Dodaj do ulubionych

Estradiol?

05.11.04, 18:03
Jutro czyli w 3 dc mam miec oznaczenie estradiolu, potem jeszcze raz w 14
dniu. Od 5 dc do 9 mam brac Clo. Progesteron w 22 dc, to rozumiem ale
estradiol?
Zastanawim się czy nie zrobic sobie jeszcz LH i FSH w 3 dc. - robiłam 3 lata
temu (nie w 3 dniu) i wyszło w stosunko 4;1 i na tej podstawie lekarz
stwierdził PCO.
Jak myślicie jest sens to robić?
Obserwuj wątek
    • kattrin1 Re: Estradiol? 05.11.04, 18:23
      mysle ze powinnas zrobic LH i FSH w 3dc. bedziesz wiedziec co jest grane,
      estradiol tez bardzo ważnysmile))
      Trzymam kciuki za dobre wynikismile
      • maretina Re: Estradiol? 05.11.04, 19:37
        rob to co kaze lekarz.na pewno wie dlaczego tak robi. co z tego, ze oznaczysz i
        wyjdzie pco? i tak bedzie stymulacja i dalsze postepowanie zgodne z planem
        lekarza.nie jestem specem od nieplodnosci, ale na moj rozum lekarz prowadzi Cie
        sensownie.
        • maretina ps. 05.11.04, 19:39
          oznaczanie estradiolu jest sensowne. lekarz sprawdzi jak reagujesz na lek, czy
          nie bedziesz przestymulowana. estradiol pokaze czy wszystko przebiega
          prawidlowo, do tego usg.... dla mnie w porzadalu.
        • incrediblesound Dzięki wielki Maretina, 05.11.04, 19:49
          ale jak czytam tu różne posty i każdy doda swoje "3 grosze", że jego lejarz
          kazał, tak a niedopuszczalne jest to czy tamto , to mnei dopadają wątpliwosci.
          Chyba sie zaczynam za bardzo spinać, obiecałam sobie że nie będę sobie robić
          jakis większych nadziei w pierwszym cyklu, a już się nakręcam, wchodzę na różne
          fora i szukam dziury w całym.
          Nie będę martwić sie na zapas. pozdrawiam
    • zuzagos Re: Estradiol? 05.11.04, 18:30
      słoneczko estradiol jest bardzo ważny. Mam nadzieję że przy clo masz
      monitoring. Twój lekarz będzie obserwował wielkość riosnącego pęcherzyka ale
      kiedy np będzie chciał mu pomóc pęknąć poda ci pewnie pregyl. Żeby wycelować w
      dobry moment nie tylko kierujemy się wielkośćią pęcherzyka ale także poziomem
      estradiolo powinno go być minimum ok 200 pg/ml(tj piko gram ) na jeden
      wychodowany pęcherzyk jeśli pęcherzyków jest więcej wartość tą należy
      przemnożyć. A czy u ciebie występuje problem z samą owu czy z pękaniem też?
      • incrediblesound brak owu i brak pękania - PCO 05.11.04, 18:47
        Powiem szczerze nie wiem z czym problem, bo raczej nie przypominm sobie żebym
        miała owulacje. Mam 3 lata temu zdiagnozowane PCO i te 3 lata kurowałam się
        pierwsze Diane przez 9 miesięcy a potem harmonet, bo jeszcze nie planowlaiśmy
        dzidziusia. Mój gin stwierdził że nie ma sensu czekać na naturalną owu, której
        pewnie nie będzie (miałam 3 lata temu obserwowany cykl chyba 100 dniowy i nie
        było w ogóle owu - jajniki robiły się pęcherzykowate) i od razu Clo od 5-9,
        monitoring w 7,10,14,18dc, potem od 16-25 duphaston, acha jeszcze 1/2 bromka co
        dizeń na noc.
        Niepokoi mnie że gin nic nie mówił o czymć na pęknięcie !!! jak coś
        podpytywałam, co będzie jak nie pęknie to stwierdził, że wtedy będizemy się
        martwić!
        Jestem zaniepokojona czy wszystko idzie w dobrym kierunku, chce zrobić wszystko
        żeby się udało.
    • incrediblesound Proszę , napiszcie czy wg was to moje leczenie OK? 05.11.04, 19:29

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka