justy11 13.04.06, 14:51 Czy któras z Was podchodziła w Invimedzie? Ja lecze sie w Invimedzie u dr Ciebiery Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anaika Re: In vitro w Invimedzie ? 14.04.06, 11:43 mnie też to ciekawi bo też się w Invimedzie leczę... której się udało? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9935 Re: In vitro w Invimedzie ? 12.05.06, 12:43 ja podchodze w czerwcu i też chciałabym sie cieszyć,jak TYu dr Niemoczyńskiego życzę spokojnej ciązy i duuuużo radości Odpowiedz Link Zgłoś
kortis Re: In vitro w Invimedzie ? 14.04.06, 11:45 Invimed Dr Niemoczyński pierwsze podejście, tylko jeden zarodek, ale jest synek !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anaika Re: In vitro w Invimedzie ? 14.04.06, 11:58 cudownie trzeba wierzyć w cuda Odpowiedz Link Zgłoś
roza271 Re: In vitro w Invimedzie ? 14.04.06, 12:37 Ja leczę się w Invimedzie u dr Karwackiej, jestem bardzo zadowolona z opieki i kompetencji. Jestem po 1 ICSI w 7 tygodniu ciąży. Nie czuję się jednak najlepiej i większość czasu spędzam na leżeniu, wierzę jednak że mi się uda i w listopadzie zobaczę swojego upragnionego dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś
mj78 Re: In vitro w Invimedzie ? 14.04.06, 13:46 Ja robiłam ICSI w Invimedzie. Niestety na razie dwa transfery się nie udały Ale mamy jeszcze mrożaczki, więc będziemy próbować dalej Odpowiedz Link Zgłoś
lanina Re: In vitro w Invimedzie ? 14.04.06, 16:30 witam ja jstem po jednym invitro w gda ,jedno winvimedzie niestety oba nieudane ale walcze dalej plan maj-czerwiec trzymajcie kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnienienia Re: In vitro w Invimedzie ? 12.05.06, 12:23 Na początku kwietnia, miałam IVF+ICSI w Invimedzie i jestem w ciąży z bliźnikami ). Jestem naprawde szczęśliwa), nareszcie po tylu latach walki. Odpowiedz Link Zgłoś
calinek1 Re: In vitro w Invimedzie ? 12.05.06, 20:43 Ja leczę się u dr Karwackiej. Na początku marca miałam ICSI, udało się i teraz zaczynam 12tc. Miałam tylko dwa zarodki. Odpowiedz Link Zgłoś
monik39 Re: In vitro w Invimedzie ? 12.05.06, 23:13 Ja leczę sie u dr Rokickiego i w tym miesiącu podchodzę do 1 in vitro. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marikana Re: In vitro w Invimedzie ? 13.05.06, 18:09 Kiedyś zaglądałam tu często. Dwa tygodnie temu urodziłam piekną, zdrową córeczkę. IVF w Invimedzie, pod opieką dr Rokickiego (super). Nie traćcie nadziei. Wyłałam morze łez, ale się udało. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
annajas Re: In vitro w Invimedzie ? 15.05.06, 08:13 Witam, pilnie potrzebuję namiar na Invimed do dr. Karwackiej. Po roku niepowodzeń czas na kolejny krok, z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
zemfira.m Re: In vitro w Invimedzie ? 15.05.06, 08:43 dr Niemoczyński, właśnie będę podchodzić do 4-ego transferu )) Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: In vitro w Invimedzie ? 15.05.06, 09:17 Justy11 no co ty??? Mam nadzieję, że to pytanie jest czysto teoretyczne z nudów!!!))) Przecież sie nam uda!!! Jak się czujesz ? Kiedy teścik (piatek czy przyszły tydzień), bo ja w dzień matki (o zgrozo!!!)? Głowa do góry- jak nie teraz, to następnym razem!!! uda sie nam napewno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: In vitro w Invimedzie ? 15.05.06, 12:34 Ja testuje 21 maj i jakoś podchodze do tego - ze niestety nic z tego jakoś nic nie odczuwam Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: In vitro w Invimedzie ? 15.05.06, 13:05 Nie powiem ci, że trzeba być hura optymistą - sama podchodze do tego sceptycznie (w przeciwuieństwie do dr C. i mojego M.). Moj zabieg odbył się z małymi perturbacjami - z powodu tyłozgięcia był problem z zalozeniem cewnika i na pomoc musiał przybyć dr P. Prawdę mówiąc rozpoznawałam juz grunt pod IUI w czerwcu i chciałabym, żeby robił to dr. C, nawet w Warszawie. Na razie dr. tylko sie smiał z tych moich śmiałych planów i kazał jeść duphason oraz testowac na dzien matki. Optymista... Ja jednak swoje wiem... Ale Justy o In vitro na razie nie myśl, pesymistko ;- )))) Zobaczysz, że się uda i jeszcze spotkamy sie na porodówce... Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: In vitro w Invimedzie ? 15.05.06, 13:50 Ok dzieki za miłe słowa, daj znac mi jak tam bedzie po teście ja też ci napisze. Ja to bym chciała aby iui zrobił mi C. wydaje mi się ze ma jakieś lepsze podejście do sprawy od pozostałych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: In vitro w Invimedzie ? 15.05.06, 13:55 Wiesz, pewnie coś w nim jest, potrafi zarazić tym swoim uśmiechem i optymizmem choc na chwilkę! A co do fachowośći - zobaczymy , bo dla mnie fachowość= skuteczność ) Podczas zabiegu był bardzo miły, cały czas mi wszystko tłumaczył, pocieszał, był bardzo delikatny. Pomimo problemów wyszłam od niego z uśmiechem na twarzy. Zobaczysz jak nie teraz to następnym razem ) Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: In vitro w Invimedzie ? 16.05.06, 08:45 Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj rano test niestety nic nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: In vitro w Invimedzie ? 16.05.06, 10:19 zrobilas sikanca? 10 dni to troche chyba za wczesnie! pocyekaj do 21 i na bete kobieto!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: In vitro w Invimedzie ? 16.05.06, 12:56 U mnie problem lezy po mojej stronie. Mam jeden jajnik.Drugi mi usuneli przez torbiele (ponoć starsznie spieprzyli no ale co ja poradze kiedyś nie miałam takiego dobrego wywiadu na temat lekarzy). Jeszcze na dodatek mam rozpoznanie ze po tej stronie co nie mam jajnika mam wodniaka. Ponoć wodniak wypłukuje zarodki. lekarz mi kiedyś powiedział ze jakbym sie decydowała na in vitro musze go usunąć. Myśle coraz poważniej o in vitro. Powiedziałam sobie z M ze jeszcze jedna góra dwie próby i ide na in vitro! Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: In vitro w Invimedzie ? 16.05.06, 12:59 to była Twoja druga IUI, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: In vitro w Invimedzie ? 16.05.06, 13:11 nie pierwsza; do wcześniejszej nie doszło wg mnie jest to wina C. bo dobrze nie sprawdził bo pecherzyki mnie pekły mi według schematu 36 - 48 tylko troche później a on juz ten cykl spisał na straty - mam dosć takiego zycia Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: In vitro w Invimedzie ? 16.05.06, 13:19 no to jesteśmy na tym samym etapie. uważam, ze trzeba wszystko wykorzystać - 2- 3 IUI to chyba mało, 5-6 i wtedy In vitro. Dla mnie to ostateczność - trudno mi sie z tym oswoić na razie. A swoją drogą jak dla mnie to C. niezbyt długo czeka i zaczyna rozmowe o in vitro - ale moze jestem przewrażliwiona. Zawsze wydawalo mi sie, że jest to oatatecznosc, gdy wszystko sie sprawdzi i wykluczy. Ale to chyba ja przesadzam... Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: In vitro w Invimedzie ? 16.05.06, 13:36 Jeżeli chodzi o mnie to jestem bardzo nastawiona na in vitro. Tylko kiedyś jak rozmawiałam z C. to mówił ze przed tym trzeba bedzie usunac wodniaka, a tak na marginesie to ten wodniak którego u mnie wykryto wypłukuje plemniki. boje się ze to jest u mnie przyczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: In vitro w Invimedzie ? 16.05.06, 13:46 Skłaniasz sie do In vitro u C. czy myślisz szukać dalej? Chyba trochę robią tych zabiegów w medicomie. Jak byłam w sobotę w Medicomie, to na wizycie była kobieta w ciąży po in vitro,; a w laboratorium przygotowywali się do transferu (C. i P. podniecali się jak dzieci rosnącymi zarodkami). Ciekawe jakie są statystyki! Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: In vitro w Invimedzie ? 16.05.06, 13:55 Ja skłaniam sie do C. ale myslałam o Invimedzie, nie wiedziałam ze w medicomie robią in vitro ? Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: In vitro w Invimedzie ? 16.05.06, 14:12 teraz to juz nie jestem pewna czy całość jest prowadzona w Medicomie (emocje w sob. i temt na razie dla mnie odległy - chyba) - może pochopnie wyiągnełam wnioski - ale jak byliśmy w sobotę na IUI z M., to mój M. oglądając żółnierzyki z C. pod mikroskopem był świadkiem jak C i P promienieli rozmawiając o dzielącej się pięknie komórce - trzeba to sparwdzić Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: In vitro w Invimedzie ? 16.05.06, 14:23 Ide do C. w sobote to zapytam czy robia tu in vitro Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: In vitro w Invimedzie ? 16.05.06, 14:28 Ok, to daj znac jak cos sie dowiesz )) Odpowiedz Link Zgłoś