Dodaj do ulubionych

Mała ilość plemników.

IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 16:54
Ostatni robiłem sobie badanie nasienia i okazało się, że mam okoł 5mln
plemników w 1 ml gdzie prawidłowa ilość powinna wynosić około 20 mln na 1ml .
Co mogę zrobić z tym problemem czy jest coś co stymuluje wzrost ich liczby.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agna Re: Mała ilość plemników. IP: *.chello.pl 27.04.03, 18:02
      niestety sad

nie ma skutecznych leków sad

jest wiele takich które MOGĄ pomóc, co do żadnego nikt Ci nie da gwarancji,
      niestety sad((((((

jeśli chodzi o "uzyskanie ciąży" jedynyą możliwością wydaje się być
      inseminacja, albo in vitro i to najlepiej ICSI - przede wszystkim wizyta u
      androloga!!!

pozdrawiam,

żona jednego mln plemników w ml sad
    • Gość: Dagmara Re: Mała ilość plemników. IP: *.chicago-05rh15rt-ca.dial-access.att.net 27.04.03, 18:07
      Zwroc sie o rade do urologa. Moj maz mial wyniki podobne do Twoich
      • Gość: Libra Re: Mała ilość plemników. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.03, 21:16
        My mamy podobny problem, ale nieco poprawiły się parametry, i to bez leków.
        Powodem małej ilości plemników może być słaby testosteron, nawet, jeśli jest w
        normie, ale blisko dolnej granicy. Operacja usunięcia żylaków powrózka często
        nie przynosi poprawy. Mąż bierze teraz witaminy (antioxidant - selen + ABCDE),
        kwas foliowy, Agapurin i Clostibegyt, i po miesiącu testosteron skoczył
        powyżej maximum. Oczywiście trzeba zrobić badania (nasienie + bakteriologia,
        usg u urologa, hormony) i wybrać się do dobrego androloga.
        Libra
      • Gość: Dagmara Do Zosi IP: *.chicago-03rh16rt.il.dial-access.att.net 28.04.03, 18:31
        Wyslalam Ci maila z odpowiedzia na Twoje pytanie. Nie bylam pewna, ktorego
        adresu uzyc
    • Gość: Beti Re: Mała ilość plemników. IP: *.e-wroc.com 28.04.03, 12:58
      Przede wszystkim Pawle 20 mln jest dolną granicą normy. Co do leczenia to u
      mężczyzn proces długotwały i nie zawsze przynoszący efekty, wszystko zależy od
      tego ile masz lat ( w literaturze spotyka się często stwierdzenie, że leczenie
      mężczyzn po 27 roku życia to kradzież czasu rozrodczego partnerki). Witaminy
      napewno nie zaszkodzą, mój mąż łyka je od ponad roku.
      • Gość: nimka Re: Mała ilość plemników. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 28.04.03, 18:41
        Gość portalu: Beti napisał(a):

( w literaturze spotyka się często stwierdzenie, że leczenie
        w jakiej literaturze tak napisano ?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka