Dodaj do ulubionych

nowe SZCZECINIANKI !!!

• damda Re:i nic 16.08.04, 09:19
      Witam wszystkich niestety robiłam test i znów nic chyba czeka mnie wizyta u dr.
      B ja juz nie mam siły mam nadzieje ,że on mi pomoże.Staramy się już ponad 2,5
      roku to troche za długo .
      Aguś ul.Mielczańska jest na pomorzanach koło szpitala to jest ulica prowadząca
      do Tesko i Hypernowy.
      Wracając do spotkania to napewno odbędzie się po okresie urlopowym czekamy z
      aga28 na wszystkich chetnych.
      Mam nadzieje ,że będziecie miały więcej szcześcia niż ja w tym miesiącu.
      Pozdrawiam was serdecznie odzywajcie się bo spadamy .
      Przepraszam ,że ostatnio mnie nie było ale czasu ostatnio było mało .
      PS. Aga a może zarejestruje się tego samego dnia co ty tylko ,że ja moge dostać
      @@@ i co wtedy a może poczekać jak radzicie.
    • agat78 Za tydzień diagnoza 17.08.04, 07:37
      Hej dziewczyny. Piszcie bo coś spadamy.
      25.08 juz na 100% mam zaklepane wizyty u androloga i gina. Mam nadzieję, że
      wszystko sie wyjaśni. Jestem pełna optymizmu. Przeglądałam trochę forum i
      znalazłam kilka starych postów z wynikami nasienia. I jeśli chodzi o mojego M
      to nie jest jeszcze tragicznie. Da się zaciążyc naturalnie z takimi wynikami.
      Zobaczymy jeszcze co powie androlog.
      Poza tym szykuje się w końcu na urlop. Od 06.09 wyjeżdżam w góry. jeee!!!! Na
      cały tydzień albo i dłużej. Potrzebujemy tego odpoczynku i relaksu.
      Piszcie co u Was. Pozdrawiam
      • paris4 Re: Za tydzień diagnoza 17.08.04, 20:30
        Agat,
        Nie nastawiaj się juz na diagnozę. Machoy na podstawie jednego badania nasienia
        niewiele powie. Ta pierwsza wizyta to właściwie tylko romowa i wiele
        przypuszczeń. Na pewno każe powtórzyć badabie za 3 miesiące. Mojego męża po
        drugim badaniu wysłał na badanie hormonów i USG. Podejrzewał żylaki powrózka
        nasiennego (tak się często zdarza jeżeli morfologia jest słaba a reszta wyników
        w normie) No i nie mylił się - mąż ma żylaki. Usunąć można je tylko
        operacyjnie, ale słyszałam, że to jest niekoniecznie skuteczne. Więc póki co
        nie wiemy co robić. Z dobrych wiadomości to dziś w końcu po 60 dniach dostałam
        okres. W piątek zrobię badanie hormonów - założę się o piwosmile)) że wykażą PCO.
        pozdrawiam
        Agata
        • damda Re: Pierwsza wizyta 18.08.04, 09:04
          Witam !!!
          Podobnie jak u ciebie dzisiaj mam 48 d.c a tej @ jeszcze nie ma coś się długo
          wybiera zaczełam już plamić .
          25.08 pierwsza wizyta u dr. B zobaczymy co powiechyba za głowe się złapie jak
          mu wszystko opowiem coś czuje ,że przedemną jeszcze długa droga.
          Pozdrawiam .

Magda gg 3309696
          • Gość: gosia73 Re: Pierwsza wizyta IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.08.04, 10:15
            Magda nie przejmuj sie dr Bielewicza trudno czymś zadziwić. A z tą drogą to
            nigdy nie wiadomo. Dla niektórych długo to rok, a dla innych 5 lat to nic. Ja
            leczyłam sie w sumie ponad 5 lat, w tym prawie 4 u dr B. Czy to długo? To nie
            jest ważne najważniejsze,że są namacalne efekty. Trzymam kciuki.
            Gosia
            • Gość: kasiunia Re: Pierwsza wizyta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 13:43
              Witam wszystkie mamy i przyszłe mamy.Ja tez wybieram sie do dr B. we
              wrzesniu,bedzie to moja pierwsza wizyta.Nie wiem czy mam sie jakos specjalnie
              przygotowac,zrobic hormony.Od 8 miesiecy sie staramy z mezem i nic narazie nie
              wycgodzi.wiem tylko ze mam tyłozgiecie macicy i mysle ze to moze byc
              problem.Czy mam zrobic najpierw hormony ,maz badanie nasienie.Doradzcie mi
              cos.Czas ucieka ,mam 27 lat.
              Pozdrawiam Was gorąco
              • agat78 Do kasiuni 18.08.04, 14:01
                Witaj,
                jeśli chcesz możesz zrobić te badania o których mówisz. Zaoszczędzisz czas. Ja
                tak zrobiłam i poszłam z gotowymi wynikami hormonów. Dostałam jeszcze
                skierowanie od niego na HSG i dla męża na badanie nasienia. To podstawowe
                badania, na które kieruje dr B. Jeśli miesiąc Cię nie zbawi to idź bez niczego.
                Przeprowadzi z Toba wywiad i zadecyduje na jakie badania dac Ci skierowanie.
                Jak masz jakieś wątpliwości to pisz na gg albo poszukaj w starszych postach
                Szczecinianek.
    • agat78 Re: nowe SZCZECINIANKI !!! 20.08.04, 08:05
      Podtrzymuje wątek bo spadamy.
      • ella1976 Re: nowe SZCZECINIANKI !!! 20.08.04, 09:18
        Agat78, Paris i inne szczecinianki, jestem całym sercem z Wami. Wiem co
        przechodzicie i głęboko wierze, że Wam się uda!
        Dziewczyny ściskam Was mocno, jesteście Wielkie!
        Bardzo gorąco Was pozdrawiam, trzymajcie się dziewczyny i walczcie bo na prawdę
        warto!
        • Gość: kasiunia Re: nowe SZCZECINIANKI !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 12:15
          Pozdrowienia dla Szczecinianek.
        • paris4 Re: DO ELLA 1976 20.08.04, 18:25
          Ela,
          Fajnie, że jesteś i pamiętasz. Jak widać zadomowiałam się tu na dobre sad((((
          Gratuluję drugiej dziewuszki. Cały czas śledzę Twoją hostorię na styczeń 2004.
          Trzymam kciuki.
          ps. widziałam Twoje pierwsze ciążowe zdjęcia - wyglądasz pięknie
          pozdrawiam Agata
    • asiaku bromergon 20.08.04, 12:17
      Cześć Dziewczyny!
      Mam pytanie. Czy któraś z Was mdleje po bromergonie? Mi się to zdarzyło już
      drugi raz. Dr B. uprzedzał mnie, że to możliwe, zwłaszcza gdy sie gwałtownie
      wstanie z łożka. Z tego względu biorę pół tabletki wieczorem, żeby nasilenie
      objawów ubocznych przypadało na noc, kiedy śpię. No i właśnie już drugi raz
      zdarzyło mi się wstać w nocy do łazienki i zemdleć.
      Nie pisze tego, żeby się żalić. Raczej chce mi się śmiać. Jestem
      przedstawicielem pewnej firmy, moja praca polega na spotkaniach z Klientami. I
      teraz wyobraźcie sobie jeżdżę do Klientów z sinym i spuchniętym łukiem
      brwiowym. Od wczoraj mam zakaz wstawania samej z łóżka. Teraz mąż będzie
      chodził siusiu razem ze mnąsmile))
      Czy tylko ja mam takie objawy po bromergonie?
      Pozdrawiam
      Asia
      • paris4 Re: bromergon 20.08.04, 17:34
        Asiu,
        Nie brałam nigdy Bromergonu, ale słyszałm, że obniża ciśnienie krwi, więc może
        dlatego wywołuje omdlenia. Skonsultowałabym jednak jego dlasze zażywanie z
        lekarzem (ja osobiście przy takich historiach bym go nie brała). Słyszałam o
        innym leku obniżającym prolaktynę. Nazywa się Norprolac i ponoć organizm go
        dużo lepiej toleruje. Jego wadą jest cena - ponad 100zł za opakowanie.
        pozdrawiam
        Agata
        • asiaku Re: bromergon 21.08.04, 18:10
          Agatko, dziękuję za odpowiedź.
          Za 2 tygodnie mam spotkanie z lekarzem, więc na pewno o tym porozmawiam. Byłam
          trochę przeziębiona, może ogólne osłabienie miało wpływ na taką reakcję. Na
          ogół odkąd zażywam bromergon nie mam zawrotów głowy, nie jestem też ospała. Nie
          jest tak źle ze mną. Zobaczę co powie nasz pan doktorsmile
          Pozdrawiam
          Asia
          • paris4 Re: bromergon 21.08.04, 19:08
            Asiu,
            Właśnie wyczytałam, że lek o którym Ci pisałam został wycofany i nie będzie go
            już w sprzedaży. Nie wiadomo dlaczego. Więc chyba zostaje nam Bromergon.
            pozdrawiam
            Agata
    • agat78 Może spotkanko 25.08 20.08.04, 12:43
      Hej, mam pomysł. 25.08 mam na 20.00 wizyte u dr B a damda na 20.20. Może byśmy
      się tam spotkały przed 20.00 w okolicach gabinetu dr B? Co Wy na to?
      • paris4 Re: Może spotkanko 25.08 20.08.04, 17:37
        Ja jak zwykle jestem chętna na spotkaniesmile)) Chcę Was wreszcie poznać. Środa
        20.00 jest ok, ale problem w tym, że w okolicach gabinetu B. nie ma żadnych
        fajnych kafejek. Więc może umówimy się jak najbliżej się da a pacjentki
        doktorka po prostu po wizycie do nas dołączą. Co Wy na to?
        pozdrawiam
        Agata
    • agat78 Re: nowe SZCZECINIANKI !!! 20.08.04, 12:49
      To znowu ja. A może wpiszecie się wpiszecie tu bo jest mało lasek z naszego
      województwa
      www.zsms.poznan.pl/gazeta/miasto.php
      • paris4 Re: nowe SZCZECINIANKI !!! 20.08.04, 17:39
        Hej,
        Do dziewczyn, których mężowie mają kłopoty z "chłopakami". Byłam z mężem u dr
        Machoya ni i mam parę uwag. Są one bardzo negatywne, więc opowiem Wam o nich
        podczas spotkania. Może to Was zmotywuje? smile))))
        pozdrawiam
        Agata
        • agat78 Co tam znowu? 20.08.04, 19:59
          Agatko powiedz jak najszybciej o dr Machoyu. Albo tu na forum albo na mój adres
          agat78@gazeta.pl albo na gg. Ja mam wizyte u niego 25.08 i chciałabym wiedzieć
          na co się nastawić. Jakie masz negatywne uwagi na jego temat. Odezwiej się
          prosze.
          Co do spotkania to może w poczekalni dr B hihi. Ja nie będe miała za dużo czasu
          bo jak wiadomo nie jestem ze Szczecina i nie chciałabym po nocy wracać. No ale
          tą godzinkę mogłabym poświęcić.
          • damda Re: Spotkanie . 21.08.04, 08:42
            Aga jeżeli chodzi o Machoya to ja słyszałam ,że nie jest najlepszym specjalistą
            jeżeli chodzi o analize wyników on jest bardziej urologiem niż andrologiem.
            Nie wiem może się myle ale tak słyszałam , nawet od samego lekarza .
            Ale wizyta twojemu M się przyda zobaczymy co powie i wtedy sama ocenisz ,
            trzeba wszystkiego spróbować.
            Co do spotkania to fajny pomysł, jest w pobliżu mały cichy pab możemy wstąpić
            chociaż na chwilke.
            Agatko napisz domnie na damda@gazeta.pl bo mam pytanie do ciebie .
            Pozdrawiam.
            Magda

gg 3309696
            • paris4 Re: Spotkanie . 21.08.04, 09:27
              Damda,
              Napisałam na priva. Jaki to jest pub w którym możemy się spotkać?
              pozdrawiam
              Agata
          • paris4 Re: Co tam znowu? 21.08.04, 09:28
            Krzywdy na pewno Twojemu mężowi nie zrobismile)) Także spokojnie. Według mnie
            jednak specjalnie także nie pomoże, ale jak widać są różne opinie.
            pozdrawiam
            Agata
            • agat78 Re: Co tam znowu? 21.08.04, 16:12
              Kochane, to poradźcie kogoś. Podobno dr B kieruje do Machoya dlatego od razu
              się do niego zapisaliśmy. A jaki jest iny androlog? Co ja mam robić?
    • agat78 Nowy wątek 21.08.04, 17:15
      Zapraszam na:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=15099559
      • paris4 Re: Nowy wątek 21.08.04, 19:07
        Do Agat78: nie panikuj. Na mnie ten lekarz zrobił beznadziejne wrażenie, ale to
        nie znaczy, że na Tobie też musi. Każdy z nas podchodzi do tego indywidualnie.

Czy wiecie, że doktor B. został zatrudniony w Ars Medice?! Ciekawe czy nadal
        będzie prowadził prywatną praktykę? A może będziemy go odwiedzać w Ars?
        pozdrawiam
        Agata
        • asiaku Re: Nowy wątek 21.08.04, 20:01
          Dr B. W Ars???
          Ciekawe czy zmienią się ceny.
          Mam nadzieję, że będzie można leczyć się tak jak dotychczas.

A jeśli chodzi o spotkanie. Nie bardzo kojarzę gdzie w pobliżu gabinetu
          lekarskiego znajduje się jakaś fajna knajpka. Jedyne, co mi przychodzi do glowy
          to Pralnia albo Szafa, ewentualnie kawiarnia w dh Kupiec przy kinie Helios.
          Najbliżej to jest pizzeria na Kr. Jadwigismile

Pozdrawiam
          Asia
          • asiaku ART Medica 21.08.04, 20:18
            To znowu ja smile)
            Weszłam właśnie na stronę art medici - wygląda na to ,że pół Polic się tam
            zatrudniło.
            Jest i ordynator Niedzielski i dr Głaz, Nie jestem pewna ale nazwiska
            Kędzierski i Oronowicz też wydaja mi się znajome. Leżałam w Policach przez
            tydzień i pamiętam te nazwiska chyba właśnie z tamtądsmile

No cóż gratulacje dla Kliniki. Zebrali świetny zespół fachowców.
            Jedyna obawa to jak to się odbije na naszych kieszeniach...

Mam koleżanki, które za samą wizytę u gina w Szczecinie płacą po 120 zł a z usg
            220 tylko dlatego, że facet jest "wyżarty" na Unii Lubelskiej.
            Jak jest u dr B. wszystkie wiemy.

Mamy następny temat do obgadania na spotkaniusmile)
            Pozdrawiam!
          • paris4 Re: Nowy wątek 21.08.04, 21:15
            Asiu czy to znaczy, że jesteś chętna na spotkanie? Jeśli tak to na pewno coś
            wymyślimysmile))
            Mam nadzieję, że doktor B będzie przyjmował także w prywatnym gabinecie -
            zawsze to lżej dla naszych kieszenismile)))
            pozdrawiam
            Agata
            • asiaku spotkanie 22.08.04, 08:17
              U mnie bywa bardzo różnie z czasem. Mam w pracy dwa województwa pod opieką.
              Bardzo często w rozjazdach jestem. Jesli będę akurat w Szczecinie to chętnie
              przyjdę na spotkanie.
              Pozdrawiam
              Asia
    • agat78 Re: nowe SZCZECINIANKI !!! 22.08.04, 15:02
      Paris ja nie panikuje. Troszkę się przejełam. Najlepiej pojade i sama sie
      przekonam jaki jest, bo jak sama mówisz na każdego może działać inaczej.
      Co do dr B i Ars to jestem w szoku. Może się go spytam jak będę u niego na
      wizycie czy to prawda i o ceny. Mam nadzieję, że będzie przyjmował dalej tam
      gdzie teraz i dla stałych klientek nie podniesie ceny. A jak się tam
      przeniesie, to sie nie zmieni i nie będzie gonił tylko za kasą jak większość
      lekarzy. To by była najgorsza rzecz jaka mogłaby się zdarzyć.
      Pozdrawiam
      • paris4 Re: nowe SZCZECINIANKI !!! 22.08.04, 15:14
        Na też mam nadzieję, że te zmiany nie odbiją się negatywnie na nas. A to jest
        prawda na 100%. Zajrzyjcie na stronę internetową Ars - tam jest to napisane
        czarno na białym. Lekarze, którzy przestali pracować w Ars (takie sławy jak
        Kurzawa, Sienkiewicz) założyli we czwórkę własną praktykę.
        Dziewczyny na spotkanie zgłosiły się do tej pory: Agat, Damda, Asia no i ja. A
        co z resztą? Pokażmy, że Szczecin też potrafi się zorganizować. Do roboty!!!
        pozdrawiam
        Agata
    • agat78 Re: nowe SZCZECINIANKI !!! 22.08.04, 18:01
      Pewnie że się pisze na spotkanie. Tylko musimy ustalić dokładnie gdzie się
      spotykamy. Ja nie znam zbytnio Szczecinia ale damda zna. My dwie już się znamy
      i spotkamy się wcześniej bo idziemy razem do dr B. mam nadzieję, że w końcu
      dojdzie do skutku spotkanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka