Dodaj do ulubionych

Czy tworzą wam się torbiele przy clo ?

23.08.05, 22:07
Czy po braniu clo tworzyły się Wam torbiele ? Mam zacząć od nowego cyklu to
lekarstwo i barzdo boje się ze bedą mi się tworzyć torbiele (a mam tendencje -
dwa razy laparoskopia przez torbiele i w efekcie usunięty jeden jajnik?) Czy
może utyłyście przez to lekarstwo ?
Obserwuj wątek
    • ksara4 Re: Czy tworzą wam się torbiele przy clo ? 23.08.05, 22:23
      tak, 5 kilo!!!!!!
      a torbiele tez sie robia i teraz nawet bez clo!!!
      • aga2512 Re: Czy tworzą wam się torbiele przy clo ? 23.08.05, 22:30
        tak mi sie tez robiły ale nie tyłam
    • justy11 Re: Czy tworzą wam się torbiele przy clo ? 23.08.05, 22:45
      A czy wam się same te torbiele wchłoneły ? Czy coś brałyście na to ?
    • justy11 Re: Czy tworzą wam się torbiele przy clo ? 23.08.05, 22:46
      A czy macie jakieś efekty brania tego lekarstwa i ile bierzecie ?
      • wiktoria33 Re: Czy tworzą wam się torbiele przy clo ? 23.08.05, 22:49
        mnie sie torbiele normalnie nie tworzyly za to po clo tak, wiec efektów nima bo
        jak tu efekty jak torbiel po 3 dniach tj 3 tabletkach od wyrosla jak na
        drozdzach 35mm
        ale pociesze cie , nie wszyscy tak reagują, obys byla w dobrej grupie smile)
        • ksara4 Re: Czy tworzą wam się torbiele przy clo ? 23.08.05, 23:06
          wchlanialy sie po duphastonie, ale bez niego tez.
          • ola07 Re: Czy tworzą wam się torbiele przy clo ? 23.08.05, 23:38
            To mój pierwszy cykl na CLO i od razu mam torbiel,ale ja brałam duże dawki 2x1
            od 3 do 9dc,przy mniejszych dawkach podobno mniejsze ryzyko torbieli.Każdy
            reaguje indywidualnie musisz zaryzykować i bądż dobrej myśli.Pozdrawiamsmile
            • 17lipiec1976 Re: Czy tworzą wam się torbiele przy clo ? 24.08.05, 08:43
              ja niestety prawie zawsze przy clo mialam torbielesad( ale nic a nic nie utylam.
              • dziobek25 Re: Czy tworzą wam się torbiele przy clo ? 24.08.05, 09:11
                To mój 2 cykl z clo. Po pierwszym były 2 torbiele mimo zastrzyku na pęknięcie.
                Teraz jestem w 12 dniu kolejnego cyklu no i zobaczymy. Dziś prawdopodobnie
                dostanę zastrzyk - tym razem wcześniej. No i zobaczymy. Brrryyyy. Znowu sie
                denerwuję.
    • annalalik Re: Czy tworzą wam się torbiele przy clo ? 24.08.05, 09:19
      U mnie nie tworzą się torbiele. Pęcherzyki ślicznie rosną i same pękają.
      Jedynym skutkiem ubocznym po clo sa u mnie uderzenia goraca i zawroty głowy -
      ale to tylko przez dwa pierwsze dni brania. Juz 3 cykl jestem na CLO... no
      niestety narazie bez efektu sad
      Czasem juz mysle ze nie wytrzymam dłużej. Wokoło same ciężarne - udaje sie im
      od razu - w 1 lub 2 cyklu staran... a ja? Maz zdrowy, u mnie tylko niski prg -
      ale biore na to duphaston i jest ok - a przynajmniej powinno.... szkoda
      gadac.... same wiecie pewnie co czuje sad
    • kicorek Re: Czy tworzą wam się torbiele przy clo ? 24.08.05, 11:02
      W pierwszym cyklu na clo od razu torbiel 8cm. Wchłonęła się na duphastonie i
      potem na jednym opakowaniu antyków Gravistat. Teraz miałam przerwę w lekach,
      cykl bezowulacyjny i nie wiem co dalej. Lekarz wspomniał o kolejnym podejściu z
      clo, ale tak się zraziłam, że chyba się nie zgodzę na to ponownie...
      • wiktoria33 kicorek 24.08.05, 11:47
        nie chce byc monotematyczna ale czy probowalas pic ziólka?
        • kicorek Re: kicorek 24.08.05, 13:22
          Upss, napisałam dość ogólnikowo i zapomniałam o ziólkach wspomnieć. Jak się
          dowiedziałam o torbieli to od razu zaczęłam brać duphaston. Od nowego cyklu
          zaczęłam pić mieszankę nr 2 klimuszki i szykowałam się do laparo. po dwóch
          tygodniach poszłam na kontrolne usg i gin w szoku stwierdził, że torbiel
          zmniejszyła się o połowę. Odwołał więc laparo i zapisał pigułki na 2 cykle. W
          17 dc przyszła niespodziewanie @ (jestem pewna że mój organizm się oczyszczał z
          pomocą ziół)i po tym krótkim cyklu zgodnie z zaleceniem lekarza zaczęłam brać
          antyki. Po trzech tygodniach znowu usg i stwierdzenie: całkowite wchłonięcie
          cysty. Drugie opakowanie antyków nie było potrzebne. Myślę, że zioła - właśnie
          ta mieszanka sprawiła, że torbiel tak się ładnie zaczęła wchłaniać. Od nowego
          cyklu(początek września) zaczynam znowu pić ziółka - tym razem mieszankę nr 3
          o. Sroku, wspomagającą pracę jajników... Może moje jajniki ruszą do boju, bo na
          razie to kicha. Tylko będę musiała powiedzieć ginowi, że piję ziólka chyba, co?
          Bo jak mi na początku cyklu będzie chciał znowu wcisnąć to clo, to nie wiem,
          czy przerwać picie ziółek czy co?
          • wiktoria33 Re: kicorek 24.08.05, 13:39
            ale zrob jakąs przerwe miedzy ziolami Klimuszki a o.Sroki
            ja pije sroke i pecherzyki rosna jak złoto!
            • maja744 Re: 24.08.05, 17:01
              Dziewczyny, a czy przed cyklem z clo, mialyscie monitoring cyklu "na sucho" (bez
              wspomagaczy).
              Mi gin przepisal clo, ale ze mialam wysoka prl, wiec powiedzial, ze w tym wypadku clo nie ma
              sensu.
              Prl spada. @ mam dostac lada dzien i tak sie zastanawiam, czy zaczac od razu od clo, czy
              zrobic we wrzesniu monitoring (nigdy nie mialam monitoringu).
              • annalalik Re: 24.08.05, 17:54
                Najpierw sprawdz czy masz swoją właśna owulacje. Bez sensu jest brac clo jesli
                pecherzyki normaslnie dojrzewaja - nie chcesz chyba miec torbieli?
                Idz na monitoring zanim zaczniesz z clo.
                • klara_76 Re: 24.08.05, 18:22
                  Dziewczyny, a z jakiego powodu bierzecie clo? Czy niezaleznie od powodu moga
                  sie tworzyc torbiele? Ja mam miec niewielka dawke clo przed iui - owu mam
                  swoja, ale mam endometrioze (tzn. jestem teraz swiezo po laparo). Wystraszylam
                  sie teraz, ze iui moze sie nie odbyc przez te cholerne torbiele...
                  • maja744 Re:monitoring 24.08.05, 20:28
                    dzieki Aniu, chyba tak zrobie.
                    Jutro mam wizyte u gina i ciekawam, co on mi zaproponuje.

Gdzie chodzicie na monitoring? dzwonilam do Gromady, Diagmedu i Invimedu. W invimedzie
                    cena wydala mi sie najbardziej atrakcyjna - 300zl za jeden cykl.
                    Ktoras z Was tam chodzila? czy faktycznie mozna co drugi dzien, czy skapia na pogladaniu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka