Dodaj do ulubionych

Dagps-jak nastawienie przed terminem owu?

10.07.06, 15:49
cześć. wyobraź sobie że kupiłam mojemu M. ten antioxidant w aptece w
Białymstoku smile))) wprawdzie w aptece internetowej bo cenę mieli bardzo
konkurencyjną w porównaniu do standardowej poznańskiej apteki w realu. jak
robiłam przelew to tak sobie o Tobie pomyślałamsmile)) moze będą to szczęśliwe
opakowania...smile
jak tam dzisiaj Twój 12 d.c.? namówiłaś swojego M na badanie? i czy
sprawdzasz na usg coś w tym cyklu?
ja mam iść niby dziś w moim tym samym d.c. ale się zastanawiam. bo znów się
wkurzę jak usłyszę negatywne wieści....
Obserwuj wątek
    • dagps Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 10.07.06, 18:20
      patrze na temperaturki, ktore jak widac ponizej sa jakies popierdzielone. nie dam rady isc na usg, nie moge wyjsc z pracy bo wychowawcy na urlopach, a teraz sie myc i isc to juz bym nie dala rady. mam gdzies te usg, pecherzyki i wszystko. jestem zajeta! nie mam czasu na pierdzielnona nieplodnosc! oto jakie jest moje nastawienie. odpoczywam do wrezsnia, we wrzesniu zaczne sie martwic. mam cicha nadzieje ze sie uda, ze wlasnie ta moja zlosc i niechec sie w ciaze przemieni, ale to w rekach...przypadku, zy czegos tam. po prostu MI SIE NIE CHCE. a m niech sobie robi co chce. dzis nie mam sily z nim o tym rozmawiac. nawet nie mam czasu z nim isc. jak z malym dzieckiem! i jestem zla, bo on przez ostatnie 3 lata byl ze mna moze ze 3 razy, od czasu staran byl raz ze mna rok temu na usg. raz mi pomogl szukajac lab ktore bedzie mialo odczynniki do fsh, bo utknelam w 4 dniu cyklu przez drzwiami lab. a ja mam z nim isc i jeszcze go o to prosic?

jutro mi przejdzie. nie przejmuj sie prosze tylko.
      • asiunia555 Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 10.07.06, 20:54
        no i dobrze. może jak się wkurzysz na maksa na tą głupią niepłodność to się
        zmobilizuje jędza jedna i się uda. smile)) możesz mi podarować trochę tego
        NIECHCENIA. ja tak zamierzam podejść za m-c. a M. niech też sie sam mobilizuje.
        w końcu bez przesady.smile))
        wiesz mnie martwi tylko że wakacje tak szybko zlecą....
    • dagps Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 10.07.06, 18:20

i zycze zeby wam na bialostockich wspomagaczach dobrze sie dzialosmile
      • asiunia555 Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 10.07.06, 20:51
        czekamy na dostawęsmile
    • asiunia555 no i znów smutek i dół 10.07.06, 20:51
      oczywiście poszłam. i teraz stwierdzam że bez sensu. wydałam 50 zł po to żeby
      usłyszeć że marne endo, pęcherzyk jakiś 6 mm w prawym, a w lewym 4 mm oraz
      większy wyglądający na jakiś przetrwały pęcherzyk- pewnie to niewchłonięty ten
      nieregularny nienapięty niedojrzały i niepęknięty z poprzedniego cyklu.
      psia krew!!! wkurzona jestem i tyle. bo nic juz się nie wydarzy...sad
      M. mi mówi że to ostatni raz jak mi pozwolił iść. bo od począteku cyklu jestem
      pozytywnie nastawiona widać że mam nadzieję a potem usg w połowie i nadzieję
      szlag trafia i moje nastawienie przed niby owu jest do dupy!
      i mam nadzieję że w następnym cyklu tak jak Ty nigdzie nie pójdę!!!tym bardziej
      że wyjadę gdzieś na wakacje. i poprosiłam M. żeby mi nie pozwolił iść.
      a lekarz mówi że easy easy.... że powinnam dać sobie więcej nawet czasu na
      starania naturalne.
      • dagps Re: no i znów smutek i dół 10.07.06, 22:37
        ja iwecej niz do wrzesnia nie chce dawac sobie zcasu, ale pierdziele juz to, nie ide na zadne usg, po rz kolejny zobacze to samo i tyle. jakby tempki byly ladne to bym poszl, ale jakies takie nijakie sa.

masz, dziele sie swoim wkurzeniem i zlewaniem do konca tego cyklu. w dupe z tym wszystkim. jedz na wakacje.
        • asiunia555 Re: no i znów smutek i dół 11.07.06, 08:08
          no wzięłam całą beczkę smile i teraz to jestem solidnie wkurzona!!!!
          lepiej niech nikt się do mnie nie zbliża. też pierdzielę - na żadne usg nie idę
          za miesiąc. w dupę!!!!! zatrzymaj mnie siłą Dagmara. najlepiej do klatki.
        • asiunia555 Re: no i znów smutek i dół 11.07.06, 08:11
          ...a na wakacje to najwcześniej pojadę w pierwszym tygodniu sierpnia. więc do
          tego czasu pozostanę wkurzona tutajsmile
        • kociaczek22 Re: no i znów smutek i dół 12.07.06, 18:35
          Cześć dziewczyny
          Ja idę w poniedziałek na sprawdzenie, czy jajniki czyste i jade na wakacje.
          Odstawiam leki i nie myśle o robieniu dzieciaka
          Odpoczywam na całego!!!!!
          Wracam i czytam same dobre wiadomości!
          Ma być mnóstwo fluidkówsmile
          • dagps kociak 12.07.06, 19:16
            to patrze ze na dobry watek sie wpisalas, bo tu juz ludzie powoli wymiekaja z tymi staraniami i maja gdzies, wakacje sa, zyc trzebawink
          • asiunia555 kociak!!! 13.07.06, 08:29
            bardzo słusznie!!! wakacje są. czas odpoczynku. a nie liczenia obserwowania
            mierzenia i łykania. kiedy wyjeżdżasz?
            no i Ty też wracaj do nas z wakacyjnymi fluidkami - może będą skuteczniejszesmile?
            • kociaczek22 Re: kociak!!! 13.07.06, 19:44
              Asiunia
              Wyjeżdżam we wtorek
              Wracam i mam 3 weselasmile
              Poszaleje na całego
              Ale bez prochów nie ma mowy o owulacji
              Dlatego odpoczywam na całego
              Odchudzam się pełną parąsmile
              • asiunia555 Re: kociak!!! 13.07.06, 21:03
                Kociak ilość wesel jaka Ciebie czeka to taka jak ja mam teraz w lipcusmile))
                pierwsze było 1 lipca teraz w sobotę znów kolejne i za tydzień trzecie. smile))
                a pewnie! daj sobie trochę luzu. no i przynajmniej Twoja wątroba i żołądek
                złapią oddech przed kolejną porcją tych cholernych prochów. szalej ile się da.
                ja jeszcze dwa tygodnie i urlopiksmile a że na wakacje oprócz ziół nic nie łykam
                to u mnie owu też niet...ale teraz jeszcze głupia poszłam to potwierdzić na usg
                a w sierpniu urlop i nie idę nigdzie. w dupie to mam.
                pozdrawiam Ciebie bardzo mocno!
    • mimi282 Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 11.07.06, 07:28
      a co to jest ten antioxidant? i czemu sluży?
      • asiunia555 Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 11.07.06, 08:21
        Mimi to szwedzki preparat firmy Vitalas. zawiera selen cynk wit A, E, C oraz z
        grupy B.
        ja wybrałam go zamiast Salfazinu na poprawę nasienia (+ lkarnityna na
        ruchliwość). bo salfazin ma tylko cynk, a selen tak samo ważny dla facetów.
        wyślę Ci na gazetowego maila taki dłuższy artykuł o tym preparacie.
      • asiunia555 Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 11.07.06, 08:42
        wysłałamsmile
        możesz też poczytać na stronie www.vitalas.pl
        • sun32 Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 11.07.06, 09:33
          Asiu na tej stronie w tej chwili nie mają tego preparatu. Czy możesz dać mi
          namiary na aptekę w której kupiłaś te witaminki dla M? smile
          • asiunia555 Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 11.07.06, 09:39
            jasne smile

www.aquavitae.com.pl/
            apteka internetowa z białegostoku. na stronie jest telefon. pan bardzo miły.
            cena 13.99 zl za 1 opakowanie 30 tabletek. co jest ceną znacznie niższą za ile
            kupiłam ten preparat w aptece w Poznaniu.
            a na stronie vitalasa - producenta faktycznie info ze chwilowy brak, napisałam
            nawet maila do nich i dostalam odp. że w szwecji był zastój w produkcji (z
            powodu wakacji) ale 12 lipca dostaną nową dostawę do Polski i zaraz będzie
            dostępny w hurtowniach a potem w aptekach. z tym że opakowania bedą bardziej
            ekonomiczne bo po 60 tabletek. ale te co jeszcze są w hurotwniach i aptekach to
            po 30 tabletek
            • sun32 Asia :) 11.07.06, 14:51
              Dziękuję bardzo, dzisiaj zamawiam smile Może będą lepsze efekty niż po Pro-Menie.
              Cena też dużo przystępniejsza.
              • asiunia555 Re: Asia :) 11.07.06, 14:58
                Sun! nie ma sprawy smile))
                ja zamówiłam i zapłaciłam przelewem elektronicznym też wczoraj. ciekawe kiedy
                przyślą. pro men chyba dużo droższy co? ale może skład ma jeszcze lepszy?

a co do antioxidanta to wyniki sprawdzimy mężusiowi dopiero za jakiś czas. więc
                nie wiem jak to się przełoży natomiast mąż mówi że czuję iż samego nasienia ma
                jakby więcej. zwłaszcza że nieraz było tak gdy dziłalismy codziennie to w
                kolejne dni było gorzej...tzn. mąż czuł że wytrysk był słabszy itp. a teraz
                jest super zadowolony
                • dagps Re: Asia :) 11.07.06, 21:25
                  no i bardzo dobrze asia, ja odpuszczam sobie, odpuszczam mezowi, odpuszczam lekarzowi, kupie se lepiej bluzke jakas za te 50 zl.
                  • dagps Re: Asia :) 11.07.06, 21:25
                    70zl
                    • asiunia555 popieram!!!! lepiej bluzka niż głupie usg 11.07.06, 22:35
                      zwłaszcza że lato piękne. aż chce się coś fajnego na siebie włożyć.
                      ja mam zamiar mieć wszystko w nosie (tzn. nasze staraniowe problemy). dziś
                      byliśmy nad jeziorkiem, nic mnie nie obchodzą żadne fazy cyklu. w sierpniu
                      pojedziemy znów w góry i mam w nosie że będzie może po może-owu.

daj znać jaką bluzeczkę kupiłaśsmile
                      • asiunia555 Re: popieram!!!! lepiej bluzka niż głupie usg 11.07.06, 22:37
                        a i nawet mnie nie obchodzi że w jeziorze można się jakiegoś zakazenia
                        grzybiczego nabawić. w końcu trzeba żyć a nie tylko dmuchać i na zimne....
                        bo z zimnego usg i tak nic nie wychodzi...
                        • alix1 Re: popieram!!!! lepiej bluzka niż głupie usg 11.07.06, 22:56
                          Ale mnie laski rozbawiłyście smile)) Siedzę i chichocze przy kompie smile Nachodza
                          mnie podobne myśli, a teraz nawet przy tych upałach to myślę, że lepiej i
                          wygodniej bez ciąży (straszna jestem smile))
                          Ja ostatnio wlazłam do zalewu w Czarnej Białostockiej i też stwierdziłam, że
                          olewam bakterie, żyć trzeba (miżo, że sierpniu kolejna ivi, a skłonność do
                          bakterii mam od zawsze)

Pozdrawiam Was serdecznie smile
                          • dagps Re: popieram!!!! lepiej bluzka niż głupie usg 12.07.06, 07:54
                            hahhaha!

alix, skad ty jestes?smile ja wlasnie dzis jade z dzieciakami z pracy do czarnejwinki bylismy w piatekwink w sobote jade do czarnej z msmile najprawdopodobniej, jak mu nic nie wyskoczy w terminach.
                            dziewczyny, sa wakacje, dosc tego starania, nawet pcos nas nie zabije ani nie zabierze nam szansy na dziecko jak odpoczniemy od tego wszystkiego. ja nawet nie mam tego w dupie. ja to pier...e! o! smile

bedziemy myslec od wrzesnia.
                            • asiunia555 Re: popieram!!!! lepiej bluzka niż głupie usg 12.07.06, 08:18
                              a mi już tak to zaczyna zwisać że wczoraj pomimo że 13 d.c. to nawet nam się
                              działać nie chciało. kogo to obchodzi że 13 dc??? byliśmy nad jeziorem nałapać
                              tych wcześniej omawianych bakteriismile a potem na starym rynku na piwku. jak
                              wróciliśmy to upał pomimo późnego wieczoru był nadal taki że poszliśmy spać od
                              razu smile)))

dziewczyny! a ta czarna białostocka to jakieś kąpielisko? jaka ładna nazwa...
                              • alix1 Re: popieram!!!! lepiej bluzka niż głupie usg 12.07.06, 09:06
                                Asiunia, my się chyba jeszcze nie znamy smile

Czarna białostocka to takie małe miasteczko koło Białegostoku, w którym jest
                                sztuczny zalew. Bardzo miłe miejsce.... lasy dookoła... To jedno z ulubionych
                                kąpielisk białostoczan. A Ty skąd jesteś?
                                • asiunia555 Re: popieram!!!! lepiej bluzka niż głupie usg 12.07.06, 09:09
                                  bardzo mi miło poznać kolejną koleżankę internetową z Białegostokusmile)
                                  ja jestem z Poznania.
                                  ale na urlop planuję na trochę pojechać na Mazury i okolice dlatego pytałam o
                                  tą czarnąsmile
                                  • alix1 Re: popieram!!!! lepiej bluzka niż głupie usg 12.07.06, 10:33
                                    A w góry gdzie jedziecie?

Ja w poniedziałek jadę sama do Zakopca smile (M prace właśnie zmienił i w tym roku
                                    ze wspólnego urlopu nici sad )
                                    • asiunia555 Re: popieram!!!! lepiej bluzka niż głupie usg 12.07.06, 10:50
                                      tym razem beskid albo zywiecki albo slaski. w sumie moze jedno i drugiesmile

pozdrow zakopane ode mniesmile ale masz fajnie!!!
                            • alix1 Re: popieram!!!! lepiej bluzka niż głupie usg 12.07.06, 09:04
                              Dagps, jestem z Białegostoku smile (wydaje mi się, że to Tobie odpisywałam kiedyś,
                              gdzie betę robić w Białymstoku - może nie pamiętasz smile)

A w Czarnej myśmy z kolei byli w zeszłą sobotę cały dzień smile Byliście wtedy?
                              • sun32 Re: popieram!!!! lepiej bluzka niż głupie usg 12.07.06, 09:25
                                Asiu Pro-Men kosztował ok 80zł z tego co pamiętam. Po kuracji 6tyg nie było
                                żadnej poprawy a nawet odrobinę zmalała ruchliwość.
                                Czytam Was i polewam wink Ja też mam wszystko w dupce. Niech się dzieje co chce.
                                Najważniejsze żebyśmy dali radę razem z M.

Aaa przeceny już są wink
                              • dagps alix:) 12.07.06, 17:30
                                smilepamietam ze pisala(ś) - nie skojarzylam ze to ty
                                ja tez z bialegostokusmile) bylam z dziecmi w czarnej w piateksmile i dzis. ta woda w czarnej to tak srednio wyglada, ale chyba czysta, co? las dookola rzeczywiscie robi wrazenie - jestem tam w pracy, dre sie na dzieciaki, a mimo to odpoczywamsmile namawiam m zebysmy w sobote na caly dzien pojechali
    • asiunia555 a ja mam dziś zły dzień 12.07.06, 21:35
      ogólnie jestem wkurzona, wyżyłam się po pracy na m. potem mi się ryczeć
      chciało, potem pospałam. a teraz kupiłam sobie jabłecznik. kurde zupełnie jakby
      mi się pms zaczynał a to w końcu 14 d.c.

Dagmara a Ty co na te dzieciaki krzyczysz??? wakacje sąsmile pozwalaj im na trochę
      więcej kochana wychowawczynismile))
      • dagps Re: a ja mam dziś zły dzień 13.07.06, 07:52
        ja tez taka troche na pms, cycki mie bolą wink to my mamy 14, a nie 15? a, ty wczoraj pisalas.

kochana, ja na nie krzycze jak skacza do wody, jak sie bija po glowach, jak sie wyzywaja od roznych, nie napisze na forum bo mnie zawiesza wink jak mowia do ratownika zeby sie pier.... ja mam takie niegrzeczne dzieci, z najgorszej dzielnicy gdzie co drugi dom to jakas melina.
        • asiunia555 Dagmara 13.07.06, 08:15
          no wiem wiemsmile))) żartuję tylko. zdaję sobie sprawę że interweniujesz i
          wymyślasz srogie ( smile ) kary tylko w sytuacjach ostatecznych.... wiem trochę
          jak to jest bo długo byłam w harcerstwie i miałam i zuchy i harcerzy. pamietam
          jeden obóz gdzie przyjechały dodatkowo dzieci z bardzo biednych i
          patologicznych rodzin którym opieka społeczna finansowała pobyt...i jeden taki
          chłopiec należący do mojej grupy...oj np. w nocy uciekł do lasu. szukała go
          cała kadra...ja łaziłam po lesie i ryczałam. znalazł sie nad ranem sam...innego
          dnia wszedł na kemping i nie chciał zejść krzyczał że ma dosyć zycia i on
          będzie skakał...no moje zdolności psychologiczne nie skutkowały....wierzę Ci
          Dagmara...i naprawdę podziwiam takie osoby jak Ty! pozdrów urwisów!
        • asiunia555 ps. korekta 13.07.06, 08:18
          sprawdziłam i dziś czyli w czwartek mamy 15 d.c.
          no widzisz popierdzieliło mi się. wkurza mnie to i tyle!
          • dagps Re: ps. korekta 13.07.06, 18:14
            hihi, moja Współcykliczna!big_grin
            • dagps mozesz nie liczyc asia, ja mam wykres;) 13.07.06, 18:14

• asiunia555 Re: mozesz nie liczyc asia, ja mam wykres;) 13.07.06, 21:07
                smile racja. wystarczy że zerknę na wykresy Dagpssmile))) i już wiem gdzie jestem.
                pogmatwane Twoje tempki. był spadek potem skok i znów spadek i lekki wzrost.
                ale co to nas obchodzi prawda??smile?
                • dagps Re: mozesz nie liczyc asia, ja mam wykres;) 14.07.06, 07:25
                  i nawet ff zaznaczyl ze wg niego byla OWULACJA tzw. wink ale kogo to obchodzi, jak sie nie kochalam ze trzy dni bo tak goraco. jak dozyly jakies chlopaki to dozyly, jak nie, to chociaz mialy fajna wycieczkewink
                  • asiunia555 Re: mozesz nie liczyc asia, ja mam wykres;) 14.07.06, 08:26
                    hihi dobre! wycieczka całkiem potrzeba bo to przecież wakacje, a im się też coś
                    od życia należy smile
                    ja wprawdzie tempki nie mierzę ale 3 ostatnie dni piękny śluz płodny. ale nic
                    za nim nie stoi (jak potwierdziło glpie usg) więc mam w nosie. kochaliśmy się
                    wczoraj bo była burza i przestało być upiornie gorąco, ale poprzednie dni też
                    nic. (dobre! teraz wyznacznikeim na kochanie jest pogoda a nie dni
                    płodne smile))) ) i tak powinno być. a cud jak się ma zdarzyć to się zdarzysmile
                    • dagps Re: mozesz nie liczyc asia, ja mam wykres;) 14.07.06, 17:51
                      to patrzac na termometr, ale ten za oknem, nalezy u nas w domu dzis odbyc stosunek seksualnywink hahaha!
                      • asiunia555 Re: mozesz nie liczyc asia, ja mam wykres;) 14.07.06, 22:28
                        jeżeli termometr w domu wewnątrz wskazuje ponad 21/23 stopnie to absolutnie
                        nie smile)) a na zewnątrz jaka minimalan dozwolona??? smile))
                        • dagps Re: mozesz nie liczyc asia, ja mam wykres;) 15.07.06, 07:23
                          zalezy od pory rokuwink u nas zima dochodzi do -30, wtedy trzeba koniecznie, bo zasnac sie nie da inaczejwink
                          • asiunia555 temperatury niższe!przynajmniej można się kochać:) 17.07.06, 19:28
                            te na dworze oczywiściesmile. a temperaturka ciała niech Ci się Dagmara na tym
                            wyższym utrzymuje cały czas! i niech zaowocuje!
                            ja cały weekend balowałam na weselu i poprawinach.smile))
                            no i na tysiąc pytań chyba odpowiadałam ... czemu rodzina nadal dwuosobowa...
                            a w sobotę kolejne wesele i pewnie kolene pytania.

czekam już na sierpień i na nowy cykl!
                            • dagps Re: temperatury niższe!przynajmniej można się koc 17.07.06, 19:41
                              mysmy kiedys wybrneli z pytan tak, ze kazdy najpierw sie smial a potem zrozumieli i juz nikt wiecej nie pyta w rodzinach. moj m powiedzial na glos:
                              "a to my durni zle robimy...myslelismy ze to ja mam byc w ciazy a to ona ma byc? no to my musimy od nowa zaczac, jak to sie okazuje to nie ja mam byc z brzuchem."
                              • asiunia555 Re: temperatury niższe!przynajmniej można się koc 17.07.06, 20:18
                                smile)) dobre! może coś zacytujemy przy kolejnej okazji. czy m. ma jakieś prawa
                                autroskie zastrzeżone?smile
                                my przeważnie odpowiadmy:
                                ja "no ten pan nic sie najwyrażniej nie stara"
                                m. "jak to nie? to gleba nie podatna a chłopaki jak wariaty" i śmiech.

ale nie odpowiadamy że problemy że cokolwiek. tak zdecydowaliśmy na chwilę
                                obecną. ale wiesz jak to na weselach...zbiera się tysiąc osób i z każdym
                                zamieniasz słówko i w konsekwencji wiele osób pyta o to samo...no zwłaszcza jak
                                nosiłam czyjeś dzieciaczki i zaglądałam do wózkówwink
                                • dagps Re: temperatury niższe!przynajmniej można się koc 17.07.06, 20:25
                                  ja to sie zastanawiam czemu sie ludzie nie pytaja np. kiedy zaczne zarabiac 2 tysiace, dlaczego nie mam jeszcze samochodu, albo dlaczego mamy tylko dwa pokoje?
                                  • dagps Re: temperatury niższe!przynajmniej można się koc 17.07.06, 20:25
                                    ale moze ja ich zaczne pytac jak beda pytali o dzieci?
                                    • asiunia555 Re: temperatury niższe!przynajmniej można się koc 17.07.06, 20:33
                                      smile koniecznie. a tych co mają 3 pokoje dlaczego jeszcze nie kupili domu.
                                  • asiunia555 Re: temperatury niższe!przynajmniej można się koc 17.07.06, 20:35
                                    chyba dlatego ze coś bardziej osobistego intymnego jest dla ludzi ciekawsze i
                                    daje większe możliwości gdybania co i jak i dlaczego.
                                    a pokoje dwa i kropka. nic więcej nie można wysnuć...
    • asiunia555 jaka ja jestem głupia... 18.07.06, 12:25
      no tak. bo przecież usg (z 14 d.c.) mi już dało odpowiedź że ten cykl spisany
      na straty.
      a ja jka zwykle nabieram się na figle które płata mi mój szalony organizm. tzn.
      w niedz., a już szczególnie wczoraj wieczorkiem miałam taki obfity śluz płodny
      jak nigdy dotąd....no i głupia asia zaraz M. zaciągnęła do sypialni...bo
      chociaż rozsądek mówi że to bez sensu to serce napełnione nadzieją nie umie
      spisac cyklu na straty dopóki się @ nie pojawi...
      chyba jestem walnięta i pewnie to jest przyczyną niepłodności...smile)))
      • dagps Re: jaka ja jestem głupia... 18.07.06, 18:13
        no to mamy ta sama przyczyne, my jak zwykle wszystko to samowink ja tez glupia, bo mam nadzieje jak pieprznieta, a obiecalam sobie sie nie nakrecac. blagam nie pisz ze szanse mam, bo bede jeszcze bardziej zestresowana,a tu jeszcze prawie dwa tygodnie czekania z moimi cyklami.
        • asiunia555 no to już dwie głupie...:)))) 18.07.06, 23:14
          w kupie zawsze raźniejsmile a co tam. cykl mamy w nosie ale nadzieja zawsze umiera
          ostatnia. więc sobie będziemy czekać....
          ale chyba Dagmara naprawdę mamy w głowach solidnie namieszanesmile jak ktoś
          poczyta nasze wypowiedzi to pomysli że ciężkie przypadki....w jednym cyklu
          nastroje wahają się z ogromną amplitudą.
          a w razie czego ... jak coś nie tak...to się znów wkurzymy...i to pomoże...smile
          i dalej do przodu.
          • dagps bedzie trzeba sie wkurzyc... 19.07.06, 07:51
            oj ja placze az... wg podrecznika z ktorego sie uczylam nie mialam zadnej owulacji, a ten durny ff najpierw kreski dal, dzis zabralsad czyli cykl bezowulacyjny, czekam az sie skonczy...
            na naszych postach mozna napisac prace magisterska z fenomenologii "cyrkularne wachania natezenia afektu i profil nastrojow kobiet z zespolem policystycznych jajnikow w okresie oczekiwania na ciążę (bliźniaczą)"
            • asiunia555 Re: bedzie trzeba sie wkurzyc... 19.07.06, 09:26
              no i obrona takiej pracy to nie lada wyzwaniesmile)) ale temat bardzo mi się
              spodobał...może pomyślę o doktoracie w tej dziedzinie..smile))

Dagmara dlaczego ff zabrał Ci owu? w końcu był skok (po wyznaczonej owu) i po
              nim tempki były na poziomie wyższym. nie znam się na tempkach więc może to
              głupie pytanie...

wkurzamy się!!! dziś już 21 d.c. to może za 10 dni bedzie @...ja też czekam już
              na sierpieńsmile

• dagps Re: bedzie trzeba sie wkurzyc... 19.07.06, 20:19
                wg ff byla, ale wg podrecznika nie byly spelnione warunki odpowiednich roznic miedzy temokami sprzed i po skoku, objaw szyjki byl dwa dni za pozno a sluzu za wczesnie wink taka jestem ciekawa pacjentkawink dlatego ff sie rozmyslil jak dzis wyszly tempki troche za niskie zeby dalej uawac ze byly wczesniej odpowiednio wysokiewink

trudno, czekam na seirpien. jak dobrze pojdzie znow zaczniemy cykl razem, chyba ze mi duphaston zrobi takie jaja jak otatnio.
                • asiunia555 Re: bedzie trzeba sie wkurzyc... 19.07.06, 21:22
                  będzie mi bardzo miło być też w sierpniu jak to nazwałaś Twoją współcykliczną
                  koleżanką smile)))
                  Tobie duphaston urządzi jaja a mi mój walnięty organizm. ja nigdy nie wiem
                  kiedy ale będzie pewnie pomiędzy 30 a 37 dniowy cykl....tylko ze u mnie bez
                  wywoływacza / regulatora.
                  zobaczymy...
                  dzięki za wyjaśnienie temperaturowesmile
                  swoją drogą znów upalnie u nas. a jak w Białymstoku?
                  • dagps Re: bedzie trzeba sie wkurzyc... 20.07.06, 07:48
                    spokojnie, 25 stopni
                    • asiunia555 Re: bedzie trzeba sie wkurzyc... 20.07.06, 10:58
                      u nas dziś 35. nic się nie chce. dobrze że w pracy klima.
                      a po południu do stomatologa. chyba umrę na tym fotelu.

• dagps Re: bedzie trzeba sie wkurzyc... 20.07.06, 17:51
                        ja sie smieje ze wole 10 razy do ginekologa zamaist raz do dentystywink
                        • asiunia555 :))) ja też. stresa mam przed dentystą zawsze... 21.07.06, 08:06
                          Dagmara. jakos dałam radę. miałam nieszczelną plombę - wiesz taka ja je nazywam
                          jeszcze z podstawówkismile posżło sprawnie, szybko, znieczulenie zadziałało od
                          razu.
                          myślę tylko że przecież w ciąży do stomatologa chodzić ponoć nie wolno...(nie
                          myślę tu teraz o sobie bo na pewno nic nie wyszło...tym bardziej że przez te
                          upały to od kliku dni zupełnie nic...nasienie by mozna badac bo abstynencja nam
                          się przedłużasmile)))
                          ale jak właściwie to jest? nie wolno bezwzględnie czy jak coś się stanie to
                          można ostatecznie?
                          • dagps Re: :))) ja też. stresa mam przed dentystą zawsze 21.07.06, 08:39
                            chodzi o to ze po pierwsze nie mzona znieczulenia, materialy do plomb jk sa swieze to cos tam moga wydzielac, ale najbardziej chodzi o to zeby zeby poleczyc przed, bo w ciazy moga byc zodlem bakterii zagrazajacych dziecku. wazniejsze od nieleczenia w ciazy jest wiec wyleczenie przed. ostatnio mialam jednego do leczenia malusiego, ale pan powiedzial zebym jak do wrzesnia nie zajde to przyszla, bo taka mala dziurka ze nie warto bylo robic.
                            • asiunia555 Re: :))) ja też. stresa mam przed dentystą zawsze 21.07.06, 12:15
                              dzięki za wyjaśnienie.
                              no właśnie zawsze się zastanawiałam czemu każą zawsze zanim ktoś się zacznie
                              starać to wyleczyć. mi dentysta mówi że mam jeszcze jeden malusi ubytek...no i
                              muszę teraz się zapisać żeby szybko wyleczyć no i koniecznie zapisać się jakoś
                              w trakcie @ albo lepiej zaraz po. żeby mieć pewność.
    • asiunia555 Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 22.07.06, 12:08
      Dagmara. co u Ciebie? duphaston zakończony? u nas upał nie miłosierny. ja znów
      na wesele dzisiaj. ma nadzieję że sala będzie z klimą.
      poza tym bolą mnie cycki, i padam od tego upału. jeszcze tydzień i w sobotę
      wyjazd na wakacje. akurat na sam wyjazd przyjdzie @...
      • dagps Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 22.07.06, 15:37
        asia ja mam jeszcze trzy tabletki, ale moj organizm sie zachowuje jakby tego duphastonu nie bylo wogole, tempki spadaja, cycki male, niebolace, mdlosci, nic, zupelnie.
        jadziemy na wioskesmile

udanego weseliskasmile
        • tymonka30 Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 23.07.06, 17:45
          Witajcie dziewczyny. Wróciłam już do Wassmile A Wy zamiast orkiestrę dętą zamówić
          gdzieżeście się podziały?!?!?!?!?!?!smile
          • dagps Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 23.07.06, 19:41
            hej, ja bylam na takiej wsi, ze szoksmile ale juz sie wykapalamsmile

tak na serio to u przyjaciol bylo super, bo bardzo sie lubimy, tylko pobeczalam sie i sie przytulalismy z m po kryjomu we lzach moich, bo oni maja synka 13 m-cy ktory nas na krok nieodstepowal. o niego i o pierwsze dziecko starali sie dwa cykle. troche staralismy sie zartowac ze moze oni wyjda, ze u nich lepsze zyly wodne pod lozkiem itd (wiedza o naszym problemie), ale bylo smutno troche jak maly wdrapal sie nam do lozka miedzy mnie i m.
        • asiunia555 Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 23.07.06, 22:03
          weselicho udane. padam.
          a ty czytam ze tez zadowolona z wizyty na łonie naturysmile
          ja już dziś zaobserwowałam śluz taki jak płodny a u mnie to oznaka że @
          nadchodzi.
          • dagps Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 24.07.06, 07:17
            namoja 2 bedzie tzreba pewnie poczekac, normalnie powinna byc sroda/czwratek, ale zobaczymy co tym razem duphaston mi szykujewink
            • asiunia555 Re: Dagps-jak nastawienie przed terminem owu? 24.07.06, 11:57
              zobaczymy co ten łobuz dupa-stonsmileTobie wywinie.
              mi @ na pewno przyjdzie na złość później niż powinna czyli akurat się zjawi na
              wyjazd na wakacje. a przcież mogłaby np. w czwartek i wtedy do soboty byłby
              luz...
    • asiunia555 Tymonka jak urlop????? 23.07.06, 22:02
      wypoczęta? opalona?
      czy może zaciążona???smile))

bo na forum tylko lipcowe invitrówki szczęśliwesmile))
      • tymonka30 Re: Tymonka jak urlop????? 24.07.06, 10:44
        Wypoczęta tak, opalona również ale zaciążona na pewno nie. Odpuściłam sobie
        hormony więc wątpię, ba! jestem pewna! żeby przy cyklach najkrótszych 2
        miesięcznych naturalnie mieć owu tak szybko. Poza tym ani śluzu u mnie, w upały
        się nie bardzo chciało a i piwo się lało litrami... w piątek idę do gina,
        pewnie karze mi zacząć brać duphaston na wywołanie @ a potem clo i znowu
        wszystko od początku. Próbowałam się doczytać co u kogo słychać i widzę, że w
        sumie bez zmian...
        • asiunia555 Re: Tymonka jak urlop????? 24.07.06, 11:51
          no jak widac kochana...niestety...czekamy sobie niektóre na owu, niektóre (jak
          ja) na @... i cóż. trzeba działać dalej.
          dobrze że wypoczęłaś. ja jestem w prayc do piątku a w sobote wyjeżdżam. nie
          wiem czy dam radę żyć 2 tygodnie bez forum. chociaż w sumie jeden dzień będe
          pomiędzy w domu to pewnie nie wytrzymam i zajrzęsmile
          a Ty jestes dzielna bo całe 2 tyg. Ci się udało!
          • tymonka30 Re: Tymonka jak urlop????? 24.07.06, 14:17
            Dasz radę. To tak szybko zleci... A odpoczniesz psychicznie zobaczysz.
            Naprawdę zapomniałam czym się zajmowałam przez ostatnie miesiące. Od liczenia
            dni i pracy. I dobrze mi z tym było.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka