Dodaj do ulubionych

beta 3.30 co o tym sądzicie?

16.12.05, 15:11
wczoraj 18 dc. zrobiłam bete i wyszło 3.30? owulację miałam w 12 dc.co wy na
to?
Obserwuj wątek
    • tekla12 Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 15:32
      Jeśli brałaś pregnyl na pęknięcie to właśnie ślad po nim.
    • maretina Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 18:31
      bete najwczesniej robi sie po 10 dniach od owulacji ( jesli byl pregnyl to naet
      12-14 dpo).
      • ki23 Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 20:23
        tak brałam pregnyl.ale jeśli po 24 godz. zrobię ponownie bete i wzrośnie to też
        może być po pregnylu?Czy beta rośnie po pregnylu?Czy tylko zostaia ślad który
        się zmniejsza.Biorę teraz luteinę czy po niej beta też może rosnąć .Proszę
        pomóżcie.dzieki za odpowiedzi
        • maretina Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 20:28
          po progesteronie beta nie rosnie.
          uspokoj sie i poczekaj do czasu, kiedy mozna sprawdzac czy jest ciaza. nie ma
          sensu tego robic teraz. idac na bete za 24 godziny moze byc tak, ze bedzie 0,
          bo pregntl sie "ulotni" a jesli jest ciaza, to jeszcze na tyle wczesna, ze
          zadno badanie jej nie pokaze.
          wszystko ma swoje pory. mimo najwiekszych checi tego nie przyspieszysz.
          • ki23 Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 20:59
            no co ty maretina nie wciskaj mi ciemnoty bo beta jest na tyle czułym badaniem
            ze wykazuje nawet bardzo wczesna ciaze w 6 dni po stosunku.Tak miałam ostanio
            wyszło mi 3.30 w 6 dobie po,a potem rosło ,rosło i staneło na kilkunastu
            tysiącach (nie pamiętam dokłanie) sad
            • maretina Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 21:04
              nie wciskam ci ciemnoty.nie mam czasu pisac wywodow na temat wydzielania hcg. i
              chyba szkoda czasu wiecej ci poswiecac, jesli zakladzasz zla wole.wiesz lepiej.
              dzialaj jak chcesz. twoja kasa na badania i twoje nerwy. ty wiesz najlepiej jak
              je spozytkowac.
              zapytaj lekarza, moze on Cie oswieci.
              pozdrawiam
            • tekla12 Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 21:07
              ki23 napisała:

> no co ty maretina nie wciskaj mi ciemnoty bo beta jest na tyle czułym
              badaniem
              > ze wykazuje nawet bardzo wczesna ciaze w 6 dni po stosunku.
              Ki23 skoro wiesz najlepiej to po co pytasz? Tak jak Maretina wiem, że pregnyl
              to czyste hcg i wypłukuje się powoli (zwykle w 10-12 dni po pregnylu bhcg bez
              ciąży wynosi 1-2,50). Wynik ciążowy to powyżej 5 jednostek, czego serdecznie ci
              życzę.
            • maretina Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 21:07
              a co do 6 dni po stosunku... bujda. po pierwsze nie po stosunku a po
              zaplodnieniu. po drugie nie ma regul. nigdy wczesniej jak przed 12 dpo nie
              wyszla mi beta ciazowa. a oznaczalam ja w 3 ciazach. dzien w ta czy w druga
              strone zalezy od bardzo wielu czynnikow. nie ma regul. zatem powtorze: nie
              szkoda ci kasy, nerwow, ewentualnych zawiedzionych nadzieji, to lec. badaj.
              tylko miej swiadomosc, ze badasz sie za wczesnie.
            • 56at Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 21:51
              Dziewczyny pisza Ci wszystko zgodnie z prawdą nikt nie wciska ciemnoty.
              pregnyl to nic innego jak hcg.
    • bubcia75 Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 16.12.05, 21:42
      ki23!
      Nie chcę cię martwić. Ja parę dni temu robiłam bete w 13 dniu po IUI, była
      tylko 3,68. Gin jeszcze dawał mi nadzieję, kazał sprawdzić za 3 dni. Za 3 dni
      było już 3,30. To było pewnie po pregnylu...
      Beta w 18 dc powinna być chyba sporo wyższa...Fakt, ważne jest czy przyrasta,
      jak chcesz to sprawdź za 3 dni, jeżeli nie będziesz miała okresu.
      Niestety, ostatnio czytałam, że normalna beta, nawet jak się nie jest w ciąży
      może się mieścić w granicach 0-3.
      • ki23 Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 17.12.05, 10:50
        dzięki bardzo za odpowiedz bubcia75
      • ki23 do maretina 17.12.05, 10:55
        czytałam kilka postów z twoim udziałem z ciebie naprawdę kawał wrednej
        baby,która uważa sie za najmądrzejszą na świecie.Nikt cie nie prosi zebyś
        traciła czas na odpowiedzi.Ale ty i tak z tego co widzę spędzasz tu prawie cały
        swój czas.Żal mi cię bo pewnie nie masz za dużo znajomych ze względu na twój
        wstrętny charakter .
        • donata72 ki23 17.12.05, 11:11
          o matko kobito opanuj sie poco tyle zlosliwosci akurat maretina wie co pisze bo
          niejedno przezyla i niemartw sie o jej znajomych napewno ma wiecej od ciebie bo
          widze ze jestes naiwna dziewczyna i jak chcesz to sie zadreczaj!!!pozdrawiam w
          ten piekny dzien
          • michalinnaa Re: ki23 17.12.05, 11:22
            Dołączę sie do tego co mówi tekla i marteina, maja rację.
            Oznaczałam betę już 3 razy po pregnylu, u mnie w 11 dpo wynosila nawet ponad 5,
            kolejne badanie pokazywało że maleje. Też przeżywalam moją pierwszą betę i jak
            wyszła chyba coś ok 5,7 to myślałam, ze to to a potem na drugi dzień płakałam
            jak bóbr bo zmalała więc to był pragnyl. Zreszta moja najniższa beta ostatnio
            to wlasnie 3,3 i nawet jej nie sprawdzałam bo wiedziałam ze nie jest ciażowa.
            Beta ciążowa powinna być dwucyfrowa. Dziewczyny piszą rozsądnie i ze swojego
            doswiadczenia one wiedzą jak boli rozczarowanie gdy cień nadzieji robo sie
            wielką nadzieją. Mojego pierwszego posta o becie też skomentowała i yekla i
            marteina i napisąły to soamo.
            Widać madrosć zyciową mozna zbierać tylko porzez swoje doświadczenie bo nawet
            jak ktoś chce ja przekazać to i tak nie kożystamy z rad. Głowa do góry uda sie
            na pewno.... kiedyś smile
            • papas5 Re: ki23 17.12.05, 13:22
              Ja się jedynie mogę zgodzić co do opini na temat Maretiny, która wypowiedziała
              ki23. Ja nie wiem czy ta dziewczyna nie ma co w domu robić.?????..... Owszem
              bardzo cenne są jej rady ale w jakim tonie wypowiadane......w każdym wątku
              narobi kłótni- niestety......żałosne
              • marghe78 Re: ki23 17.12.05, 13:38
                No tak...jak któraś pisze to, co chciałoby się przeczytać, to jest super
                dziewczyną i daje super rady, a jak się przeczyta coś innego - to jest be.

Maretina nie jest tu od miesiąca ani od dwóch...została przypuszczam po to, by
                doradzać w chwilach niepewności, rozwiewać wątpliwości tych, które tyle co ona
                nie przeszły (i chyba żadna z nas nie chciałaby tyle przejść). Co kogo obchodzi
                ile czasu Maretina spędza przed komputerem??? Mi by do głowy nie wpadło żeby
                kogoś pod tym kątem sprawdzać!
              • maretina Re: ki23 17.12.05, 17:07
                papas5 napisała:

> Ja się jedynie mogę zgodzić co do opini na temat Maretiny, która
                wypowiedziała
                > ki23. Ja nie wiem czy ta dziewczyna nie ma co w domu robić.?????..... Owszem
                > bardzo cenne są jej rady ale w jakim tonie wypowiadane......w każdym wątku
                > narobi kłótni- niestety......żałosne

niuniu. badz laskawa sie opierniczycsmile walcz ze swoja nieplodnoscia a nie ze
                mna, to da lepsze rezultaty. z nieplodnoscia mozesz wygrac,. ze mna... nie
                sadzetongue_out
          • 56at Re: ki23 17.12.05, 13:44
            ki 23 nie chcesz słuchać nie słuchaj ale nas nie obrażaj.
            pozdrawiam,ania
            Życzę powodzenia
        • maretina ki23 17.12.05, 17:05
          puknij sie w czolko.
          o moich znajonych sie nie martw. mam ich tyle ile potrzebuje. o moj czas tez
          sie nie klopocz. martw sie o swoj rozum. zal wsadz sobie moja droga tam gdzie
          slonce nie dochodzi.na koniec dodam tylko tyle, ze tp Ty wyskoczylas z chamskim
          tekstem typu :wciskanie ciemnoty". ja odpowioafdalam na twoj wczesniejszy post
          zgodnie z PRAWDA. nie wierzysz? ok, ale nie atakuj.jesli sama wiesz najlepiej
          to po jaka cholere sie pytasz? kilka osob w tym watku powiedzialo ci to samo co
          ja.
          • pietrek666 No czego to ja się tu dowiaduję :) 17.12.05, 17:35
            Ty strasznie wredna jesteś?
            Hehe big_grinDDD Jakoś dotąd nie zauważyłem big_grinDDDDD
            • maretina bosssssszzzzzzzzze! Ty zyjesz! 17.12.05, 18:44
              masz juz net? bedziesz sie piokazywal regularnie?
              wiesz o naszym nowym forum analityczno-umoralniajacym? mamba zalozyla...
              wpadnij koniecznie!!!! buziaki w poliki!
    • beti3334 Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 17.12.05, 18:28
      ja uważam tak jak ki23 ta maretina jest bardzooooooo wredna i taka jest prawda
    • arek22222 popieram ki23 17.12.05, 18:32
      popieram ki23
      • maretina Re: popieram ki23 17.12.05, 18:46
        arek22222 napisał:

> popieram ki23

ki23 idz do psychiatry, bo sama ze soba nadajeszsmile
    • basia986 [...] 17.12.05, 18:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • 56at Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 17.12.05, 18:40
        Po pierwsze to nie krzycz a po drugie to nie obrażajcie ludzi bo Maretina
        żadnego z Was nie obraziła.
        --pozdrawiam,ania
        Ania o Nusi
        • maretina Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 17.12.05, 18:46
          56at napisała:

> Po pierwsze to nie krzycz a po drugie to nie obrażajcie ludzi bo Maretina
          > żadnego z Was nie obraziła.
          nie gadaj z klonami ki23. ze tez chce sie jej zakladac tyle kont na gazecie...smile

> Ania o Nusi
          • agakra Re: beta 3.30 co o tym sądzicie? 17.12.05, 23:57
            ludzie, co sie zrobilo z tego forum.
            jak my zaczynalysmy z maretina w 2003 roku to bylo to normalne ludzkie forum, a
            teraz strach wejsc. A juz nie daj bog pochwalic sie, ze ma sie dziecko. Ja sie
            nie chwale, bo zaraz wszystkie by sie na mnie rzucily.
            Laski wyluzujcie!!!! Wredne to wy jestescie i na dodatek zazdrosnice. A na
            prawde nie ma czego zazdroscic, bo my tez przeszlysmy niezla szkole zeby zajsc w
            ciaze i jeszcze wieksza zeby ja utrzymac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka