Dodaj do ulubionych

Dziś się załamałam...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:11
Cześć dziewczyny!!!

Jeżeli nie macie ochoty czytać smutnych wątków to proszę opuścić.Ja się muszę
w każdym razie wypłakać i wyżalić.
Byłam dziś u gina, leczy podobno niepłodność.Byłam u niego w normalnej
poradni rejonowej na normalneej wizycie.Mówię facetowi o co chodzi.Zbadał
mnie, zrobił nawet USG i stwierdził: noo, ja tutaj widze zespół
policystycznych jajników, z tego co on wie, to nie mam jajeczkowania.Owszem,
widać, że ma jakieś na ten temat pojęcie, ale wiecie co mi powiedział?Że on
tego leczyć nie będzie bo to jest poradnia rejonowa a nie leczenia
niepłodności.Może liczył na prywatne wizyty,nie wiem.Ale to jeszcze nic:
kiedy wcześniej robiłam USG to podbno jajeczka były jak byk i nawet 3 razy to
potwierdzono USG,ale u innego lekarza. Nie wiem co mam już myśleć o tym
wszystkim, bo na koniec podsumował: niepłodność jest chorobą bardzo drogą
proszę pani...Powiedział,że może mi zlecić 16 ( ! ) badań różnych hormonów(
koszt ok. 400 zł), potem mi zrobi badanie drożności jajników i wtedy może mi
coś polecić.Acha a jeszcze na samym początku, jak stwierdził,że to ten zespół
poli...jajników, powiedział, że leczy się to Clostibegytem i Duphastonem ,
koszt tego to 200 zł miesięcznie, więc sama Pani widzi...
Boże, nic mi się już nie chce.Sorry, że takie długie, ale komu mam się
wygadać, jak tylko Wy czujecie co mnie boli...Dzięki.
Obserwuj wątek
    • ewa.analityk1 Re: Dziś się załamałam... 31.05.04, 17:23
      Takich lekarzy omijaj szerokim łukiem i nie przejmuj się bo czy to ginekolog
      czy endokrynolog zachowują się tak samo. A propo duphaston kosztuje 40 zł clo
      chyba z 6 to jest 46 zł miesięcznie a nie 200, jeden hormon około 20 zł, na
      początku wystarczy około 6 badań więc do 150 się zmieścisz. HSG robią państwowo.
      • Gość: maretina Re: Dziś się załamałam... IP: *.ols.vectranet.pl 31.05.04, 17:35
        podziekuj mu za jedno: potrafil powiedziec, ze w tej poradni nie uzyskasz
        pomocy, a to juz duzo, bo wiekszosc ginow twierdzi, ze ma w tej dziedzinie
        sukcesy. zaoszczedzil ci mase czasu, kasy i nerwow!
        po pierwsze : dobry lekarz od nieplodnosci
        po drugie dokladna diagnostyka ( hormony, nasienie meza)
        po trzecie nie wiadomo czy masz pco, a jesli nawet ( odpukac) to kobiety z ta
        choroba metaboliczna zostaja mamami i sporo bylo takich na tym forum!
        skad jestes? moze dziewczyny poleca Ci dobrego gina?
        bedzie dobrze, nie zalamuj rak, tylko do dzialania!!!smile
        • Gość: maretina ps. IP: *.ols.vectranet.pl 31.05.04, 17:38
          co do lekow, o ktorych wspomnialas to dziwie sie temu lekarzowi, ze twierdzac,
          ze masz pco chcial Ci dac clo.... bo jesli jest pco, to czesto podwyzszony jest
          hormon lh, a clo to kombinacja fsh i lh, zatem dla osob z pco najlepsze moga
          sie okazac leki stymulujace owulacje zawierajace tylko fsh ( monegon, chyba nie
          przekrecilam nazwy). duphaston to progesteron, stosuje sie go wtedy, kiedy sa
          jego niedobory w drugiej fazie cyklu. jesli nie ma niedoboru to stosowanie jest
          bezsensowne.
          pozdrawiam
          • marcepanna maretina z ciebie jest swietna babka jednak 31.05.04, 19:50
            Naprawde Lillith uwazam ze Maretina ma racje , dowiedzialas sie ze ci nie
            pomoze wiec to juz cos.
            Tak na marginesie kibicuje Maretince od jakiegos czasu i trzymam za nia kciuki
            Kiedy nam oznajmi ze jest dzidzia to otworze szampana. Serio
            Trzymaj sie Lilith i do dziela , zmien lekarza jak slusznie radzi maretina

• Gość: maretina Re: maretina z ciebie jest swietna babka jednak IP: *.ols.vectranet.pl 31.05.04, 20:01
              ojej! dzieki marcepanno!
              mam nadzieje, ze szampana otworzysz szybko!wink
              pozdrawiam
      • aga2381 Do Ewy.analityk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.05.04, 23:06
        Ewo, gdzie jest po tyle duphaston? Wiem, że nie o tym wątek ,ale... Ja za jedno
        opakowanie, na receptę oczywiście, płacę ponad 80 pln. W miesiącu schodzą mi co
        najmniej dwa. Więc podaj mi namiar proszę na taką tanią aptekę.

Przepraszam agę2831 za podobny nick, jakakolwiek zbieżność jest przypadkowa (smile
        • ewa.analityk1 Re: Do Ewy.analityk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.05.04, 23:20
          kurcze to może tak ceny się zmieniły od roku ja mam na opakowaniu 46 zł. Co do
          tanich leków to ja już kilkakrotnie kupowałam w Niemczech nie wiem ile tam
          kosztuje, ale polskie recepty uznają
        • Gość: krysia79 Re: Do Ewy.analityk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bphpbk.pl 01.06.04, 11:15
          Kupowałam duphaston juz kilka razy w róznych aptekach, wszedzie ok. 40zł.
        • Gość: Lilla23 Re: Do Ewy.analityk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.04, 13:17
          Czesc dziewczyny tez mam pco,narazie jeszcze caly czas zazywam diane35,poniewaz
          tylko gdy jej nie biore,nie mam miesiaczki,tak wlasnie sie teraz stalo bo
          musialam zrobic przerwe i mam cos na wywolanie okresu a doklaniej (primolut-nor)
          mam jednak kilka pytan,po pierwsze,czy tez macie problemy z tyciem,bo ja wciaz
          musze sie pilnowac, po drugie,czy moze sie zdarzyc cos takiego,ze poprostu jak
          sie nie zabezpieczasz mozesz zajsc w ciaze, czy jak juz jest PCO to konieczne
          jest leczenie, wyjasnijcie mi troche wiecej jak mozecie i ile czasu moze trwac
          moje leczenie,w przyszlym roku chce zaczac sie starac o wlasne baby.pozdrwiam
    • Gość: Lilith Re: Dziś się załamałam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 19:27
      Dzięki Wam Dziewczyny za te słowa. Juz mi lepiej i wiem, że można na Was
      liczyć. Już się nie mazgaję, tylko dalej będę walczyć. Z całej duszy DZIĘKI!!!!!
      • Gość: neti87 Re: Dziś się załamałam... IP: *.chello.pl 31.05.04, 19:40
        Lekarza olej. Nie możesz się tak wszystkim przejmować. Jeśli ktoś mówi coś
        takiego, to od razu widać, że trzeba tę diagnozę skonsultować. Szczerze mówiąc
        myślałam, że przytrafiło Ci się coś złego. Też mam pco, damy sobie z tym radę.
        Wiesz, ja na początku tez myślałam, że to koniec świata. Trzeba się leczyć. Na
        załamywanie się jeszcze przyjdzie czas. Z jednego się możesz na pewno cieszyć,
        z tego, że wiesz już w czym problem. Nie wiem ile masz lat, ale tragedią byłoby
        się o tym dowiedzieć, gdybyś miala kilka lat zmarnowanych na czekaniu na cud.
        Dasz radę. Trzymaj się!!!
        • Gość: Agnieszka Re: Dziś się załamałam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 22:22
          Wierzę że tak w głebi duszy nie jesteś Lilith... nie sprzymierzaj się z nią...
          bo to ona odbiera nadzieję... a Ty masz więcej dobra w sobie niż Ci się
          zdaje... i uda Ci się... bądż silna
          • Gość: zibi Re: Dziś się załamałam... IP: 81.15.254.* 01.06.04, 07:20
            Nie załamuj się. ja tez mam PCO i teraz jestem w 21 tyg ciązy. właśnie po Clo,
            duphastonie i pregnylu. co prawda leczenie nie sa tanie, ja płace za duphaston
            ok. 37 zł za opakowanie, w czasie zachodzenia w ciązę wystarczyło jedno
            opakowanie na cykl, w ciązy brałam cały czas no i dolicz koszty wizyt 70 zł
            każda. ale nie sa to kwoty tak astronomiczne, o ile nie trzeba droższych leków
            i lekarz nie bierze 200 zł za wizytę. POWODZENIA/
    • Gość: Kobietka Re: Dziś się załamałam... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.04, 09:34
      Lilith, nie wiem czy już podjęłaś decyzję o zmianie lekarza, więc dołączam sie
      do reszty Dziewczyn. Wydaje mi się, że chciał Cię naciągnąć i tyle. Jeszcze te
      efekty niepewne, co to za lekarz? Wiadomo, że efekty nigdy nie są pewne, ale
      żeby tak powiedzieć pacjentce, że leki drogie, badania drogie a to w ogóle nie
      klinika? Ciekawe kiedy lekarze "państwowi" dojrzeją do tego, że bez pacjentów
      nie będą istnieć, ale to na inne forum...
      Zmień lekarza. To dobra rada. A najlepiej gdybyś jeszcze mogła każdą diagnozę i
      terapię omówić z jakimś innym lekarzem. Już tu na forum kilka razy było o
      takich, którzy widzą jakieś cysty i nadżerki do usunięcia, bo tak im pieniądze
      przesłoniły oczy, że widzieli coś czego nie było.
      GŁOWA DO GÓRY I do dzieła! Nie trać więcej czasu na wizyty u konowałów.
      Podaj miasto, jeśli chcesz, to Dziewczyny Ci kogoś doradzą.
    • granna Re: Dziś się załamałam... 01.06.04, 10:59
      Ja miałam pco nie leczyłam sie bo nie planowałam dzidzi i wpadłam smile) To tak na
      pocieszenie dla wszytskich smile)
      A tego lekarza olej (fuj jakie brzydkie słowo) szerokim łukiem smile)
      granna
    • w_ania Re: Dziś się załamałam... 13.07.04, 23:18
      to jkiś nie douk- daj sobie z nim spokój.Clostibegyt kosztował chyba 20 zł
      jakieś 3 lata temu tak więc picuje na całego.
      Tak naprawdę to każdy lekarz najpier robi badania bezinwazyjne dopiero potem
      inwazyjne i zabiegi - dla mnie to logiczne.
      Drożność jajowodów to badanie inwazyjne i niezbyt przyjemne.
      Olej tego gościa jeśli będziesz miała problem ze znalezieniem b.dobrego
      specjalisty to polecam doktora Sławoja Maciejewskiego z Poznania. Przyjeżdżają
      z całej Polski do niego pary i ma spore sukcesy. Spotkałam wiele kobiet którym
      pomógł i mnie zresztą też.
      Nie załamuj się tylko zmien lekarza ja tak zrobiłam i mam 1,5 roczną Martynkę i
      3 miesięczną fasolkę w sobie.
      Głowa do góry konsultuj takie diagnozy zawsze z innymi lekarzami. (niektórzy
      nie są specjalistami)
      Ania
      • toyaa Re: Dziś się załamałam... 14.07.04, 10:36
        Lilith...przyłączam się do pozostałych dziewczyn...koniecznie zmień lekarza!
        ja biorę CLO i Duphaston, za leki płacę analogicznie: ok. 17zł. i 38 zł..
        Przypominam, że na CLO jest zniżka a na Duphaston niestety niesad((
        pozdrawiam i trzymam kciuki!
        toyaa
    • Gość: ANIA P Re: do LILITH IP: *.vline.pl 15.07.04, 18:45
      zdecydowanie zmień lekarza-mojej koleżance która nie miala owulacji , okres
      miała raz na pół roku -róznie najpier nieodpłatnie w Centrum zdrowia Matki
      Polki zrobili badanie hormonów -prl, lh,fsh miała za duzo prolaktyny. przepisał
      jej Luteine i ten Clomifen na wywołanie owulacji(wczesniej miała cykle bez owu
      a jej organizm działal jak pigułka antykoncepcyjne.ZROBIŁ JEJ TEZ USG
      DOPOCHWOWE -NIEODPŁATNIE.po miesiącu stosowania clomifenu(koszt po refundacji
      ok 10 zł)była juz w ciąży !urodziła fajna dziewuszkę.nie przejmój się
      kretynami -na forum ZDROWIE KOBIETY NAPISZ DO DZIEWCZYN PROŚBE ABY POLECIŁY
      DOBREGO LEKARZA W TWOIM MIESCIE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka