mgrygiel1 18.11.04, 23:14 Jest tam kto???Dziewczyny jak długo po podaniu pregnylu nie ma co robić testu ciążowego?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewdik Re: pregny 19.11.04, 08:21 Trzeba odczekać conajmniej 10 dni od zastrzyku, a najlepiej 14. Chociaż słyszałam że niektórzy robią już około 8 dnia. U mnie dziś 10 dni po podaniu pregnylu i rano się zastanawiałam czy nie zrobić testu, ale nie zrobiłam. Nie chcę znowu widzieć 1 kreski. Poczekam do środy o ile wytrzymam. Chcę jak najdłużej łudzić się nadzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa725 Re: pregny 19.11.04, 08:55 Cześć ja robiłam test 3 tygodnie po podaniu pregny i test dwa razy wyszedł pozytywny, ale w dzien zrobienia 2 testu ,wieczorem dostałam krwawienie i jak poszłam do lekarza to okazało się że żadnej ciąży nie ma .Teraz sie zastanawiam czy to mógł być początek ciąży czy był to błędny odczyt bo podobno pregny to beta. Odpowiedz Link Zgłoś
ewdik Re: pregny 19.11.04, 09:24 W zasadzie pregnyl utrzymuje sie w organizmie ok 3 dni. Do 10 dni mogą być jakieś pozostałości, ale po trzech tygodniach to nie ma już zupełnie nic. Przypuszczam że jednak byłaś w ciąży tylko organizm ją odrzucił. Brałaś duphaston? Może miałaś za mało progesteronu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa725 Re: do ewdik 19.11.04, 11:23 nie brałam ,miałam stymulacje clo od 5 do 9 dc.później monitoring i pregnyl nie pamiętam już w którym dniu cyklu.Był to mój drugi cykl z clo teraz miałam 4 cykl i czekam jeżeli nie będzie skutku to po nowym roku czeka mnie laparo. Odpowiedz Link Zgłoś
ewdik Re: do ewdik 19.11.04, 11:40 Troszeczkę się dziwię dlaczego twój lekarz nie dał ci duphastonu albo innych tabletek zawierających progesteron. Przy kuracji clo może wystąpić niedomoga ciałka żółtego, dlatego lekarze przy tej kuracji podawają profilaktycznie progresteron, który jest bardzo ważny w pierwszych dniach po zapłodnieniu. Ja też miałam clo od 5 do 9 dc. W 14 dc pregnyl, aod 20 dc biorę duphaston Odpowiedz Link Zgłoś