Dodaj do ulubionych

Proviron-25 poprawił nasienie:-))))

13.08.06, 12:16
Moje drogie, moi drodzy!! Kiedyś już pisałam, że naszym problemem jest słabe
nasienie męża. Oto dla przypomnienia wpis:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=46151035&a=46161118
Mąż jest po 6-tygodniowym zażywaniu leku Proviron-25, kwasu foliowego,
Salfazinu, witaminy A+E.

Oto najświeższe wyniki:
objętość ejakulatu: 3,8 ml
pH: 8,5
ilość plemników w 1ml: 25,7 mln
całkowita ilość plemników w ejakulacie: 197,66 mln
typ A: 51%
typ B: 12%
typ C 3%
typ D: 34%
Ilość plemników żywych po 1 godz: 68%, po 24 godz.:42%
ilość plemników o prawidłowej budowie: 66%

Napisałam to abyście odzyskali wiarę, że może się udać!!!
Pozdrawiamsmile))
Obserwuj wątek
    • madziairadek Re: Proviron-25 poprawił nasienie:-)))) 13.08.06, 13:14
      Witam,
      Mój mąż również ma problemy z nasieniem, malo jest plemników o dużej ruchliwoci
      i prawidłowej budowie. Powiedz mi wobec tego, czy leki jakie brał twój mąż to
      przepisał mu lekarz, czy sami podjeliście taką decyzję, posiłkując się własną
      wiedzą. Być może powinniśmy również zasugerować takie leki lekarzowi, u którego
      leczy się mój mąż.
      • renne1 Re: Proviron-25 poprawił nasienie:-)))) 13.08.06, 13:26
        Proviron-25 przepisał mojemu mężowi urolog. Pozostałe leki, które wymieniłam
        zażywał bez wskazań lekarza.
        • madziairadek Re: Proviron-25 poprawił nasienie:-)))) 13.08.06, 13:37
          Powiedz mi wobec tego, skąd pomysł na branie innych leków, skąd wiadomo czy
          pomagają przy tak kiepskich wynikach nasienia.
          • aga1506 Re: Proviron-25 poprawił nasienie:-)))) 13.08.06, 15:09
            Też o tym leku myslałam jednak jak mój mąż przeczytał opis to zaczał kręcic
            nosem. Być moze kiedyś zmieni zdanie i zacznie to brać ........ Bylismy też u
            urologa który go dokładnie zbadał i stwierdził ze wszystko z nim oki jednak nic
            mu nie przepisał na poprawę nasienia........ Twój maż brał 1 czy 2 razy
            dziennie i po jakim okresie jest poprawa. Dzieki
          • renne1 Re: Proviron-25 poprawił nasienie:-)))) 13.08.06, 18:57
            O braniu witaminy A+E, Salfazinie i kwasu foliowym dowiedziałam sie na tym
            forum. Myślę, że decydujacy wpływ na poprawę nasienia miał Proviron, witaminy
            to działanie wpomogły. Pozdrawiam
            • renne1 Re: Proviron-25 poprawił nasienie:-)))) 13.08.06, 18:58
              Mój mąż zażywał Proviron 2xdziennie przez 6 tygodni.
              • aga1506 Re: Proviron-25 poprawił nasienie:-)))) 13.08.06, 19:19
                Witaj!!! Mój maz brał już Promen, salfazin, l-karnityne, witamine A+E, biogonadyl 2000 w zastrzykach i chyba coś jeszcze ale tyle tego już było ze nawet nie pamietam. Łapiemy i próbujemy wszystkiego co mogłoby nam pomóc. Teraz mysli o testosterolu i biosterol później badanko i zobaczymy co pokaże, a staramy sie już 3 lata......
                • samanta25 Re: Proviron-25 poprawił nasienie:-)))) 13.08.06, 21:29
                  aga1506 napisała:

> Witaj!!! Mój maz brał już Promen, salfazin, l-karnityne, witamine A+E,
                  biogonadyl 2000 w zastrzykach i chyba coś jeszcze ale tyle tego już było ze
                  nawet nie pamietam. Łapiemy i próbujemy wszystkiego co mogłoby nam pomóc.

MM też stosował te leki, nawet macę i wyniki wcale się nie polepszyły .......
                  Cały czas ruch jest taki sam a zmienia się tylko ilość nasienia. Wydaje mi się,
                  że wszystko to zależy od organizmu facetów. Poza tym objętość i jakość nasienia
                  zmienia się jak w kalejdoskopie ........

57 cykl starań
                  czerwiec '06 ICSI - radość trwała krótko sad (ciąża biochemiczna)
                  • renne1 Re: Proviron-25 poprawił nasienie:-)))) 14.08.06, 14:12
                    Nie wiem czy objętosć i ruch plemników zmienia sie jak w kalejdoskopie. W
                    przyszłym tygodniu idziemy z tym dobrym wynikiem do urologa aby nam wszystko
                    wyjaśnił.
    • rokoman Poprawa seminogramu ! 14.08.06, 22:07
      Proces przemiany plemnika z postaci pierwotnej /spermatogonium / do
      dojrzałej /plemnik / trwa 74 dni. Jest to proces stały i niezmienny. Zupełnie
      inaczej niż u kobiety, której można blokować, wywoływać, przyspieszać
      jajeczkowanie. U mężczyzn możemy tylko wpływać na ilość i jakość nasienia. Tak
      więc użyte leki w żaden sposób nie mogły poprawić wyniku, który podajesz. Po
      prostu jeden wynik jest różny od drugiego. A nieraz mogą być diametralnie różne.
      Na efekt zastosowanego leczenia u mężczyzny trzeba czekać 3 mies. Z
      andrologicznym pozdrowieniem!
      • ko_ma1 Re: Poprawa seminogramu ! 15.08.06, 10:59
        no wlasnie...
        cos takiego tez chcialam wlasnie napisac.
        6-tygodniowe przyjmowanie leku nie moglo zaskutkowac zmiana wyniku parametrow
        nasienia. Jakas reakcja jest mozliwa dopiero po 3 miesiacach

Tak czy inaczej - lapcie okazje wink)
        • sky1980 Re: Poprawa seminogramu ! 15.08.06, 22:43
          czyli co?poprawia sie po 3 miesiącach czy po kilku tygodniach...dopiero
          zaczynam sie tym interesiwac bo dopiero odebralismy kiepskie wyniki męża(ze
          wskazaniem koniecznej wizyty u androloga).do lekarza idziemy we wrzesniu-bo
          teraz są urlopy...ale czy m moze juz zazywac salfazin i wit A+E na własną rękę?
          na pewno beda dalsze badania robione-ma wiec byc "czysty" czy brac juz cos?
          naturalnie zalezy nam na czasie....ech...no i oswajamy sie w ogole z
          taka "nowiną" i z tym problemem...
          • kosaga24 Re: Poprawa seminogramu ! 16.08.06, 05:08
            hej moj moz jest po 3 miesiecznej kuracji provironu ale na badaniu jeszce nie
            byl.jakos nie ma ochoty.bo juz chyba zwotpilismy w cud.te leki soi wyjotkowo
            drogie bo kosztowaly nas 450 zeta.musze go namowic zeby zrobil jednak te
            badania bo chce przynajmni4ej wiedziec czy polepszyly zolnierze.a my juz sie
            staramy 14 miesiec.pozdrawiamy
            • rokoman Re: Poprawa seminogramu ! 16.08.06, 10:54
              3 mies., to minimum, by podjęte leczenie mogło wpłynąć na obraz nasienia.
              Plemnik ma cykl przemian do postaci dojrzałej 74 dniowy i nic tego nie zmieni.
              Proviron jest drogi, ale dużo tańszy /50 % opłaty /, i uważam lepszy jest
              Undestor w kapsułkach. A tak wogóle,to niestety, potrzeba cierpliwości ! cóż
              powiedzieć o małżeństwie, które po 10 latach " czekania " żąda ciąży najlepiej
              na drugi dzień po wizycie u lekarza i cudownych leków. A zgłaszają się bez
              badania nasienia, bez oceny jajeczkowania i drożności jajowodów, jako podstawy
              oceny swojej płodności. Już po roku braku ciąży trzeba szukać przyczyny!!!
              Oczywiście, jeśli nie stosuje się żadnej formy antykoncepcji. Ale to jest
              spowodowane brakiem odpowiednich wiadomości i sądzę z praktyki także zdrowo
              rozsądkowego myślenia !
            • renne1 Re: Poprawa seminogramu ! 16.08.06, 16:50
              Hej KOSAGO24!My również dość sceptycznie podeszliśmy do faktu wykupienia tego
              leku, ale stwierdziliśmy, że jak nie spróbujemy to się nie przekonamy. Czytałam
              na innym forum, że ten lek może nie pomóc lub pomóc niewiele, ale w naszym
              przypadku wynik jest bardzo dobry. W poniedziałek 21.VIII idziemy pokazać ten
              wynik urologowi. Ten zapewne przepisze dalej proviron aby zachować ten cykl, o
              którym pisze ROCKOMAN.
              Ja naprawdę wierzę głęboko, że musi się udać!
              Pozdrawiamsmile))
          • tekla12 Re: Poprawa seminogramu ! 16.08.06, 11:40
            sky1980 napisała:

> czyli co?poprawia sie po 3 miesiącach czy po kilku tygodniach...
            Jeśli ma się poprawić to dopiero po trzech miesiącach. Zmiana parametrów
            nasienia po kilku tygodniach nie jest efektem leczenia.
            dopiero
            > zaczynam sie tym interesiwac bo dopiero odebralismy kiepskie wyniki męża(ze
            > wskazaniem koniecznej wizyty u androloga).
            Co to znaczy kiepskie wyniki?
            do lekarza idziemy we wrzesniu-bo
            > teraz są urlopy...ale czy m moze juz zazywac salfazin i wit A+E na własną rękę?
            > na pewno beda dalsze badania robione-ma wiec byc "czysty" czy brac juz cos?
            Może brać ale nie powininiście spodziewać się znaczącej poprawy wyników.
            • sky1980 Re: Poprawa seminogramu ! 16.08.06, 19:36
              nie przytocze teraz wyniku bo nie pamietam dokladnie a nie chce pisac tu
              mylnych danych(telefonicznie sie dowiedzialam ze jest zle bo akurat bylismy na
              wyjezdzie-wyniki przyjda lada dzien poczta)w kazdym razie pani powiedziala ze
              nie ma dobrych wiesci,ze jest ich za malo-podala ile i podala norme...oj jest
              ich ZA MAŁO,do tego są zastrzezenia co do budowy...i jak powiedzialam wczesniej-
              wiem tylko tyle dzisiaj!!!musimy zacząć TO leczyć-ja jestem zupełnie
              zdrowa,przebadana no i mam córke z poprzedniego związku co rozwiewa wiele
              wątpliwości.stąd moje pytania o leczenie męża...jakieś ogólne info bo jeszcze
              nic nie wiem...prócz tego ze trzeba czasu i jak widze...pieniędzy...a staramy
              sie 7 miesiecy i uznalismy ze to za dlugo stąd pomysł badania nasienia.
              • renne1 Re: Poprawa seminogramu ! 17.08.06, 19:57
                Witaj skysmile Polecam wizytę u urologa i wykluczenie żylaków powrózka
                nasiennego. I zdecydujcie się na zażywanie tego co Wam przepisze lekarz. Pomimo
                dość wysokich kosztów - w naszym przypadku mam nadzieję, że się udało (uda??).
                Pozdrawiam.
                • sky1980 Re: Poprawa seminogramu ! 17.08.06, 20:14
                  we wrzesniu -jak wrocimy z urlopu(ktory zaczyna sie w sobote)na 1000% M idzie
                  do lekarza..ale mowiono nam o andrologu,nie urologu.w kazdym razie konieczna
                  jest dalsza diagnostyka.
                  a Twoj M dlugo juz sie leczy?
                  powodzenia i oby sie Wam udalosmile
                  • vitmik salfazin, orzechy włoskie, fruktoza i sok z aronii 18.08.06, 14:09
                    wyniki lepsze ponad 3-krotnie w ciągu miesiąca, no i oczywiście całkowite
                    rzucenie palenia wink
                    • agatta-a1 mój M ma tą samą dietę :)))) święta racja!!! 22.08.06, 10:19
                      co prawda nie roblił jeszcze powt.órnych badań po leczeniu bo termin ma na 5
                      września ale lekarz zalecił jeśc ryby, sok z aronii, orzechy, jajka, kawior i
                      salfazin. czekamy na efekty.... az się boję jak wyjdą badania. a moze chodzimy
                      do tego samego lekarza??????????
    • renne1 po drugiej wizycie i urologa 21.08.06, 20:04
      mąż ma zażywać Proviron-25 jeszcze kolejne 2 miesiące i znowu zrobić badanie
      nasienia. Pomimo poprawy jednak nadal trzeba zażywać...
      Sama nie wiem - może już nie wykupywać tego leku?? W sumie jest to koszt ok.
      300 zł. Zażywałby dalej salfazin, witaminę A+E, kwas foliowy. Dokupiłabym
      jeszcze może macę albo żeń-szeń.
      Co Wy na to??
      • kasia7122 Re: po drugiej wizycie i urologa 22.08.06, 19:01
        czesc dziewczyny!nam tez troche pomogl proviron 25,ale nadal sprawa jest
        beznadziejna!moj m ma wedrujace jadro i to jest przyczyna kiepskiego nasienia!
        wczesniej bylismy u androloga,ktory jak zobaczyl wyniki to od razu kazal
        zbierac pieniadze na invitro.moj m mial 1 300 000 z czego 31% o prawidlowej
        budowie i max 10% dozywalo 8godz.kazal odwiedzic urologa w celu zoperowania
        tego jadra.a urolog zaproponowal nam leczenie-przez 6 tyg prowiron25 i po
        miesiacu od odstawienia ponowic badanie nasienia.no i zrobilismy,wyniki
        poprawily sie o 300%!mial 3 800 000 i 38% o prawidlowe budowie!wiec prowiron
        pomogl,ale jest jeden minus !tylko 5% dozywa 2 godz.takze skrocil zywotnosc
        plemnikow!teraz moj m dostaje zastrzyki z pregnylu5000 przez 10tyg.!chciala bym
        chociaz sprobowac iui ale z tymi wynikami i ta zywotnoscia szansy najmniejszej
        nawet nie ma!no ale zobaczymy czy cos ten pregnyl pomoze!a wiec sa plusy i
        minusy!pozdrawiam
    • bravia1 Re: Proviron-25 poprawił nasienie:-)))) 01.12.06, 21:27
      musi sie udać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka