olimpia01 08.06.06, 15:51 Dla PCO-wiczek i nie tylko. kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,72075,3284518.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafulka Re: Nowa metoda in vitro 08.06.06, 16:09 In vitro maturation. Mierzejka jest przykładem sukcesu tej metody Odpowiedz Link Zgłoś
mila_do_nieba Re: Nowa metoda in vitro 08.06.06, 17:24 No a ja jade na pierwszą wizyte do Novum i mam nadzieję że sie zakwalifikuje Mam 27 lat. Doszłam do wniosku, że na 1,5 msca zastrzyków w długim protokole mam jeszcze czas i jest szansa żeby sobie tego oszczędzić i dać szansę nowoczesnej medycynie. Mierzejka jest przykłądem że moze sie udać. Wiem że w Novum nie kwalifikują do programu ivf/m pacjentek które miały 2 i więcej podejść z ivf, więc właśnie dlatego chce od tego zacząć. W końcu tradycyjne ivf tez kieyś było nowością miało wielu sceptyków a teraz jest popularna. Przyszło nam żyć w takich a nie innych czasach i trzeba wykorzystać rozwój medycyny. Moze moje komorki jajowe w laboratorium będę miały lepsze warunki do dojrzewania niż w moich pokręconych jajnikach i całkowicie rozwalonej gospodarce hormonalnej? Na to też licze ... I na to że nie dostane zespołu hiperstymulacji który grozi mi w znacznym stopniu. Nie wiem czy to dobra decyzja, ale podejmuje to ryzyko na swoja odpowiedzialnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia01 Re: Nowa metoda in vitro 09.06.06, 08:56 Orientujesz się może ile kosztuje in vitro maturation w Novum? W artykule piszą, że metoda jest tańsza (chyba ze względu na brak konieczności przyjmowania drogich leków?) Odpowiedz Link Zgłoś
mila_do_nieba Re: Nowa metoda in vitro 09.06.06, 09:29 napisali mi z Novum tak: Cena: Punkcja - 2000 PLN ( 1000 PLN jeśli w ogóle nie uzyska się komórek) Transfer - 5000 PLN Mrożenie - 600PLN Odpowiedz Link Zgłoś