Dodaj do ulubionych

Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminację?

27.09.05, 13:03
Cześć,
Kochane, liczę na Wasze wsparcie. Jestem 3 tyg. po laparoskopii, na szczęście
jajowody drożne, jajniki ponakłuwane, bo było małe PCO a teraz szykuję się na
inseminację, bo nasienie męża jest ciut "leniwe"smileMoże wiecie, gdzie można
najtaniej zrobić inseminację w W-wie? Załamałam się jak podliczyłam czekające
mnie koszty. Np. Novum:
- I wizyta 130 zł
- Inseminacja 650 zł
- monitoring 2 X 60 zł = 120 zł
Razem 900 zł
Invimed:
- wizyta 100 zł
- inseminacja 800 zł
- monitoring 300 zł
Razem: 1200 zł.
Można się załamać. Wiem, że na pewno jest możliwość zrobić to za darmo, lub
za "symboliczną" cenę w państwowych szpitalach, tylko gdzie się udać? Moja
koleżanka leczyła się prywatnie w Białymstoku u lekarza, który leczy w
tamtejszej klinice niepłodności i za inseminację zapłaciła tam tylko 100 zł
(co najważniejsze-udało się!) Też bym tak chciała, tylko, że wolałabym to
zrobić w Warszawie. Mogłabym zapłacić dużo więcej,gdyby ktoś zagwarantował mi
sukces od pierwszego podejścia, ale precież inseminacja nie daje 100%
gwarancji. Szkoda by było 1 tys. zł, jeżeli ta inseminacja się nie uda.
Już wolę oszczędzać na In Vitro. Jeżeli macie jakieś doświadczenia w tej
kwestii, to proszę, podzielcie się ze mną.
Pozdrawiam
B.
Obserwuj wątek
    • annba Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 27.09.05, 13:47
      inseminacja to tylko 10-15% gwarancji
      więc pytanie brzmi - czy chcesz mieć dziecko, czy chcesz oszczędzac..wiem, że
      to okropne, co powiedzialam, ale to jest niestety naga prawda o leczeniu
      niepłodności - albo się ma kasę, albo leczysz się dłuuuuuugo i czasem bez sensu
      z tego, co dziewczyny opowiadały na forum to takie są ceny w Warszawie - ale na
      pewno ktoś Ci jeszcze coś doradzi..
      a skoro lekarz proponuje Ci IUI to uważam, że warto spróbować.. in vitro to
      rozwiązanie ostateczne - przynajmniej tak mi się wydaje
    • jonama Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 27.09.05, 14:02
      Niestety leczenie niepłodności jest drogie i państwowo nie zawsze jest lepiej,
      ale taniej na pewno. Jedź do Białego skoro zaoszczędzisz ośrodek sprawdzony,
      ale sama musidz to ocenić i Ty musisz czuć się komfortowo. Ja podchodziłam już
      4 razy do iui i podejde V raz bo lekarz tak doradza a IVF to ostateczność!!!
      Może też przynieśc wiele złego, zobacz ile IUI zrobisz w cenie 1 IVF, które teź
      nie daje gwarancji powodzenia!
      • ada80 Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 27.09.05, 14:09
        Ja w przyszłym miesiącu podchodze do IUI, i rozgladałam się za tanszym
        zabiegiem w Wa-wie. Znalazłam na pl. trzech krzyży jest taka przychodnia Tow.
        Rozwoju Rodziny i tam jakiś lekarz w Komorowie (swoim prywatnym gabinecie) robi
        za 200 czy 300 zł. Ale jeszcze się bliżej nie dowiadywałam, bo maż raczej się
        nie zgodzi, woli w Novum, bo profesjonalnie. Jak ktos coś wie to może niech
        napisze, bo podobno ten lekarz ma duże wzięcie, ale zapomniałam jak się nazywa.
        • kkkkk4 Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 27.09.05, 14:31
          W Lublinie w prywatnej klinice "ab-ovo" inseminacja kosztuje 400zł. Lekarze są
          fajni, profesjonalni a sprzęt nowoczesny. Z Warszawy do Lublina dojedziesz w ok
          dwie godziny- to czasem szybciej niż przebicie się przez Warszawę. W Lublinie
          możesz też zrobic inseminację w Klinice Rozrodczości i Andrologii lub PSK4 za
          200zł. Nie wiem po co przepłacać- te same leki, bardzo dobrze podejście
          lekarzy, dobry sprzęt.Jak ma "zaskoczyc" to nieważne gdzie ważne żeby dobrze.
          • gosia-basia kkkkk4 28.09.05, 10:26
            jesteś z lublina?
          • bubcia75 Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 28.09.05, 11:29
            Masz rację, że liczy się efekt! Pozdrawiam,
            B.

• ksara4 Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 27.09.05, 21:16
          w szpitalu na Starynkiewicza koszt inseminacji to 300 zl.
        • bubcia75 Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 28.09.05, 11:20
          Dzięki za informację. Wiesz, ciekawi mnie tylko, czy ten lekarz w prywatnym
          gabinecie mam odpowiedni sprzęt. W tym pisemku "Raport Niepłodność" w artykule
          o inseminacji bardzo ostrzegali przed lekarzami, którzy prywatnie robią te
          zabiegi, bo mogą nie mieć odpowiedniego sprzętu do obróbki nasienia i mogą to
          robić po prostu wstrzykując plemniki "ze słoiczka". Dobrze by było, żeby ktoś,
          kto robił IUI w Komorowie zdał relację, jak to tam wygląda.
          Pozdrawiam i trzymam kciuki!
          B.
          • bubcia75 Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 28.09.05, 11:22
            Przepraszam Ksara, pomyliło mi się, ta odpowiedź była do Ady! Tobie też dzięki
            za ifo o Starynkiewicza, chyba tam pójdę, albo do Łodzi!
          • ada80 Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 28.09.05, 13:01
            bubcia75, nie wiem jak on z tym sprzętem ma , bo nigdy u niego nie byłam. Ja
            tam robię tylko wyniki, bo są tansze niż w Novum, ale i tak uważam, że
            powodzenie iui to 50%więcej szans jak jest odpowiedni moment a tu nie obejdzie
            się bez dośwadczonego lekarza. Jak się wypytywałam w recepcji to pielegniarki
            mówiły, ze czsami udaje się za pierwszym rqazem a czasmi w ogóle temu
            lekarzowi.Ile w tym prawdy naprawde nie wiem. Wiem tylko tyle, ze jak 2-3 razy
            mi w novum nie wyjdzie to idę do Invimedu.
    • donata72 ada80 27.09.05, 14:40
      ten lekarz to rogiewicz ja juz sie lecze uniego od stycznia tamtego roku
      niestety bez efektow a moze stety bo robil mi laparo i odkrylismy ze jajowody
      niedrozne teraz mnie polecil dr sobkiewiczowi jutro wlasnie jade na
      histeroskopie ja Rogiewicza polecam z czystym sumieniem
      • ada80 Re: donata72 27.09.05, 20:15
        donata72, napisz please cos więcej o tym lekarzu, robiłaś już u niego
        inseminację, ile płacisz za wizytę, mopże znasz jakies inne pary które leczą
        się u niego?
        • donata72 Re: donata72 27.09.05, 20:59
          co ci moge napisac ja bardzo lubie tego faceta mialam inseminacje u niego ale
          umnie nie wyszla bo nie miala prawa wysc niedrozne jajowody tak pozatym nieznam
          zadnej innej pary leczacej sie uniego ja invitro bede miala w lodzi a do niego
          bede chodzila na monitoringi
    • marion35 Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 27.09.05, 16:51
      W Łodzi w Gamecie
      wizyta 100zł
      każdy monitorin 50 zł
      IUI 350 zł

Pozdrawiam!
      • annba do Marion 27.09.05, 16:58
        robiłyśmy IUI w podobnym terminie, prawda? kiedy testujesz?

marion35 napisała:

> W Łodzi w Gamecie
        > wizyta 100zł
        > każdy monitorin 50 zł
        > IUI 350 zł
        >
        > Pozdrawiam!
    • magdasek76 Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 28.09.05, 10:02
      Nie wiem jak jest teraz, ale jak ja robilam IUI w Invimedzie w marcu to calosc
      (tj. wizyty, monitoring i sam zabieg) kosztowala 800 zl - nie zliczalo sie
      oddzielnie tych wszystkich elementow. Dowiedz sie dokladnie, jak to jest teraz.
      Na koniec dodam, ze mialam jedna IUI wykonana przez dr Karwacka a za niecale 2
      m-ce urodzi sie jej efekt czyli Jaś.
      • bubcia75 Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 28.09.05, 11:27
        Magdasku, ja wczoraj tam dzwoniłam i mi powiedziała recepcjonistka przez
        telefon, ża najpierw zapłacę za wizytę, potem za inseminację i monitoring
        osobno, podobno jeszcze jakieś leki do stymulacji kosztują ok. 240 zł i razem
        mi wyszło około 1200-1400 zł. Pewnie jeszcze każą porobić świeże posiewy, itp.
        Może ta recepcjonistka nie była zorientowana...
    • sylwiaz241 Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 28.09.05, 11:00
      cześć Magdasek76,
      pozwoliłam sobie napisać do Ciebie na priv. Może zerknąć? dzięki Sylwia
    • bubcia75 Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 28.09.05, 11:35
      Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi, teraz to dopiero mam problem co wybrać.
      Gdyby nie chodziło o kasę to bym poszła z miejsca do Invimedu, zastanawiam się
      też nad Łodzią i Starynkiewicza ze względu na cenę. Pobuszuję troszkę jeszcze
      na forum, może znajdę jakieś "relacje" z tych miejsc.
      Pozdrawiam Wszystkie Starające Się i te co zaszłu też - niech rzucą troszkę
      fluidków...
      Buziaki
      B.
      • bubcia75 Re: Gdzie najbardziej się opłaca zrobić inseminac 28.09.05, 11:37
        Przepraszam za błędy - literówki. Zawsze je zauważam już po wysłaniu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka