ki23 16.12.05, 15:11 wczoraj 18 dc. zrobiłam bete i wyszło 3.30? owulację miałam w 12 dc.co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tekla12 Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 15:32 Jeśli brałaś pregnyl na pęknięcie to właśnie ślad po nim. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 18:31 bete najwczesniej robi sie po 10 dniach od owulacji ( jesli byl pregnyl to naet 12-14 dpo). Odpowiedz Link Zgłoś
ki23 Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 20:23 tak brałam pregnyl.ale jeśli po 24 godz. zrobię ponownie bete i wzrośnie to też może być po pregnylu?Czy beta rośnie po pregnylu?Czy tylko zostaia ślad który się zmniejsza.Biorę teraz luteinę czy po niej beta też może rosnąć .Proszę pomóżcie.dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 20:28 po progesteronie beta nie rosnie. uspokoj sie i poczekaj do czasu, kiedy mozna sprawdzac czy jest ciaza. nie ma sensu tego robic teraz. idac na bete za 24 godziny moze byc tak, ze bedzie 0, bo pregntl sie "ulotni" a jesli jest ciaza, to jeszcze na tyle wczesna, ze zadno badanie jej nie pokaze. wszystko ma swoje pory. mimo najwiekszych checi tego nie przyspieszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
ki23 Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 20:59 no co ty maretina nie wciskaj mi ciemnoty bo beta jest na tyle czułym badaniem ze wykazuje nawet bardzo wczesna ciaze w 6 dni po stosunku.Tak miałam ostanio wyszło mi 3.30 w 6 dobie po,a potem rosło ,rosło i staneło na kilkunastu tysiącach (nie pamiętam dokłanie) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 21:04 nie wciskam ci ciemnoty.nie mam czasu pisac wywodow na temat wydzielania hcg. i chyba szkoda czasu wiecej ci poswiecac, jesli zakladzasz zla wole.wiesz lepiej. dzialaj jak chcesz. twoja kasa na badania i twoje nerwy. ty wiesz najlepiej jak je spozytkowac. zapytaj lekarza, moze on Cie oswieci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 21:07 ki23 napisała: > no co ty maretina nie wciskaj mi ciemnoty bo beta jest na tyle czułym badaniem > ze wykazuje nawet bardzo wczesna ciaze w 6 dni po stosunku. Ki23 skoro wiesz najlepiej to po co pytasz? Tak jak Maretina wiem, że pregnyl to czyste hcg i wypłukuje się powoli (zwykle w 10-12 dni po pregnylu bhcg bez ciąży wynosi 1-2,50). Wynik ciążowy to powyżej 5 jednostek, czego serdecznie ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 21:07 a co do 6 dni po stosunku... bujda. po pierwsze nie po stosunku a po zaplodnieniu. po drugie nie ma regul. nigdy wczesniej jak przed 12 dpo nie wyszla mi beta ciazowa. a oznaczalam ja w 3 ciazach. dzien w ta czy w druga strone zalezy od bardzo wielu czynnikow. nie ma regul. zatem powtorze: nie szkoda ci kasy, nerwow, ewentualnych zawiedzionych nadzieji, to lec. badaj. tylko miej swiadomosc, ze badasz sie za wczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
56at Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 21:51 Dziewczyny pisza Ci wszystko zgodnie z prawdą nikt nie wciska ciemnoty. pregnyl to nic innego jak hcg. Odpowiedz Link Zgłoś
bubcia75 Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 21:42 ki23! Nie chcę cię martwić. Ja parę dni temu robiłam bete w 13 dniu po IUI, była tylko 3,68. Gin jeszcze dawał mi nadzieję, kazał sprawdzić za 3 dni. Za 3 dni było już 3,30. To było pewnie po pregnylu... Beta w 18 dc powinna być chyba sporo wyższa...Fakt, ważne jest czy przyrasta, jak chcesz to sprawdź za 3 dni, jeżeli nie będziesz miała okresu. Niestety, ostatnio czytałam, że normalna beta, nawet jak się nie jest w ciąży może się mieścić w granicach 0-3. Odpowiedz Link Zgłoś
ki23 Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 17.12.05, 10:50 dzięki bardzo za odpowiedz bubcia75 Odpowiedz Link Zgłoś
ki23 do maretina 17.12.05, 10:55 czytałam kilka postów z twoim udziałem z ciebie naprawdę kawał wrednej baby,która uważa sie za najmądrzejszą na świecie.Nikt cie nie prosi zebyś traciła czas na odpowiedzi.Ale ty i tak z tego co widzę spędzasz tu prawie cały swój czas.Żal mi cię bo pewnie nie masz za dużo znajomych ze względu na twój wstrętny charakter . Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 ki23 17.12.05, 11:11 o matko kobito opanuj sie poco tyle zlosliwosci akurat maretina wie co pisze bo niejedno przezyla i niemartw sie o jej znajomych napewno ma wiecej od ciebie bo widze ze jestes naiwna dziewczyna i jak chcesz to sie zadreczaj!!!pozdrawiam w ten piekny dzien Odpowiedz Link Zgłoś
michalinnaa Re: ki23 17.12.05, 11:22 Dołączę sie do tego co mówi tekla i marteina, maja rację. Oznaczałam betę już 3 razy po pregnylu, u mnie w 11 dpo wynosila nawet ponad 5, kolejne badanie pokazywało że maleje. Też przeżywalam moją pierwszą betę i jak wyszła chyba coś ok 5,7 to myślałam, ze to to a potem na drugi dzień płakałam jak bóbr bo zmalała więc to był pragnyl. Zreszta moja najniższa beta ostatnio to wlasnie 3,3 i nawet jej nie sprawdzałam bo wiedziałam ze nie jest ciażowa. Beta ciążowa powinna być dwucyfrowa. Dziewczyny piszą rozsądnie i ze swojego doswiadczenia one wiedzą jak boli rozczarowanie gdy cień nadzieji robo sie wielką nadzieją. Mojego pierwszego posta o becie też skomentowała i yekla i marteina i napisąły to soamo. Widać madrosć zyciową mozna zbierać tylko porzez swoje doświadczenie bo nawet jak ktoś chce ja przekazać to i tak nie kożystamy z rad. Głowa do góry uda sie na pewno.... kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
papas5 Re: ki23 17.12.05, 13:22 Ja się jedynie mogę zgodzić co do opini na temat Maretiny, która wypowiedziała ki23. Ja nie wiem czy ta dziewczyna nie ma co w domu robić.?????..... Owszem bardzo cenne są jej rady ale w jakim tonie wypowiadane......w każdym wątku narobi kłótni- niestety......żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: ki23 17.12.05, 13:38 No tak...jak któraś pisze to, co chciałoby się przeczytać, to jest super dziewczyną i daje super rady, a jak się przeczyta coś innego - to jest be. Maretina nie jest tu od miesiąca ani od dwóch...została przypuszczam po to, by doradzać w chwilach niepewności, rozwiewać wątpliwości tych, które tyle co ona nie przeszły (i chyba żadna z nas nie chciałaby tyle przejść). Co kogo obchodzi ile czasu Maretina spędza przed komputerem??? Mi by do głowy nie wpadło żeby kogoś pod tym kątem sprawdzać! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ki23 17.12.05, 17:07 papas5 napisała: > Ja się jedynie mogę zgodzić co do opini na temat Maretiny, która wypowiedziała > ki23. Ja nie wiem czy ta dziewczyna nie ma co w domu robić.?????..... Owszem > bardzo cenne są jej rady ale w jakim tonie wypowiadane......w każdym wątku > narobi kłótni- niestety......żałosne niuniu. badz laskawa sie opierniczyc walcz ze swoja nieplodnoscia a nie ze mna, to da lepsze rezultaty. z nieplodnoscia mozesz wygrac,. ze mna... nie sadze Odpowiedz Link Zgłoś
56at Re: ki23 17.12.05, 13:44 ki 23 nie chcesz słuchać nie słuchaj ale nas nie obrażaj. pozdrawiam,ania Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
maretina ki23 17.12.05, 17:05 puknij sie w czolko. o moich znajonych sie nie martw. mam ich tyle ile potrzebuje. o moj czas tez sie nie klopocz. martw sie o swoj rozum. zal wsadz sobie moja droga tam gdzie slonce nie dochodzi.na koniec dodam tylko tyle, ze tp Ty wyskoczylas z chamskim tekstem typu :wciskanie ciemnoty". ja odpowioafdalam na twoj wczesniejszy post zgodnie z PRAWDA. nie wierzysz? ok, ale nie atakuj.jesli sama wiesz najlepiej to po jaka cholere sie pytasz? kilka osob w tym watku powiedzialo ci to samo co ja. Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 No czego to ja się tu dowiaduję :) 17.12.05, 17:35 Ty strasznie wredna jesteś? Hehe DDD Jakoś dotąd nie zauważyłem DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
maretina bosssssszzzzzzzzze! Ty zyjesz! 17.12.05, 18:44 masz juz net? bedziesz sie piokazywal regularnie? wiesz o naszym nowym forum analityczno-umoralniajacym? mamba zalozyla... wpadnij koniecznie!!!! buziaki w poliki! Odpowiedz Link Zgłoś
beti3334 Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 17.12.05, 18:28 ja uważam tak jak ki23 ta maretina jest bardzooooooo wredna i taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: popieram ki23 17.12.05, 18:46 arek22222 napisał: > popieram ki23 ki23 idz do psychiatry, bo sama ze soba nadajesz Odpowiedz Link Zgłoś
basia986 [...] 17.12.05, 18:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
56at Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 17.12.05, 18:40 Po pierwsze to nie krzycz a po drugie to nie obrażajcie ludzi bo Maretina żadnego z Was nie obraziła. --pozdrawiam,ania Ania o Nusi Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 17.12.05, 18:46 56at napisała: > Po pierwsze to nie krzycz a po drugie to nie obrażajcie ludzi bo Maretina > żadnego z Was nie obraziła. nie gadaj z klonami ki23. ze tez chce sie jej zakladac tyle kont na gazecie... > Ania o Nusi Odpowiedz Link Zgłoś
agakra Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 17.12.05, 23:57 ludzie, co sie zrobilo z tego forum. jak my zaczynalysmy z maretina w 2003 roku to bylo to normalne ludzkie forum, a teraz strach wejsc. A juz nie daj bog pochwalic sie, ze ma sie dziecko. Ja sie nie chwale, bo zaraz wszystkie by sie na mnie rzucily. Laski wyluzujcie!!!! Wredne to wy jestescie i na dodatek zazdrosnice. A na prawde nie ma czego zazdroscic, bo my tez przeszlysmy niezla szkole zeby zajsc w ciaze i jeszcze wieksza zeby ja utrzymac Odpowiedz Link Zgłoś