Dodaj do ulubionych

Salfazin- pomóżcie

13.06.06, 19:22
mąz ma brać 2x1 wieczorem ale w ulotce napisali 1x1. nie wiem czy słuchac
lekarza i podawać dwie czy tego co nakazuje ulotka czyli jedną. w ulotec jest
także napisane, ze nie nalezy przekraczać zalecanej dawki. jak biorą Wasi
mężowie???
Obserwuj wątek
    • julcia2222 Re: Salfazin- pomóżcie 13.06.06, 19:26
      Powinien brać tyle, ile powiedział lekarz, mój brał rózne leki, a folik brał 2*2
      dziennie i inne tez wiecej niż na opakowaniu zalecaja i wyniki dzis miał dobre wink))
    • alinka761 Re: Salfazin- pomóżcie 13.06.06, 19:26
      Mój M bierze jedną wieczorem.A czy oprócz tego coś jeszcze zalecił?
      • agatta-a1 Re: Salfazin- pomóżcie 14.06.06, 07:57
        z witamin nie, ale mąż ma jeszcze łykać Bactrim Forte bo ma stan zapalny i przez
        to tez słabsze plemniki.
    • asiunia555 Re: Salfazin- pomóżcie 13.06.06, 19:27
      Agatta, mój m. nie bierze ale napiszę Ci co myślę:
      w końcu salfazin to preparat witaminowy, suplement diety a nie lek.
      dawka wskazana na ulotce to dla każdego kto chce wzbogacić dietę o zawarte w
      nim witaminy i minerały.
      a jeśli Twój M. ma problem to widocznie ma niedobór tych składników. dlatego
      pewnie lekarz każe brać więcej.
      ale podkreślam że nie mam wiedzy jakiej oczekujesz. to tylko na chłopski rozumwink
    • alinka761 julcia2222 13.06.06, 19:30
      Pchwal się proszę jak poprawiła się Wam jakość i ilość i co jeszcze oprócz
      Salfazinu zażywał Twój M? My za jakiś tydzień będziemy robili kontrolne
      wyniczki i bardzo się stresuję...
      • julcia2222 Re: julcia2222 13.06.06, 20:10
        Więc zacznę od początku, pierwsze badania nasienia mąz robił w lutym i wyszły
        kiepsko, bo plemników było sporo, ok 60mln, ale ruszajacych się tylko 30 % z
        czego o ruchu szybkim w ogóle nie było 5% o ruchu wolnym i 25 % o ruchu
        wmiejscu, także lekarz sugerował, że może byc trudno. Od lutego mąz brał
        Agapurin 2*1 przez 3 m-ce (rozszerzający tetniczki w jądrach) i Ketonal 2*1
        przez 24 dni, do tego Androvit 1*1, Folik 2*2, Urinal lub inny wyciąg z żurawiny
        2*2 dziennie, i salfazin 1*1. Teraz robił po trzech miesiącach badania i było 10
        %plemników o ruchu postepowym szybkim, więc jak na tak krótki zcas to wynik
        niezły. Dziś mielismy pierwsza inseminację, bo te miesiące prób nas strasznie
        dołowały i podejrzewamy, ze to wina wrogiego śluzu, ale badań nie robilismy.
        Więc dziś była pierwsza inseminacja i plemniczka widzieliśmy przez mikroskopo i
        lekarz powiedział, że sa super, że jest bardzo dużo szybkich. Więc mam
        nadzieję, że efekty będą za jakieś 14 dni wink)). Przepraszam, z episze tak
        chaotycznie ale jestem strasznie poddenerwowana. Pozdrawiam i powodzenia, aha
        leczymy s ie w Novum i te leki zapisał nam androlog z tej kliniki wink
        • alinka761 Re: julcia2222 13.06.06, 21:06
          Dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź.Nasze wyniki dużo gorszesad mam ogromną
          nadzieję że jednak coś się ruszy.Mój M bierze Salfazin,Macę,Pentohexal,folic i
          żeń-szeń.
          • agatta-a1 Re: julcia2222 14.06.06, 07:59
            a ile bierze tego Salfazinu dziennie??????????
            • julcia2222 Re: julcia2222 14.06.06, 08:45
              Narazie bierze jeden dziennie ale oprócz tego bierze Androvit który też ma
              witaminy i minerały dla męzczyzn. Uważam, ż e powinnas zaufać lekarzowi a przy
              nastepnej wizycie go dopytać. Chyba wie co robi wink)
    • oleska16 Re: Salfazin- pomóżcie 14.06.06, 17:51
      Mój tez brał dwie tabletki dziennie a do tego jeszcze 1000 mg witaminki C bo
      pomaga w przyswajaniu i "przyspiesza" plemniki.
      • agatta-a1 oleska16 14.06.06, 21:21
        i jakie ma rezlutaty??? jest poprawa czy jeszcze za wcześnie???
        • oleska16 Re: oleska16 15.06.06, 22:14
          Chyba tak bo obecnie jestem w ciązy. Ale na efekty nalezy czekac okolo dwóch
          miesięcy, poniewaz spermatogeneza trwa własnie tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka