Dodaj do ulubionych

Mały pęcherzyk może pęknąć ????? Pomóżcie !!!

11.03.05, 07:52
Cześć dziewczyny mam pytanie , we wtorek na USG lekarz stwierdził że
najwiekszy z pęcherzyków ma trochę ponad 9 mm (15 dc) owu brak, wczoraj
(czwartek) byłam jeszcze raz i na USG okazało się że owulacja już była jest
płyn w zatoce Douglasa, proszę powiedzcie czy to jest możliwe żeby z takiej
wielkości pecherzyka była owu ??? Wiem że pecherzyk powinien miec cos koło 20
mm a tu taki mały. Nie wiem co o tym sądzić . Proszę pomóżcie
Obserwuj wątek
    • katarina011 Re: Mały pęcherzyk może pęknąć ????? Pomóżcie !!! 11.03.05, 09:11
      A moze wlasnie we wtorek, kiedy bylas na USG, bylas wlasnie tuz po owu?
      U mnie sytuacja byla podobna. Mialam monitoring w 21dc (mam pozno owu) i lekarz
      zobaczyl jeden pecherzyk wielkosci 11mm.Mogly byc dwa rozwiazania: albo ten
      pecherzyk bedzie jeszcze rosnac, albo pecherzyk, ktory byl wczesniej juz pekl
      (jednak nie wiedzielismy wczesniej ile mialam pecherzykow, bo nie mialam USG).
      W zwiazku z tym, ze mierze temperature, sprawe mialam ulatwiona. Na kolejny
      dzien temp sie podniosla, co znaczylo, ze jest juz po owu. Moj wykres:
      www2.fertilityfriend.com/home/6440b
      • tekla12 Re: Mały pęcherzyk może pęknąć ????? Pomóżcie !!! 11.03.05, 09:24
        Takie maleństwo może pęknąć pod wpływem piku lh, ale raczej nie ma co liczyć na
        to, że w środku był oocyt.
      • nisiula Re: Mały pęcherzyk może pęknąć ????? Pomóżcie !!! 11.03.05, 09:30
        Dzieki za odpowiedz, może i tak mogło być, bo moja tempka wykazała spadek w
        poniedziałek i we wtorek jeszcze była nisko od środy wzrost w czwartek jeszcze
        wyższa . Ale czy gdyby pękł pęcherzyk już w poniedziałek to na wtorkowym USG
        nie było jeszcze żadnego śladu po pęknięciu? ? Płyn po owu dopiero zauważył w
        czwartek, we wtorek jeszcze zatoka Douglasa była pusta. Tylko testy owu coś mi
        nic nie wykazywały a robiłam je 11 - 15 dc w 15 dc była druga kreska ale słaba.
        A tam co ma być co będzie ale jeszcze nie miałam takiej sytuacji i jestem
        ciekawa czy może być coś takiego że pęka taki mały pęcherzyk czy musi mieć
        określoną wielkość.
        • katarina011 Re: Mały pęcherzyk może pęknąć ????? Pomóżcie !!! 11.03.05, 09:33
          Moj gin tez nie potrafil stwierdzic czy wtedy kiedy u niego bylam jestem juz po
          owu (podobno nie zawsze jest to mozliwe)Kazal czekac na wzrost temp
          • nisiula Re: Mały pęcherzyk może pęknąć ????? Pomóżcie !!! 11.03.05, 09:47
            Moja tempka wzrosła a od wczoraj biorę luteinę wiec już nawet nie mierzę bo
            wiem że po niej będzie wysoka także nie pozostaje mi nic tylko czekac i liczyć
            na cud jak co miesiąc ... ale po tym co napisała tekla to moja nadzieja jest
            bliska zeru. No cóż czeka mnie najprawdopodobniej kolejny cykl z CLO ale już
            ostatni na wiecej się nie zdecuduję na pewno. Dzieki za odpowiedzi można zawsze
            na was liczyć
            • badarka Re: Mały pęcherzyk może pęknąć ????? Pomóżcie !!! 11.03.05, 10:30
              Mi pękały kiedyś pęcherzyki 13 mm. Z takiego 11x13 czyli dwunastomilimetrowego
              zaszłam nawet w ciążę, ale nie utrzymała się.
              Miałam tak przy wysokiej (40ng) prolaktynie zbitej bromergonem do 15 ng.
              Przy 7 ng pęcherzyki rosły już do 19 mm - wtedy udało się szybko zajść i
              utrzymać ciążę.
              • nisiula Re: Mały pęcherzyk może pęknąć ????? Pomóżcie !!! 11.03.05, 11:11
                Jakiś czas temu badałam prolaktynę i była OK ale polece dzisiaj jeszcze po
                pracy bo trochę stresów niedawno miałam może podskoczyła , lepiej sprawdze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka