Dodaj do ulubionych

JAK JEST Z TĄ TEMPERATURĄ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 13:33
Zaczełam od tego miesiaca mierzyć temperaturę w celu ztwierdzenia owulacji.
Przeczytałam 3 broszurki, zajrzałam na kilka stron www które dokładnie
opisują , jak to powinno wyglądać. Ja po drugim dniu stwierdzam ze nic z tego
nie rozumiem. Otóz od kilku dni mam niewielki plamienie, z początku myślałam
że zaczał sie okres, ( tydzień wcześniej)
Zaczełam mierzyć temperaturę od wczoraj, i tak wczoraj wynosiła ona 36,7 a
dzisial rano 37,3 . Ne wiem skad taka wysoka .
Wszedzie pisze ze w trakcie miesiaczki jest ona niska( jeden dzień przed
wystąpieniem) a mnie podniosła się
Może znacie jakieś strony www gdzie jest to dokładniej zinterpretowane.
Dodam że od dłuższego czasu staramy sie z mezem o dzidziusia i jak do tej
pory nie wychodziło. Może teraz to mierzenie temperatury pomoże.!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: amama Re: JAK JEST Z TĄ TEMPERATURĄ IP: 195.94.206.* 02.09.03, 13:49
      Zrób test - może jesteś w ciąży i stąd ten skok temperatury? Ja również przy
      pierwszej ciąży miałam plamienie i myślałam, ze to miesiączka, a to był
      dzidziuś.
      • Gość: brygida Re: JAK JEST Z TĄ TEMPERATURĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 16:28
        Ale jak to miałas plamienia i byłaś w ciąży, Ale w jakim czasie pojawiły sie te
        plamienia. Bo u mnie na równy tydzień przed terminem miesiączki. Ja się bardzo
        wystraszyłam, że cos juz jest nie tak, ale poźniej troche poczytałam i wiem ze
        tak sie dzieje, że to niby zwykłae plamienie przez okresem . Tylko że 12 roku
        zycia nie miałam takiego plamienia. Miesiączkę dostaje równo z kalendarzem.
        Nigdy wcześniej ani poźniej.

To co napisałaś dało mi wiecej wiary w siebie. Gdyby nie to ze jestem w pracy i
        nie moge stad wyjsc to bym poleciała do apteki.
        Dzieki
    • Gość: samanta Re: JAK JEST Z TĄ TEMPERATURĄ IP: *.katowice.agora.pl 02.09.03, 14:08
      Ja natomiast miałam normalne krwawienie jak zawsze przy okresie a temperatura
      utrzymywała się na poziomie 37,2-37,4 więc to wcale nie jest reguła.
      Temperatura zaczęła spadać dopiero po 6 d.c.

Polecam stronę:

www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm#temp
      Pozdrawiam
      • Gość: amama Re: JAK JEST Z TĄ TEMPERATURĄ IP: 195.94.206.* 02.09.03, 16:33
        To było 6 lat temu i nie mierzyłam wtedy temperatury więc kompletenie nie wiem
        czy spadła czy wzrosła. Wiem tylko, że dwa dni przed okresem miałam plamienie i
        byłam pewna, że to miesiączka, ale po dwóch dniach jak nic więcej się nie
        pojawiło pomyślałam, że może to ciąża i zrobiłam test - byłam bardzo zdziwiona.
        Życzę Ci tego serdecznie - zrób test.
        am
    • Gość: grrrrw Re: JAK JEST Z TĄ TEMPERATURĄ IP: 80.51.242.* 03.09.03, 09:55
      Troche jeszcze za mało danych, ale równie dobrze mogłas trafic na
      jajeczkowanie. To plamienie to moglo byc plamienie okoloowulacyjne, a skok - no
      własnie jak znalazł. Jesli współzyłaś - oczekuj ze temperatura pozostanie na
      podwyzszonym pozionie ( trudno u Ciebie go okreslic, bo nie masz danych o
      nizszym poziomie, ale nie szkodzi). Jesli utrzyma sie na wyższym 21 dni -
      bimbus sie zagnieździł na amen w macicy.
      Mimo wszystko mierz jeszcze dalej, az około 1oo dni od poczęcia!
    • astria Re: JAK JEST Z TĄ TEMPERATURĄ 03.09.03, 18:45
      Amama, ile u Ciebie trwalo plamienie? Pytam,poniewaz dzisiaj jest moj 29 dz.c.,mam minimalne
      plamienie 2 dzien, Temperatura utrzymuje sie podwyzszona 37 stopni. Test ciazowy dzisiaj rano
      wyszedl negatywny. A cykle mam 26-29 dniowe. 1,5 roku staran. Pewnie,gdyby cos zaskoczylo to test
      wyszdlby pozytywny 2 tygodnie od ewentualnego zaplodnienia.
    • Gość: Brygida Re: JAK JEST Z TĄ TEMPERATURĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 09:13
      Dziękuje Wam za wszystkie odpowiedzi. Wczoraj postanowiłam zmienić termometr.
      Stary wyrzuciałam do kosza, dzisiaj miałam już normalną temperaturę. tj.36,6
      bede mierzyła dalej i mam nadzieje że teraz już wszsystko bedzie ok.
      Pozdrawiam
      • la_lunia Re: JAK JEST Z TĄ TEMPERATURĄ 05.09.03, 16:45
        szkoda ze wyrzucilam
        moglas zmierzyc jednym i drugim termometrem i sprawdzic jakie sa roznice w
        wyniku
        moze to by Ci pomoglo w analizie
        • Gość: Brygida Re: JAK JEST Z TĄ TEMPERATURĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 20:33
          ALE NA STÓWE BYŁ ZEPSUTY BO KAZAŁAM NIM WSZSTKIM W DOMU MIERZYC TEMPERATURE I
          POWOWNYWALI SOBIE Z ELEKTRONICZNYM.
          NA TRZECI DZIEŃ TEM STARYM TERMOMETREM WSKAZYWAŁA 38,00 TO JUZ CHYBA PRZESADA.
          a DODAJMY ZE MAM OKRES
    • grrrrw Re: JAK JEST Z TĄ TEMPERATURĄ 06.09.03, 10:17
      Moze jest to poziom wyzszy i temperatura spadnie w trakcie miesiaczki, a moze
      byl to cykl bezjajeczkowania. Bedziesz miala 2-3 wykresy to sie polapiesz. I
      wydrukuj sobie teksty tego Kłeczka. Na tym linku jest metoda angielska -
      wieloobjawowa wyjasniona, wiec sie nie zdziw, jak gdzie indziej znajdziesz
      nieco inne podejscia do zaganienia.Sa rozne instytuty naukowe i kazdy po sojemu
      badał metode. Acha, do angielskiej musisz miec ich oryginalna karte.
    • grrrrw Re: JAK JEST Z TĄ TEMPERATURĄ 06.09.03, 10:19
      To znaczy chodziło mi o to, ze metoda podwojnego wzkaxnika nazywana bywa tez
      angielska wieloobjawowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka