18.11.04, 23:14
Jest tam kto???Dziewczyny jak długo po podaniu pregnylu nie ma co robić testu
ciążowego??
Obserwuj wątek
    • ewdik Re: pregny 19.11.04, 08:21
      Trzeba odczekać conajmniej 10 dni od zastrzyku, a najlepiej 14. Chociaż
      słyszałam że niektórzy robią już około 8 dnia. U mnie dziś 10 dni po podaniu
      pregnylu i rano się zastanawiałam czy nie zrobić testu, ale nie zrobiłam. Nie
      chcę znowu widzieć 1 kreski. Poczekam do środy o ile wytrzymam. Chcę jak
      najdłużej łudzić się nadzieją.
    • iwa725 Re: pregny 19.11.04, 08:55
      Cześć ja robiłam test 3 tygodnie po podaniu pregny i test dwa razy wyszedł
      pozytywny, ale w dzien zrobienia 2 testu ,wieczorem dostałam krwawienie i jak
      poszłam do lekarza to okazało się że żadnej ciąży nie ma .Teraz sie zastanawiam
      czy to mógł być początek ciąży czy był to błędny odczyt bo podobno pregny to
      beta.
      • ewdik Re: pregny 19.11.04, 09:24
        W zasadzie pregnyl utrzymuje sie w organizmie ok 3 dni. Do 10 dni mogą być
        jakieś pozostałości, ale po trzech tygodniach to nie ma już zupełnie nic.
        Przypuszczam że jednak byłaś w ciąży tylko organizm ją odrzucił. Brałaś
        duphaston? Może miałaś za mało progesteronu.
        • iwa725 Re: do ewdik 19.11.04, 11:23
          nie brałam ,miałam stymulacje clo od 5 do 9 dc.później monitoring i pregnyl nie
          pamiętam już w którym dniu cyklu.Był to mój drugi cykl z clo teraz miałam 4
          cykl i czekam jeżeli nie będzie skutku to po nowym roku czeka mnie laparo.
          • ewdik Re: do ewdik 19.11.04, 11:40
            Troszeczkę się dziwię dlaczego twój lekarz nie dał ci duphastonu albo innych
            tabletek zawierających progesteron. Przy kuracji clo może wystąpić niedomoga
            ciałka żółtego, dlatego lekarze przy tej kuracji podawają profilaktycznie
            progresteron, który jest bardzo ważny w pierwszych dniach po zapłodnieniu. Ja
            też miałam clo od 5 do 9 dc. W 14 dc pregnyl, aod 20 dc biorę duphaston

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka