Dodaj do ulubionych

IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!!

IP: 10.128.134.* / *.acn.pl 15.10.01, 22:37
hej, od prawie godziny czytam komentarze na temat leczenia nieplodnosci. mi sie
udalo przy pl. Starynkiewicza w warszawie. dzialaja od niedawna (chyba 2 lata),
ale sa bardzo sprawni. Ja sama jestem chodzacym dowodem na ich skutecznosc -
jestem w 7-ym miesiacu ciazy!!!!
Stymulacja zajmuje sie dr grzechocinska, bardzo zabiegana, czasami trzeba
poczekac - no coz, takie jest zycie. Zarodkami zajmuje sie dr Marianowski - jak
trzeba to usiadzie na lozeczku, przyniesie atlas ze zdjeciami, pokaze,
wytlumaczy.
Za in vitro placi sie u nich ok. 2000 zl, mikromanipulacja dodatkowe 500zl
(wykonuje je dr Marianowski - u nas na 10 komorek 10 zarodkow!).
telefon do osrodka 621 02 41 wew. 15 69 lub 11 89.
Nie wiem jak jest w innych osrodkach bo nie probowalam.
pozdrawiam,
elwira
Obserwuj wątek
    • melenka Re: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! 16.10.01, 22:26
      Cieszę się, że Ci się udało! Ja mam dziwne doświadczenie z prof. Marianowskim -
      byliśmy przygotowywani do IVF, jakimś cudem jednak zaszłam w ciążę bez pomocy z
      zewnątrz (tylko terapia hormonalna). Na wieść o pozytywnym teście ciążowym
      profesor zareagował "to jeszcze się zobaczy, czy jest Pani w ciąży...",
      najwyrażniej bardzo zły, że ucieka mu pacjentka i jej pieniądze. Podczas
      kilkutygodniowej hospitalizacji na oddziale szpitala, profesor - który jest tam
      szefem, ani razu do mnie nie zajrzał, nie dopytywał o samopoczucie itp. mimo,
      że miałam duże problemy. natomiast dr Marianowski - syn jest naprawdę bardzo
      miły smile. Teraz jestem mamą 1/2 rocznego synka i mam nadzieję, że nie będzie
      jedynakiem (znowu jakimś cudem).
    • Gość: Barbara Re: Do Elwiry: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! IP: 195.136.95.* 19.10.01, 10:01
      Właśnie potwierdziły się moje obawy, że i dla mnie IVF jest prawdopodobnie
      jedynym rozwiązaniem. Trochę przez przypadek trafiłam do lekarza ze
      Starynkiewicza po nieskutecznej stymulacji najpierw klomifenem a teraz
      gonadotropinami. Zaczynam sie zastanawiać nad wyborem kliniki i po twojej
      informacji, jak również dzięki dobremu wrażeniu jakie zrobił na mnie dr. Tomasz
      Rokicki, myślę że warto spróbować właśnie tam. Chętnie skontaktowałam bym się z
      tobą prywatnie- jeżeli nie masz nic przeciwko temu,napisz kontakt do siebie na
      adres: brapac@poczta.onet.pl. Pozrawiam, Barbara
      • Gość: asiaw wybór IP: 212.160.138.* 19.10.01, 11:22
        BAsiu ja tez jestem na etapie wyboru kliniki na IVF. Jakie sa twoje kryteria?
        Cena? % udanych zabiegów? Napisz jak zdecudujesz się na jakaś klinikę, i napisz
        dlaczego ta. Ja chyba Novum ale ta cena, za to jakie wyniki! AsiaW
        • Gość: Barbara Re: wybór- do AsiW IP: 10.129.227.* / *.acn.pl 24.10.01, 22:28
          Asiu, wcześniej będę miała jeszcze laparoskopię i zabieg na jajnikach. Może to
          coś da, oby.. Co do wyboru kliniki, jeżeli jednak by się nie powiodło,
          ograniczę swój wybór do Warszawy i Novum będzie chyba jednak faworytką, może ta
          najwyższa cena jest jednak czymś uzasadniona smile). Pozdrawiam!!!
    • Gość: mufka Re: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! IP: 10.128.134.* / *.acn.pl 23.10.01, 17:31
      Ja tez mialam tam invitro, niestety po wstepnej radosci - zaszlam w ciaze -
      przyszedl smutek, bo w 12 tygodniu poronilam. teraz troche odpoczne i sprobuje
      jeszcze raz. na starynkiewicza bylo bardzo milo, chocaz czekanie czasami
      doprowadza do szalu
      • Gość: Iza Re: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! IP: *.cofund.org.pl 03.12.01, 15:55
        Mam za soba dluga historie badan, zabiegow, roznych mniej lub bardziej profesjonalnych lekarzy, i
        pomimo ze nadal nie jestem w ciazy, goraco polecam klinike Novum. Oprocz zachecajacych statystyk,
        lekarze maja duze doswiadczenie i wreszcie czuje sie traktowana powaznie.
        Mam nadzieje ze wkrotce dolacze do grona szczesliwcow.

Iza

• Gość: gala Re: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! IP: 195.94.205.* 03.12.01, 16:58
          Mając doświadczenie z Kliniką Novum chciałabym zapytać, czy mogłabyś polecić
          kogoś tam szególnie (zamierzam wybrać się na wizytę, a na forum czytałam wiele
          pozytywnych opini o p. Wojewódzkim)

Dzięki
          • Gość: Kasia Re: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.12.01, 10:05
            Ja chodze do dr Sowińskiej - jest bardzo miła i wszystko wyglada bkompetentnie

pozdrawiam

Kaśka

Gość portalu: gala napisał(a):

> Mając doświadczenie z Kliniką Novum chciałabym zapytać, czy mogłabyś polecić
            > kogoś tam szególnie (zamierzam wybrać się na wizytę, a na forum czytałam wiele
            > pozytywnych opini o p. Wojewódzkim)
            >
            > Dzięki

• Gość: Iza Re: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! IP: *.cofund.org.pl 05.12.01, 13:43
            Polecam dr Zamore. Mily, kompetentny lekarz. Bylam raz u dr Wojewodzkiego, ale nie odnioslam tak
            pozytywnego wrazenia jak z dr Zamora.

Iza
            • Gość: Ita Re: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 07:35
              Byłam u dr Sowińskiej i dr.Wojewódzkiego niestety nie mam o nich dobrego
              zdania. Na swoje szczęście trafiłam do dr Zamory i bardzo dobrze się stało.Jest
              bardzo miły, uprzejmy, ale najważniejsze, że jaest konkretny. Wszystko jasno
              wytłumaczy i zapisze! Dopiero przy 3 wizycie - czyli u dr Zamory usłyszałam o
              zielonej książeczce i o wielu innych rzeczach o których moim zdaniem powinnam
              się dowiedzieć na pierwszej wizycie( dr Sowińska i dr Wojewódzki nie zajęli się
              tym wcale)
              • Gość: Ula Re: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! IP: *.peerte.com.pl 12.12.01, 08:26
                Napisz proszę, co to takiego jest owa tajemnicza "zielona książeczka". Dziękuję.
                • Gość: Ita Re: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.12.01, 07:55
                  Gość portalu: Ula napisał(a):

> Napisz proszę, co to takiego jest owa tajemnicza "zielona książeczka". Dziękuję
                  > .

Zielona książeczka to taka wizytówka Novum i całej jej działalności. Czyli metody
                  leczenia, sposób do ich przygotowania itp.Jak będziesz w Novum to poproś o nią w
                  recepcji, nawet jeśli nie jesteś ich klientką.
              • Gość: Roma Re: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! IP: 194.181.36.* 12.12.01, 10:23
                Na mnie z kolei dr Wojewódzki zrobił bardzo dobre wrażanie, wszystko wyjaśnił,
                zlecił mi kompleksowe badania i w ogóle sprawił wrażenie człowieka, który wie
                co robi (w przeciwieństwie do mojego poprzedniego ginekologa). Pewnie to zależy
                kto komu pasuje, bo ja z kolei słyszałam bardzo dużo negatywnych opinii o dr
                Z.Roma
                • Gość: AsiaW Re: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! IP: 212.160.138.* 15.12.01, 10:48
                  Ja bardzo super polecam dr. Sow. i dr. Wojew. a o doktorze Z ........ no znam
                  parę dziewczyn które od niego uciekły do dr. W
                  • Gość: aga71 Re: dr Z.... IP: *.MAN.atcom.net.pl 17.12.01, 09:22

Gość portalu: AsiaW napisał(a):

o doktorze Z ........ no znam
                    > parę dziewczyn które od niego uciekły do dr. W

Czy mozna sie dowiedziec, co owe dziewczyny maja do zarzucenia dr Z..... tez jestem jego pacjentka.

Aga

• Gość: sylwia27 Re: dr Z.... IP: *.starachowice.sdi.tpnet.pl 17.12.01, 13:12
                      No właśnie co macie przeciwko dr.Z.......Ja jestem jego pacjętką więc
                      chciałabym wiedzieć.POzdrowionka.Czekam ze zniecierpliwieniem.Sylwka
                    • Gość: DorotaM Re: dr Z.... IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 17.12.01, 17:20
                      Byliśmy na pierwszej wizycie u dr. Zamory i nie zrobił na nas dobrego wrażenia.
                      Sama już nie wiem, co o tym wszystkim myśleć, ale będę chyba zmieniała na dr.
                      Wojewódzkiego. Książeczkę dostałam, więc może nie jest tak źle z tym
                      doktorkiem smile))
                      • Gość: Malina Re: dr Z.... IP: 157.25.86.* 18.12.01, 08:38
                        To znaczy jaki byl: niegrzeczny, sprawiajacy wrazenie, ze nie wie o czym mowi?
                        Ludzie opanujcie sie! Wizyta u ginekologa to nie wizyta u kosmetyczki czy w
                        salonie fryzjerskim. Lekarze sa przedewszystkim po to, zeby leczyc a nie
                        sprawiac dobre wrazenie. Ja chodzilam przez dlugi czas to tych, ktorzy niestety
                        sprawiali TYLKO dobre wrazenie. Z perspektywy czasu wiem, ze wole mniej wrazen,
                        powiedzmy estetycznych, a wiecej fachowej pomocy, ktora Novum zapewnia.
                        Przykladem takim jest dla mnie moja ciezarna przyjaciola, ktora leczyla sie
                        zagranica u "najlepszych" a tylko w Novum terapia zakonczyla sie sukcesem.
                        Niedlugo bede chrzestna.
                        Malina
                        • Gość: aga71 Re: dr Z.... IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.12.01, 09:51

Gość portalu: Malina napisał(a):

> To znaczy jaki byl: niegrzeczny, sprawiajacy wrazenie, ze nie wie o czym mowi?
                          > Ludzie opanujcie sie!

No wlasnie, jakos nie mozna sie dowiedziec, CO konkretnie zniecheca niektorych pacjentow do niektorych lekarzy. poznajemy tylko czyjes impresje, a ja jestem zadna faktow smile) Czyli, co lekarz zrobil lub powiedzial, zeby zasuzyc sobie na krytyke? Ale pewnie nie doczekamy sie takich informacji....

Aga
                  • bubu3 Re: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! 17.12.01, 12:52
                    A dr Taszycka? Do kogo najlepiej na pierwszą wizytę? Mam za sobą rok w
                    Białymstoku i duuuży stresssss!
    • Gość: AsiaW Re: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! IP: 212.160.138.* 18.12.01, 10:12
      Ja tam chodze do dr. Wojewódzkiego więc o dr.tzw. Z pisze tylko,że słyszałam co
      najmniej kilka negatywnych opinii znam pare dziewczyn które uciekły do kogo
      innego w Novum . Nic konkretnego nie słyszałam po prostu nie zrobił
      dobregowrażenia i już czasem tak jest ,że ktos ci od początku nie pasuje a w
      Novum jest tylu innych lekarzy zawsze jest wybór!
      • ela66 Re: IVF W WARSZAWIE - POLECAM!!!! 18.12.01, 15:16
        Obawiam się, że sobie, innym a przede wszystkim lekarzowi czynicie krzywdę
        powtarzając nieuzasadnione i niesprawdzone pomówienia.
        Sobie - przede wszystkim dlatego, że ładujecie się negatywną energią i od
        razu źle nastawione wchodzicie do gabinetu (to trochę jak z tym kawałem
        o zajączku co chciał pożyczyć patelnię od lisiczki.)
        Innym - bo czytając te listy na forum zrezygnują z wizyty u wybranego lekarza
        i może przez to wydłużą swoją drogę w leczeniu niepłodnosci.
        Lekarzowi - bo niewątpliwie niesłusznie oskarżany, może poczuć zniechęcenie
        do swojej pracy.

Przymusu wyboru kliniki leczenia niepłodnosci w Polsce nie ma. Dlatego
        tym bardziej nie rozumiem dlaczego zniechęcacie do siebie prawdopodobnie jedynych ludzi, którym
        naprawdę i szczerze zależy na efektach swojej pracy.

Wam nie jest potrzebny czuły, serdeczny i życzliwy lekarz - tylko prawdziwy
        profesjonalista, który również czasami potrafi wylać kubeł zimnej wody,
        by zmusić nas do działania. Leczenie niepłodnosci nie jest jednostronne,
        muszą w to być zaangażowane obie strony - lekarz i para. Działanie
        na zasadzie - proszę o to moje ciało, róbcie co chcecie, bądźcie mili i załatwcie
        mi dziecko jest trochę nierozsądnym i niedojrzałym podejsciem do tego
        z czym życie nam każe się zmierzyć.

Zycze Wszystkim, by Wasze marzenia o wlasnym dziecku spelnily
        sie jak najszybciej i zeby to byla jedyna tragedia w Waszym zyciu, z ktora
        musicie pokonac.

Ela
        • Gość: tosca zakonczcie ta farse z niby-opiniami IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 23:20
          dajcie juz naprawde spokoj z tymi - slyszam, wrazenie nie takie itd...
          to juz się robi niesmaczne i na pewno nie robi dobrego wizerunku TAK POWaznej
          sprawie jak walka o inny status w Polsce tej bądz co bądz choroby spolecznej.

Proponuje skoncentrować się w tym miejscu na rzeczowych uwagach i wsparciu
          informacyjnym
          • Gość: AsiaW Re: zakonczcie ta farse z niby-opiniami IP: 212.160.138.* 19.12.01, 15:18
            A ja uwazam ,że jeśli pare osób /znam osobiście/ zmieniło lekarza z w/w doktora
            na kogos innego tez w Novum to coś w tym jest. i wolałabum trafisc jedanka do
            kogoś innego i trafiłam dzięki wcześniejszej rozmowie na forum i opiniom
            kolezanek! Znam jednak osoby które nie zaciągały opini przed pierwsza wizyta i
            potem trafiwszy szybko zmieniały na kogos innego. Chyba nie bezpodstawnie! JA
            tam lecze się u Dr .Wojewódzkiego i nie mam mu nic do zarzucenia!! I miły i
            kmpetentny!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka