80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 24.05.13, 18:30 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_mamusia Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 03.06.13, 11:59 Ja nigdy nie wierzylam w zadne ziola, ale tonacy brzytwy sie chwyta i moze to naprawde moze cos pomoc? w kazdym razie warto spróbowac. U mnie wszystko ok. USG połówkowe wyszlo dobrze, bez zadnych zastrzezen, potwierdzila sie dziewczynka po raz kolejny to juz jestem pewna na 100%. Teraz jakos czeka mnie test obciazenia glukoza, nic przyjemnego i to od razu przepisal mi 75g, ale nie takie rzeczy sie przezywalo A co tam u was dziewczyny? jakies dobre wieści? jakies smutki do podzialu? Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 03.06.13, 15:10 hej agusia mi niestety mrozaczek sie nie przyjął w piatek byłam u lekarza mam zamiar podejsc do ivf w czerwcu teraz czekam na @ i od połowy czerwca krótki protokół na poczatku lipca transfer potem urlop modlę sie o powodzenie i o dzieciaczka .... Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_mamusia Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 04.06.13, 23:11 agatka jestes niesamowita!! podziwiam cie i zycze powodzenia z calego serca!!! trzymam kciuki! darka co tam u Ciebie? jak połówkowe? jak sie czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 06.06.13, 09:36 Agusia-mamusia u mnie połówkowe wyszło w porządku. Z maleńką wszystko ok, kopie, czasami tak mocno, że myślę sobie, co ona tam robi. Waży 450gr. Teraz muszę wykonać jeszcze badania z krwi i moczu. Chciałabym żeby był już sierpień . Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 27.06.13, 18:06 dziewczyny co u was darka gertruth agusia mamusia nic sie nie odzywacie? Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 01.07.13, 11:04 już nadrabiam Agatka, trzymam kciuki za Twoje staranka. Podziwiam i mocno wspieram! U mnie dobrze, mam mało czasu bo sporo pracuję, ale już powoli zaczynam włączać tryb oszczędzania się, np. dziś pracuję zdalnie, z domu. Zawsze to w dresie więc wygodniej Jeszcze nie rozglądam się za wyprawką, ani nie wyciągam nic z piwnicy, bo póki co zaczynam remont i będę miała wielką demolkę w domu. Wiję gniazdo potem moje pomysły będą ciężej przechodziły, teraz zwalam na hormony Ciążowo jest ok, jestem w 26 tc. Już mi dość ciężko fizycznie, ale nie narzekam (sama chciałam ). jutro idę na test obciążenia glukozą, w czwartek do lekarza na standardową wizytę- i tak się życie kręci Mogę powiedzieć- nudno- i bardzo dobrze, że nudno. Sensacji mi nie potrzeba. Będę tu zaglądać żeby Agatko patrzeć na Twoje sukcesy, za co trzymam ogromne kciukasy! Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_mamusia Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 01.07.13, 11:30 siemka dziewczyny! zagladam tu czasami, zobaczyc co tam u was slychac. U mnie ok. Jak sie nie pogubulam z liczeniem to juz chyba 27tc. Czas szybko leci, pogoda fajna, wiec dni szybko mijają. nadal jestem aktywna zawodowo i mam zamiar jeszcze byc z 2 miesiace. W domu czas wolno leci, czlowiek ma za duzo czasu na myslenie, a zreszta jak sie mala urodzi to sie jeszcze nasiedze ze ho ho. Wiec sie ciesze, ze pracuje. Na szczescie nie mam ciezkiej pracy. Jestem juz po tych glukozach (nie wiem czy pisalam wczesniej) i jest OK. Wyniki krwi nie najlepsze, ale pobiore zelazo i bedzie ok. Mialam dzis do gina isc na kontrole, taka dodatowa, poza planem, ale chyba jednak sobie odpuszcze, wszystko jest OK, a taka przyjemnosc to min.150zl. wiec nie warto. Agatka jak tam twoje sprawy? czy ty czasem w lipcu nie masz kolejnego podejscia? trzymam za Ciebie kciuki, mysle i zycze duzo szczescia!!! Pzdr.dla gerthrut i darki !! Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 01.07.13, 22:43 jestem już po punkcji niestety z 8 komórek tylko 3 dojrzałe i niewiadomo czy będa sie dzielic jutro bede cos wiedziec oby przetrwały i były zemną mam takiego stresa i nerwa;-( Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 01.07.13, 22:54 Agatka, czasem i jeden porządny zarodeczek z wolą walki wysatrczy... trzymam kciuki... teraz tylko się uzbrój w cierpliwość, chociaż pamiętam, że akurat to najciężej było zrobić. wielkie, wielkie kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 01.07.13, 23:16 nie dziękuję niewiem co zrobię gdyby .....niechcę nawet myślec muszą przetrwac.. Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 03.07.13, 16:55 Agatka, masz jakieś nowe wieści?... Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka gertruth 03.07.13, 22:38 wczoraj po telefonie z klinki załamałam sie został jeden zarodek jutro transfer choc newiem czy bedzie bo dziś nie podgladali zarodków wec moze se okazac klapa jestem załamana;-( Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: gertruth 03.07.13, 23:59 Agatka kurcze może jest jeszcze cień szansy, może ten jeden przetrwa... Nadzieja umiera ostatnia... Myślę o Tobie ciepło, trzymam kciuki mimo wszystko... I bardzo, bardzo mocno przytulam Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: gertruth 04.07.13, 09:07 Agatka, trzymam za Ciebie mocno kciuki!!! Wystarczy jeden jedyny zarodek, żeby było Szczęście. Miejmy nadzieję, że to będzie Ten. Podziwiam Twoją determinację. Jeszcze raz, trzymam mocno zaciśnięte kciuki !!!!!!!! 80agatka napisał(a): > wczoraj po telefonie z klinki załamałam sie został jeden zarodek jutro transfer > choc newiem czy bedzie bo dziś nie podgladali zarodków wec moze se okazac kla > pa jestem załamana;-( Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 04.07.13, 11:10 mój maluszek przetrwał jest bardzo dobrej jakości jest juz zemną trzymajcie kciuk by został zemną na 9miesięcy bo mam tylko ten jedyny Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.77 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 04.07.13, 11:16 Agatko...uda sie, sciskam kciuki Ala Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 04.07.13, 19:35 Agatka! to świetna wiadomość! czyli już widać, że wolę przetrwania ma jest dobrze kiedy testujesz? oczywiście kciuki przeogromne będę trzymała!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 04.07.13, 20:57 Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 08.07.13, 19:32 Agatka, jak tam Twoje samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 08.07.13, 19:35 Witajcie, u mnie wszystko ok. Malutka rośnie i już niedługo będzie dobijać do 1 kg. Wierci się w moim brzuszku i tańcuje sobie. Chciałabym, żeby już był sierpień, ale z drugiej strony jeszcze dużo przygotowań przede mną. Agatka bardzo trzymam za Ciebie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 10.07.13, 13:36 hej bardzo sie cieszę że u was i dzieciaków ok,ja miałam transfer z jednego zarodka wiem że mam małe szanse wiara ucieka z dnia na dzień,w sobotę mam testować ogólnie mam doła ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 10.07.13, 13:41 Agatka, nie martw się na zapas! Tak to niestety jest, że im dalej od transferu, tym łatwiej zwątpić, ale póki nie masz czarno na białym- to przecież nic nie wiadomo. Czekamy do soboty. Myślami jestem z Tobą i trzymam mocno kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 10.07.13, 14:36 wiem że jeszcze nic przesądzone ale tak się boję że będzie klapa narazie jakich kolwiek objawów brak ,cóż zobaczymy kusi mnie zrobić test wczesniej ale raczej nie wyjdzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 12.07.13, 19:03 czekamy na wieści Agatko... trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 12.07.13, 19:12 dziś 8 dpt zrobiłam bete 12 wiec pewnie nic z tego ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 13.07.13, 18:13 Agatka, 8 dpt to za wcześnie, bedzie dobrze!!! Trzymam kciuki i czekam na wieści! 80agatka napisał(a): > dziś 8 dpt zrobiłam bete 12 wiec pewnie nic z tego ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 13.07.13, 23:56 Agatka, coś się zadziało... cudzie trwaj!!! teraz powtórka bety w poniedziałek? Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 14.07.13, 12:45 niemam żadnych objawów nic nawet piersi nie bolą ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 14.07.13, 15:23 dziś powtórzyłam bete 18,82mIU/ml niby rośnie jak myslicie dziewczyny będzie cos z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 14.07.13, 23:11 nie znam się ale skoro rośnie to chyba dobrze... kiedy będziesz robiła powtórkę? Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 14.07.13, 23:14 we wtorek jutro się dowiem co w klinice mi powiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 14.07.13, 23:30 daj znać koniecznie, te wyniki świadczą o tym, że coś się zadziało... bycie dobrej myśli na pewno nie zaszkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 15.07.13, 10:52 Agatka, trzymamy kciuki! Najważniejsze, że beta przyrasta. Daj znać. Pozdrawiam Cię cieplutko, chociaż leje za oknem Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 15.07.13, 17:15 dzis skusiłam się na sikanca jest druga kreska słabsza ale jest jutro powtórka z bety mam nadzieje że przyrasta .... Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 15.07.13, 17:45 Agatka, jak wyszedł sikaniec to jest dobrze i znaczy, że beta przyrosła! a byłaś w klinice? powiedzieli Ci coś? Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 15.07.13, 17:49 kazali brać nadal leki że beta niska ale dodatnia i ze jest szansa muszę wierzyć ze będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 15.07.13, 20:50 Jeśli sikaniec wyszedł, to beta rośnie. Super! Bardzo Ci kibicuję Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 16.07.13, 00:05 mam taka cichą nadzieje ........ Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 16.07.13, 11:03 Agatka, daj znać, jak będziesz coś wiedziała. Dalej zaciskam kciuki 80agatka napisał(a): > mam taka cichą nadzieje ........ Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 16.07.13, 14:22 własnie otrzymałam wyniki Progesteron 23,15 ng/ml,i beta-HCG 52 mIU/ml czyli maluch walczy Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 16.07.13, 16:41 Maluch ma wolę przetrwania trzymamy kciuki za jego powodzenie! i dalej tu sprawdzam wieści od Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 18.07.13, 14:54 dzisiejsze wyniki Progesteron 25,74 ng/ml beta-HCG 82 mIU/ml coś słabo to idzie boję się ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 18.07.13, 15:20 80agatka napisał(a): > dzisiejsze wyniki Progesteron 25,74 ng/ml beta-HCG 82 mIU/ml coś słabo to idzie > boję się ;-( Najważniejsze, że rośnie! Trzymam nadal kciuki za szczęśliwy finał Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_mamusia Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 28.07.13, 15:08 i jak Agatka? dlaczego nic nie piszesz? udało sie? Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 01.08.13, 11:53 hej mamuskala, jak zdrówko i jak przygotowania? Kupiliście już jakiś "sprzęt" dla Małej? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 01.08.13, 20:13 Hej bibianna- samopoczucie ok, chociaż trochę kręgosłup mi dokucza w nocy. Ale poza tym czuję się nieźle. A przygotowania trwają meble kupione, pokój powoli nabiera kształtów i kolorów. Ale z wózkiem jeszcze nie ruszyliśmy z miejsca. A czas ucieka szukam czegoś fajnego z drugiej ręki, jak się nie uda to we wrześniu kupimy nowy. Ale co chwilę zmieniają się nam upodobania, wybór jest przeogromny. Poza tym jestem lekko przerażona mam poczucie, że nie wiem nic na temat pielęgnacji takiego malucha. Ale damy radę a co u Ciebie? Jak się czujesz? bibianna81 napisał(a): > hej mamuskala, > jak zdrówko i jak przygotowania? Kupiliście już jakiś "sprzęt" dla Małej? Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 02.08.13, 10:35 hej mamuskala, Ja czuję się dobrze chociaż wypadają mi włosy Czytałam, że w większości przypadków mają to dziewczyny po porodzie jak karmią no ale mnie dopadło już teraz. Wczoraj kupiłam łóżeczko na allegro więc z niecierpliwością czekamy na przesyłkę Wóżki nadal oglądam i też we wrześniu zamierzamy kupić. Jak na razie mamy upatrzony TAKO allegro.pl/3w1-wozek-tako-baby-heaven-line-alu-maxi-cosi-i3390385765.html kolor nr 4. No ale niewykluczone że do momentu kupna zmienię jeszcze zdanie Kupiłam już też kilka gadżetów tj. smoczek, butelka, wkładki laktacyjne, pieluszki tetrowe, podkłady do łóżeczka itp. W przyszłym tygodniu idę na badanie krwi - glukozę. Byłaś już może na tym? Pytam bo podobno ciężko wypić tą miksturę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 02.08.13, 15:40 Hej, fajny wózek znalazłaś też we wrześniu chcemy kupić, co chwila podoba nam się coś innego i przyznam, że tamat wózka zaczyna powoli męczyć Też kupiłam gadżety, o których piszesz. Nie mogłam się powstrzymać ale wybór tego wszystkiego jest przeogromny. Zastanawiam się, w czym kąpać Małą. Łazienki nie mamy zbyt dużej, więc zastanawiam się nad mobilną komodą kąpielową (od razu z przewijakiem), ale ceny przyprawiają o zawrót głowy. Na glukozę też mam skierowanie, pójdę chyba w okolicach 14-15.08. Lekarz powiedział, że do tego roztworu mogę sobie wcisnąć cytrynę, nie wpłynie to na wynik badania. Więc tak chcę zrobić. Wcisnę duuużo kwaśnego. Powoli ogarnia mnie panika czy sobie dam radę, bo na razie to wszystko to dla mnie czarna magia. Powodzenia na badaniu! Daj znać, jak poszło Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 06.08.13, 08:00 Hej bibianna, na glukozę idę jednak w tym tygodniu, czwartek lub piątek. Wolę mieć to za sobą Dam znać, jak było. Jak znosisz te upały? Mnie męczą cholernie. Do tego doszedł mi jakiś ból w prawej pachwinie, więc idę jeszcze do chirurga. Mam nadzieję, że to nie przepuklina. Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 06.08.13, 10:37 hej mamuskala, Ja miałam iść wczoraj na glukozę ale przełożyłam to na jutro Ty też masz takie zalecenie żeby pobrać 1 raz krew na czczo potem wypić glukozę na miejscu i siedzieć i się nie ruszać w poczekalni i po dwóch godzinach pobrać krew jeszcze raz?? Ja mam od razu dawkę 75g do wypicia. Najbardziej przeraża mnie to że będę głodna hih. Mnie już rano budzi głód a gdzie tu jeszcze czekać tyle czasu. Co do upałów to mam ich dość. Wolę już chyba jak pada deszcz. Staram się nie wychodzić na słońce jak nie muszę. Poza tym cały czas mi dokuczają te wstrętne hemoroidy!!! Wczoraj znów oglądałam wózki. Głowa mnie już od tego boli. Muszę go kupić i będzie z głowy. Najgorsze że znów zmieniłam zdanie!! Teraz mam na oku TUTEK GRANDER Znasz ten wózek słyszałaś coś o nim? Pozdrawiam "niestety" bardzo gorąco uff Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 06.08.13, 16:22 Hej bibianna81, Tutek Grander też mi się podoba, widziałam dwa na ulicy- jeden z białym stelażem, drugi z szarym. Oba były z fotelikami, więc nie widziałam ani gondoli ani spacerówki Odnośnie glukozy: ja mam 50 g, mam iść na czczo na pobranie krwi, potem to wypić i po godzinie ponownie pobierają. Ty moze musisz odczekać 2 godziny, bo masz większą dawkę? Mnie przeraża nuda, co ja mam robić w laboratorium przez godzinę? Lekarz znając mój charakter już zapowiedział, żebym z tyłkiem siedziała na miejscu a nie leciała na miasto więc muszę siedzieć. Boję się tylko, zeby wynik był ok. Jak jest niedobry, podobno do szpitala trzeba iść na jakieś 3 dni i oni na miejscu robią jakieś swoje testy. Jak nie przepuklina to znów hemoroidy ale same tego chciałyśmy Pozdrowionka bibianna81 napisał(a): > hej mamuskala, > Ja miałam iść wczoraj na glukozę ale przełożyłam to na jutro Ty też masz taki > e zalecenie żeby pobrać 1 raz krew na czczo potem wypić glukozę na miejscu i si > edzieć i się nie ruszać w poczekalni i po dwóch godzinach pobrać krew jeszcze r > az?? Ja mam od razu dawkę 75g do wypicia. Najbardziej przeraża mnie to że będę > głodna hih. Mnie już rano budzi głód a gdzie tu jeszcze czekać tyle czasu. > Co do upałów to mam ich dość. Wolę już chyba jak pada deszcz. Staram się nie wy > chodzić na słońce jak nie muszę. > Poza tym cały czas mi dokuczają te wstrętne hemoroidy!!! > Wczoraj znów oglądałam wózki. Głowa mnie już od tego boli. Muszę go kupić i będ > zie z głowy. Najgorsze że znów zmieniłam zdanie!! Teraz mam na oku TUTEK GRANDE > R Znasz ten wózek słyszałaś coś o nim? > Pozdrawiam "niestety" bardzo gorąco uff Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 06.08.13, 18:16 hej mamuskala Mnie też przeraża ten czas oczekiwania w poczekalni. Nie wiem jak wytrzymam te dwie godziny, zwłaszcza jak będzie gorąco i duszno!! Ja widzialam kiedyś właśnie TUTKA w tej przychodni jak byłam na badaniach. Od razu mi się spodobał to był ten cały czarny z motywem zebry, chyba na białym stelażu. Fajny ale potem doszłam do wniosku że czarny to się będzie nagrzewał w słońcu więc jak na razie podoba mi się najbardziej taki allegro.pl/tutek-2w1-wozek-grander-alu-g1-slon-lodz-i3439017562.html Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.08.13, 19:16 hej mamuskala, Jestem po badaniu glukozy i mam już wyniki. Nie ma się czego bać. Jak sobie dodasz cytrynę to naprawdę spokojnie da radę wypić. Moje wyniki to na czczo 77mg/dl a po wypiciu po 2 godzinach 91mg/dl. Na wynikach nie ma normy ale z tego co czytam to wygląda na to że jest ok. Jakbyś się coś więcej dowiedziała jaka jest norma to daj znać. A no i zamówiłam wózek. Ten z linka co Ci wysyłałam. Przynajmniej będzie z głowy i nie będę już buszować po necie. Pozdrawiam i życzę powodzenia na badaniu. Daj znać jak poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 08.08.13, 07:29 Hej bibianna, wczoraj miałam też iść na badanie, ale czułam się kiepsko i pójdę, jak upał nieco osłabnie. Bo na razie cholernie mnie męczy. Ale fajnie, że Ty masz już to za sobą. Jak będę coś wiedziała, to dam znać. Jeśli jutro będzie chłodniej, to się wybiorę. Najpóźniej w poniedziałek chcę to załatwić. Temat wózka też mnie już męczy. Co chwilę podoba mi się coś nowego. Ostatnio widziałam Peg Perego, jakaś nowa seria, ale cena zaporowa. W ogóle co chwilę wypadają jakieś zakupy - ostatnio się zastanawiam, w czym kąpać Małą. Najlepsza byłaby taka mobilna komoda kąpielowa, ale trzeba mieć miejsce, a i też nie są tanie. Z wózkiem chcę tamt skończyć do końca sierpnia. Steiwrdziłam, że nie ma idelanego, który mi odpowiada w 100 %, więc trzeba jakiś wybrać. W przyszłym tyg idę też do chirurga, mam chyba przepuklinę w prawej pachwinie. Boli, jak dłuzej chodzę i stoję. A przewrócenie się w nocy z boku na bok to czasem też jest wyczyn. A jak Ty się czujesz? Jak brzuszek? Ja wchodzę na wagę tylko u lekarza. W domu nie mam odwagi ale myślę, że ponad 6-6,5 kg jestem do przodu. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 08.08.13, 10:03 hej mamuskala, Upały rzeczywiście dobijają ale pocieszam się że od jutra ma być już chłodniej. Co do wózka to prawda że człowiek nie może sie zdecydować i że w każdym modelu jest coś nie tak. No ale ja mam już z głowy. Nie zaglądam już do internetu i nie szukam. Ja chce kupić wanienkę i stelaż. Stelaż (wydaje mi się) jest dość lekki więc można będzie przenosić. Jeśli chodzi o wagę to powiem Ci że mi przybyło podobnie jak Tobie. Ja w domu też się waże zawsze rano jak wstanę i normalnie nie wiadomo skąd się biorą te kilogramy Jem tak samo a wage idzie do góry. A najgorsze jeszcze pewnie przed nami hihi. No ale siła wyższa!! Miłego Dnia Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 08.08.13, 18:38 No i dobrze zrobiłaś zamawiając wózek. My juro jeszcze wskoczymy do sklepu, poogladamy i też już chcę zamówić. I mieć to z głowy. Wanienka ze stelażem to dobry pomysł, też o tym myślałam. Wszędzie można go postawić i kąpanie jest wygodniejsze dla kręgosłupa. Też ważę się rano w dniu wizyty u lekarza. Zawsze jest mniej niż w gabinecie Ale cóż, nie mamy na to wpływu. Słodki jest ten nasz Ciężar Najważniejsze, że nasze Dziewczyny rosną. Jutro lub w sobotę idę na tą glukozę. Dam znać, jak było. Papa Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 09.08.13, 14:50 Hej bibianna, jestem po glukozie. Samopoczucie po wypiciu tej mikstury fatalne. Mdłości,osłabienie, blee. Ale da się przetrzymać. Wyniki mam jutro. I jak wózeczek? Przyszedł? Mieliśmy jechać dziś, ale chyba jedziemy jutro pooglądać wózki i wybrać. Wczoraj w necie oglądałam x-landery. Dużo ludzi z nimi jeździ,ale nie wiem, czy są dobre. Daj znać, jak wózeczek będzie Z ostatnich zakupów: była promocja w aptece (zamówiłam przez internet a odebrałam na miejscu) i kupiłam pieluchy Pampers i jeszcze parę kosmetyków. Uwielbiam gromadzić rzeczy dla Małej tylko ten wózek spędza mi sen z powiek. I to dosłownie, nie mogę spać i myślę, co wybrać. Nareszcie zrobiło się chłodniej Miłego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 09.08.13, 15:51 hej mamuskala, To fakt, ja też po wypiciu dziwnie się czułam przez chwilę ale potem zaczełam gadać z dziewczyną która też piła (3 podejście) i jakoś przetrwałyśmy obie. Co do x-landera to tę się nad nim zastanawiałam. Fajne mają kolory ale ceny nie bardzo. Oglądałam je nawet w sklepie i Pani polecała model x-move (najnowszy) no ale cena prawie o 1000zł wyższa niż tego TUTKA co kupiłam. I tutek jest jakies 2kg lżejszy. Moja koleżanka ma x-landera tylko nie wiem jaki model i mówiła że chyba drugi raz by go nie kupiła. Mój wózek już jest w sklepie i czeka na odebranie ale będę go odbierać w poniedziełek, najpóźniej we wtorek, także napisze Ci jak kolor się prezentuje na żywo Ja dziś pobuszowałam na allego i kupiłam co nieco tj. bluzę polarową, dresik jednoczęściowy i 3 pary skarpetek hihi. Mogłabym jeszcze ale na szczęście jeszcze mam jakieś zahamowania żeby kasy za dużo nie wydać Pampersy już kupiliśmy jakiś czas temu (premium care 78 sztuk) i chusteczki nawilżane. Z kosmetykami się jeszcze wstrzymuję, nie wiem jakie wybrać. Zastanawiam się nad Oilatum ale nawet nie wiem ile kosztują. Pogoda na szczeście pozwala normalnie funkcjonować Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 12.08.13, 11:58 Hej bibianna, odebrałam wyniki, są ok. Uff... Jeśli chodzi o x-landery to trochę przesadzają z cenami. Liczylismy ostatnio w sklepie i za wózek 3w1, łącznie z torbą, fotelikiem i bazą trzeba wydać ok. 2500 pln (jeden kolor mają droższy niż pozostałe).Dla mnie to trochę przesada. Więc w piątek robimy objazd po sklepach, podejmujemy decyzję i kupujemy. Napisz, jak wózeczek wygląda Z zakupami (oprócz wózka) jestem powoli na finiszu. Zostały jakieś drobiazgi. Trochę rozsądku mi zostało jeszcze i czasem się hamuję przed kupieniem kolejnego body. Ale są takie słodkie, że czasem to hamowanie przychodzi z trudem. Z kosmetyków słyszałam, że Oillan jest podobny do Oilatum czy Emolium, a cena niższa. Polski producent. Ceny sprawdzam też na stronie aptek Dbam o Zdrowie (www.doz.pl/), mają czasem niezłe ceny, zamawiam i odbieram w aptece na miejscu, więc nie ma dodatkowych kosztów za przesyłkę. Ostatnio Emolium mieli za chyba 28 pln (400 ml). Miłego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 12.08.13, 15:38 hej mamuskala, Niestety x-landery są troszkę drogie choć nie ukrywam, że żeby nie cena to pewnie bym taki kupiła zamiast TUTKA. Ale TUTEK już u nas stoi. Kolor jest fajny, jak dla dziewczynki to naprawdę ok. Bardzo lekki, łatwo się składa (już próbowałam). A czy się sprawdzi to pewnie wyjdzie w praniu Ja dziś znów kupiłam 2 pary body. Hmm...czasami jest ciężko się powstrzymać. A powiedz mi jakie masz ciuszki kupione? Głównie mi chodzi o te zimowe na wyjście na dwór no i jakich rzeczy masz najwięcej (tych domowych). Ja np. nie mam żadnych kaftaników. Czytam i dziewczyny piszą że lepsze są body na długi rękaw i półśpiochy. Jeśli chodzi o kosmetyki to one też nie sa wcale tanie. Myślę że jak coś to kupię ten Oillan właśnie. A co z tą Twoją przepukliną w pachwinie? Byłaś juz u lakarza? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 12.08.13, 20:27 Hej bibianna, z cieplejszych ciuchów to mam kombinezony (2 szt), bluzy. Do wózka (jak w końcu będzie) dokupię śpiworek. Ale najwięcej mam właśnie body (z krótkim i długim rękawkiem), półśpiochów i spodni (do nich założę skarpetki), pajaców, a śpiochów to może nazbieraja się 3-4 pary. Kaftanika nie mam ani jednego. Podpytywałam i słyszę, że najbardziej praktyczne to własnie body i pajace. Kaftaniki może przydają się, jeśli do szpitala trzeba zabrać swoje rzeczy dla dziecka. U nas szpital ma swoje. Dla dziecka mam wziąć jedynie pieluchy i chusteczki nawilżane. A z moją przepukliną (na razie tylko ją podejrzewam idę do chirurga w środę. Cholera, żeby to jednak nie była przepuklina. Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 24.08.13, 17:09 hej mamuskala, co tam słychać? Jak pachwina? Mam nadzieję że to nic poważnego. Wózek już zakupiliście? No i jak Mała? Jaka już jest duża? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 25.08.13, 17:38 Hej bibianna, miałam problem z komputerem i nie mogłam pisać. U chirurga byłam, stwierdził, że to nie przepuklina, tylko powiększone węzły chłonne. Mała gdzieś tam uciska, utworzył się jakiś zastój i dlatego tak się dzieje. Ale po ciąży to minie. Uff...lepiej, że to nie przepuklina A Mała ma się dobrze, waży już 1,100 g. Fika czasem i daje mi kopniaki Wózka jeszcze nie kupiliśmy we wtorek chcemy podjechać do sklepu i ostatecznie wybrać. Powoli dopadają mnie myśli, czy sobie poradzę, jak Mala się urodzi. Ale to chyba normalne Poza tym brzuch powiększa się z dnia na dzień. Mam wrażenie, że jeszcze 3-4 dni temu był dużo mniejszy. A co u Ciebie? Jak Mała? Jak Ty się czujesz? Jak wózeczek? Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 25.08.13, 21:09 mamuskala, pytam o pachwine bo od jakichś kilku dni mnie pobolewa Takie uczucie jakby mnie żyła bolała. Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. Też tak to odczuwasz? Moja Mała tydzień temu ważyła 1056g. Wierci się bardzo często, zwłaszcza wieczorem. Czasami tak mocno że troszkę boli. Ale mimo to to mile uczucie Wózek jest ok. Mam nadzieję że nie będę na niego narzekać. KOlor mi się podoba. Jak dla dziewczynki to super kolorek. Jeśli chodzi o brzuch to jeśli chodzi o mnie to już mógłby nie rosnąć bardziej Już mogę rodzic hihi. A przecież najlepsze jeszcze przed nami. Zwiększymy gabaryty pewnie jeszcze raz tyle Daj znać jak poszło przy wyborze wózka. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 26.08.13, 07:04 Hej bibianna, dam znać, jak kupimy wózeczek. Już nie mogę w nocy spać przez ten wózek Jeśli chodzi o pachwinę, to pobolewało najbardziej wieczorem, po całym dniu chodzenia, albo w ciągu dnia jak trochę przesadziłam z chodzeniem, staniem. Ból promieniował też na nogę. I wieczorem było wyczuwalne takie zgrubienie. Teraz już jest mniej, ale jak leżę to ból w prawej pachwinie się pojawia. CzasamijJak leżę mam problem ze zmianą pozycji. Poza tym, czasem czuję się jak wieloryb wczoraj się mierzyłam, w pasie przybyło mi ok. 25 cm. Każdy mi mówi, że dopiero zobaczę, co to znaczy brzuch ciążowy. Ale damy radę za nieco ponad 2 m-ce Maluchy będą z nami. Na kiedy masz termin? Mi obliczyli na 14.11. Miłęgo dnia Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 26.08.13, 09:41 hej mamuskala, Coś mi się zdaje że mnie z jakiegoś innego powodu boli pachwina. No nic zobacze, może przejdzie a jak nie to przy następnej wizycie zapytam lekarza. Ja mam termin na 12.11. W sumie z miesiączki i z USG wychodzi tak samo albo bardzo podobnie. Ja nie wiem ile mi przybyło centymetrów bo nie pamiętam ile miałam w pasie przed ciążą. Hmm..może to i lepiej Wystarczy że wiem ile mi kilogramów przybywa Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 29.08.13, 08:42 Hej bibianna, czytałam, że wiele kobiet ma pobolewania w okolicach pachwin, ale warto zapytać lekarza. Daj znać, co Ci powie. W pasie już się nie mierzę codziennie brzuch jest coraz większy. Na wadze staję tylko u lekarza Ufff....wózek mamy wybrany. Byliśmy obejrzeć x-landery. Nie bardzo podobały nam sie te duże koła, ale wychodząc ze sklepu zauważyłam fajną promocję na Teutonię. Zawsze omijaliśmy te wózki ze wzdględu na cenę. Ale tam oferta była fajna, a my chyba już tak zmęczeni tematem wózka, że stwierdziliśmy, że dopłacimy trochę więcej i wózek w końcu będzie kupiony. Oczywiście w nocy nie mogłam spać myśląc, czy dobrze zrobiliśmy ale klamka zapadła, zaliczka wpłacona i czekamy teraz na nasz wózek. Jak idzie Ci kompletowanie wyprawki? Mi zostały jakieś drobiazgi. Nie wiem tylko, czy te śpiochy kupować? I kaftaniki? Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 29.08.13, 10:34 hej mamuskala, Przyznam się że nie znam dobrze wózków Teutonia Chyba nie brałam ich pod uwagę ze względu na cenę. A jaki model tego wózka zamówiliście? Co do wyprawki to chyba już prawie już wszystko mam. Ostatnio kupowałam koszule nocne dla siebie do karmienia i stanik do karmienia. Nie mam jeszcze kosmetyków dla Małej. Byłam wczoraj w Smyku ale się opanowałam i nic nie kupiłam. A było baaaaardzo dużo fajnych ciuszków. Właśnie takich na jesień i zimę. Pachwina jakby troszkę się uspokoiła i nie boli. Może to było chwilowe. Oby!! Miłego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 01.09.13, 10:42 Hej bibianna, jeśli chodzi o wózek to zamówiliśmy model Cosmo. Opinie ma niezłe, cena w promocji też w miarę (chociaż i tak wydajemy dużo więcej niż sobie założyliśmy). Nigdy nie zwracaliśmy na nie uwagi, bo ceny były zbyt wysokie. Z pozostałych zakupów też muszę rozejrzeć się za stanikiem do karmienia. O pachwinie rozmawiałam z położną - to bardzo częsty objaw. Dziecko rośnie, macica się rozciąga, więc takie pobolewania mogą występować. Choć oczywiście zawsze warto zapytać jeszcze lekarza. Mnie zaczyna pobolewać kręgosłup, w zasadzie tylko jak leżę, ale rano jestem obolała Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.09.13, 12:02 Hej bibianna, co u Ciebie? Jak się czujesz, jak pachwina? Jak Maleństwo? Wczoraj byłam na usg, Mała rośnie jak na drożdżach- waży już ok. 1700 gram. Wg usg data porodu wypada wcześniej o 8 dni więc Mała chce nas chyba zaskoczyć Wózek już odebraliśmy, jest naprawdę fajny. Także najcięższy zakup mamy z głowy. Do kupienia zostało parę drobiazgów. Zastanawiam się, co będzie mi potrzebne do szpitala. Muszę podpytać położną. Zaczynam powoli bać się porodu. Jestem niedużych rozmiarów, a dziecko może być duże... Miłego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.09.13, 13:31 Hej mamuskala Jak na ta chwilę to rzeczywiscie duża ta Wasza Mała. Ja idę do lekarza dopiero 17.09 więc się okaże jakich moja jest rozmiarów Moja pachwina w sumie ok, czasami tyko troszkę zaboli. Mała rusza się tak mocno że czasami az zaboli ale przypuszczam że będzie jeszcze lepiej. Z takich gorszych wiadomości to niestety ostatni miesiąc będę sama prawie do planowanej daty porodu bo mój T wyjeżdża na kurs Dobrze że rodziców mam blisko. Pozdrawiam. Odezwę się po wizycie u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 28.07.13, 21:03 dziewczyny jutro będę wiedzieć beta słabo przyrastała byłam w poniedziałek w klinice lekarz kazał mi czekać do następnego czyli jutra co jakiś czas plamię dziś w nocy bolał mnie brzuch nie nastawiam się jutro rano beta potem lekarz i już będzie wiadomo co i jak mam mega doła i boję się ...... Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 29.07.13, 17:29 Agatka, wiesz już coś?... Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 29.07.13, 18:46 cześć dziewczyny jestem w szpitalu mam podejrzenie ciązy pozamacicznej beta dziś 331 narazie nic nie widac jestem na obserwacji ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.08.13, 20:03 Agatka... i jak tam?... Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.08.13, 21:53 nie udało się ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.08.13, 22:23 kurcze tak mi przykro... myślami jestem z Tobą... Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.08.13, 23:03 co u ciebie ?jak dzieciaczek? Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.08.13, 23:28 u mnie wszystko dobrze, chociaż upały mnie dobijają. Dzieciaczek ok, brzuch wielki, ten czas tak szybk leci, że aż trudno uwierzyć, a to już 32 tc. dalej Ci mocno kibicuję... wierzę w happy endy... Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 08.08.13, 21:18 dziewczyny dziś byłam podpytać w klinice o ivf z komórką dawczyni koszt duży ale znalazłam środki finanse mam ,ale niewiem czy uda się z komórką dawczyni czy podchodzić poraz kolejny na swojch teraz miałam 1 komórkę chciała bym na swojch ale jak nie będę miała nawet tej jednej ?mam dylemat co zrobić czy ryzykować ze swojmi czy dawczyni ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 09.08.13, 14:52 Hej Agatka, dzielna jesteś !!!!!Z komórkami może warto podpytać w klinice. Lekarz niech oceni, kiedy jest większa szansa powodzenia: z Twoją, czy dawczyni. Chyba tak będzie najlepiej. Cały czas Ci kibicuję! 80agatka napisał(a): > dziewczyny dziś byłam podpytać w klinice o ivf z komórką dawczyni koszt duży al > e znalazłam środki finanse mam ,ale niewiem czy uda się z komórką dawczyni czy > podchodzić poraz kolejny na swojch teraz miałam 1 komórkę chciała bym na swojch > ale jak nie będę miała nawet tej jednej ?mam dylemat co zrobić czy ryzykować z > e swojmi czy dawczyni ?? Odpowiedz Link Zgłoś
starajacasie82 agatka80 12.08.13, 10:16 Agatka, jeśli możesz to napisz gdzie pytałaś o dawczynie? Jaki to koszt, ile czas oczekiwania i ile komórek proponują ? Myślę, że nikt nie będzie Ci w stanie dać gwarancji na powodzenie tej czy innej opcji. A jaki masz amh? Jeśli niskie, to może faktycznie chyba lepsza jest opcja z dawczynią, choć ja mam wysokie amh a i tak problem z komórkami, czego nikt nie jest w stanie wytłumaczyć, dlaczego tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka starajacasie82 12.08.13, 13:04 w krakowie w parens koszt 12000 otrzymuje sie 6 komórek ,ja jeszcze powtórze w nastepnym cyklu amh i tsh może tamten wynik był błedny mam taką nadzieję mam 0,2 amh .tak mi w klinice doradzili bo może na refundację bym się załapała zobaczymy ...a ty gdzie sie leczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
starajacasie82 Re: starajacasie82 13.08.13, 09:33 Ja leczę się w katowickim Angeliusie ( dawniej Provita). Na refundację już wiem, że się nie załapię. Póki co, to zbieram swoje komórki i je mrożę, a potem jednorazowo będziemy zapładniać. Pytałam o dawczynie, bo chce sobie ustalić jakiś plan awaryjny, choć i tak nie wiem czy nawet jak się nie uda z moimi komórkami to czy skorzystam z opcji dawczyni, bo raz , że kasa, a dwa mój mąż już trochę stracił wiarę w ivf. raczej w razie czego będziemy myślec o adopcji, ale to czas pokaże tak naprawdę co to będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 25.08.13, 22:51 hej dziewczyny mam takie pytanie do was mam mieszane uczucia co do mojego drugiego podejścia czy lekarz to dobrze poprowadził w jakim dniu cyklu miałyście punkcję teraz miałam w 9 dc punkcję a w 14 dc transfer wydaje mi się że to wcześnie ale nie znam się niby w klinice mi mówili że to niema znaczenia ..w pierwszym podejściu miałam inaczej 14dc punkcja a w 19 dc transfer sama już niewiem co o tym myślec? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 26.08.13, 07:09 Hej Agatka, punkcję miałam w 11. dniu cyklu, transfer był w 15. dniu. I udało się. Klinika pewnie wie, co robi. Bo przecież to leki sterują wtedy cyklem. U mnie stymulacja (krótki protokół) była skrócona ze względu na wysoki poziom estrogenu i zagrożenie zespołem hiperstymulacji (który i tak po transferze wystąpił). Trzymam za Ciebie kciuki! 80agatka napisał(a): > hej dziewczyny mam takie pytanie do was mam mieszane uczucia co do mojego drugi > ego podejścia czy lekarz to dobrze poprowadził w jakim dniu cyklu miałyście pun > kcję teraz miałam w 9 dc punkcję a w 14 dc transfer wydaje mi się że to wcześni > e ale nie znam się niby w klinice mi mówili że to niema znaczenia ..w pierwszym > podejściu miałam inaczej 14dc punkcja a w 19 dc transfer sama już niewiem co > o tym myślec? Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 26.08.13, 09:35 agatka, ja miałam punkcję 16 dc a transfer 21 dc. Nie potrafię powiedzieć czy to ma jakieś większe znaczenie w jakich dniach się to robi. Lekarze chyba wiedzą co robią. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 25.08.13, 23:22 co u was dziewczyny słychć nic nie piszecie? Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 02.09.13, 15:18 Agusia mamusia, gertruth co u Was słychać? Ja tutaj dawno nie zaglądałam. Odliczam dni do porodu. Wy macie do niego jeszcze blizej. Jak tam przygotowania? Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_mamusia Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 12.09.13, 23:13 siemka dziewczynki, u mnie koncowka, totalna, ledwo zyje.... Porod mam za tydzien, juz umowiony, bede miala cc ze wskazan lekarskich. Wyniki mam dosc dobre, poza hemoglobina, z dzidzia tez wszystko ok. No ale niestety nie ominely mnie hemoroidy, zgaga, bezsennosc, zadyszka... W kazdym razie i tak jestem mega szczesliwa i wiem, ze to wszystko minie. Pokoik dla corci gotowy, czeka. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 13.09.13, 09:54 Hej Agusia ale ten czas szybko mija. Już za tydzień Mała będzie z Wami. Ja muszę jeszcze poczekać 2 miesiące. Też prawdopodobnie będę miała cc, napisz w którym tygodniu ciąży bedziesz miała cięcie? Mnie ostatnio męczy bezsenność, ale wiem, że to pikuś. Najważniejszy jest finał Pozdrawiam Cię ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 13.09.13, 10:14 hej Agusia i mamuskala, Z jakich powodów będziecie mieć cc? Mi jeszcze lekarz nic nie mówił na ten tamat. Fakt, zostały mi jeszcze dwa miesiące więc pewnie się wszystko wyjaśni w swoim czasie. Mnie też męczy bezzsenność czasami. Kręce się w łóżku z boku na bok i nie mogę spać. A ostatnio zauważyłam że ciężko mi czasami złapać oddech. Też tak macie dziewczyny? Pozdrawiam. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 13.09.13, 11:59 Hej bibianna, u mnie lekarz skłania się ku cc ze względu na chorobę przewlekłą (od 17. roku życia mam nieswoiste zapalenie jelit, do końca życia na lekach, ale da się żyć więc to jest raczej wskazanie od gastroenterologa, po prostu mniej ryzykowne niż parcie przy porodzie naturalnym. A ze złapaniem tchu też mam czasem kłopot. Ostatnio po wyjściu spod prysznica byłam tak zmachana, jakbym w polu robiła A na sen dostałam w aptece jakiś wyciąg z melisy w kroplach. I pomaga. Miłego dnia bibianna81 napisał(a): > hej Agusia i mamuskala, > Z jakich powodów będziecie mieć cc? Mi jeszcze lekarz nic nie mówił na ten tama > t. Fakt, zostały mi jeszcze dwa miesiące więc pewnie się wszystko wyjaśni w swo > im czasie. > Mnie też męczy bezzsenność czasami. Kręce się w łóżku z boku na bok i nie mogę > spać. A ostatnio zauważyłam że ciężko mi czasami złapać oddech. Też tak macie d > ziewczyny? > Pozdrawiam. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 13.09.13, 15:08 Ja niestety na cc cięcie nie mam co liczyć. Poród mam wyznaczony na 10 października. Mała waży 2800g, więc jeszcze urośnie, jest ułozona główką w dół. Już tez się ledwo ruszam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 18.09.13, 09:49 Hej bibianna, co u Ciebie? Jak się czujesz? Jak po wizycie u lekarza? Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 18.09.13, 11:25 hej mamuskala, Po wizycie w sumie wszystko ok. Mała waży 1775g i mierzy około 40cm. Lekarz powiedział że wymiary w normie, także się cieszę bo od ostatniej wizyty nie przybrałam na wadze, a można powiedzieć że nawet troszkę schudłam i bałam się że może się to odbić na Małej. Poza tym lekarz powiedział żebym się oszczędzała bo moja szyjka macicy nie jest w najlepszym stanie (jakiś 5 lat temu miałam zamrażaną nadżerkę i to prawdopodobnie przez to) i może nie wytrzymać. Mówił żebym unikała leżenia na wznak, długiego stania i żebym się nie przemęczła przy sprzątaniu To tyle. Kolejna wizyta 18.10. A co u Ciebie nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 18.09.13, 12:50 hej bibianna, fajnie, że z Małą wszystko ok. A Ty musisz się oszczędzać. Sama sobie obiecuję, że zwolnię tempo, ale jakoś mi nie wychodzi sprzątanie, szykowanie, itp. W ogóle jestem osobą dość aktywną, więc cieszę się, że na razie nie muszę leżeć. Ale czuję się już ciężko. Zwłaszcza w nocy. Czasem mnie coś zakłuje w boku czy w podbrzuszu. I jak leżę to mam wrażenie, że czegokolwiek nie zjem, to cofnie się do gardła. Ja raczej nie schudłam, boję się wejść na wagę No i ze snem mam kłopot, wybudzam się w nocy, mam jakieś dziwne sny. Kolejną wizytę mam 01.10. Czas tak szybko leci, że pomyślałam sobie, że chyba niedługo trzeba będzie torbę do szpitala pakować. Tak w razie czego. Dbaj o siebie, wypoczywaj. Jeszcze trochę, damy radę Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 18.09.13, 19:58 Mamuskala, nie ma innej możliwości. Musimy dac radę Ja też się budze w nocy i nie mogę zasnąć. Muszę wstać z łóżka choć na chwilę i się przejść Tak sobie myślę że może warto już coś tam spakować do szpitala bo jak będzie taka potrzeba żeby iść szybciej to będzie problem. Muszę jeszcze kupić kosmetyki dla małej i to chyba wszystko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 18.09.13, 20:06 W weekend zaczynam powoli kompletować torbę. Stwierdziłam, że jeszcze jedną koszulę powinnam dokupić i dla siebie kosmetyki (żel pod prysznic, mydło, etc). Kurczę, ale nie wiem, czy muszę mieć ze sobą jakieś podpaski czy podkłady na łóżko? Jutro będzie u mnie położna, zapytam ją. W ogóle dziś czuję się jak słoń, tchu zaczyna mi brakować i pewnie niedługo będę spać w pozycji siedzącej Tak pomyslałam sobie, że jeszcze niedawno czekałyśmy na biopsję, transfer i wynik, a tu już proszę - czekamy na nasze Małe. Czas niesamowicie szybko mija. Trzymajmy się Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 19.09.13, 09:51 hej mamuskala, Mam prośbę. Jak dowiesz się od położnej czy trzeba mieć podkłady i podpaski to daj znać. Muszę właśnie zakupić dla siebie takie rzeczy. Podkłady na łóżko już mam. Myślę, że użyję ich w domu jak będzie się zbliżał termin porodu. Pod prześcieradło sobie położę w razie czego. Poza tym można ich też użyć pod prześcieradło w łóżeczku Małej. Myślę że mogą nie pozwolić na używanie podpasek zaraz po porodzie. Chyba trzeba wziąć podkłady ginekologiczne takie wielkie (od pępka aż do połowy pleców hihi). Ja kupiłam sobie też majtki poporodowe jednorazowe, takie z siateczki żeby się jakoś trzymały te podkłady. Ciekawe czy będzie można je używać. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 19.09.13, 11:46 Hej bibianna, położna właśnie wyszła i piszę nie muszę zabierać takich rzeczy do szpitala, oni wszystko dadzą. Chociaż myślę, że dla swojego komfortu wezmę paczkę jakichś większych podpasek, żeby ciągle nie prosić jak będzie potrzeba. Te wielgachne podkłady ginekologiczne mnie przerażają Majtki siateczkowe też kupiłam. Wydaje mi się, że są lepsze, bo przewiewne i zmieszczą wielką podpaskę Nie wiem, ile powinnam mieć staników do karmienia? Jeden? Dwa? W ogóle czuję sie jak dziecko we mgle, strach mnie dopadł, czy ja to wszystko ogarnę (w sensie "obsługa noworodka" hihi). Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 19.09.13, 12:57 hej mamuskala, Racja, lepiej mieć swoje na wszelki wypadek. Ja mam dwa staniki do karmienia (czarny i biały). Takie zwykłe, miękkie. Mam nadzieję że wystarczą mi dwa. Mam też dwie koszule. Do szpitala tylko bo w domu nie lubię spać w koszulach. Kiedyś wspominałaś że zamowiłaś kosmetyki dla Małej w aptece. Jakie kupiłaś (firma i rodzaje). Czy tylko emulsję do kąpieli czy coś więcej? Ja się zastanawiam cały czas co będzie potrzebne. Niby można w każdej chwili jechać do apteki i dokupić no ale zawsze wygodniej mieć już wszystko przy sobie Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 20.09.13, 12:52 Hej bibianna, z kosmetyków mam emulsję do kapieli Emolium (była fajna promocja w aptekach DOZ), oliwkę do ciała (chociaż połozna mówiła, ze jesli dziecko jest kąpane w Emolium to nie trzeba potem dodatkowo nawilżać), krem na pupę Balneum, Sudocrem (w razie czego) i szampon Oillan. Oczywiście zapas pieluch i chusteczek nawilzanych też zrobiłam . Coś do pielęgnacji pępka muszę dokupić, ale nie wiem co? Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 02.10.13, 13:00 hej mamuskala, Jak wizyta u lekarza? Jestem pewna że wszystko ok ale z ciekawości pytam jak Mała? Jaka jest już duża? No i jak Ty się czujesz? Spakowana już jesteś do szpitala? Ja się noszę z tym zamiarem już od kilku dni. Wyciagnęłam już nawet torbę ale coś mi się wydaje że będzie za mała Dostałaś może skierowanie na GBS (paciorkowca)? Mi lekarz zapowiedział że dostanę skierowanie na następnej wizycie czyli 18.10. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 02.10.13, 13:53 Hej bibianna, czuję się ok, dzięki męczy mnie trochę bezsenność, ale ratuję się melisą. Mam wrażenie, że z dnia na dzień brzuch jest cooooraz większy, ale skoro Mała rośnie, to ja też Na plusie mam już ok. 10 kg. Z Małą wszystko ok, waży ok 2,200. Też powoli myślę o pakowaniu torby do szpitala, ale jakoś nie mogę się za to zabrać. Chciałabym spakować się w miarę niedużą torbę, ale lista z niezbędnymi rzeczami do szpitala dość szybko się wydłuża Od lekarza dostałam skierowanie na wymaz z pochwy, no i standardowo morfologia i mocz. Ale o GBS nic nie wspominała może to to samo, bo w sumie wymaz też sprawdza, czy są bakterie. Na wynik czeka się 7 dni. Jak się czujesz? Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 03.10.13, 09:21 hej mamuskala, Tak to to samo co GBS Ciekawi mnie jak wygląda takie badanie? Wiesz może jak się je wykonuje? Troszkę o tym czytałam ale niezbyt dobrze to opisują. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 03.10.13, 11:07 Hej bibianna, u mnie lekarz pobrał takim patyczkiem z wacikiem wymaz (uczucie jak przy cytologii), włożył to do plastikowego pojemniczka i dał skierowanie do laboratorium. Od razu zaniosłam do lab i wynik będzie po 7 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 03.10.13, 11:36 mamuskala dzięki za odpowiedź. Właśnie się zastanawiałam czy to na miejscu ginekolog zrobi czy będę musiała iść do innego. Nie wiem czy pytałam już wcześniej czy nie, macie już wybrane imię dla Małej? Ja sie cały czas zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 03.10.13, 13:49 Hej bibianna, imię mamy wybrane, będzie Maja. W zasadzie imię wybrali mąż i Mała (wymawiałam głośno różne imiona, a przy Mai dała mi mocnego kopniaka wiem, że wybór jest ciężki, my dopiero po zdecydowaniu się na Maję zobaczyliśmy, że to dosyć popularne teraz imię. Ale co tam, mąż chce Maję i żadnego innego Jeszcze masz trochę czasu, po porodzie jest chyba 14 dni na zgłoszenie dziecka w USC Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 10.10.13, 08:12 Hej bibianna, jak idzie wybieranie imienia? Jak się czujesz? Mam wrażenie, ze jestem wielka jak wieloryb kręgosłup mnie pobolewa. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 10.10.13, 10:13 hej mamuskala, Z imieniem średnio jakoś. Cały czas się zastanawiam. Ale jakoś mi do końca żadne imię nie pasuje. Coś czuję że w szpitalu na szybko trzeba będzie sie zdecydować hihihi. No mi też coraz ciężej się robi. Wczoraj byłam na zakupach ale o dłuższym chodzeniu nie ma już mowy. Z pakowaniem zrobiłam postępy. Już po części jestem spakowana i powiem Ci że trochę tego jest. Z pewnością sama nie udźwignę tej torby!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 10.10.13, 12:44 Z imieniem ciężko jest. Zaczynam mieć wątpliwości i pewnie ostatecznie imię wybierzemy, jak zobaczymy Małą. Też powoli zaczynam kompletować rzeczy do szpitala i niedługo zacznę pakowanie. Jestem zaskoczona, ile tego jest część rzeczy chyba zostawię w domu i w razie czego mąż mi dowiezie, inaczej się nie zmieszczę w żadną walizę. Wczoraj lekko się przestraszyłam, że to JUZ. Zaczęło pobolewać podbrzusze i kręgosłup. Ale dziś lepiej, chociaż też jak chodzę dłużej to znów mnie boli. Trzeba w końcu usiąść na tyłku Odebrałam wynik na GBS - negatywny, paciorkowca brak. Jakoś damy radę! Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 11.10.13, 09:00 hej mamuskala, Fajnie że masz już za sobą badanie GBS. Ja dopiero za tydzień mam wizytę. Ja się cały czas boję że szyjka macicy mi "puści". Lekarz ostatnio miał obawy co do tego. Mam nadzieję że na najbliższej wizycie będzie wszystko ok. Też wychodzę z takiego założenia że pewnie imię wybiorę w szpitalu dopiero hihi. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 18.10.13, 10:25 Hej bibianna, jak się czujesz? Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale chyba dziś masz wizytę u lekarza - daj znać, jak będziesz po. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 18.10.13, 16:09 hej hej mamuskala, Tak to dziś mam wizytę. Dopiero na 19.15. Jak będę po to się odezwę co i jak. A co u Ciebie? Mi się coraz gorzej śpi. Nie mogę się ułożyć jakoś. Budzę się co chwilę i kręcę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 18.10.13, 16:52 Hej, to daj znać. Mnie od paru godzin jakieś bóle podbrzusza trzymają, chyba zadzwonię niedługo do lekarza. Ze snem też mam kłopot, budzę się praktycznie co noc. Z ułożeniem też mam problem Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 18.10.13, 17:32 mamuskala, dzwoń dzwoń do lekarza. Ja tam dzwoniłam jak było coś nie tak. Lepiej dmuchać na zimne. Daj znać co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 18.10.13, 19:51 Hej, dzwoniłam i już jestem po wizycie. Co prawda trafiłam nie do swojego lekarza, ale najważniejsze, ze zbadał i stwierdził, że nic złego się nie dzieje. Kazał duuużo leżeć, brać magnez i w razie potrzeby nospę. Uff.. Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 18.10.13, 21:19 hej mamuskala, no ja też jestem po wizycie i troszę mnie lekarz przestraszył. Dał mi skierowanie do szpitala na patologię ciąży bo z obwodu brzucha i z długości kości udowej wychodzi że Mała jest za mała Hm...no i idę 28.10 do szpitala na patologię ciąży na dwie nocki!! Mam nadzieję że do tego czasu Mała urośnie i będzie wszytko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 19.10.13, 10:14 Hej bibianna, wszystko będzie dobrze! Wiem od swojego lekarza, że dzieci w końcówce ciąży rosną w różnym tempie, czasem to tempo trochę słabnie, ale to nie jest niebezpieczne. Najważniejsze, że lekarz woli Was poobserwować w szpitalu, lepiej, że dmucha na zimne. To już sama końcóweczka Głowa do góry ja we wtorek 22.10 mam wizytę. A podbrzusze pobolewa, ale nie tak, jak wczoraj. Damy radę Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 19.10.13, 10:44 Hej mamuskala, mam nadzieję że jak pójdę do tego szpitala to do tego czasu Mała nadrobi i się okaże że już jest wszystko dobrze. Ja we wtorek odbieram wynik GBS. Oby bylo z tym ok. Trzymaj się i czekam na wieści po wizycie. A moja Mała wagowo jest ok. Ponad 2600 waży Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 19.10.13, 12:46 Trzymam kciuki za wynik Mała rośnie jak na drożdżach, ciekawa jestem ile moja waży. Jak przygotowania? U nas powoli dobiegają końca, chociaż czasem panikuję, że pewnie nie o wszystkim pomyślałam Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 19.10.13, 14:15 Mi się wydaje że niby wszystko już mam przygotowane ale pewnie i tak wszystkiego się nie przewidzi. Może jak będę teraz w tym szpitalu to się czegoś nowego dowiem bo tego że się naslucham o najgorszych rzeczach to jestem pewna. W końcu na patologii będę leżeć Twoja Mała pewnie jest większa. Już ostatnio była duża. Choć między naszymi wizytami usg jakoś 2 tyg różnicy przeważnie było. Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 22.10.13, 16:24 hej mamuskala, Jak po wizycie u lekarza? Ile ta Twoja Mała waży i w ogóle czy wszystko ok? Ja odebrałam wynik GBS. No niestety dodatni. Ale niby to nic poważnego bo w szpitalu 4 godz przed porodem podają antybiotyk żeby dziecko się nie zaraziło i będzie ok. Może się czegoś więcej dowiem jak pójde teraz w poniedziałek do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 22.10.13, 19:03 Hej bibianna, GBS się nie przejmuj, koleżanka też miała dodatni i właśnie, tak jak piszesz, podali jej wcześniej antybiotyk. I było ok. A Mała rośnie jak na drożdżach, dziś ważyła 2990 g. Zapowiada się duża kobitka raczej nie po mnie, bo filigranowa ze mnie osoba Tak sobie myślę, że jeśli cc zrobią kilka dni przed terminem to Mała może ważyć ok 3500-3600 g. Lekarz stwierdził, że w końcówce ciąży dzieci róznie rosną, inne szybciej a drugie zwalniają. Zobaczymy. We wtorek, 29.10 będę znała najprawdopodobniej termin cięcia. Jeszcze trochę i będziemy miały nasze Małe juz z nami Jak wybór imienia? Trzymaj się cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 22.10.13, 19:23 mamuskala, rzeczywiście twoja Mała jest duża. Jakieś 300g cięższa od mojej. Co do imienia to ostatnio rozmawialiśmy na ten temat. Mojemu T podoba się imię Aleksandra. No mi też się nawet podoba, napewno bardziej niż wcześniej wybrane przez niego imię Patrycja! Jestem za miękka więc pewnie się zgodzę na ta Olę A Wy już wybraliście? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 23.10.13, 09:55 Hej bibianna, nad imieniem jeszcze myślę. Mąż uparł się przy Mai zresztą mi też podoba się to imię, ale trochę przeraża mnie, ze jest bardzo popularne ostatnio. Przyzwyczailiśmy się do Mai i inne jakoś nie pasuje ale daliśmy sobie czas na podjęcie decyzji po urodzeniu Małej. Może jak ją zobaczymy, to wpadnie nam do głowy zupełnie inne imię. P.S. Ola też mi się bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 23.10.13, 13:35 Cześć mamuskala, To fakt Maja należy do popularnych ostatnio imion ale Aleksandra też No ale przecież w końcu trzeba będzie jakieś wybrać. A może nawet dwa. Ja tam bym dała jedno no ale mój T mówi że jak to tak?! No to jeszcze nad drugim trzeba pomyśleć Może jak będę w szpitalu teraz to coś mi wpadnie w ucho Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 27.10.13, 11:31 Bibianna, trzymam kciuki za Twój pobyt w szpitalu. Będzie dobrze daj znać po wyjściu. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 27.10.13, 17:41 hej mamuskala, Nie dziekuję Odezwę się odezwę. Pewnie jeszcze będąc w szpitalu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 27.10.13, 19:30 głowa do góry, będzie dobrze! Czekam na wieści. Dam znać po wtorkowej wizycie u swojego lekarza, powinnam znać wtedy termin cc. Odpowiedz Link Zgłoś
anlep123 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 28.10.13, 10:38 Hej dziewczyny! bardzo sporadycznie wchodzę na forum, ale od czasu do czasu czytam wasze posty. Darka GRATULACJE!!! -zazdroszczę że masz to już za sobą! Mamuskala i Bibiana - trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie, a co z resztą dziewczyn? Ja mam termin na 9.11 i pewnie w okolicach tej daty będzie niezły wysyp. Odezwijcie się dziewczyny i piszcie kiedy urodziłyście. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 28.10.13, 12:07 Hej Anlep - fajnie, że się odezwałaś. No faktycznie, szykuje się niezły tłok na porodówkach Pewnie znasz już płeć Malucha? Z tego, co czytam większość Maluchów to kobitki. Jak się czujesz? Będziesz rodzić naturalnie czy cc? Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
anlep123 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 28.10.13, 22:57 Hej, nie zaskoczę Ciebie chyba jak powiem że też dziewucha będzie, u mnie wszystko dobrze nie licząc bezsenności, bólu pleców i problemów z oddychaniem podczas snu - no ale to norma w ostatnim etapie, całą ciążę przeszłam "książkowo" dlatego coraz bardziej przejmuję się porodem. Mam umówioną położną, która jak mnie zapewnia pomoże mi przejść przez tę ostatnią prostą...poród planuję drogą naturalną. Skórcze mam coraz częstsze i silniejsze - mam nadzieję że to już niedługo, naprawdę mam już dosyć ciąży a poza tym nie mogę się już doczekać spotkania z małą! Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 13.09.13, 22:12 dziewczyny super ze u was ok ale ten czas leci sama mysle ze za miesiac bym miała termin gdyby nie okrutny los ;-(a wiec u mnie tak powtórzyłam amh rok temu wynik 0,2 ,zdecydowałam sie powtórzyć teraz wyszedł 2,2 niemogłam w to uwierzyc lekarz tez nie bo odrazu mnie wysłał na powtórke ze to nie mozliwe no i dzis odebrałam wynik 1,7 wiec zgupiałam .w poniedziałek wizyta i raczej napewno załapie sie na refundacje.....oby sie udało Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 11.10.13, 14:37 agusia mamusia gertruth darka co u was ?dajcie znać bo już tuż tuz u was lub po Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 12.10.13, 18:42 Cześć Agatka ja jeszcze czekam. Termin porodu mam na wtorek a dzisiaj byłam na badaniu i malutka jeszcze się nie za bardzo spieszy. Waży ok 3200, więc nie za dużo i nie za mało. W środę zobaczymy co dalej jak się nic nie wydarzy. Agusia mamusia i gertruth pewnie już urodziły bo były ok 2 tygodnie do przodu. A Ty jak się trzymasz? Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka darka 14.10.13, 20:52 przedemną cała procedura od nowa mam nadzieję ze w listopadzie podejdę trzymam kciuki i czekam na wieści .... Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_mamusia Re: darka 22.10.13, 18:26 kochane, moja malutka ma juz miesiac! czas szybko leci.... Porod jakos przezylam tzn.CC,nic przyjemnego, ale zle nie bylo. najwazniejsze ze corcia zdrowa, piekna i juz zadomowiona dzis w nocy mialam tylko 1 pobodke!! super. Z kazdym tygodniem jest fajniej i latwiej Karmie piersia, wiec tez sie bardzo ciesze, bo po cc to roznie bywa. Trzymam kciuki za rodzace wkrotce, za te oczekujace na porod i za Ciebie agatko!!! tyle czasu minelo, a ja wciaz o Tobie mysle i trzymam kciuki za listopad!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: darka 22.10.13, 19:05 Hej agusia, Gratuluję ale ten czas leci, niedawno szykowałaś się do szpitala, a tu już Mała ma już miesiąc. Też chcę karmić piersią, mam nadzieję, że będę mogła się tym cieszyć (też czeka mnie cc). Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: darka 22.10.13, 19:26 agusia gratulacje. Trochę zazdroszczę że już masz to wszystko za sobą Miło czytać że wszystko jest dobrze i Mała jest zdrowa. Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: darka 26.10.13, 20:11 Moja malutka też już jest na świecie. Jutro mija tydzień więc dopiero się poznajemy. Jest kochana i cudowna. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka2013 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 23.10.13, 21:40 Hej dziewczyny byłam z wami w tym wątku kilka miesięcy temu jak podchodziłam do swojego pierwszego ivf i później cio - zarówno ze świeżyć embrionów i crio wtedy się nie powiodło. Jednak ciągle poczytuje was gratulacje dla tych co są już na finiszu lub w drodze piszę dziś ponieważ potrzebuje pomocy mam stresa 14 dpt - beta 148,40 jestem po drugim programie lekarz wylał kubeł zimnej wody na mój entuzjazm czy jest cień nadziei ?? proszę o pomoc . Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 26.10.13, 14:53 Hej stokrotka, i znasz już wynik? Myślę, że beta nie jest niska, co prawda miałam większą w 12 dpt, ale Twój wynik też napawałby mnie optymizmem. Trzymam kciuki i daj znać Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala program TV o in vitro 26.10.13, 16:34 Dziewczyny, dziś się dowiedziałam, że na kanale TLC emitowany jest program dokumentalny dot. in vitro, pokazujący zmagania par, ich walkę o dziecko. W każdy wtorek o 22:30 jest premiera. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 30.10.13, 11:51 Hej mamuskala, Wróciłam ze szpitala. Wszystko ok. Mała rośnie. W poniedziałek ważyła 2775g. A jak u ciebie? Znasz już termin cc? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 30.10.13, 13:59 Hej bibianna, Twoja Mała rośnie jak na drożdżach, super mam skierowanie do szpitala na poniedziałek, 04.11, we wtorek lub w środę będzie cięcie. Boję się jak cholera. Od niedzieli mam bóle podbrzusza, jak na okres - ale podobno to normalne na tym etapie ciąży. Jak Ty się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 30.10.13, 15:12 mamuskala, To już w sumie za tydzień Twoja Mała będzie na świecie. Ja się tak zastananawiam kiedy ja wrócę do szpitala już na poród. Dostałam zalecenie żeby za tydzień zapisać się na wizytę do leakarza prowadzącego. Ciekawe czy dotrwam do tego terminu No to trzymam za Was kciuki. Zapewne będzie wszystko dobrze. Powodzenia Odezwij się jak tylko będziesz mogła. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 30.10.13, 16:33 To fakt, Mała już za tydzień będzie z nami. Czas od lutego zleciał niesamowicie szybko. Oczywiście, jak tylko będę mogła to dam znać Już chciałabym być po, w domu z Małą. Ale to chyba marzenie każdej z nas, wyczekującej na poród Bądźmy w kontakcie dawaj znać, jak coś się u Ciebie będzie działo. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
endopech Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 30.10.13, 19:13 hej dziewczyny widzę że mój wątek hula ...ja wracam do gry właśnie zaczęłam długi protokół, trzymajcie kciukasy może jednak 2013 będzie szczęśliwy ale wam dobrze że już to bagno (niepłodność) was nie dotyczy bo cel zrealizujecie na dniach i rodzinki będą w komplecie.pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
endopech Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 30.10.13, 19:18 alicja77 co u ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.77 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 30.10.13, 19:47 Hey Endopeszku Oczywiscie, ze bedziemy trzymac za Ciebie kciuki Daj nam tylko znac kiedy mamy sciskac na maxa Ja obecnie jestem w 31tc, w pt zaczynam 32. Jutro mam kolejne usg takze modle sie, zeby wszystko bylo ok. Termin mam na 27 grudnia. Jeszcze nie zdecydowalam co do cc czy porodu naturalnego. Boje sie obu... Fajnie jest czytac posty bibiany i mamuskali....Dziewczyny - u mnie tez bedzie kobietka Zycze Wam spokojnych i szczesliwych rozwiazan Pozdrowienia dla Wszystkich Alicja xx Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 31.10.13, 09:20 alicja 77, Nie dziękuję Mam nadzieję że wszystko bedzie dobrze u nas wszystkich. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 31.10.13, 11:11 Hej Alicja, trzymam za Ciebie kciuki ale fajnie zapowiada się u Ciebie końcówka roku. I widzę, że dziewczyny rządzą Girls power A ja już chciałabym mieć cięcie za sobą. Ale w sumie czym jest ta sama końcóweczka - wszystkie przecież zobaczymy nasze Skarby. Więc i poród (czy to naturalny czy cięcie) przestaje być taki przerażający. Damy radę! Pisz co u Ciebie odezwę się po wyjściu ze szpitala. Trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 31.10.13, 11:07 Hej Endopech, oj tak, wątek jest już dłuuugaśny w zasadzie tu jest cała historia mojej procedury, myślę że wiele dziewczyn znalazło tu bratnią duszę Trzymam za Ciebie kciuki Będę tu zaglądać Odpowiedz Link Zgłoś
endopech Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 31.10.13, 19:18 to super Alicja to już faktycznie końcówka...świąteczne niespodzianki...a mówi się że po ivf więcej chłopców się rodzi ...a tu dziewczyny rządzą Odpowiedz Link Zgłoś
boskajola Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 02.11.13, 17:06 Endopech, ja tez wracam do gry, spotkalysmy sie na kilku watkach. Teraz jestem na antykach i niedlugo stymulacja. Jestem w programie rzadowym. A Tobie udalo sie zakwalifikowac? Odpowiedz Link Zgłoś
endopech Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 02.11.13, 17:18 cześć boskajola pamiętam ...to ty nadal walczysz tak jak ja ...jestem w programie rządowym w provicie Odpowiedz Link Zgłoś
endopech Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 02.11.13, 17:26 ja zaczęłam wyciszenie gonapeptylem 0,1...jutro 5 dzień zastrzyków i myślę że za 5 dni stymulacja...narazie mecze się z francą @@@ którą dostałam po odstawieniu tab.anty , a szczerzy myślałam że jak biorę te zastrzyki to nie będzie...ale to chyba tak ma być ...niech się endo nowe odbuduje. Boska a ty gdzie podchodzisz? też długi protokół ? jestem na wątku listopadowym ....kurde muszę przyznać że się boje Odpowiedz Link Zgłoś
boskajola Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 02.11.13, 17:51 Ja zmienilam klinkie, a wlasciwie to nie mialam wyjscia, bo w novum nie bylo juz miejsc. Udalo sie w invimedzie. Po drodze zrobilam kilka badan m.in. panel poronien samoistnych i mam nieprawidłowości w genie mthfr, wieksze ryzko poronienia. Ide krotkim protokolem, do srody biore antyki, czekam na @ i zaczynam, wiec pewnie bedziemy szly rowno tez bardzo sie boje, jakos jestemgorzej nastawiona niz za pierwszym razem, bardziej zdolowana. Martwi mnie tez to, ze w programie podaja1 zarodek (mam 33 lata), wiec szanse sa nieco mniejsze. Dopisze sie do watku listopadowego Odpowiedz Link Zgłoś
endopech Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 03.11.13, 11:57 pewnie będziemy szły równo...zależy czy się wyciszę bo psychicznie to na pewno kurna nie !dobrze że zrobiłaś badania mi nic nie zlecili jedyne co to histeroskopię + punkcje torbieli miałam w lipcu na własny koszt...o genetyce to nic nie wiem ...u mnie trzymają się wszyscy endometriozy. Mnie też martwi to że tylko jeden zarodek ... ale może on wystarczy. W provicie jak się zapisywałam 7 lipca to już miejsc nie było na ten rok i miałam podchodzić w następnym ale zadzwonili do mnie że jednak teraz i wszystko na wariackich papierach w pracy koszmar dyr rzuca piorunami...ale wszystko na jedną kartę stawiam bo przecież już nie wrócę bo będę w ciąży...to by mi pasiło! a czym będziesz stymulowana ...masz jakieś doświadczenia z gonalem? bo menopur na mnie świetnie działał dużo było zarodków dobrej klasy ...no ale może dobrze że zmienili mi leki skoro poprzednio była klapa tym razem nam sie uda i będziemy gadać na wątku dla ciężarnych !!! jak to nam brzuchy rosną i gdzie nas strzyka i łupie w kościach nie mówiąc o przyjemności urządzania pokoiku itp ...ech marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
boskajola Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.11.13, 19:12 endopech, ja wczoraj wzielam ostatnią anty i czekam na @, w gole jakiegos doła miałam przy tej antykonncepcji (dawno nie brałam, ale z tego co pamietam, to tak wlasnie reagowałam na przyjmowanie anty). U mnie w pracy tez słabo, ale poki co zwolnienia nie planuję. A Ty bierzesz zwolnienie po transferze? Odpowiedz Link Zgłoś
endopech Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 09.11.13, 20:10 biorę na 2 tyg ...nie chcę ryzykować Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8078 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 10.11.13, 17:03 endopech, ja również jestem w Provicie i tak jak Ty byliśmy zapisani na przyszły rok, ale zadzwonili że możemy przystąpić w tym roku. Słonko, nie czytałam wszystkiego na tym forum, bo tego jest mnóstwo, dlatego zwracam się do Ciebie o parę dobrych rad. Mam endometriozę i trzy insemki za sobą. Teraz pierwsze invitro. Dzisiaj wzięłam 10 zastrzyk gonapeptyl. Czy w trakcie tych przygotowań mogę pozwolić sobie na kieliszeczek likierku? Jak to jest po transferze-czy klinika daje l4? Zapytałabym o to lekarza, ale tak szybko mnie zbywa jak w jakieś fabryce części samochodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8078 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 10.11.13, 17:39 Ach i jeszcze jedno! Mam skierowanie na badanie estriadolu i progesteronu, lekarka powiedziała, ze trzeba wcześniej przyjechać na to badanie przed wizytą. Czytam, że to się robi na I piętrze w laboratorium, a ja byłam przekonana że tam gdzie się oddaje krew. Czy wiesz może ile przed trzeba tam być? I czy dobrze odczytałam, że to na tym I piętrze? Odpowiedz Link Zgłoś
endopech Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 11.11.13, 12:54 hej badanie robi się tam na dole gdzie pobierają krew dajesz to różowe skierowanie lub rozpiske protokołu tam powinno być zaznaczone co masz zrobić ...2 h przed wizytą trzeba zrobić badanie bo tyle się czeka na wynik ale jak możesz podjechać rano to też ok ...ja też byłam wyciszana gonapeptylem przez 10 dni ...teraz jestem na etapie stymulacji gonalem 300 j.d + 1/2 gonapeptylu + encorton ...dopiero 2 dzień stymulacji zero objawów troszkę mnie to martwi bo ostatnio bdb byłam stymulowana menopurem (FSH +LH) i czułam kłócia jajnika, a gonal ma tylko fsh...ja dostaje l4 na każdą wizytę kontrolną bo inaczej nie dam rady z pracy się zerwać ...a myślę że po punkcji dadzą l4 bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8078 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 13.11.13, 08:17 dziekuje endopech, bardzo mi pomogłaś. ile masz tego encotonu brac i w jakich dawkach? Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 03.11.13, 19:51 hej mamuskala Jak samopoczucie przed wizyta w szpitalu? Pewnie troszkę się denerwujesz? Będzie dobrze. Zazdroszczę Ci że będziesz miała to za sobą i w weekend będziecie z Mała w domu. Powodzenia i odezwij się jak tylko będziesz mogła. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 03.11.13, 21:10 Hej bibianna, nie dziękuję, żeby nie zapeszać stresik jest, ale wyjścia nie ma walizka już czeka, ledwo ją dopięłam ale już niedługo będę mieć to za sobą i w końcu zobaczę Małą. Oczywiście, jak tylko będę mogła to dam znać. Mam nadzieję, że już za tydzień będziemy w domu. W sumie Ty też niedługo możesz spodziewać się porodu trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.11.13, 15:15 Hej dziewczyny, Niespodziewanie po wczorajszej wizycie kontrolnej zaczęłam mieć skurcze i bole i tak to urodziła się Pola. 3260g i 54cm. Dostała 10 punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.77 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.11.13, 16:08 Bibiana!!! Fantastyczna wiadomosc i GRATULACJE jeszcze raz Witamy mala Pole na swiecie Ladna waga i super, ze dostala 10 pkt... Powiedz nam jeszcze w ktorym bylas tyggodniu i czy byla cesarka czy porod natur? Ja jutro zaczynam 33tc i jak tylko cos mnie zaboli to panikuje Pozdrowienia dla rodzinki Alicja xx Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 08.11.13, 10:15 Poród naturalny. Tydzień 39+1. Miałam termin na 12.11. Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 08.11.13, 13:25 gratuluję i trzymam kciuki za resztę dziewczyn pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anlep123 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.11.13, 17:29 GRATULACJE!!!! ale super, że masz to już za sobą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 09.11.13, 17:22 Hej dziewczyny, odmeldowuję się: 05.11 urodziła się Maja waga 3280 g, 54 cm i 9 punktów. Bibianna: GRATULUJĘ!!!! Zauważyłam, że nasze dziewczyny mają identyczny wzrost i podobną wagę Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.77 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 09.11.13, 17:35 GRATULACJE Mamuskala)) Mam to samo pytanie co do Bibiany…tzn. w ktorym tc urodzilas i czy natur czy cc??? Ja, tak jak wczesniej wspominalam, jestem w tej chwili w 33tc i w 36 bede miala kolejne usg. Lek ma niby wowczas zdecydowac co do terminu porodu…to chyba ma zwiazek z moja dwunaczyniowa pepowina…zanosi sie na cc Pozdrawiam mala Maje Alicja xx Odpowiedz Link Zgłoś
anlep123 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 09.11.13, 19:47 GRATULACJE DZIEWCZYNY! Bibiana i Mamuskala - jesteście Wielkie! Moja mała coś się nie spieszy z opuszczeniem ciepełka w brzuszku, chyba czuje że pogoda na zewnątrz nie zachęca! Dzisiaj mija termin porodu i nic żadnych skurczy! Summer i pozostałe dziewczyny a jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 11.11.13, 10:58 Hej alicja, dziękuję miałam cc, dokładnie było w 38 tyg+5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 11.11.13, 12:11 Hej mamuskala, Gratuluję. Rzeczywiście nasze małe są bardzo podobne Jak ci idzie z opieką nad mała? Ja mam problem z karmieniem. Mam pokarm ale mała nie chce ssac Muszę ja karmić z butelki swoim ściągniętym mlekiem. Ale mimo to jakoś często ulewa i jest nerwowa. Strasznie mnie to męczy i tracę siły. Nocki praktycznie nieprzespane. Także nie jest łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 11.11.13, 16:14 Hej bibianna, też z karmieniem mam mały dylemat. Pokarm przyszedł późno, mam płaskie brodawki, więc muszę karmić z kapturkiem - Mała nie za bardzo lubi przez to ssać. Więc w większości karmię Bebilonem. Dopiero ta noc była w miarę przespana, trzy poprzednie dały mi nieźle w kość - w sumie spałam może 5-6 godzin w ciągu 72 Też zmęczenie mnie dopada. Po trzech nieprzespanych nocach myślałam, że zwariuję ze zmęczenia. Do tego rana po cięciu ciągnie i boli. Także nie jest łatwo. Ale jak patrze na Małą to wiem, że warto. Trzymajmy się damy radę Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 12.11.13, 11:23 Hej mamuskala, JA też mam bebilon. Musiałam kupić bo nie daje rady ściągać tyle pokarmu. W jakich dawkach podajesz MAłej ten bebilon? Mi polozna mówiła żeby rozuszczac w 30ml wody jedna płaska miarke mleka ale mała się ta ilością nie najada Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 12.11.13, 19:53 hej bibianna, w zasadzie karmię Małą tylko Bebilonem, piersi nie chce ssać (mam wklęsłe brodawki), karmienie przez kapturek to porażka. Raz, dwa razy dziennie uda mi się ściągnąć ok. 40-50 ml swojego pokarmu i daję go Małej. Bebilonu daję zazwyczaj 60 ml, czyli dwie miarki. Karmię ją co ok. 3-4 godziny. Jak dajesz radę? Ja padam ze zmęczenia Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 13.11.13, 13:05 hej mamuskala, Ja mam niby dobre brodawki ale mimo to Mała nie umie ich ssać. Co do zmęczenia to też nie jest kolorowo. Niby śpię jak Mała śpi ale to raczej czuwanie a nie spanie. Zapisałam się dziś do poradni laktacyjnej przy szpitalu w którym rodziłam. W poniedzialek idę pierwszy raz. Może mi coś tam pomogą. Taką mam nadzieję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 14.11.13, 11:14 hej mamuskala, Mam jeszcze pytanko. Jaką butelką i smoczkiem karmisz Małą? Ja mam butelkę avent 125ml ze smoczkiem natural. Zastanawiam się czy jest ona wystarczająco dobra, czy może jest jakaś lepsza jeśli chodzi o zbliżoną budowę do piersi matki i zapobieganie kolkom. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 14.11.13, 13:39 hej bibianna, mam tą samą z tym samym smoczkiem daj znać, jak było w poradni laktacyjnej. Próbuję karmić Małą piersią chociaż w dzień, ale nie najada się a myślałam, że najtrudniejszy to będzie poród Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 20.11.13, 11:41 Hej bibianna, i jak było w poradni laktacyjnej? Ja jestem zalamana, Mała już nie chce nawet przez kapturki ssać Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 20.11.13, 12:23 Hej mamuskala, Polozna w poradni mówiła żeby wkładać małej palec do buzi i masowac podniebienie i policzki. NO i żeby karmić przez kapturki. Niestety małej to nadal nie wychodzi. Wciąż ja karmie z butelki na zmianę moim i sztucznym i modlę się żeby nie miała kolki. Mała często ulewa, i to nie zaraz po jedzeniu tylko z godzinę podczas snu. Nie jest łatwo oj nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 20.11.13, 17:55 Hej bibianna, dzięki. Ja też mam ogromny problem z karmieniem przez kapturki próbowałam, jakoś to szło, ale od paru dni Mała nie denerwuje się, jak ma silikon przy twarzy więc w zasadzie w większości jest niestety mleko modyfikowane. Chciałabym, żeby chociaż trochę więcej dawać mojego mleka, chcę jeszcze ściągnąć do domu jakąś dobrą położną - niech ona to oceni. Dam znać, jak będę po spotkaniu. Poza tym, mam ogromne poczucie winy, że daję Małej mleko sztuczne. Plus wszędzie "nagonka" na karmienie piersią. Więc czasem czuję się jak wyrodna matka. Łatwo nie jest, to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 20.11.13, 17:56 oczywiście, chciałam napisać, że Mała denerwuje się, jak ma silikon przy twarzy. Szarpie i złości się. Odpowiedz Link Zgłoś
summer_29 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 11.12.13, 19:44 Cześć Dziewczyny, nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie Mamuskala, bibianna, anlep - miałyśmy transfer w tym samym czasie Bardzo dawno tu nie zaglądałam - na początku ciąży musiałam trochę leżeć, a potem bałam się tu wchodzić, żeby nie zapeszyć... W każdym razie chciałam Wam przekazać, że 31.10 urodziła się moja córeczka Hania. Jest śiczna i zdrowa, ale ostatnio zaczyna dawać rodzicom w kość, bo spanie w łóżeczku to nie to co ona lubi najbardziej Gratuluję Wam waszych córeczek i życzę aby zdrowo rosły. Za wszystkie starające się trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 11.12.13, 20:59 Hej summer, no właśnie zastanawiałam się, gdzie Ty się podziewasz ale dobrze, że się odezwałaś. No i przede wszystkim GRATULUJĘ same dziewczyny coś nam się rodzą. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 11.12.13, 21:00 Hej bibianna, co u Ciebie? Karmisz piersią? Ja jadę już tylko na butli, Mała daje nam nieźle w kość Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 13.12.13, 09:10 hej mamuskala, niestety nie karmię piersią. Mała nadal nie chce ssać. Ściągam pokarm i praktycznie od jakiegoś czasu nie dokarmiam sztucznym bo mam dużo własnego. Minus taki że strasznie męczące to ściąganie, zwłaszcza w nocy kiedy chce się strasznie spać. Mała cały czas ulewa. Chyba trzeba to przeczekać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
5tysia1 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 11.12.13, 21:14 Ja Ciebie pamiętam , bo podchodziłaś w tej samej klinice (tylko u innego lekarza) co ja miałam podchodzić. U mnie ivf się opóźniło ale co najważniejsze jest pozytywny wynik, bo jestem w 9tc Jak śledziłam ten wątek to się cały czas zastanawiałam co taka cisza z Twojej strony... Gratuluję córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 13.12.13, 09:05 hej summer, Gratuluję córeczki przede wszystkim. Fajnie że dużo dziewczynek się rodzi Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 21.01.14, 11:10 Hej bibianna, co u Was? Jak Mała? Pewnie rośnie jak na drożdżach. Ale ten czas leci, niedługo Dziewczyny skończą try miesiące. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 21.01.14, 13:36 Hej mamuskala To fakt dziewczyny rosną jak na drożdżach. Byliśmy w czwartek na szczepieniu i Pola waży już prawie 5.5 kg. Ja cały czas ściągam pokarm i karmię małą na zmianę ze sztucznym mlekiem. Niestety przez to ściąganie miałam już trzy razy zapalenie piersi. Nie życzę tego nikomu. Strasznie boli a do tego dreszcze, goraczka i bole glowy. A co u Was? Jak zdrowko? Jak karmisz małą? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 21.01.14, 14:47 Hej bibianna, Fajnie, że u Was fajnie Maja w zeszły poniedziałek ważyła 4950 g, więc podejrzewam, że teraz przekroczyła już 5 kg. Karmię już tylko sztucznie, przez kolki jedziemy na bebilonie comfort, daję też delicol i sab simplex. Chociaż kolka powoli mija, więc z końcem stycznia odstawię te krople. Ostatnio Maja jest niespokojna w dzień. Co chwilę wybudza się z płaczem. Ale w nocy śpi w miarę ok. A jak Pola sypia? Współczuję zapalenia piersi, koleżanka miala, wyobrażam sobie, jak to może boleć. Tym bardziej gratuluję karmienia Mała ma mały katarek, ale mam nadzieję, że niedługo jej przejdzie. Ech, i nie znosi jeżdżenia w gondoli więc spacery są z płaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 22.01.14, 08:41 Hej mamuskala Pola praktycznie w dzień nie sypia. Czasem przyśnie tylko na pół godzinki. Za to w nocy sypia całkiem dobrze. Tak od ok 19.30 do 3 w nocy potem karmienie i śpi dalej. Dzis pobila rekord i spała prawie do 5 a po karmieniu do 8. Co do spacerów to w sumie je przesypia. Nie lubi się tylko ubierać. Szczególnie czapki. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 22.01.14, 11:41 Hej bibianna, dzięki Pola naprawdę fajnie śpi w nocy ile butli jej dajesz? Maja je 120 ml, czasami 150 ml (ale to naprawdę sporadycznie). Ubierania też nie znosi, a czapki szczególnie za tydzień 31.01 idę na drugie szczepienie, ciekawa jestem, ile będzie ważyć A propos, szczepisz Polę na pneumokoki, rotawirusy czy meningokoki? Kurczę, nie wiem, co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 22.01.14, 15:46 Hej mamuskala Ja zaszczepiłam Pole na rotawirusy. To taka szczepionka doustna. Wiem ze ja trzeba podawać jakos wlasnie wcześnie. Dowiedz sie do którego tyg życia bo nie pamietam. Pola je tak 110 czasami wiecej. Strasznie nadal ulewa wiec czasami musze jej dorabiac. Podaje jej mleko z zagęszczaczem ale i tak ulewa. Nie wiem ile to jeszcze potrwa?! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 22.01.14, 18:39 Dzięki bibianna muszę dopytać o te szczepienia dodatkowe. No i obowiązkowo ważenie Młodej. Od jakiegoś czasu Maja ślini się mocno, nie nadążam z wycieraniem jej brody Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 22.01.14, 20:06 Mamuskala, Z tego co wiem to jak sie dziecko ślini to znaczy że ząbki rosną. Tylko nie wiem czy to nie jest troche za wcześnie. Chociaż wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 04.11.13, 16:25 dziewczyny właśnie wróciłam z kliniki mamy rządowy program dziś 28dc czekam na @ i od 2dc startuję trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 10.11.13, 20:11 hej jestem już po usg mam 7 jajeczek większych i kilka mniejszych ......jutro kolejne usg..dziś 5dc Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 agatka 10.11.13, 22:07 Zdecydowałaś się na kolejne podejście? super!! Trzymam mocno kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka martyna1985 11.11.13, 00:50 hej co u ciebie ?muszę walczyć do końca...... Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: martyna1985 11.11.13, 08:49 Trzymam mocno mocno kciuki! Będę podczytywać. U mnie w zasadzie OK. Jeśli chodzi o dziecko to odpuściliśmy. Nie mam ochoty na kolejną porażkę, a w moim przypadku nie wierzę w powodzenie przy takich wynikach badań. Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia1979 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 12.11.13, 21:08 Czesc, 2013 jest szczesliwy, podchodzilam do icsi w styczniu, udalo sie za pierwszym razem, mialam jeden zarodek i tylko 10% szans na ciaze, warto probowac Odpowiedz Link Zgłoś
ola7706 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 20.01.14, 22:24 Hey Dziewczyny, czy któraś z Was leczyła się u dr. Krzysztof Łukaszuk w Invicta Warszawa ? Odpowiedz Link Zgłoś
jasta5m Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 21.01.14, 09:50 Witaj ola, ja polecam profesora, nie należę do najmłodszych mam, po 40tce jestem, ale udało się i to profesor mi pomógł. A leczyłaś sie gdzieś wcześniej? ja mam trochę za sobą, więc mam porównanie do innych..jeszcze ten tykający zegar... koniecw końcu wszystko sie udało! ola7706 napisał(a): > Hey Dziewczyny, czy któraś z Was leczyła się u dr. Krzysztof Łukaszuk w Invicta > Warszawa ? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_bosa Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 21.01.14, 11:07 Olcia ja też polecam profesora Łukaszuka, ale też slyszałam że dobry jest dr Pałaszewski z wawy po więcej pytań zapraszam na priv ola7706 napisał(a): > Hey Dziewczyny, czy któraś z Was leczyła się u dr. Krzysztof Łukaszuk w Invicta > Warszawa ? Odpowiedz Link Zgłoś
ola7706 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 21.01.14, 12:15 Dzięki dziewczyny za odpowiedz tak leczę się od stycznie 2013r. w invimedzie u mnie to trochę jest skomplikowane do ani ja ani maz nie możemy mieć dzieci, wiec u nas w gre wchodzi zarodek od dawczyni, niedługo bede miała drugie podejście w invimedzie, ale generalnie nie podoba mi się podejście lekarza do całej sprawy, wiec bardzo mocno zastanawiam się nad zmiana kliniki, a ze duzo czytałam o prof. i to większość same pozytywy, to chciałam trochę inf. na świeżo Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_mamusia Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 23.01.14, 23:16 Czesc dziewczyny,dawno tu nie zagladalam, ale fajnie od czasu do czasu poczytac co tam u was. Moja kochans coreczka ma juz 4 miesiace. Swieta minely nam baardzo fajnie,tylko ta dieta mi troche doskwiera. Niewiele moglam jesc, ale karmie tylko piersia, wiec jak zjem cos ciezkostrawnego to potem mam przechlapane,wiec juz nawet nie probuje. Ogolnie mala jest bardzo grzeczna, dobrze spi w nocy, duzo sie usmiecha, jest kochana. ciesze sie,ze mam juz to wszystko za soba, wspolczuje dziewczynom ktore musza po raz kolejny przez to pieklo emocjonalne przechodzic. Zycze wam z calego serca aby sie udalo. Ja staram sie juz zapomniec o in vitro. Kiedy slysze gdzies jakies historie o in vitro od razu mam lzy w oczach, serce mi sie sciska,wracaja wspomnienia... agatka jak tam u ciebie? Pozdrawiam wszystkie forumowiczki tego naszego rocznego watku Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 31.01.14, 19:26 Witaj agusia_mamusia, moja córeczka ma 3,5 mca , mam podobne problemy do Ciebie. Też tutaj dawno nie zaglądałam, myślałam że nasz wątek zniknął już na dobre. Tak patrze to już rok minął od kiedy tutaj pisałyśmy po raz pierwszy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
summer_29 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 04.02.14, 22:34 Cześć Dziewczyny! czasem podczytuje to forum i tak się cieszę, że te nasze Dziewczynki nam rosną! Moja Hanusia skończyła już 3 miesiące i jest moim największym szczęściem Właśnie mija rok odkąd toczyliśmy całą walkę z in vitro, 14.02 będzie rocznica punkcji, a wydaje mi się, że to było wieki temu! Dla wszystkich starających się życzę dużo siły i wytrwałości i nie poddawajcie się, bo jak zobaczycie pierwsze bezzębne uśmiechy waszych pociech to o całym bólu zapomnicie, przynajmniej ja tak właśnie mam Dużo zdrowia dla wszystkich Maluszków Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 10.02.14, 17:54 cześć dziewczyny fakt rok szybko zleciał ,u mnie nadal walka w marcu planuję podejście ale się boje kolejnej porażki ,gratuluję dzieciaczków i mam nadzieję że nie długo i do mnie się szczęście uśmiechnie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 11.02.14, 11:14 Agatka, zajrzałam żeby zobaczyć co u Ciebie... dalej będę trzymała kciuki, do skutku! trzymaj się Kochana, przesyłam buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 11.02.14, 13:03 Agatka, również trzymam mocno kciuki za Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
ola7706 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 11.02.14, 17:20 hej dziewczyny, może to dziwne pytanie ale czemu zapobiega luteina ? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 agatka 11.02.14, 19:41 Myślałam wczoraj o Tobie!! Trzymam mocno kciuki za kolejne podejście. Zaczynasz od początku, czy masz mrozaki? Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_mamusia Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 21.02.14, 00:08 wydaje mi sie ze luteina niczemu nie zapobiega, jest to progesteron czyli hormon niezbedny do utrzymania ciazy, dlatego wlasnie bierze sie go po transferze, a czesto rowniez i pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 12.02.14, 15:32 I znów porażka byłam na wizycie w klinice i usłyszałam że między jednym a drugim rządowym podejściem czeka się 6 miesięcy więc mogę dopiero w maju ,albo mam sobie napisać do ministerstwa i czy w ogóle jest sens podchodzić po raz kolejny jestem załamana...jak mogą tak ludzi traktować;-( Odpowiedz Link Zgłoś
lili.80 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 12.02.14, 15:56 agatka a nie możesz popytać i ewentualnie zmienić realizatora? Raz można.. A gdzieś czytałam tu na forum że dziewczyny podchodzą do kolejnych podejść prawie od razu. Może warto poszukać Kliniki która nie ma takiego obłożenia.. z drugiej strony rozumiem, że jeśli jest dużo chętnych to te co czekają np do sierpnia na pierwsze podejście powinny dostać taką szanse w pierwszej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 12.02.14, 16:16 u mnie w klinice nie ma kolejek jak też dziś usłyszałam .... Odpowiedz Link Zgłoś
lili.80 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 13.02.14, 09:23 to dlaczego musisz pół roku czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 10.04.14, 13:08 Summer, Bibianna, co u Was? Jak Wasze Maluchy? Moja Mycha rośnie jak na drożdżach, pierwsze zęby już się pojawiły Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 15.04.14, 07:21 Hej mamuskala. U nas jeszcze zębów nie ma. Mała gada juz troszke po swojemu. Niestety nadal ulewa. W dzień nie śpi. Tylko na spacerze. A nocki bywają różne. Czasami juz o 5 czy o 4 jest koniec spania. Co do jedzenia to bardzo lubi dania ze słoiczków. Na razie te owocowe. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 15.04.14, 10:58 Och, te nasze Małe. Pospać nie dają. Chociaż Maja budzi się trochę później, po 06:00. I też bardzo lubi słoiczki (za jabłkami nie przepada tylko), ale warzywka, rybki uwielbia A ulewanie niedługo się skończy Trzymaj się i przy okazji Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
bibianna81 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 15.04.14, 11:58 Dziekuje. Wam również życzymy Wesołych Świąt. A wracając jeszcze do snu. Twoja Maja spi do 6 ale od której? Budzi się jeszcze w nocy czy śpi od wieczora aż do rana? Bo moja mała ma zazwyczaj jeszcze pobudke w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 15.04.14, 14:13 Dziękujemy Maja zasypia przeważnie ok. 20:00. W nocy przebudza się jeszcze na butlę, ale w zasadzie od razu po karmieniu zasypia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 15.04.14, 14:14 I jeszcze chciałam dopytać, ile Pola waży i mierzy? Wiem, że porównywanie nie ma sensu, ale one urodziły się z bardzo zbliżonymi "wymiarami" Maja waży ok. 7,300, trudno ją zmierzyć, ale ma ok. 66 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 14.05.14, 22:08 hej dziewczyny co tam u was i waszych maluszków ,ja jutro punkcja trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 21.05.14, 10:37 Hej Agatka, napisz słówko jak u Ciebie? jak wyniki po pick upie? jak się czujesz? Zaglądam co jakiś czas żeby Ci nowe kciuki przesłać... Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 21.05.14, 10:51 gertruth napisała: > Hej Agatka, napisz słówko jak u Ciebie? jak wyniki po pick upie? jak się czujes > z? > Zaglądam co jakiś czas żeby Ci nowe kciuki przesłać... Agataka, też czekam na wieści. I mooooooocno trzymam kciuki!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 22.05.14, 08:52 Hej jestem już po transferze blastusia trzymajcie kciuki a co u was? Odpowiedz Link Zgłoś
gertruth Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 30.05.14, 23:55 Jak się czujesz Agatko??? Kiedy testujesz? U nas do przodu. Jaśmina rośnie jak na drożdżach, ciągle się śmieje i uwielbia siostrę najbardziej na świecie wszystko w normie Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 01.06.14, 14:12 hej robiłam betę w 9dpt wynik 41,820mIU/ml,powtarzałam 11dpt 127,300mIU/ml,miałam podany jeden zarodek 5 dniowy ,niestety nie mam mrozaków trzymajcie kciuki by tym razem dzidziuś zemną został ,czuję się ok tylko brzuch pobolewa ,cieszę się że u was ok pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 01.06.14, 16:47 Agatka, ale się cieszę!!! Aż boję się mocniej cieszyć, żeby nie zapeszyć. Trzymam mocnooooo kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 01.06.14, 16:49 Agatka, które to Twoje podejście? Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 02.06.14, 15:14 No i nie jest mi dane być mamą dziś beta spadła jutro mam powtórzyć i iść do lekarza bo dziś go w klinice niema Odpowiedz Link Zgłoś
summer_29 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 28.07.14, 21:48 Hej Dziewczyny Tak rzadko tu zaglądam ostatnio, ale czasem mam wielką chęć sprawdzić co u Was. Więc co do Twojego pytania mamuskala, to moja Hania rośnie szybko i zdrowo Karmię ją ciągle piersią, więc niestety ciągle ma w nocy pobudkę na jedzenie, ale teraz od miesiąca dostaje podczas tej pobudki kaszkę łyżeczką i od razu zasypia do rana, tzn. różnie się budzi, między 6.30 a 8.00. W dzień ma dwie godzinne drzemki. jeśli chodzi o jedzenie to słoiczki zajada, choć obiadki mniej chętnie, właściwie zjada tylko mały słoiczek obiadku na dzień i deserek oraz surowe owoce sama gryzie. Ma dwie dolne jedynki i górne właśnie wychodzą jest bardzo żywiołowa, sama już siada i wstaje, pełzakuje po całym domu i jest strasznie ciekawska niestety jej pierwsze słowo to tata, no cóż, taki los matki małej niewdzięcznicy Uściski dla was, dajcie znać jak Wasze Dzieczynki Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 30.07.14, 11:47 Hej summer29, też bywam tu coraz rzadziej, niestety, permanentny brak czasu wiadomo, kto jest tego Sprawcą Maja też jest bardzo żywa, ciekawska. Aż się boję, co będzie, jak zacznie chodzić. Raczkuje jak błyskawica, więc oczy dookoła głowy to mało jeśli chodzi o jedzenie, to lubi w zasadzie wszystko. W upały nie znosi tylko mleka. Piersią już nie karmię, więc po wieczornym jedzeniu (ok. 21:00), je dopiero rano po obudzeniu - i tu jest różnie, czasem budzi się o 6:00, czasem o 08:00. W upały śpi zdecydowanie dłuzej. Zęby ma 4, dwie dolne jedynki i dwie górne. Za to włosów tyle, co kot napłakał Czas tak szybko leci, aż się boję powrotu do pracy. Teraz z Mają jest cudny czas, na samą myśl o pracy żołądek mi ściska Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 30.07.14, 11:50 I jeszcze jedno: dziewczyn, czy Wy macie jeszcze mrozaki? My mamy jeszcze dwa, zastanawiam się, kiedy jechać po te Dwa Szkraby Odpowiedz Link Zgłoś
summer_29 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 19.08.14, 21:28 Hej mamuskala, ja mrozaczka mam tylko jednego, ale nie chcę za długo czekać z nim czekać. Od stycznia planuję wrócić do pracy, troszkę popracuje i myślę, że po kolejnych wakacjach, tak pod koniec przyszłego roku, planuję po niego wrócić. Jeśli się nie uda, to będę miała jeszcze czas jakoś działać, ale generalnie drugi raz nie będę podchodzić do in vitro. Postanowiliśmy że zdecydujemy się na adopcje jakby co, bo nie chcemy żeby Hania była jedynaczką. Od mojego ostatniego wpisu wiele się u niej zmieniło, raczkuje z prędkością światła, wstaje, więc myślę, że niedługo zacznie chodzić, zjada obiady i coraz częściej przesypia noce. Kaszę dostaje tak ok. 19 a potem ewentualnie pierś jak się obudzi, ale to tak ok. 4.00 i śpi do 8-9 Czas z nią to najlepsze co mi się w życiu trafiło Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 18.09.14, 10:47 Hej summer, dopiero teraz piszę, z czasem bywa różnie. Sama wiesz ostatnie Twoje zdanie wyjęte z moich ust, dokładnie - czas z dzieckiem jest najwspanialszy, niepowtarzalny. Też wracamy po nasze Dzieciaki, myślę, że za ok. 1,5roku - 2 lata. Podobnie, jak Ty do pracy wracam w styczniu, oj będzie ciężko Buziaki, odzywaj się czasem Odpowiedz Link Zgłoś
summer_29 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 17.12.14, 22:34 Hej Dziewczyny, najlepsze życzenia na pierwsze urodzinki Naszych Pociech i gratulacje dla Nas, że takie cudowne dzieciaki urodziłyśmy Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.77 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 19.12.14, 22:23 Hey Summer, Pewnie mnie nie znasz lub nie pamietasz...Wiecej udzielalam sie na watku wrzesniowym 2012... Styczniowo/lutowy - bardziej podczytywalam - wowczas dla mnie byly to juz tylko 2 crio -niestety nieudane. W kazym razie za drugim podejsciem w kwietniu - udalo sie)) Coreczka obchodzi 1-sze urodziny w niedziele- 21 grudnia)) Wszystkiego najlepszego dla Waszej pociechy Ala xx Odpowiedz Link Zgłoś
boskajola Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 06.01.15, 20:26 Alicja, ja Cie pamietam, zdrowia dla Twojej coreczki, czas biegnie bardzo szybko, pamietam jeszcze wpisy z watku 2012.... Mam nadzieje, ze jestes szczesliwa w swoim macierzyństwie Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.77 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 06.01.15, 21:12 Dzieki Boska Rowniez Cie pamietam...Oj szczesliwa to malo powiedziane))Ja jestem absolutnie wniebowzieta Dzien w dzien Bogu dziekuje za to, ze doczekalismy sie naszego cudu... Obecnie staramy sie o kolejny... Jestem akurat w trakcie programu i jak dobrze pojdzie to w przyszlym tygodniu bede miala pick up... Co u Ciebie? Jak Wasz skarb sie rozwija??? Pozdrawiam Alicja x Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 06.01.15, 22:43 Alicja 77 super😊ja nadal walczę zamierzam zmienić klinikę i szukam jutro mam 2 wizyty w katowicach w in vimed i gyn centrum... Odpowiedz Link Zgłoś
starajacasie82 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 09:42 Oj Agatka z tego co widzę to tylko my zostałyśmy na polu bitwy, tyle tylko, że Ty jeszcze walczysz, a ja już się poddałam... Od lipca już nic nie robię i wiele wskazuje na to, że to już koniec, choć nie mogę powiedzieć, że się pogodziłam w sytuacją, po prostu uczę się z tym żyć. Z drugiej strony jak patrze na posty dziewczyn, które tez długo walczyły i teraz są szczęśliwymi mamami to żal kłuje w sercu, ale niestety statystycznie wychodzi, że zawsze ktoś pozostaje bezdzietny i chyba padło na mnie... Alicja77, oczywiście, że Cię pamiętam, bardzo mocno Ci kibicowałam wtedy i teraz też zaciskam piąstki Amika 3= co tam słychać u mojej provitowej koleżanki ? Jak bliźniaki ? Odpowiedz Link Zgłoś
kamila500 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 17:25 Witam dziewczyny bardzo się ciesze dla tych co się udało i gratuluję dzieci Agatko80 chciałam się zapytać czy miałaś robiony z partnerem lub mężem immunisirung wiem ze nie wszystkie kliniki w polsce to zalecają Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 18:19 Kamila 500 nie słyszałam o ttym...miałam już masę badań od kariotypy i inne wszystkie ok wiec juz głupieje .. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila500 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 19:21 Poczytaj w internecie immunisirung czynny i bierny ja również walczę juz kupę lat z niepłodnościa i za każdym razem było wszystko super tylko mam dalej próbować zmieniłam klinikę i mam naprawdę super lekarza który właśnie zalecił mi immunizacjae i okazało się ze mój organizm odrzuca zarodki .mogłabym 100 razy probowac i by z tego nic nie wyszło .ivf zaczynam od lutego i sama jestem ciekawa ale mam dobre przeczucie Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 21:40 Kamila500 a gdzie się leczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
kamila500 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 21:56 W Austrii a na szczepionki jeździłam z mężem do Niemiec bo u nas tego nawet nie robią ale wiem ze w Polsce w lodzi i Krakowie przeprowidzala te badania U mnie już w immunologi wyszło ze mam podniesione leukocyty. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 22:58 Starajacasie 82 mi tez juz brakowało sił miałam już odpuścić ale chcę jeszcze spróbować w iniej klinice bo do mojej mam trochę zarzutów ..jak się nie uda trzeba będzie się pogodzić z tym ze nie będę mama ale póki co mam nadzieję...może jeszcze spróbujesz 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
boskajola Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 18:38 Alicja, w takim razie mocno zaciskam kciuki za rodzeństwo Nasz maluch swietnie sie rozwoja, czasem, jak na niego patrze, to nie moge uwierzyc, ze JEST Kocham go calym sercem, uwielbiam karmic go piersia, spi z nami w lozku, no krotko mowiac to caly moj swiat teraz i chce dla niego jak najlepiej. Tez chcialabym, zeby mial rodzenstwo. Ciaze mialam ksiazkowa,, zakonczoną CC (polozenie miednicowe), ale szybko doszłam do siebie Niedawno dowiedzialam sie. ze zaden z 4 zarodków nie dotrwał do mrozenia, ja mam jeszcze kilkakomorek swoich zamrozonych, bedziemy probowac. Starjacasie - ila masz prob za soba? Domyslam sie, jak Ci ciezko, mam kolezanke, ktorej udalo sie za 8 razem, przy kazdej stymulacji miala tylko jedna komorke... Podziwiam ja. Moze jeszcze warto skorzystac z refundacji? Odpowiedz Link Zgłoś
starajacasie82 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 08.01.15, 09:47 Mam za sobą 3 pełne programy, a z tego 4 transfery, w sumie 6 zarodków podane. Pomiędzy transferami kilka różnych przygód. W ostatnim podejściu zarodki były super, z macicą podobno ok a i tak nic nie wychodzi, beta nigdy nie drgnęła. Ja jestem tak zniechęcona, zmęczona tym leczeniem, że chyba bardziej wierzę w naturalny cud aniżeli w medycynę Podziwiam kogoś, kto miał siłę startować 8 razy ! Najgorsze jest to , że najprawdopodobniej mogłabym startować do refundacji, bo to co robiliśmy do tej pory to wszystko było prywatnie, ale i tak chyba z tego nie skorzystam, po prostu wypaliłam się Wiem, że kiedyś mogę mieć wyrzuty sumienia, że nie skorzystałam z takiej szansy, ale póki co to nie dam rady psychicznie, mam dość tych wizyt, kłucia, kombinowania z pracą, no i przede wszystkim złudnej nadziei Ja już czekam na dziecko ponad 10 lat , więc chyba doszłam do ściany. Piszę chyba, bo o ile po ostatnim lipcowym transferze miałam przekonanie w 100%, ze to definitywny koniec, to teraz mam takie przekonanie na 95 % a program jest do końca 2016... Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 08.01.15, 12:15 Trzymam kciuki byś odzyskała siły i wiarę ,tez właśnie podchodzę w innej klinice by potem nie żałować a czas leci trzymam kciuki mocno moco ... Odpowiedz Link Zgłoś
starajacasie82 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 08.01.15, 14:29 Agatka wzajemnie tego życzę Dobrze kojarzę, że Ty leczyłaś się w Krakowie ? Ja jestem z katowickiej Provity i jako tak nie mam im nic do zarzucenia, ale pewnie jakbym się zdecydowała na dalsza walkę to pomyślę też o innej klinice, ale tylko dlatego, że provita ma długie kolejki na refundację, no i może spojrzenie nowego lekarza coś by wniosło w moją sprawę, ale czy to kiedykolwiek nastąpi to tylko ten na górze wie Jeśli zastanawiałaś się nad Provitą to z czystym sumieniem polecam, wielu osobom tam się udało. Jak długo to już u Ciebie trwa ? Jakaś przyczyna stwierdzona? Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 12.01.15, 13:11 Starajacasie82 u mnie niema żadnej przyczyny wszystkie badania ok a skąd jesteś ja myślę o invimedzie lub gyn centrum mają fajne pakiety ... Odpowiedz Link Zgłoś
starajacasie82 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 21.01.15, 15:58 Jestem z małopolski, ale śląskie też wchodzi w rachubę jeśli chodzi o klinikę, choć od ostatniego tygodnia nic się nie zmieniło u mnie jeśli chodzi o chęci dalszego leczenia A Ty na jakim jesteś etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 22.01.15, 21:42 Agatka pamietam Cię bo byłyśmy razem w ciąży. Czasami tu zaglądam. Wierze jak musi ci byc cieżko. Ja miałam ogromne szczęście od losu i mam teraz mój skarb. Powoli będę wracać po rodzeństwo. Zostały mi z tej próby 4 zarodki. U mnie tez jest niepłodność niewiadomego pochodzenia. Ja przyjmowałam przez cała ciąże fraxiparine tez tak tylko metoda prób i błędów. Ale udało sie wtedy. Nie wiem czy moja córeczka bedzie miała rodzeństwo. Jakbyś chciała to możemy porozmawiać na meila lub przez jakiś komunikator. Ja leczyłam sie w invimedzie w Gdyni. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 24.01.15, 08:56 Hej Darka super ze wracasz po rodzeństwo dla swojego skarba jasne chętnie pogadam Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 21:55 Kamila a jaki to koszt i na czym to polega ? Odpowiedz Link Zgłoś
kamila500 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 22:06 Trwało to prawie pół roku moja kliNika pobiera krew wysyła do Niemiec czekałam 2 miesiące i wyszło negativ cross match a do prawidłowego zagnieżdżane potrzebny jest positiv cross mensch .musiała byś porozmawiać z lekarzem większość lekarzy nie zaleca i nie pochwała .mi też . Ale ja nie ma nic już do stracenia i tak immunisirung jest moja ostatnia nadzieja .koszty ca. 40 00 Euro w kilku ratach bo musieliśmy dwa razy do niemiEC jechać na Za szczepienie. Czytałam na dużo forach niemieckich polskich dziewczyny zalecają ta metodę . Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 22:12 A szczepiona czym będziesz ?ja robiłam w Krakowie w Prokocimiu badanie allo mlr obecność przeciw ciał blokujących i drugie testy cytotoksycznego razem z mężem ... Odpowiedz Link Zgłoś
kamila500 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 22:20 Byłam już pod koniec roku 2014 w październiku i listopadzie w Niemczech pobierają krew mojego męża oczyszczają ja i po 3 godzina aplikuja mi ją to samo powtarzam za miesiąc potem kontrolują czy się przyjęło .mój organizm odrzuca zarodki 😶dostałam w rękę 8 ukuc przez 3 tygodnie było spuchniete i piekło bo organizam walczył a za drugim było o niebo lepiej . mogę się zapytać ile razu juz ci się nie udało k. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 22:36 To mam to badanie są ok ..miałam 5 całych procedur bo nie miałam mrozakow miałam 3 ciążę dwie biochemiczne i jedna poronilam w 9 tyg ciąży .czyli szczepia cie krwią męża tak ... Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 22:37 Zmieniam teraz klinikę bo mam dużo do zarzucenia im... Odpowiedz Link Zgłoś
kamila500 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 22:44 Mnie moja tez wkurzył a bo miałam 4 razy refundowane zawsze wszyo w pozytywnych barwach ze się uda lekarz był miły ale co mi z tego . Teraz mam lekarza który kocha swoją pracę i sam dzwoni jak trzeba taki naprawdę z sercem zobaczymy dalej Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 22:49 A w jakiej klinice się leczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
kamila500 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 22:54 Tak zaszczepiona krwią męża zalecane tylko przy poronieniach i braku inplatacji zarodka Mój lekarz mi to tak tłumaczył ze mój organizm traktuje zarobek jako intruza i nie dopuszcza do zapłodnienia sama jestem ciekawa. K. Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 23:01 To nam wyszło ok w ogóle wszystkie badania mamy ok a non stop porażki cóż zobaczymy w innej klinice jak się nie uda to już czas odpuścić.... Odpowiedz Link Zgłoś
kamila500 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 23:08 Tez z mężem tak sobie mówimy ze juz ostatni raz a potem znowu przychodzi siła walczenia najgorsze jest ze wszystko kosztuje kolosalne pieniądze Ja tez mam nowa klinikę może coś z tego bedzie warto walczyć . powiedzmy sobie rok 2015 ma być rokiem dla nas .✊✊👊✊ Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 23:34 I tego się trzymajmy 😉😉😉😉😉😉 Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.15, 23:49 Kamila 500 kiedy planujecie podejście???? Odpowiedz Link Zgłoś
milusiaw Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 09.01.15, 20:06 Dziewczyny jeśli któraś potrzebowałaby utrogestan zostało mi 1 opakowanie, mogę odsprzedać, a jeśli trzeba by wiecej a macie recepty mogę wykupić w Czechach. mamuska1401@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.77 Hey Starajacasie i Agatka 14.02.15, 22:31 Hey Dziewczyny, Starajacasie absolutnie, absolutnie nie wolno Ci zmarnowac szansy na refundacje...Czasami trzeba byc super cierpliwym ale warto probowac. Niekiedy wystarczy tylko jeden zarodek... tak jak u mnie. Tym razem mialam 3 komorki z czego tylko jeden zarodek - teraz jestem w 6tc. Wiadomo to dopiero poczatek ale mam nadzieje, ze dotrwam do 3 m-ca...pozniej szanse wzrastaja. Agatko, Tobie rowniez zycze tego jednego skarba, zeby sie przykleil i zostal na 9 m-cy... wiem jak dlugo sie starasz. Dziewczyny ja rowniez po poronieniu i dwoch nieudanych crio myslalam, ze to juz koniec. Wydawalo mi sie, ze jakiekolwiek szanse mam tylko z KD, bo ta opcje rowniez bralam pod uwage. Dopiero prof utwierdzil mnie, ze na kapitulacje i KD zawsze jest czas a teraz trzeba dzialac. Dziewczyny trzymam za Was kciuki... Pozdrawiam Ala x Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: Hey Starajacasie i Agatka 15.02.15, 09:24 Gratuluję Ala ciesze się bardzo ze się udalo ja walczę dalej ale raczej to już moje ostatnie in vitro w innej klinice ... Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.77 Hey Boskajola 18.02.15, 17:54 Dzieki za gratulacje, choc przyznam, ze jeszcze nie swietuje... To dopiero poczatek i wszystko moze sie zdarzyc...mimo to nadzieja jest Dam znac jak bede po prenantalnym itp... A Ty masz jeszcze jakies mrozaczki i jesli tak to czy planujesz je zabrac??? Pozdrawiam Ala x Odpowiedz Link Zgłoś
boskajola Re: Hey Boskajola 21.02.15, 16:30 Alicja, ja zarodków zamrozonych nie mam, zaden nie przetrwal do mrozenia Mam kilka zamrozonych komorek (chyba 4) z ostatniego podejscia. Mam zamiar je wykorzystac, moze pod koniec tego roku. Chce rodzenstwo dla mojego synka, troszke tez licze na naturalny cud. Poki co karmie i okresu nie widac, ochoty na sex zreszta tez nie Starajacasie, rozumiem Cie doskonale, mialam chwile zwatpienia. Udalo sie po 4 latach staran i 3 latach leczenia (inseminacja, dwa ivf,2 kriotransfery, jedno poronienie, udalo sie za pierwszym razem przy drugim podejsciu) Odpowiedz Link Zgłoś
starajacasie82 Re: Hey Boskajola 23.02.15, 15:11 Ja mam teraz cholerną chwilę zwątpienia, nazwałabym to nie chwilę a wieczność. Taka jest tylko różnica, ze ja czekam już 10 lat, a to zasadnicza różnica i chyba ten czas powoduje, że się poddałam. Doszłam do przysłowiowej ściany i ani rusz dalej niestety Powodzenia w staraniach , choć doceniaj to co masz, bo jak widzisz może być duuuużo gorzej , ale też rozumiem Cię w pragnieniach starań o 2 dziecko. Nawet kiedyś chciałam pohandlować z Tym tam na górze i obiecać mu, że jak mi da jedno dziecko to o następne nie będę prosić, ale tez bałam się czy będę umieć dotrzymać obietnicy Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
starajacasie82 Re: Hey Starajacasie i Agatka 20.02.15, 15:18 Alicja, ogromne gratulacje , ciesze się, że chociaż Tobie się układa. Ja się totalnie wypaliłam i nie robię nic, a nic.Nie mogę też powiedzieć, że się pogodziłam z bezdzietnością , a jednocześnie nie potrafię działać i to w żadnym zakresie. Kiedyś myślałam, ze w razie czego ostatni plan to adopcja a dzisiaj też nic nie robię w tym temacie, nawet za bardzo nie oswajam się z nim Tak sobie leci dzień za dniem.... Mam nadzieję, że to tylko przejściowe, tyle tylko że to trwa już od lipca 2014 , a czas tez nie jest moim sprzymierzeńcem niestety. Spokojnej ciąży, skrobnij czasem coś. Tak miło poczytać, że chociaż niektórym się udaje wygrać z ta przeklęta chorobą.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
summer_29 Re: Hey Starajacasie i Agatka 27.04.15, 10:46 Hej Alicja! Pamietam Cię z tego wątku, wszystkie historie pamiętam bardzo dobrze bo w najgorszym momencie tylko to formu trzymało mnie przy zyciu Cieszę się, że nadal "żyje", choć bardzo rzadko tu zaglądam. Bardzo, bardzo gratuluje Ci kolejnej ciąży Czy dobrze zrozumiałam, że miałaś transfer mrozaka? Możesz napisac coś więcej jak to wygląda? Ja szykuje się się w czerwcu ale bardzo się boję, bo mam tylko jednego mrozaka, z 11 zapładnionych komórek miałam tylko 3 zarodki, dwa podali od razu - 1 córke mam. Ale ten mrozaczek jedyny to ostatnia szansa Najpierw w maju mam iść na hsg i do szpitala jakies badania porobić, a potem działamy. Bardzo bym chciałam, żeby Hania miała rodzeństwo, bo w rodzinie nie ma żadnych dzieci i już pewnie nie będzie, więc ona taka biedna zawsze sama. Dziewczyny, nie poddawajcie się. Ja was doskonale rozumiem, bo też miałam kompletnie dość, ale jak juz się uda, to o wszystkim się zapomina. Ja cały czas mówilam, że skoro juz jedna córkę mam, to na pewno drugi raz się nie zdecyduje na całą procedurę, ale teraz nie jestem pewna. To wszystko mija, a szkrab zostaje. Choć nie ukrywam, że jestem cały czas otwarta na adopcję. Agatka, od początku ci kibicuję i podziwiam twoją walkę i pogodne podejście, musi ci się udać Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: Hey Starajacasie i Agatka 29.07.15, 09:30 Hej Summer_29, w tym samym czasie walczyłśmy też mam córeczkę i zaczynam myśleć o podejściu do mrozaczków. Jak wygląda ta procedura? Trzeba się w jakiś sposób przygotowywać? Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
summer_29 Re: Hey Starajacasie i Agatka 10.09.15, 09:27 Hej mamuskala, do dziś pamiętam jak razem czejkałyśmy na wyniki po transferze Jak tam córeczka rośnie? Ja już małymi kroczkami ruszam po mrozaka Co do przygotowań to chyba jakieś specjalne nie sa potrzebne, mi moja Pani doktor zrobiła hsg, żeby sprawdzić, czy nic po ciąży się nie zmieniło i teraz możemy juz działać Miałam badanie w lipcu i w kolejnym cyklu miałam mieć transfer, no ale po tym badaniu cykl mi się bardzo wydłużył, a potem moja lekarka poszła na urlop, więc teraz muszę czekać do kolejnego cyklu. Ale mam nadzieję, że w październiku się uda Martwię się jedynie, bo mam tylko jednego mrozaka, jeśli transfer się nie powiedzie, to zaczynamy od razu dalsze procedury Jakoś nie wierzę, że uda się samo, bo przez cały ten czas idziemy na zywioł i nic się nie dzieje.... Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
80agatka Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 27.04.15, 10:52 Hej ja nadal walczę zmieniłam klinikę i działam 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.77 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 10.05.15, 21:52 Hey Summer Dzieki za gratulacje)) Ciesze sie, ze Twoja corcia ladnie rosnie i mam nadzieje, ze wkrotce doczeka sie rodzenstwa. Warto probowac... Jesli chodzi o mnie to rowniez mialam tylko jednego mrozaczka ale byl bardzo slabiutki 1bc i nic z tego nie wyszlo Do transferu bralam estrofem, globulki na poprawe endo i zastrzyki przyciwzakrzepowe. Ostatecznie sluzowka nie rosla jak nalezy i w rezultacie zrobili mi 'wlew' (dosyc drogi ale niby pomogl na endo)Mimo to nie udalo sie... Ciaze z kolei uzyskalam z nowego programu. W sumie pobrali mi 3 komorki z czego tylko jedna sie zaplodnila - i ta ze mna zostala. Wartosci beta od poczatku mialam bardzo wysokie; 6dpt -50 pare a 10dpt - kolo 700. W tej chwili odczuwam juz ruchy malenstwa, za dwa tygodnie polowkowe. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki za Ciebie i odezwij sie jak juz zaczniesz starania. Agatko , za Ciebie rowniez kciukam - musi sie udac Ala x Odpowiedz Link Zgłoś
summer_29 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.12.15, 10:43 Hej Alicja, jak tam Twoje Maleństwo - pewnie już urodziłaś Ja jestem po transferze mrozaka, czekam na wyniki To moja jedyna szansa, bo miałam tylko jednego, no ale zobaczymy. Żyję normalnie, zwolnienia nie brałam, bo przy dwulatce w domu to i tak taki sajgon, że w pracy sobie odpoczywam. Mam nadzieję, że ten mój tryb życia nie zaszkodzi, bo za pierwszym razem leżałam plackiem dwa tygodnie i się udało, ale co ma być, to będzie. Pozdrawiam wszystkich Co u Was Dziewczyny?? Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 09.12.15, 14:52 Hej summer_29, myślałam dziś o Tobie pamietając, ze jedziesz po mrozaczka kiedy miałaś transfer? Musiałaś się przygotowywać? Miałaś transfer na cyklu naturalnym czy sztucznym? My się szykujemy, w tym tygodniu jedziemy do lekarza. Daj znać, może na priv? I trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
summer_29 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 14.12.15, 09:10 Wczoraj 10 dpt beta 50,3 kciuki ciągle zaciśnięte Całe przygotowania zamknęły się w jednym cyklu, lekko stymulowanym, o szczegółach napiszę w wolnej chwili, bo w pracy jestem Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 15.12.15, 06:17 Summer_29 - trzymam mocno kciuki! My po wizycie, dostałam skierowanie na trochę badań (głównie z krwi), w tym cyklu pewnie się nie wyrobię z wynikami, ale w kolejnym ruszamy. Czekam na wiadomość. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
darka.0 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 07.01.16, 15:40 Hej, ja tu też byłam w tym wątku ale nieco wcześniej. Styczeń 2013 był najwspanialszy w moim życiu. We wrześniu córeczka idzie już do przedszkola. Na maj planuje transfer zarodków. Więcej tutaj się urodziło córeczek Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 08.01.16, 13:35 Darka, gdzie podchodziłaś do procedury? Ile macie zarodków? My mamy crio pod koniec stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 09.01.16, 17:14 No i du..pa. Cytomegalia wyszła dodatnia, jestem podłamana. Muszę zrobić dodatkowe badania. Odpowiedz Link Zgłoś
summer_29 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 28.04.17, 18:29 Mamuskala jeśli jeszcze kiedyś wejdziesz na to forum to napisz czy coś się udało z mrozskami albo inaczej. Ja urodziłam synka, skończył już 8 miesięcy. Mam parke i zero zarodków więc na tym finał ☺ aż by się chciało jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskala Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 06.06.17, 08:56 Hej Summer, ale Ci zazdroszczę u mnie niestety, 2 crio nieudane Miałam ogromne problemy z endometrium, nie chciało rosnąć na estrofemie. Pod koniec czerwca zaczynam procedurę. Odpowiedz Link Zgłoś
summer_29 Re: styczniowo lutowe ivf , oby 2013 był szczęśli 11.06.17, 20:30 Hej Mamuskala, przykro mi że Ci się nie udało ale będę trzymać za Ciebie mocno kciuki ☺ przyznam że ja miałam dużo szczęścia i tego też Ci życzę. Daj znać co dalej i powodzenia ☺ Odpowiedz Link Zgłoś