Dodaj do ulubionych

Progesteron

19.06.07, 13:20
Powiedzcie mi, czy ktorejs z was udalo sie zajsc w ciaze jak juz odkryly ze
maja problem z progesteronem?? czy leki wam pomogly i sie udalo??
Obserwuj wątek
    • miss30 Re: Progesteron 19.06.07, 14:11
      Mi się jszcze nie udało, ale mam nadzieję i wierzę w to, że kiedyś się uda.
    • mb800 Re: Progesteron 19.06.07, 14:13

z tego co wiem to wysoki poziom progesteronu uniemożlliwia jajeczkowanie .
      • remka1 Re: Progesteron 19.06.07, 17:58
        Mi się jeszcze też nie udało, ale cały czas mam nadzieję,że zażywanie
        duphastonu ma sens. Z pewnością przyniósł pozytywy, bo nie mam kłopotów z
        plamieniami przed @ jak wcześniej się zdarzało. Teraz jeszcze dzidziusia
        i...będę go wychawlać jaki jest wspaniały....
        • dorciaszek Re: Progesteron 19.06.07, 18:16
          ja wlasnie mam plamienia przed @ i to dzis 5 dzien i nic. obawiam sie dlatego tez ze mam problem z progesteronemsad po nastepnej owu zrobie badania. smutne te wasze wpisy, ze wam sie nie udalo. a jak dlugo juz leczac to sie staracie i sie nie udaje??
          • polpotworek Re: Progesteron 19.06.07, 23:16
            A jakie to dokladnie problemy? Za wysoki czy za niski? Jak dlugo jestes na
            duphastonie, odstawilas go, który to dzien cyklu?
            • dorciaszek Re: Progesteron 20.06.07, 11:34
              Wlasnie podejrzewam ze jest za maly. Musze w tym cyklu porobic badania. mam
              ciagle przed @ plamienia, nawet 5-6 dni wiec dosc dlugo, no i w ciaze zajsc nie
              moge o owu mialam na pewno. biore bromergon tlyko i nic wiecej.
              • miss30 Re: Progesteron 20.06.07, 12:15
                dorociaszku zbadaj ten progesteron, bo masz wszystkie objawy niewydolności
                ciałka żółtego. Kobiety z tym problemem są niestety czynnościowo niepłodne, ale
                tę przypadłość się leczy, np. clo, pregnyl, gonadotropiny, no i uzupełnianie II
                fazy progesteronem (luteina lub duphaston). Ciąża to tylko kwestia czasu - ja w
                to wierzę i cierpliwie czekam.
                • dorciaszek Re: Progesteron 20.06.07, 12:54
                  no TO MNIE ZMARTWILAS!!!! ale tak cos czulam ze jest nie tak, tak wiedzialam. A
                  musialams robic jeszcze jakies inne badania? czym to sie jeszcze objawia?? a
                  powiedz mi czy jest jakas szansa na ciaze??
                  • miss30 Re: Progesteron 20.06.07, 13:05
                    Badałam progesteron, jak nie łykam duphastonu to mam te plamienia, po owu jak
                    nie wzięłam duph w cyklu monitorowanym to miałam 9 dniową II fazę cyklu, no i
                    nie mogę zaciążyć.
                    Szanse na zaciążenie są, wg WHO kobiety z tą przypadłością są w II grupie
                    niepłodności. Kobiety z I i II grupy WHO są najczęsciej wyleczalne.
                    Czy ty badałaś jeszcze inne hormony?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka