Dodaj do ulubionych

Kalisz, Ostrów....

24.10.06, 14:13
witajcie czy jest tu ktoś z tych okolic?
Razem raźniej :0
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • szyszka39 Re: Kalisz, Ostrów.... 24.10.06, 14:21
      Ja jestem z tych okoloc
      • iii10 Re: Kalisz, Ostrów.... 24.10.06, 15:00
        witaj szyszka39, jeśli mozna wiedzieć gdzie sie leczysz? Ja zaczełam jeździc do
        Novum.
        • pawlakjo Re: Kalisz, Ostrów.... 24.10.06, 18:02
          I ja jestem z Ostrowa. Ale leczymy się z mężem na Śląsku/nie w PROVICIE/
          • iii10 Re: Kalisz, Ostrów.... 24.10.06, 20:37
            pawlakjo witaj,
            Fajnie że się odezwałaś, zawsze to jakoś raźniej.
            Jak Twoje leczenie, czy wiesz co jest przyczyną niepowodzeń?
            pozdrawiam
            • pawlakjo Re: Kalisz, Ostrów.... 24.10.06, 21:11
              U męża słabe nasionka a u mnie najprawdopodobniej wrogi śluz.Obecnie mamy
              zalecone 3-miesięczne współżycie w prezerwatywie+u mnie globulki+zastrzyki i
              witaminy u męża.
    • szyszka39 Re: Kalisz, Ostrów.... 25.10.06, 09:00
      Czesc dziewczyny, ja jakiś czas chodziłąm do dr Jakubka do Kalisza na monit.
      Miałam podawany pregnyl i mieliśmy się starać-nie wychodziło wiec zdecydowałam
      się na Polną w Poznaniu. Jestem po hsg i teście penetracji. W hsg stwierdzono
      zrosty, kt podczas hsg zostały przepchane.Test penetracji plemników wykazał
      zero przenikalności, jednak nie wiemy czy to wina śluzu czy plemników( dla
      kontroli po 9 miesiącach powtórzyliśmy badanie nasienia- wyniki kiepskie tylko
      5% w A) U mnie reszta badań w normie, owu w każdym cyklu. Teraz czekamy na
      wyniki 2 IUI, trzymajcie kciuki. Napiszcie coświęcej o waszych klinikach bo my
      się zastanawiemy nad zmiana- piszcie o cenach jeśli możecie.Pozdrawiam
      • iii10 Re: Kalisz, Ostrów.... 25.10.06, 09:27
        Witajcie dziewczyny,
        Mieliśmy wcześniej robione badania: mąż-ok, ja HSG, hormony, monitoring, Test
        penetracyjny - wszystko ok, tylko rezultatów brak, jeżdziłam również do lekarza
        do Poznania. Teraz powiedziałam dość, bo przecież staramy się prawie 4 lata i
        nić, no to chyba jednak coś jest nie tak. I jestem po pierwszej wizycie w
        Novum, jestem narazie pod wrażeniem kliniki. Czekam na @ bo podczas tej
        pierwszej wizyty lekarz stwierdził owu i dostałam pregnyl, później byłam na
        podglądanku i było wszystko ok. ale od momentu jak zaczełam brac luteine mam
        dziwne plamienia cały czas (juz tydzień) i dzisiaj pierwszy dzień bez luteiny i
        czekam na tą wredną @. Jak przyjdzie to mam liste badań do zrobienia i w
        przyszłym miesiącu spowrotem do Novu,.
        pozdrawiam
        • pawlakjo Re: Kalisz, Ostrów.... 25.10.06, 18:09
          Acha i jeszcze dodam, że HSG wyszło ok -jajowody drożne.A u męża słabe nasionka
          z powodów hormonalnych: niskie LH/granica normy/,testosteron trochę lepiej ale
          też w dolnej granicy a prolaktyna w górnej granicy.
          • szyszka39 Re: Kalisz, Ostrów.... 26.10.06, 09:27
            no tak to bywa, mam nadzieje ze tarz sie uda. Mi nigdy nie przepisywali luteiny
            wiec ci nie doradze czy to normalne. Trzeba wierzyc. Zdradzisz ile kasy wydalas
            w tym miesiacu( rozumiem ze to 1 miesiac wizyt w nowum)
            • iii10 Re: Kalisz, Ostrów.... 26.10.06, 10:06
              Pierwsza wizyta w Novum kosztuje 130,00 zapłaciłam 9,00 za pregnyl który podano
              mi w Novum za darmo a pregnyl kupiłam w aptece niedaleko kliniki, luteina
              kosztuje też niewiele na recepte około 9,00 USG w Ostrowie aby sprawdzić czy
              pękł pęcherzyk 50,00 no i koszty dojazdu- 150,00 paliwo do W-wy.

Dziewczyny na jakim etapie leczenia Wy jesteście, ile lat się staracie?
              pozdrawiam
              • szyszka39 Re: Kalisz, Ostrów.... 26.10.06, 12:39
                my staramy sie 1,5 roku. teraz jest moj 3 cykl po hsg. właściwie zaczynamy
                takie prawdziwe starania. Zastanawiem sie wlasnie nad profesjonalna klinika.
                Polna jest fajna, ale strasznie zabiegani lekarze. Napiszesz mi na poczte gdzie
                do ostrowa jezdzisz na minit, nie wiedzialam ze gdzies maja takie usg ze mozna
                to sprawdzic. Ja zawssze jezdzialam doKalisza, ale do ostrowa mam troche
                blizej,pozdrawiam
                • iii10 Re: Kalisz, Ostrów.... 26.10.06, 12:55
                  szyszka39 podaj maila bo na tego gazetowego nie uzywam, mój mail irenka78@o2.pl
                  tam możesz pisać spokojnie wszystko, jak masz jakies pytania i wątpliwości.
                  pozdrawiam
                  • szyszka39 Re: Kalisz, Ostrów.... 26.10.06, 13:15
                    jak mozesz to napisz mi na gazetowego szyszka39@gazeta.pl, bo ja praktycznie
                    tego uzywam a ja ci bede odpisywac na irenke... pozdrawiam

• iii10 Re: Kalisz, Ostrów.... 26.10.06, 13:51
                  masz wiadomość smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka