dorciaszek 19.06.07, 13:20 Powiedzcie mi, czy ktorejs z was udalo sie zajsc w ciaze jak juz odkryly ze maja problem z progesteronem?? czy leki wam pomogly i sie udalo?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miss30 Re: Progesteron 19.06.07, 14:11 Mi się jszcze nie udało, ale mam nadzieję i wierzę w to, że kiedyś się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
mb800 Re: Progesteron 19.06.07, 14:13 z tego co wiem to wysoki poziom progesteronu uniemożlliwia jajeczkowanie . Odpowiedz Link Zgłoś
remka1 Re: Progesteron 19.06.07, 17:58 Mi się jeszcze też nie udało, ale cały czas mam nadzieję,że zażywanie duphastonu ma sens. Z pewnością przyniósł pozytywy, bo nie mam kłopotów z plamieniami przed @ jak wcześniej się zdarzało. Teraz jeszcze dzidziusia i...będę go wychawlać jaki jest wspaniały.... Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Progesteron 19.06.07, 18:16 ja wlasnie mam plamienia przed @ i to dzis 5 dzien i nic. obawiam sie dlatego tez ze mam problem z progesteronem po nastepnej owu zrobie badania. smutne te wasze wpisy, ze wam sie nie udalo. a jak dlugo juz leczac to sie staracie i sie nie udaje?? Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: Progesteron 19.06.07, 23:16 A jakie to dokladnie problemy? Za wysoki czy za niski? Jak dlugo jestes na duphastonie, odstawilas go, który to dzien cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Progesteron 20.06.07, 11:34 Wlasnie podejrzewam ze jest za maly. Musze w tym cyklu porobic badania. mam ciagle przed @ plamienia, nawet 5-6 dni wiec dosc dlugo, no i w ciaze zajsc nie moge o owu mialam na pewno. biore bromergon tlyko i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Progesteron 20.06.07, 12:15 dorociaszku zbadaj ten progesteron, bo masz wszystkie objawy niewydolności ciałka żółtego. Kobiety z tym problemem są niestety czynnościowo niepłodne, ale tę przypadłość się leczy, np. clo, pregnyl, gonadotropiny, no i uzupełnianie II fazy progesteronem (luteina lub duphaston). Ciąża to tylko kwestia czasu - ja w to wierzę i cierpliwie czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Progesteron 20.06.07, 12:54 no TO MNIE ZMARTWILAS!!!! ale tak cos czulam ze jest nie tak, tak wiedzialam. A musialams robic jeszcze jakies inne badania? czym to sie jeszcze objawia?? a powiedz mi czy jest jakas szansa na ciaze?? Odpowiedz Link Zgłoś
miss30 Re: Progesteron 20.06.07, 13:05 Badałam progesteron, jak nie łykam duphastonu to mam te plamienia, po owu jak nie wzięłam duph w cyklu monitorowanym to miałam 9 dniową II fazę cyklu, no i nie mogę zaciążyć. Szanse na zaciążenie są, wg WHO kobiety z tą przypadłością są w II grupie niepłodności. Kobiety z I i II grupy WHO są najczęsciej wyleczalne. Czy ty badałaś jeszcze inne hormony? Odpowiedz Link Zgłoś