kociaczek22 28.03.06, 12:41 Dziewczyny pewnie po clo będe miała podany ten zastrzyk, jest najbardziej popularny, a mój gin przepisuje mi raczej popularne leki. Proszę powiedzcie mi ile On kosztuje, gdzie go dostajemy, jaka jest jego skuteczność ... Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwa2000 Re: Pregnyl 28.03.06, 12:48 Ten lek jest na receptę,płaciłam 8 zł.Po podaniu ,po 36 h dochodzi do owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa2000 Re: Pregnyl 28.03.06, 15:58 Tak,w pupę.Na ulotce pisze,że do podawania tylko domięśniowo,to brzuch odpada.Jest to dawka jednorazowa,sporadycznie powtarzana. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Pregnyl 28.03.06, 17:29 Hm tak sobie wykombinowałam, że zastrzyk może mi wykonać pielęgniarka w szkole,w której pracuję, bo pewnie wrzychodni za usługę też się płaci? Jest to dawka jednorazowa? Czyli stosuje się ją tylko w jednym cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: Pregnyl 28.03.06, 18:23 Tak to jest dawka jednorazowa. Ale co do podania, to jesli masz mieć IUI lub punkcję to lekarz Ci powie o której godzinie masz mieć podany zastrzyk. I zmartwię Cię, bo niekoniecznie musi się to pokryć z godzinami pracy pielęgniarki szkolnej. Może ci się trafic zastrzyk nawet wśrodku nocy albo nad ranem i musi byc wtedy podany dokładnie o tej godzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Pregnyl 28.03.06, 18:27 Nie jestem przygotowywana do IUI. No tak. To jeszcze lepiej. Koleżanka z pracy chętniej mo pomoże niż obca kobieta z przychodni. Dziwne, że ten zastrzyk podawany jest tylko raz. Pewnie póniej jest coś mocniejszego? Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: Pregnyl 28.03.06, 18:33 kociaczek22 napisała: > Nie jestem przygotowywana do IUI. > No tak. To jeszcze lepiej. Koleżanka z pracy chętniej mo pomoże niż obca > kobieta z przychodni. > Dziwne, że ten zastrzyk podawany jest tylko raz. > Pewnie póniej jest coś mocniejszego? Wiesz, poczekaj najpierw na decyzję Twojego lekarza. Pregnyl to zastrzyk na dojrzewanie komórek i ich pękanie, więc nie sądzę aby po nim lekarz chciał Ci zaordynować cos jeszcze, poza dużą dawką przytulanka Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Pregnyl 28.03.06, 18:38 Biorę spory zestw hormonów. Od tego cyklu dochodzi clo i pregnul. Mam pco. Kiedys po clo nabawiałam się torbielki, ale sama się wchłonęła. Teraz mam duże nadzieje, że z dokładnym monitoringiem torbielki nie będzie. Ale oczywiśnie nie moge tego przewidzieć. Chcę wiedziec co mnie czeka po ewnentualnym niepowodzeniu. Na sam konies laparo. Nie chciałabym, żeby do tego doszło. Dodam,że nie jestem początkującą starającą. Walczę o dzidziusia już 6 rok Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: Pregnyl 28.03.06, 18:40 kociaczek22 napisała: > Biorę spory zestw hormonów. Od tego cyklu dochodzi clo i pregnul. Mam pco. > Kiedys po clo nabawiałam się torbielki, ale sama się wchłonęła. Teraz mam duże > nadzieje, że z dokładnym monitoringiem torbielki nie będzie. Ale oczywiśnie nie > > moge tego przewidzieć. > Chcę wiedziec co mnie czeka po ewnentualnym niepowodzeniu. > Na sam konies laparo. > Nie chciałabym, żeby do tego doszło. > Dodam,że nie jestem początkującą starającą. Walczę o dzidziusia już 6 rok Pregnyl to dość skuteczny lek choć jak wszystkie nie w 100% . ale życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia.777 Re: Pregnyl 28.03.06, 18:32 ten zaszczyk może być podawany jednorazowo w danym cyklu tzn że w następnym cyklu też mogą ci go podać Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Pregnyl 28.03.06, 18:45 Pregnyl podaje się na pęknięcie pęcherzyka jeśli osiąga on odpowiednie rozmiary. Po ok. 36h następuję jego pęknięcie. Wtedy należy zacząć współżycie. Można go podawać w kolejnych cyklach jeśli zajdzie taka potrzeba. Wszystko zależy od scieżki leczenia. Zdarza się też czasem, że mimo podania pregnylu pęcherzyk i tak nie pęka. U mnie ta metoda już raz się sprawdziła także życzę szczęścia! Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Pregnyl 29.03.06, 08:43 Pielegniarka szkolna jest kochana Da mi nawet igłę i szczykawkę i moge do niej podjechac w każdej chwili Chociaz to mi sie w życiu udało Odpowiedz Link Zgłoś
milkuu Re: Pregnyl 15.06.14, 10:00 Witajcie, o leczeniu została mi 1 ampułka Pregnyl 5000 j.m. firmy Organon. Oryginalnie zapakowane. Do tego igła i strzykawka. Przechowywane w lodówce. Data ważności: 10-2016 cena 40 zł. Odbiór osobisty - Kraków soloneorzeszki@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś