Gość: Anna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 10:14 Jak miałyście po łyżeczkowaniu- czy długo krwawiłyście, czy miałyście temperaturę i jakieś bóle? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Do dziewczyn po łyżeczkowaniu 02.06.04, 10:17 plamilam na brazowo, mialam lekko twarde podbrzusze, czasami leciutki bol odczuwalam. temperatury nie mialam, ogolnie fizycznie czulam sie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Do dziewczyn po łyżeczkowaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 10:20 Jeszcze jedno pytanie. Aby się wytworzyły po łyzeczkowaniu zrosty w macicy to trzeba przejść stan zapalny macicy- czym się objawia stan zapalny macicy? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Do dziewczyn po łyżeczkowaniu 02.06.04, 10:39 Gość portalu: Anna napisał(a): > Jeszcze jedno pytanie. Aby się wytworzyły po łyzeczkowaniu zrosty w macicy to > trzeba przejść stan zapalny macicy- czym się objawia stan zapalny macicy? jak lekarz dobrze wykona lyzeczkowanie to nie bedzie zrostow i jest male ryzyko zapalenia. zapalenie nieleczone moze powodowac zrosty, jesli zpalenie jest w pore opanowane to ryzyko maleje. objawami zapalenia moga byc ropne wycieki, uplawy o nieprzyjemnej woni, bol, temperatura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabrielka Re: Do dziewczyn po łyżeczkowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 10:20 Ja miełam 4 x łyżeczkowanie (nie po poronieniu, ale po nieudanych diagnozach lekarzy)- krawiłam najdłużej około tygodnia. Trochę bolał mnie brzuch. Miała L4 przez tydzień. Brałam raz antybiotyki żeby nie było zakarzenia. Gabrielka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzioreczek Re: Do dziewczyn po łyżeczkowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 11:59 Indukcja poronienia i łyżeczekowanie w 9 tc.: 1. Krwawienie lekkie - 8 dni 2. Bez temoperatury- osłonowo antybiotyk przez 5 dni 3. Żadnych dolegliwości wymagających środków przeciwbólowych, no może lekkie skurcze związane obkurczaniem się macicy Odpowiedz Link Zgłoś