Dodaj do ulubionych

Czy przy niedrożności może być owu???

21.12.06, 19:33
Czy mimo tego iż mam owulację, pęcherzyki pękają, to mogę mieć niedrozne
jajniki??? Czy jedno wyklucza drugie????
Obserwuj wątek
    • kociaczek22 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 21.12.06, 19:56
      niedrożne jajowody, chyba o to Ci chodziło
      oczywiście, że przy niedroznych jajowodach może byc owulacja i to własnie
      niedrożność może byc przyczyną niepłodności
      • bobimax Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 21.12.06, 21:41
        Jak najbardziej możesz miec owulację przy niedrożnych jajowodach. Ja właśnie
        tak miałam piękne pękające pęcherzyki a ciąży brak. Okazało się że miałam dwa
        niedrożne jajowody. Teraz mam jeden drożny i jestem w trzecim miesiącu ciąży.
        Pozdrawiam i życzę powodzenia przy HSG.
        • feromonka Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 29.12.06, 21:41
          Hej!
          Bobimax czy mogłabyś coś więcej napisać nt niedrożności jajowodów? czy miałaś
          laparo ? lub w jaki sposób został ten jeden udrożniony? czy w ciążę zaszłaś
          naturalnie czy z jakimiś wspomagaczami?
          Ja jestem wpodobnej sytuacji, mam drożny tylko prawy jajowód, o dziecko
          staramy sie już ponad rok bez skutku, maż ma dobre wyniki. Obecnie pierwszy
          cykl biiorę CLO, i będziemy czekac na efekty.
          Czekam na cenne infosmile
          • bobimax Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 30.12.06, 13:53
            Hejka. Lewy jajowód został odrożniony podczas badania hsg. Nie miałam laparo i
            z tego co wiem z forum jak i od lekarza, że przy jednym drożnym nie robią. Ja
            zaszłam w ciąże w drugim cyklu po hsg naturalnie. Niczego nie brałam bo miałam
            owulację bez problemów. Sama byłam w szoku że tak szybko się udało. Faktem jest
            też, że akurat podeszliśmy bardziej na luzie do tego niż zwykle. Gin mówił też
            że największe szanse to przez pierwsze pół roku od hsg. Czy chodzisz na
            monitoring cyklu żeby zobaczyć jak wygląda u Ciebie owulacja. A jeszcze jedno
            mi znudziło się mierzenie temperatury i kupiłam testy owulacyjne i muszę
            przyznać że się przydały. Pozdrawiam
          • annba Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 30.12.06, 13:59
            hej Feromonka - ja też mam niedrożny jeden jajowód - na HSG wyszło super, ciąży
            brak i dopiero laparoskopia wykazała, że jest niedrożny i nie można go udrożnić:
            (
            owulacje mam książkowe, piękne po prostu smile) niestety ciąży nadal nie ma,
            pomimo 4 IUI;
            właśnie jestem na etapie przygotowan do IMSI w styczniu
            pozdr
            • feromonka hej! 30.12.06, 18:42
              Annba życzę powodzenia w styczniu i trzymam kciuki!smile

JA niedawno zaczełam pierwszy cykl z CLO i po nowym roku idę na monitoring,
              zobaczymy czy jajeczka rosnąsmile
              • feromonka Re: hej! 05.01.07, 19:37
                hej!
                jestem po monitoringu i reakcja na lek jest prawidłowasmile
                dostałam duphaston i bedziemy czekac na efektysmile

pozdr
                M.
                • kathrinn82 Re: hej! 05.01.07, 19:59
                  supersmile a powiedz ile masz pecherzykow po clo? pekl Ci juz pecherzyk??
                  • feromonka Re: hej! 05.01.07, 20:02
                    Dr powiedział, że jajniki są powiększone i powiedział, że pęcherzyki sa ładne,
                    ale nie powiedział ile, a ja z braku czasu nie dopytywałam, a sama inf że lek
                    skutkuje podniosło mnie na duchusmile
                    teraz żałuje, że nie dopytałamsmile, ale może jeszcze bedzie okazja
                    • kathrinn82 Re: hej! 05.01.07, 20:04
                      czyli masz kilka pecherzykow... to dzieki clo, ale naturalnie powinien byc
                      jeden pecherzyk...szkoda ze gin nie powiedzial jakiej wielkosci jest dominujacy
                      pecherzyk, mniej wiecej wiedzialabys kiedy peknie...
                      • feromonka Re: hej! 05.01.07, 20:07
                        Też jestem ciekawa i chyba sobie tego nie wybaczęsmile!
                        nurtuje mnie tylko jedna rzecz: dziś na usg były jeszcze pęcherzyki, a ja dwa
                        dni temu robiłam test owu i miałam bladą kreskę (nigdy nie mam mocnej) czy to
                        możliwe, że test już wtedy pokazał że owu nastąpi, czy jeden z pęcherzykow juz
                        mógł pęknąć? (lekarz nie móił dziś, że widzi żeby któryś pękł)
                        • kathrinn82 Re: hej! 05.01.07, 20:10
                          wiesz co, nie wiem bo nigdy nie robilam testu owu, zawsze mierze tempkesmileale
                          jezeli mialas kilka pecherzykow to calkiem mozliwe ze ktorys juz pekl, a sluz
                          obserwowalas?? powiem Ci tak, jak bylam na monitoringu to lekarz mi powiedzial
                          jakiej wielkosci jest pecherzyk (mialam 1 po clo) i ze zaraz peknie ale na
                          wszelki wypadek zeby cyklu nie tracic dal mi pregnyl...potem poszlam po
                          tygodniu i powiedzial ze pecherzyk pekl, ze wydostal sie z prawego jajnika i
                          dal mi luteine...
                          • feromonka Re: hej! 05.01.07, 20:20
                            ja chyba musze pomolestowac mojego lekarza o więcej infosmile
                            bo w sumie dużo mi opowiada, ale teori, a ja chce praktykę!smile
                            wg niego 1 usg w cyklu wystarcza i to tylko na sprawdzenie czy pęcherzyki po
                            CLo rosną, nie wiem czy jest tak dobry i potrafi wychwycić wszystko po tym 1
                            usg, czy jest niedouczony...
                            • kathrinn82 Re: hej! 05.01.07, 20:23
                              hehe no moze ma intuicjesmile a moze u Ciebie pecherzyki same pekaja...no nie
                              wiem, ciezko mi wyrokowac, ale przy monitoringu usg powinno byc robione 2-3
                              razysmile no ale jak tam z Twoim sluzem?? mialas juz taki rozciagliwy jak kurze
                              bialko jajka?? czy nie obserwujesz w ogole? to bardzo przydatne jestsmile
                              • feromonka Re: hej! 05.01.07, 20:28
                                A zapomniałam o śluziesmile dzisiaj rano bylo troszkę, a do tej pory nic, ja już
                                długo mierzyłam temp. i widać było skok. Odkąd zaczełam się brac leki to nie
                                mierzę. Wczoraj i dziś tak orientacyjnie i miałam
                                14dc (4 stycz.) 36,4
                                15dc (5 styczn.) 36,5
                                ta temp u mnie oznacza I faze cyklu w II mam 36,7 - 37,1 -> max
    • kathrinn82 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:29
      a jakie leki bierzesz? cos co podwyzsza progesteron?
      • feromonka Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:33
        Nie, nie miałam na myśłi CLO i duphaston mam dopiero brać od 16dc (6styczn.)
        • kathrinn82 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:35
          po CLO nie wzrosnie Ci tempka wiec moglas spokojnie mierzyc...widzialabys skok
          temperatury, dopiero duphaston wplynie na podniesienie temperatury, ale jak nie
          peknie Ci pecherzyk to bez sensu brac duphastonuncertain to tak moim zdaniem...
          • feromonka Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:39
            z tego co wiem n/t duphastonu to najchetniej jutro bym nie brała, ale od kilku
            godz czuję takie napięcie w brzuchu (jakby wzdęcia, i przy siadaniu ból lewego
            boku) myślę, że to zbliżająca się owulacjasmile
            zobaczymy jutro temp i wieczorem zadecydujęsmile
            dzięki za pomocsmile

czy ta cyferka w Twoim niku oznacza że jesteś rocznik 1982? - bo ja jestemsmile
            • kathrinn82 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:42
              To moze byc tosmile to proponuje dzis przytulanko z mezusiem w milej romantycznej
              atmosfercesmile i powodzenia zyczesmile
              • kathrinn82 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:43
                aha i tak, jestem z 82 roku...heh za 8 miesiecy 25 latek na karkusadsmile mam
                nadzieje ze do tego czasu zaciazebig_grin
                • feromonka Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:48
                  czyżbys też była panienkąsmile ja jestem z 8 września 1982smile
                  • kathrinn82 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:51
                    qrcze jak ja moge zajsc w ciaze jak ja liczyc nie potrafiebig_grin jestem z 6
                    sierpnia (zmylilo mnie ze to 8 miesiac w roku hehesmile
                    • kathrinn82 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:51
                      czyli jestem lwem
                      • feromonka Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:53
                        mój P. też sierpniowy, ale końcówka sierpnia i załapał sie na pannesmile
                        • kathrinn82 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 05.01.07, 20:54
                          smile ciesz sie ze nie lewsuspicious
                        • tymonka30 Re: Czy przy niedrożności może być owu??? 06.01.07, 09:10
                          Feromonka nie zawsze gin zobaczy ślad po pękniętym pęcherzyku, tak było z moją
                          kumpelą, poszła na wizytę w 13 dc, żeby sprawdzić czy coś rośnie i gin nic nie
                          widział, prawdopodb. owu była przed wizytą, bo zaszła wtedy w ciążę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka