gocha500 31.10.05, 17:31 stwierdzone mam pcos,skierowana jestem do jakiejs kliniki endokrynologicznej na hsg i inne jakies badania!dzisiejsza wizyta dla mnie to wyrok!!!wiecie moze jak sie leczy pcos??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziabuchna Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 17:35 polecam ci to forum pco.enarea.com/forum/ Odpowiedz Link Zgłoś
alinka761 Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 17:58 Witaj gocha500! Ja również [polecam Ci wyżej wymienione forum,sama jestem tam częstym gościem i naprawdę wiele sie można dowiedzieć.Ja tez mam PCO,jeśli chodzi o leczenie to wszystko zależy od tego czy starasz się o ciąże czy jeszcze nie.A na jakiej podstawie stwierdzono je u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 18:01 alinka stwierdzono mi na 0podstawie badan lh i fsh-ich stosnek to 2,76 i n podstawie usg dowcipnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alinka761 Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 18:08 Własnie chodziło mi o to czy miałaś pobierane hormonki,bo samo USG mimo ze wykazuje policystyczne jajniki to jeszcze nie musi świadczyć o PCO.Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie bo dopiero od miesiaca walczę z PCO mi mo ze wiem o nim od 6 lat!Teraz staram się o ciażę więc po kilku miesiacach prób wybrałam sie do gina który potwierdził diagnozę i zaczynam sie leczyc w kierunku ciazy.U mnie to wygląda tak ze mam bardzo regularne cykle,zero otyłości,nadmiernego owłosienia i innych objawów charakterystycznych dla tego zaburzenia.Natomiast mam bezowulacyjne cykle i bardzo podwyzszoną Prolaktynę i Testosteron.Obecnie łykam Parlodel na zbicie prolaktyny a po nowym roku jeśli dalej nie zaciaże rozpocznę stymulację owulacji Clo.Nie załamuj się,ciąża z PCO jest możliwa,tylko musimy sie dłuzej starać i trochę pomóc naturze. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka761 Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 18:10 Wiem jak się czujesz bo niedawno to samo przechodziłam,dlatego polecam forum poświęcone tylko Pco.Jest tam mnostwo ciekawych tematów.Trzymaj się cieplutko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 18:18 alinak ja tez niue mam zbnednego owlosienia,mamspora nadawge ale to wlasnie tymi dlugasnymi cyklami jest to spowodowane,prl mialam w ostatnim cyklu po prostu piekna 8,6 a po mtc 25!!!ale kilka poprzednich wynikow oscyluje w granicach 21-24!!!wiec gorna granica normy.no i to lh i fsh jest do bani i obraz z usg. wszystkie inne hormonki sa super! boje sie ze leczenie moze byc bardzo dlugotrwale. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka761 Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 18:24 Ja też się tego boję,bardzo!!!Pozbierałam się trochę,mam teraz przerwę w staraniach.Zaczynam pod koniec grudnia z wiarą ze pójdzie łatwo przy pierwszych cyklach z CLO.Jeśli nie...to napewno cieżko będzie,dodatkowo stresuje mnie to ze mam już 29 lat a na pierwsze dziecko to nie jest najmłodszy wiek.Nie wspomnę o samym ogromnym pragnieniu posiadania maluszka...Musimy jednak wierzyć ze tylko troszkę trzeba w naszym przypadku pomóc naturze,wszak wiara podobno czyni cuda.Najważniesze ze znamy przyczynę...zobaczysz pójdzie łatwo,bardzo Ci tego życzę Odpowiedz Link Zgłoś
alinka761 Re: jakie mam szanse z PCOS??? 31.10.05, 18:28 Co do wyników:wiem ze niewłasciwy stosunek FSH do LH świadczy o braku owulacji ale niestety nie znam się tak bardzo aby Ci powiedzieć jak jest u Ciebie.Ja jeszcze nie miałam pobieranych tych hormonów. Odpowiedz Link Zgłoś