Dodaj do ulubionych

jakie mam szanse z PCOS???

31.10.05, 17:31
stwierdzone mam pcos,skierowana jestem do jakiejs kliniki endokrynologicznej
na hsg i inne jakies badania!dzisiejsza wizyta dla mnie to wyrok!!!wiecie
moze jak sie leczy pcos???
Obserwuj wątek
    • ziabuchna Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 17:35
      polecam ci to forum
      pco.enarea.com/forum/
    • alinka761 Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 17:58
      Witaj gocha500! Ja również [polecam Ci wyżej wymienione forum,sama jestem tam
      częstym gościem i naprawdę wiele sie można dowiedzieć.Ja tez mam PCO,jeśli
      chodzi o leczenie to wszystko zależy od tego czy starasz się o ciąże czy jeszcze
      nie.A na jakiej podstawie stwierdzono je u Ciebie?
      • gocha500 Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 18:01
        alinka stwierdzono mi na 0podstawie badan lh i fsh-ich stosnek to 2,76 i n
        podstawie usg dowcipnego!!!
    • alinka761 Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 18:08
      Własnie chodziło mi o to czy miałaś pobierane hormonki,bo samo USG mimo ze
      wykazuje policystyczne jajniki to jeszcze nie musi świadczyć o PCO.Nie jestem
      ekspertem w tej dziedzinie bo dopiero od miesiaca walczę z PCO mi mo ze wiem o
      nim od 6 lat!Teraz staram się o ciażę więc po kilku miesiacach prób wybrałam sie
      do gina który potwierdził diagnozę i zaczynam sie leczyc w kierunku ciazy.U mnie
      to wygląda tak ze mam bardzo regularne cykle,zero otyłości,nadmiernego
      owłosienia i innych objawów charakterystycznych dla tego zaburzenia.Natomiast
      mam bezowulacyjne cykle i bardzo podwyzszoną Prolaktynę i Testosteron.Obecnie
      łykam Parlodel na zbicie prolaktyny a po nowym roku jeśli dalej nie zaciaże
      rozpocznę stymulację owulacji Clo.Nie załamuj się,ciąża z PCO jest możliwa,tylko
      musimy sie dłuzej starać i trochę pomóc naturze.
    • alinka761 Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 18:10
      Wiem jak się czujesz bo niedawno to samo przechodziłam,dlatego polecam forum
      poświęcone tylko Pco.Jest tam mnostwo ciekawych tematów.Trzymaj się cieplutko!!!
      • gocha500 Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 18:18
        alinak ja tez niue mam zbnednego owlosienia,mamspora nadawge ale to wlasnie
        tymi dlugasnymi cyklami jest to spowodowane,prl mialam w ostatnim cyklu po
        prostu piekna 8,6 a po mtc 25!!!ale kilka poprzednich wynikow oscyluje w
        granicach 21-24!!!wiec gorna granica normy.no i to lh i fsh jest do bani i
        obraz z usg.
        wszystkie inne hormonki sa super!

boje sie ze leczenie moze byc bardzo dlugotrwale.
    • alinka761 Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 18:24
      Ja też się tego boję,bardzo!!!Pozbierałam się trochę,mam teraz przerwę w
      staraniach.Zaczynam pod koniec grudnia z wiarą ze pójdzie łatwo przy pierwszych
      cyklach z CLO.Jeśli nie...to napewno cieżko będzie,dodatkowo stresuje mnie to ze
      mam już 29 lat a na pierwsze dziecko to nie jest najmłodszy wiek.Nie wspomnę o
      samym ogromnym pragnieniu posiadania maluszka...Musimy jednak wierzyć ze tylko
      troszkę trzeba w naszym przypadku pomóc naturze,wszak wiara podobno czyni
      cuda.Najważniesze ze znamy przyczynę...zobaczysz pójdzie łatwo,bardzo Ci tego
      życzęsmile
    • alinka761 Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 18:28
      Co do wyników:wiem ze niewłasciwy stosunek FSH do LH świadczy o braku owulacji
      ale niestety nie znam się tak bardzo aby Ci powiedzieć jak jest u Ciebie.Ja
      jeszcze nie miałam pobieranych tych hormonów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka