Gość: asia 44 IP: *.visp.energis.pl 19.03.03, 16:53 Proszę o informację na temat badania HSG. Na czym dokładnie polega lub gdzie można przeczytać więcej coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fionka Re: Badanie HSG IP: *.NYCMNY83.covad.net 19.03.03, 18:44 Asiu, na forum byly wczesniejsze watki na ten temat albo zajrzyj na bociana (www.nasz-bocian.pl), i sprawdz przez wyszukiwarke. Ja sama mialam HSG rok temu, jest to badanie na droznosc jajowodow. Badanie krotko trwa, ale jest dosc bolesne (przynajmniej w moim wypadku), najlepiej poprosic o znieczulenie i miec z kim wrocic ze szpitala. Powodzenia! Fionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Badanie HSG IP: *.danzas.com 21.03.03, 07:07 Ja juz jestem po HSG. Bylo bardzo bolesne, ale prawdopodobnie dlatego, ze musial bys jakis zrost, ktory zostal rozepchany. Okazalo sie, ze jednak mam drozne jajowody (nie wiem czy sie cieszyc, bo dalej nie wiem co jest przyczyna "niezachodzenia"). Po badaniu musialam zostac na noc w szpitalu, poniewaz istnieje ryzyko krwotoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna_ja Re: Badanie HSG IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 23:50 przyszlam do szpitala rano, na czczo, przynioslam wszystkie wyniki dotychczasowych badan zwiazanych z nieplodnoscia, wyszlam do domu wieczorem (po zdjecia i opis zglosilam sie 3 dni pozniej) samo HSG - pod znieczuleniem ogolnym (ale podawala je pielegniarka, a nie anestezjolog), bardzo bolesne, trzykrotnie wstrzykuja tzw. kontrast i robia zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Badanie HSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.03, 22:40 miałam badanie HSG i w moim przypadku bolało tylko troszeczkę, chociaż nie miałam żadnego znieczulenia. Może dlatego, że wszystko było drożne. Nie bój się, napewno wszystko będzie OK. Po badaniu odczekałam godzinkę i do domu. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Badanie HSG IP: 126.35.13.* 31.03.03, 11:47 Cześć. Ja już jestem po HSG. Badanie jest dość nieprzyjemne. W czasie zakładania cewnika i podczas podawania kontrastu odczuwałam ból, ale dało się przeżyć. Całe badanie trwało kilkanaście minut. Do wieczora leżałam w szpitalu, trochę pobolewało mnie podbrzusze. Wieczorem pojawiło się krwawienie (na skutek przekrwienia śluzówki macicy po podaniu kontrastu) ale to normalne i utrzymywało się kilka dni. Trzymaj się i powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia 44 Re: Badanie HSG IP: *.visp.energis.pl 08.04.03, 15:27 Dziękuję za wszystkie informacje , przejrzałam forum i wiele się dowiedziałam. Pisałam ten list dwa tygodnie przed badaniem. Tydzien przed - okazało się, że jestem w ciąży i badanie nie będzie już konieczne. Zyczę Wam wszystkim tyle samo szczęścia i więcej. Pozdraiwam Asia Odpowiedz Link Zgłoś