aga2515 09.12.05, 10:23 Byłam wczoraj u gin na teście śluzu po stosunku i niestety okazało się że nawet jeden plemnik nie jest żywy. Czy któraś z Was miała coś takiego albo coś wie na ten temat. Błagam pomóżcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamile Re: Zły śluz..... 09.12.05, 10:47 ja miałam również, najczęściej wrogi śluz omija się robiąc inseminację. My tak zrobiliśmy i bingo Odpowiedz Link Zgłoś
aga2515 Re: Zły śluz..... 09.12.05, 11:07 jak długo przygotowywaliście się do inseminacji i czy wyniki męża były ok? Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: Zły śluz..... 09.12.05, 11:28 Szczerze mówiąc, mój M miał wyniki do kitu tj. bardzo wysoki poziom przeciwciał przeciwplemnikowych a w PCTeście nie było w polu widzenia żadnego plemnika, ani zywego ani martwego. W cyklu z inseminacją brałam clo + menogon a 36h przed zabiegiem podwójny pregnyl. Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: Zły śluz..... 09.12.05, 11:23 W moim śluzie także brak jest nawet polowy żywego plemnika Taki wynik badania wskazuje na jedno: zywotność zerowa, natomiast nie podaje przyczyny takiego stanu rzeczy. Być może Twój maż, albo Ty macie przeciwciala, a moze tylko masz wrogi śluz. Ja szykuję się do iui Odpowiedz Link Zgłoś
hali11 Re: Zły śluz..... 09.12.05, 22:20 Witam, u mnie też jest ten problem.Jestem po 1 IUI nie udanej.Mamy wykonać jeszcze testy na p-ciała plemnikowe, i powiedziano nam że niestety jedyne leczenie to IUI, albo jezeli sa b.złe wyniki ICSI.Szukałam na temat leczenia wrogiego śluzu, podawać mozna jeszcze sterydowe leki p-zapalne,leczenie długotrwała ze skutkami ubocznymi.Niestety to jest ostatnio najczęstsza przyczyna niemożności zajścia w ciążę,nie znam przyczyn.Bardzo mało jest dostępnych publikacji na ten temat.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś