Dodaj do ulubionych

Witam, po latach..........

16.05.12, 09:18
Nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta, bo pożegnałam się z forum w 2008 r. po urodzeniu córeczki, u nas była to niepłodność wtórna, bardzo słabe parametry nasienia męża. Teraz staramy się trzeciego dzidziusia od roku, bez rezultatu. Za parę dni kończę 39 lat więc nie nastawiam się na sukces, bo czas zaczął już działać niekorzystnie na moją płodność. No cóż zobaczymy......
Julia 56- jesteś tu jeszcze? Co u Ciebie? Jak drugi dzidziuś?

Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • malpkap Re: Witam, po latach.......... 16.05.12, 12:17
      Witajsmile
      Czy mogłabyś podać w jakim zakresie były obniżone parametry i czy mąż był jakoś leczony?
    • katarzyna.br Re: Witam, po latach.......... 16.05.12, 12:59
      U męża 95 % plemników było patologicznych i 0% w ruchu A, dodatkowo miał zwapnienia w jądrach. Przez jakiś czas leczył się u androloga. U nas było wskazanie do in vitro bo inseminacja się nie udała
      • libera6 Re: Witam, po latach.......... 16.05.12, 13:44
        Ja w kazdym razie zazdroszcze, ze masz 2 dzieci, bo mam dokladnie tyle lat co Ty, jestem po 2 nieudanych icsi, lecze sie 10 lat, a maz ma dokladnie takie wyniki jak Twoj, a jaka byla ilosc plemnikow? Gdzie sie leczyliscie, u jakiego androloga? Skoro byla iui, to chyba nie bylo zle przynajmniej z iloscia...
        • edytka8080 Re: Witam, po latach.......... 16.05.12, 14:25
          Witaj Kasiu ! Ja ciebie pamiętam pozdr.
          • katarzyna.br Re: edytka 16.05.12, 15:37
            O jak miło!!! Co u Ciebie?
            • edytka8080 Re: edytka 16.05.12, 17:06
              Umnie po staremu, walcze juz 11 lat mineło przeszłm 2 inseminacje i 1 krio i teraz 5 in vitro nie udane bylo podane 3 zarodki i naciecie otoczki bylo i nie udalo się.
        • katarzyna.br Re: libera 16.05.12, 15:36
          Tak oczywiście cieszę się że mam 2 córeczki, że się udało, ale instynktu macierzyńskiego nie da się nagle wyłączyć. Chciałabym 3 dziecko ale jeżeli go nie będzie to trudno, tak widocznie miało być.....Nie nastawiam się na walkę - jak było to w przypadku drugiej ciąży tylko na oczekiwanie, bo po lekarzach już biegać nie będę....
          Przykro mi, że tak długo się staracie, chyba nie mogę ci nic doradzić, bo u nas udało się naturalnie mimo że lekarze mówili że nie mamy szans na drugie dziecko- że tylko in vitro nam może pomóc. Ja się w końcu nie zdecydowałam, bo tak jak napisałam wcześniej stwierdziłam że muszę się cieszyć z tego co mam - czyli z pierwszej i jedynej wtedy córeczki.
          Leczyliśmy się w Invimedzie u dr Dworniaka, ale nie mogę go polecić, bo nie byłam z niego zadowolona. Mąż leczył się u dr. Wolskiego - androloga- chyba w Novum wtedy przyjmował. Jeśli chodzi o ilość plemników, to nie była ona taka zła chyba, ale było to dość dawno więc dokładnych wyników nie pamiętam.....

Życzę powodzenia
          • dagmara-k Re: libera 16.05.12, 21:41
            ja cie pamietamsmile pozdrawiam.
          • julia56 Kasia 17.05.12, 09:57
            Hej. smile fajnie Cie widziec. Myslalam czasami o Tobie.
            Ja 10 marca urodzilam drugiego synka. Chcialabym odpoczac rok, obecnie mam 37, i postarac sie o trzecie. Pewnie znowu ze dwa lata zejdzie....
            Trzymam kciuki za Twoje starania.
            -----------------------------
            www.mamfun.pl
            • katarzyna.br Re: Julia 17.05.12, 10:52
              Witaj, fajnie że też jesteś. Gratuluję maleństwa!!!! Dziesiąty marca? To niedawno urodziłaś, pewnie jesteś bardzo zmęczona ..... Widzę, że idziemy w tym samym kierunku - 3 dzidziuś smile Z tym, że ja nie daję już sobie większych szans....

Pozdr. Odezwij się czasem
            • piegoosek Re: Kasia 25.05.12, 00:06
              no i czesc Julia smile
    • piegoosek a mnie ktos jeszcze pamieta? 25.05.12, 00:03
      tez w tym roku skoncze 39 lat i wlasnie jestem w drugiej, upragnionej ciazy smile mam blizniaki, chlopca i dziewczynke!
      powiem Ci Kasia, ze z tym wiekiem to roznie bywa, mi tez juz nikt nie dawal szans, a popatrz, udalo sie wink co prawda losowi pomoglismy, ale natura i tak wie swoje! wszystko jest mozliwe smile
      powodzenia!
      • szydma Re: a mnie ktos jeszcze pamieta? 25.05.12, 22:17
        A mnie pewnie nikt nie pamięta, bo miałam inny nick - z różnych przyczyn nie chcę go przywoływać. Ale ja Was pamiętam, dziewczyny: katarzyno, dagmaro, piegoosku, z julią jesteśmy na forum... Ja mam 2 synków dzięki stymulacji, jeden z listopada 2007, a drugi z lutego bieżącego roku. Też myslę o trzecim dziecku, za parę dni kończę 35 lat, ale boję się po raz trzeci zmagać się z niepłodnością...
        -
        https://www.suwaczki.com/tickers/82dox1hpctvjsldx.png
        https://www.suwaczki.com/tickers/1kk0j44jsb0w6hy0.png
        • katarzyna.br Re: to miło 26.05.12, 15:20
          że ktoś pamięta... fajnie że jesteście...... Piegoosek, Szydma, ja też bałam się myślenia o 3 dziecku, bałam się znów zderzenia z tą smutną rzeczywistością, że szanse znikome, miałam nadzieję...Byłam w środę u gina, niestety zasmucił nas, bo powiedział,że mieliśmy ogromne szczęscie i wielki fart że udało się z tą drugą ciążą naturalnie . Powiedział, że wyniki męża mogą być takie same albo gorsze, że mężczyźni się starzeją i ta płodność też się zmniejsza. Jednym słowem kiepsko.........
          • asia-81 Re: to miło 26.05.12, 15:51
            Ja też pamiętam niektóre z was smile) Mój synuś ma 4 i pół roku a pod sercem noszę bliżnięta smile)
            • aga_b3 Re: to miło 28.05.12, 09:55
              Czesc dziewczyny, ja tez Was pamietam smile W 2008 urodzilam coreczke po IUI, a teraz 31.05 przyjda na swiat nasze blizniaki (dwoch chlopcow) po IVF. Zaczelam znowu zagladac na to forum w ciazy, bo pamietam, jak podnosily mnie na duchu historie dziewczyn, ktorym sie udalo, ile sie nauczylam dzieki podpowiedziom i czytaniu rozych watkow.

W tym roku skoncze 37 lat i majac trojke juz sie raczej nie bedziemy starac o kolejne. Chociaz dr Zamora w Novum powtarza "nigdy nie mow nigdy, zglaszaja sie pary po czwarte i piate" wink Trzymam mocno kciuki z Wasze starania o trzecie dziecko, moze znowu zdarzy sie cud? Pozdrawiam!
              • lamciad Re: to miło 29.05.12, 13:33
                Haaa,ja tez pamiętamsmile Tym bardziej,że obie urodziłyśmy w 2008r.
                Przy drugim maluszku podchodzilismy 2 razy u dr Dworniaka do IUI na cyklu naturalnym,bo problem był z nasieniem. Potem mąż poddał się operacji usunięcia żylaków powrózka u dr Wolskiego i oto po 2 miesiacach zaszłam w naturalną ciążęsmilesmilesmile Tym razem prawdopodobnie spodziewamy się córeczki,przynajmniej na dwóch wczesnych usg prezentowała swoje wdzięki.Za tydzień mam połówkowe,więc pewnie w 100% wyklaruje się,czy jej siusiak wyrósł,czy jednak postanowiła zostac panienką.
    • thursday.next Re: Witam, po latach.......... 29.05.12, 23:57
      naprawdę tak dawno zniknełaś smile ja Cie pamiętam

szydma jaki miałaś nick wink ????
      • gosia1705 Re: Witam, po latach.......... 30.05.12, 08:03
        Miło Was widzieć smile Mam nadzieję, że mnie też ktoś jeszcze pamięta. Ja mam dwóch synków pierwszy maj 2009 i drugi wrzesień 2011. Pozdrawiam i życzę owocnych starań
      • katarzyna.br Re: Thursday 30.05.12, 10:43
        Ja też cię pamiętam.... Masz charakterystyczny nick

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka