miesiączką.I gdzie mogłabym takie badania w Krakowie wykonać. Licze na waszą pomoc i odpowiedzi.

BARDZO DZIEKUJE
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: prosba o pomoc 21.10.11, 12:20
      Te badania robi się z krwi. W Krakowie możesz je zrobić np w Diagnostyce, główna siedziba jest na Olszańskiej ale mają też w całym mieście mniejsze oddziały wink poszukaj na necie, mają swoją stronę internetową.
      Generalnie ja wszystkie badania robię albo przed albo po okresie (no chyba ze któreś badanie trzeba zrobić w konkretnym dniu).
    • arpona Re: prosba o pomoc 21.10.11, 14:47
      TSH, fT4, aTPO, aTG to badania związane z tarczycą, pozostałe to badania w kierunku infekcji toksoplazmozą, różyczką, cytomegalią. To bardzo standardowe badania z krwi, więc zrobisz je praktycznie w każdym laboratorium. Dzień cyklu nie ma w tym przypadku nic do rzeczy - możesz je zrobić w dowolnym.
      • 0estraneo Re: prosba o pomoc 21.10.11, 15:27
        Bardzo dziekuje za pomoc, tak sie akurat sklada, ze dostalam okres, a musze te badania zrobic poniewaz mam niedlugo wizyte u ginekologa no i wlasnie sie tak poukladalo ze wypadla miesiaczka- mam nadzieje ze to nie wplynie na wynik. A czy przeziebienie (bralam tylko wapno i rutinacea oraz fervex) moze wplynac na wyniki?
        • aasb Re: prosba o pomoc 21.10.11, 17:26
          Nie powinno.
          Najlepiej zadzwoń do kliniki gdzie będziesz robiła badania i dopytaj.
          Ale to raczej nie ma żadnego wpływu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka