pomara1 21.12.06, 19:33 Czy mimo tego iż mam owulację, pęcherzyki pękają, to mogę mieć niedrozne jajniki??? Czy jedno wyklucza drugie???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kociaczek22 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 21.12.06, 19:56 niedrożne jajowody, chyba o to Ci chodziło oczywiście, że przy niedroznych jajowodach może byc owulacja i to własnie niedrożność może byc przyczyną niepłodności Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 21.12.06, 21:41 Jak najbardziej możesz miec owulację przy niedrożnych jajowodach. Ja właśnie tak miałam piękne pękające pęcherzyki a ciąży brak. Okazało się że miałam dwa niedrożne jajowody. Teraz mam jeden drożny i jestem w trzecim miesiącu ciąży. Pozdrawiam i życzę powodzenia przy HSG. Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 29.12.06, 21:41 Hej! Bobimax czy mogłabyś coś więcej napisać nt niedrożności jajowodów? czy miałaś laparo ? lub w jaki sposób został ten jeden udrożniony? czy w ciążę zaszłaś naturalnie czy z jakimiś wspomagaczami? Ja jestem wpodobnej sytuacji, mam drożny tylko prawy jajowód, o dziecko staramy sie już ponad rok bez skutku, maż ma dobre wyniki. Obecnie pierwszy cykl biiorę CLO, i będziemy czekac na efekty. Czekam na cenne info Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 30.12.06, 13:53 Hejka. Lewy jajowód został odrożniony podczas badania hsg. Nie miałam laparo i z tego co wiem z forum jak i od lekarza, że przy jednym drożnym nie robią. Ja zaszłam w ciąże w drugim cyklu po hsg naturalnie. Niczego nie brałam bo miałam owulację bez problemów. Sama byłam w szoku że tak szybko się udało. Faktem jest też, że akurat podeszliśmy bardziej na luzie do tego niż zwykle. Gin mówił też że największe szanse to przez pierwsze pół roku od hsg. Czy chodzisz na monitoring cyklu żeby zobaczyć jak wygląda u Ciebie owulacja. A jeszcze jedno mi znudziło się mierzenie temperatury i kupiłam testy owulacyjne i muszę przyznać że się przydały. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annba Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 30.12.06, 13:59 hej Feromonka - ja też mam niedrożny jeden jajowód - na HSG wyszło super, ciąży brak i dopiero laparoskopia wykazała, że jest niedrożny i nie można go udrożnić: ( owulacje mam książkowe, piękne po prostu ) niestety ciąży nadal nie ma, pomimo 4 IUI; właśnie jestem na etapie przygotowan do IMSI w styczniu pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka hej! 30.12.06, 18:42 Annba życzę powodzenia w styczniu i trzymam kciuki! JA niedawno zaczełam pierwszy cykl z CLO i po nowym roku idę na monitoring, zobaczymy czy jajeczka rosną Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: hej! 05.01.07, 19:37 hej! jestem po monitoringu i reakcja na lek jest prawidłowa dostałam duphaston i bedziemy czekac na efekty pozdr M. Odpowiedz Link Zgłoś
kathrinn82 Re: hej! 05.01.07, 19:59 super a powiedz ile masz pecherzykow po clo? pekl Ci juz pecherzyk?? Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: hej! 05.01.07, 20:02 Dr powiedział, że jajniki są powiększone i powiedział, że pęcherzyki sa ładne, ale nie powiedział ile, a ja z braku czasu nie dopytywałam, a sama inf że lek skutkuje podniosło mnie na duchu teraz żałuje, że nie dopytałam, ale może jeszcze bedzie okazja Odpowiedz Link Zgłoś
kathrinn82 Re: hej! 05.01.07, 20:04 czyli masz kilka pecherzykow... to dzieki clo, ale naturalnie powinien byc jeden pecherzyk...szkoda ze gin nie powiedzial jakiej wielkosci jest dominujacy pecherzyk, mniej wiecej wiedzialabys kiedy peknie... Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: hej! 05.01.07, 20:07 Też jestem ciekawa i chyba sobie tego nie wybaczę! nurtuje mnie tylko jedna rzecz: dziś na usg były jeszcze pęcherzyki, a ja dwa dni temu robiłam test owu i miałam bladą kreskę (nigdy nie mam mocnej) czy to możliwe, że test już wtedy pokazał że owu nastąpi, czy jeden z pęcherzykow juz mógł pęknąć? (lekarz nie móił dziś, że widzi żeby któryś pękł) Odpowiedz Link Zgłoś
kathrinn82 Re: hej! 05.01.07, 20:10 wiesz co, nie wiem bo nigdy nie robilam testu owu, zawsze mierze tempkeale jezeli mialas kilka pecherzykow to calkiem mozliwe ze ktorys juz pekl, a sluz obserwowalas?? powiem Ci tak, jak bylam na monitoringu to lekarz mi powiedzial jakiej wielkosci jest pecherzyk (mialam 1 po clo) i ze zaraz peknie ale na wszelki wypadek zeby cyklu nie tracic dal mi pregnyl...potem poszlam po tygodniu i powiedzial ze pecherzyk pekl, ze wydostal sie z prawego jajnika i dal mi luteine... Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: hej! 05.01.07, 20:20 ja chyba musze pomolestowac mojego lekarza o więcej info bo w sumie dużo mi opowiada, ale teori, a ja chce praktykę! wg niego 1 usg w cyklu wystarcza i to tylko na sprawdzenie czy pęcherzyki po CLo rosną, nie wiem czy jest tak dobry i potrafi wychwycić wszystko po tym 1 usg, czy jest niedouczony... Odpowiedz Link Zgłoś
kathrinn82 Re: hej! 05.01.07, 20:23 hehe no moze ma intuicje a moze u Ciebie pecherzyki same pekaja...no nie wiem, ciezko mi wyrokowac, ale przy monitoringu usg powinno byc robione 2-3 razy no ale jak tam z Twoim sluzem?? mialas juz taki rozciagliwy jak kurze bialko jajka?? czy nie obserwujesz w ogole? to bardzo przydatne jest Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: hej! 05.01.07, 20:28 A zapomniałam o śluzie dzisiaj rano bylo troszkę, a do tej pory nic, ja już długo mierzyłam temp. i widać było skok. Odkąd zaczełam się brac leki to nie mierzę. Wczoraj i dziś tak orientacyjnie i miałam 14dc (4 stycz.) 36,4 15dc (5 styczn.) 36,5 ta temp u mnie oznacza I faze cyklu w II mam 36,7 - 37,1 -> max Odpowiedz Link Zgłoś
kathrinn82 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:29 a jakie leki bierzesz? cos co podwyzsza progesteron? Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:33 Nie, nie miałam na myśłi CLO i duphaston mam dopiero brać od 16dc (6styczn.) Odpowiedz Link Zgłoś
kathrinn82 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:35 po CLO nie wzrosnie Ci tempka wiec moglas spokojnie mierzyc...widzialabys skok temperatury, dopiero duphaston wplynie na podniesienie temperatury, ale jak nie peknie Ci pecherzyk to bez sensu brac duphaston to tak moim zdaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:39 z tego co wiem n/t duphastonu to najchetniej jutro bym nie brała, ale od kilku godz czuję takie napięcie w brzuchu (jakby wzdęcia, i przy siadaniu ból lewego boku) myślę, że to zbliżająca się owulacja zobaczymy jutro temp i wieczorem zadecyduję dzięki za pomoc czy ta cyferka w Twoim niku oznacza że jesteś rocznik 1982? - bo ja jestem Odpowiedz Link Zgłoś
kathrinn82 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:42 To moze byc to to proponuje dzis przytulanko z mezusiem w milej romantycznej atmosferce i powodzenia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
kathrinn82 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:43 aha i tak, jestem z 82 roku...heh za 8 miesiecy 25 latek na karku mam nadzieje ze do tego czasu zaciaze Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:48 czyżbys też była panienką ja jestem z 8 września 1982 Odpowiedz Link Zgłoś
kathrinn82 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:51 qrcze jak ja moge zajsc w ciaze jak ja liczyc nie potrafie jestem z 6 sierpnia (zmylilo mnie ze to 8 miesiac w roku hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kathrinn82 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:51 czyli jestem lwem Odpowiedz Link Zgłoś
feromonka Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:53 mój P. też sierpniowy, ale końcówka sierpnia i załapał sie na panne Odpowiedz Link Zgłoś
kathrinn82 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:54 ciesz sie ze nie lew Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 06.01.07, 09:10 Feromonka nie zawsze gin zobaczy ślad po pękniętym pęcherzyku, tak było z moją kumpelą, poszła na wizytę w 13 dc, żeby sprawdzić czy coś rośnie i gin nic nie widział, prawdopodb. owu była przed wizytą, bo zaszła wtedy w ciążę! Odpowiedz Link Zgłoś